Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juli 01, 2007

Thuis! (wel helemaal gaar!)

Elf uur lang (ok, met een onderbreking voor de maaltijden) hebben we vandaag met vijf personen in een ruimte van pakweg 3 bij 3 gezeten! En we praten nog met elkaar, er zijn zelfs bar weinig onvertogen woorden gevallen.

Maar wat is het hier heerlijk koel (tijdelijke afkoeling) en wat zijn de poesjes weer lief!

Zes honderd negen en dertig mijl hebben we vandaag afgelegd en gisteren hetzelfde. Dat maakt bij elkaar een rit van meer dan 2000 kilometer! Maar het was zo de moeite waard, ik heb er de ongemakken (mijn spieren schreeuwen moord en brand) graag voor over.

Natuurlijk hebben we weer heel wat indrukken opgedaan vandaag. We weten nu, dat Saskia een McDonald's apple pie heerlijk vindt voor het ontbijt.

Door Georgia rijdend (ik neem de ochtend rijtijd voor mijn rekening) zie ik overal borden met advertenties voor perziken en pecan noten. Dat zijn de staatsgewassen. Maar wat wij langs de weg zien zijn geen perzik- of pecanboomgaarden, maar eindeloos veel kudzu! Dat is het ware Georgia staatsgewas!

Om half twaalf, als ik South Carolina binnenrijd, valt me op, dat het hier opeens veel mooier is. Er groeien bloemen langs de snelweg, we komen langs mooie meertjes en rivieren, waar veel recreatie is.

Maar de Palmetto State had net zo goed de Fireworks State kunnen heten, zo vlak voor 4 juli. Overal staan enorme borden, het ene vuurwerk warenhuis nog groter dan het andere. Ik kan Rick zien wiebelen op zijn stoel, zo graag wil hij erheen!

Maar hij beheerst zich, want het meeste van dit vuurwerk is illegaal in Virginia, waar je enkel siervuurwerk mag afsteken. Hij besluit toch maar te wachten tot we terug in ons gebied zijn. Het is moeilijk, ik zie Ricks tweestrijd bij het laatste warenhuis, twee mijl van de North Carolina grens!

En dan is het te laat, want in North Carolina is niets van al die vuurwerkwoede te zien. Het is na enen en de unanieme lunchkeuze is Subway, die we bij een truckstop vinden. De voertuigen, die je op zo'n lange rit tegenkomt zijn heel interessant.

Van auto's onder de bumperstickers, tot felbeschilderde enorme vrachtwagens en de bestuurders doen niet onder voor hetgeen ze besturen. Bij een truckstop zie je het allemaal terug. Iedere tattoe, die je je kunt bedenken, ieder piercing, of juist het omgekeerde, super chique aangekleed en gekapt. Ik kijk mijn ogen uit!

Rick neemt het stuur over en dan belt Christine. Ze heeft me gemist en wil, dat wij nu thuiskomen. We kletsen zomaar anderhalf uur weg, heerlijk, want nu beginnen mijn spieren echt te protesteren! Lang leve de moderne technologie! En we zijn pas in North Carolina....

Maar om half vier rijden we Virginia binnen en wat is het toch een prachtige staat!! Meteen is het landschap adembenemend! Het bord "Welcome to Virginia" met de dogwood bloem en cardinaal lacht ons toe.


Uit de auto genomen



Zonder gekheid is dit het mooiste deel van onze rit. Het landschap is groen en heuvelachtig met grote maisboerderijen in de valleien. "Meet Virginia, she's a natural beauty" is een prima slogan voor onze staat!


Een Virginiaanse boerderij

Helaas komen we ook een bord tegen: "Caution, congestion next 30 miles". Gelukkig hebben we daar niet 30 mijl lang last van, maar we komen twee keer in een file te staan. Beide keren is deze veroorzaakt door een botsing, gelukkig lang niet zo erg, als degenen, die we in Florida zagen!

Er moet weer benzine getankt worden en we komen bij een leuke country store terecht. Tip voor mensen, die langs de oostkust reizen: bezoek de trade posts en country stores, die zijn echt erg leuk!

Niet veel later hebben we flinke honger en willen het zware verkeer wel kwijt. In Staunton vinden we een Chili's. Alweer eet ik tilapia, het is duidelijk een mode vis! Maar dit keer is het heel anders bereid en alweer super lekker.

Wanneer zijn we thuis, Daddy? Het wordt door Saskia naar ons gevoel iedere vijf minuten gevraagd. Maar eindelijk, om half tien, draaien we de cul de sac in. Ons huis staat er nog en de katten begroeten ons enthousiast. We zijn thuis!

19 reacties:

Anoniem zei

Welkom thuis.

Anoniem zei

Hallo,

Zo, na een afwezigheid van enkele weken ben ik weer bijgelezen. Leuke reis hebben jullie gemaakt.

Ook hier is de tilapia-vis zeer in de mode, hij staat meer en meer op de kaart in restaurants maar is ook vaak in de picture bij Albert Hein.

Even een vraag: in Florida schreef je dat je mineral ice op Saskia's voorhoofd smeerde bij hoofdpijn. Helpt dat echt? Ik heb je daar al vaker over gehoord en mijn zusje vertrekt as we speak richting de US dus ik zit erover te denken haar te vragen iets mee te nemen. Is er een bepaald merk, zit het in een tube of potje waar kun je het kopen?

Groetjes,
Marion

Nel zei

Ook van mij een welkom thuis. Jullie zullen nu wel heerlijk slapen in je eigen bed.

Het was een leuke reis en ook weer een leuk verslag.

Anoniem zei

Heerlijk als je weer in je eigen huisje bent na de vakantie!! Dan waardeer je alles weer zo...
Toch mag bij de vakantie altijd ellenlang duren....

Larissa zei

Fijn dat jullie weer heel thuis zijn gekomen! Ben benieuwd naar alle andere foto's!

Volgens mij heb ik ook over die weg gereden waar jij de foto's van hebt geplaatst! Wij zijn toen ook de staat Virginia ingereden vanuit North Carolina, en het komt mij erg bekend voor!

Anoniem zei

Welcome home! Wat een kilometers hebben jullie gemaakt. Ik hoop dat je goed geslapen hebt in je eigen bed (met kussen!)
Ik ga zo naar het postkantoor....

blips zei

Kudzu, een interessant verhaal. Het is dus maar wie je vraagt of het een gewas is of onkruid.
Het was dus niet een echte road-trip want je had geen koelbox met eten en drinken bij je die je tijdens het rijden gebruikt. Niet dat zoiets ideaal is hoor, ga ook liever helemaal uit de auto ergens zitten eten en drinken.
Tilapia vind ik ook een heerlijke vis die niet teveel ruikt naar vis en een zachte smaak heeft en daardoor eetbaar voor mensen die "niet van vis houden", (ja ben ik er ok een van.)
Wel weer lekker om thuis te zijn, het heet ook niet voor niets "Home sweet home"

Anoniem zei

Welkom thuis! Weer lekker in je eigen bed.
Wanneer ga je Cosmo ophalen?

Annemiek zei

Weer goed thuis, dat is toch ook weer fijn. Dat kudzu verhaal is wel interessant. Er komt toch wat troep van Japan, hier is het de Japanese knotweed die overwoekerd.
Hopelijk werken je spieren vandaag een beetje mee.

Anoniem zei

Welkom thuis!
En dan nu lekker Cosmo halen, die zal wel knettergek zijn de eerste uren ;-). Dat vind ik nog het leukste van thuiskomen.

Anoniem zei

Die foto's zijn prachtig. Ook hier zie je die boerderijen heel veel.

Fijn dat je weer goed thuis bent.

gr petra

Anoniem zei

Welkom thuis!

Petra zei

@Marion -- Mineral Ice zit in een potje. Het is een blauw spulletje met o.a. menthol erin. Je kunt het bij de drugstores of in het medicijnen gedeelte van de supermarkten krijgen. Het staat meestal bij de pijnstillende middelen. Hier een plaatje: http://www.prestoimage.com/store/graphics/648_pd212096_1.jpg

Petra zei

De URL van dat plaatje moet dit zijn:
http://www.prestoimage.com/store/graphics/648_pd212096_1.jpg

Petra zei

hm, om de een of andere reden lukt hij niet. Achter de pd moet dit nog:212096_1.jpg

Anoniem zei

ook van mij welkom thuis. gelukkig hebben jullie nog een lange vakantie voor de boeg. ik heb genoten van jullie avonturen in florida.

Anoniem zei

Leuk om jullie vakantie in Florida te lezen, wat een lange autorit zeg!

An zei

Ook van mij een welkom thuis, waar je alweer in je eigen bed hebt geslapen en.......uitgerust?
Jullie hebben van een fantastische vakantieweek genoten, gezien alle positieve verslagen.
Zit er nog meer in het vat deze vakantie??
Groetjes,
An
Nog bedankt voor het beetje warmte!!!
Vandaag weer diverse plensbuien met onweer!

Becs zei

Ondanks dat vakanties heerlijk zijn, is het toch ook altijd weer heerlijk om in je eigen bedje te kunnen slapen!