Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juli 02, 2007

Net een kind...

Al vroeg wekt de zon me, maar ons bed ligt zo lekker, dat ik het nog lang uithoud met doezelen. Vroeger als kind vond ik het vreselijk om na een vakantie thuis te komen (had ook veel met het weer te maken, want dat was in mijn herinnering altijd vreselijk), terwijl het leek, alsof mijn ouders niet konden wachten.

Nu is thuiskomen ook voor mij iets waar ik, na een fijne vakantie, weer naar uitkijk. Maar ja, wie zou niet blij zijn met een huis als het onze? En, in tegenstelling tot mijn broers en ik (mijn zusje was meestal nog te klein om een opinie te hebben), vinden onze kinderen het ook altijd weer fijn om thuis te zijn.

Hoogtepunt van vandaag is natuurlijk het ophalen van Cosmo! Nadat ik een korte gewichtenroutine heb gedaan ga ik met Saskia op weg naar de kennel. Daar worden we door een super enthousiaste hond begroet! Hij springt een meter in de lucht als hij ons ziet. Maar hij is duidelijk goed verzorgd en ziet er kerngezond uit.

Het is zo fijn hem weer te zien, ik heb hem echt gemist! We gaan meteen een lange wandeling maken en ook even door het bos, waar het lekker koel is. Cosmo en ik genieten!

Thuis duikt hij meteen in zijn mandje met speeltjes. Wat dat betreft is het echt net een kind. Voor de kinderen waren al hun speeltjes ook weer nieuw na een afwezigheid.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Helemaal blij met een nieuw botje

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Natuurlijk hebben we een cadeautje mee uit Disneyworld

Doordat we in het huisje een wasmachine en droger hadden, hebben we vrijwel geen was te doen. Dit maakt het uitpak proces een stuk sneller! De kinderen hoeven slechts hun kleding te pakken en weg te leggen. Ik ben binnen het kwartier uitgepakt, luxe!

De meisjes maken samen popcorn ballen met boter en marshmallows. Het is leuk om hen zo samen te zien werken. De popcorn ballen smaken erg lekker, althans de ene, die ik probeer.

Natuurlijk hebben we niets vers om te eten in huis, dus ik ga voor Katja,, Saskia en mij lunch halen bij Whole Foods. Katja en ik kiezen sushi en Saskia pizzaatjes. Bij Whole Foods kun je vaak dingen proeven en dit keer is het heel oude Goudse kaas. Mmm!! Maar ik weerhoud me ervan het te kopen, niemand eet het verder en het is wel duur ($8 per pond).

Voor een groot deel van de middag computer ik buiten met Cosmo aan mijn voeten. Het weer is meer dan perfect! Geen vochtigheid en zo'n 26 graden, heel ongewoon voor begin juli, wanneer het meestal heet en plakkerig is. Saskia probeert het zwembad, maar komt minuten later terug met de mededeling, dat het te koud is. Dat wil wat zeggen, want zij lijkt de kou nooit te voelen!

We hebben allemaal met smart gewacht op de film "Ratatouille", maar Kai besluit op het laatste moment, dat hij liever naar Charlie gaat. Dus gaan Rick, de meisjes en ik om kwart over vier naar de bioscoop.

De film stelt allerminst teleur! We zitten bijna twee uur te lachen en ons te vermaken. Wat een verhaal en hoe leuk op het witte doek gezet! Aan het einde komt er een spontaan applaus, wat ik altijd nogal vreemd vind, want niemand, die aan die film heeft meegewerkt, is aanwezig. Maar het laat wel zien, hoezeer men er lol in had.

Na afloop gaat Katja haar eigen weg, want ze heeft met een vriendin afgesproken. Rick, Saskia en ik gaan naar Brio voor ons avondeten. Er staan hier wel tien bruschetta's op het menu en wij kiezen de prosciutto en asperge als voorafje.

Nou, dan komt er genoeg voor zes personen! Maar lekker is het wel. De "voorafjes" (appetizers) hier zijn meestal bedoeld om met een hele groep te delen. Je kunt ook een hele maaltijd maken met appetizers, op die manier. Het is niet het delicate bordje met een hapje erop, dat je bijvoorbeeld in Frankrijk zou krijgen.

Als hoofdgerecht kies ik een biefstuk salade met tomaten, erg lekker. De bediening is ook goed, al mompelt hij nogal, ik moet regelmatig vragen, wat hij zei.

Al met al was dit een leuk einde van Ricks vakantie. Morgen gaat hij weer aan het werk. Toch voelt het allemaal meer ontspannen in de zomer, alleen al, omdat de wekker niet gaat.

8 reacties:

An zei

Home, sweet, home!
Fijn dat Cosmo zo goed is verzorgd; hij oogt prima!

Anoniem zei

Heerlijk gevoel zeker om Cosmo weer te kunnen knuffelen...

Anoniem zei

fijn dat Cosmo zo goed is verzorgt! Heerlijk om hem weer bij je te hebben, toch?
Dat vind ik ook altijd zo heerlijk aan de schoolvakantie; geen wekker zetten. Behalve dan op de dagen dat ik zelf moet werken.
Nou alleen nog een beetje zon hier, en dan heb ik het echte vakantiegevoel.

Anoniem zei

Inderdaad is het altijd weer fijn om thuis te komen. En helemaal als er huisdieren op je staan te wachten.
Ik ga zo de rest van je (reis)verhalen eens uitgebreidt lezen.

Anoniem zei

Zie je wel, hij was zo blij jullie weer te zien! En daarna heerlijk in zijn eigen mandje te kroelen. Morgen krijgt Spot zijn 'American' halsband om!

Anoniem zei

Ik ben ook altijd weer erg blij om thus te komen, hoe leuk de vakantie ook was.
Heerlijk weer al je huisdieren om je heen.
Geniet van het mooie weer hier. Groetjes

ilse zei

Inderdaad, heel fijn om thuis te komen, hoe tof de vakantie ook was.
Hier waren de kinderen ook blij om weer hun eigen speelgoed etc. te zien.
Minder blij was ik met mijn karrevrachten aan was en strijk na een strandvakantie.

Petra zei

Hey Cosmo!
Gisteren heb ik je vriendje Merlin ontmoet ;-)

High five and stay cool !