Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juli 05, 2007

Zusje op bezoek

Na alle commotie van gisteren wordt het vandaag gewoon een rustige dag. Dat hebben we, geloof ik, allemaal wel nodig. Alleen arme Rick moet wel naar zijn werk, maar ook hij gaat later dan gewoonlijk op pad.

Het is bij wijze van uitzondering flink bewolkt bij het opstaan en ik moet me er echt even toe zetten de dag te beginnen. Gelukkig staat dankzij manlief de koffie klaar. Het is ook wel weer even lekker genieten, in alle rust, van koffie en email.

Dan gaat de telefoon, het is mijn zusje. Ze is al twee uur onderweg hierheen. Mijn dappere zus heeft het aangedurfd om, acht weken zwanger, met twee kleine kinderen de bijna vijfhonderd mijl (750+ kilometer) hierheen te komen rijden!

Dit is haar eerste rij-avontuur, want het wordt te duur om met zijn drieen te vliegen. Het gaat allemaal prima en na zo'n acht uur rijden komen ze bij ons aan.

Intussen ben ik naar Whole Foods geweest, want mijn zwangere zus heeft "cravings" (ik weet niet hoe je dat in het Nederlands noemt). Ze is vooral dol op barbecue chips, dus daar neem ik een paar pakken van mee.

Halverwege de middag gaat de deurbel. Het is een dame met een zwart-witte beagle in haar armen. Ze vraagt of de hond van ons is. Inmiddels springt Cosmo metershoog om bij het hondje te komen. Die vindt dat maar niets en verschuilt zich onder mijn bureau.

Wij kennen het hondje niet, dus we vertellen de dame de politie te bellen, zo hebben wij onze vorige beagle wegloopster thuis kunnen brengen. Intussen lenen we haar een halsband en riem.

Dit is nu al de derde weggelopen beagle, die aan onze deur kwam! Letten mensen dan helemaal niet op? En zonder halsband ook nog, niemand weet, waar de hond behoort! Natuurlijk willen de meisjes voor de hond zorgen, maar met Cosmo's enthousiasme en de angst van het hondje gaat dat niet. Nu maar hopen, dat ze haar eigenaren weer vinden!

Vanavond spelen de kinderen met hun neefje en nichtje, wij genieten van de schattigheid. Er worden vuurvliegjes gevangen en Lego vliegtuigen gebouwd. Op deze manier hebben alle kinderen leuke herinneringen aan hun neefjes en nichtjes.

Rick haalt eten, Thais voor de volwassenen en de kinderen eten kipnuggets van Jerry's. We eten lekker buiten, want de voorspelde onweersbuien zijn er (nog) niet.

Ayesha is moe en gaat lekker op de bank liggen. Ze heeft hier in huis drie ingebouwde babysitters en kan lekker ontspannen. Morgen gaan we leuke dingen doen en dan zal ze zaterdag alweer terug gaan rijden. Toch is al dat rijden, vindt zij, minder inspannend, dan vliegen.

Intussen genieten wij gewoon van de speciale tijd met de knuffeltjes en mijn lieve zus!

16 reacties:

Anoniem zei

Een flinke rit hoor 500 mile met 2 kinderen. Pfff wel gezellig dta je zus er weer is.

Wel een beetje slordig inderdaad dat die hond geen halsband om heeft.

Gr petra

Anoniem zei

gezellig dat je zus er is! ook al is het maar voor een paar dagen. en wat maakt het uit voor haar kids die hebben het fijn bij haar nichtjes en neef. en op de terug weg zijn er weer dvd. die de tijd doden.

Nel zei

Ik denk dat cravings een beetje vergelijkbaar is met "grazen" hier. Daar wordt mee bedoeld dat iemand dan de hele dag door eet i.p.v. van 3 maaltijden.

Fijne dag nog met zus en kindjes.

Annemiek zei

Leuk dat je zus er is, en knap dat ze dat doet. Ik ben eens met een 2 en 5 jarige naar Virginia gereden, en niet zwanger, dat was zwaar genoeg. De heenweg ging wel, de terugweg was hel.
Beagles zijn wel bekend om hun weg lopen. Ze hebben alleen maar snuffelen in gedachten en volgen hun neus. Bij ons heeft Kibbels ook vaak geen halsbandje om, omdat Bitz het halsbandje weer eens doorgekaagd heeft. Als ze dan weg zou lopen in ze ook incognito.

Anoniem zei

Leuk hoor dat je zus er weer is. Genieten maar weer!!

Anoniem zei

Veel plezier met je zusje!
Knap dat ze heel dat eind met de kids komt rijden hoor!

Anoniem zei

Haha! ook niet-zwangere vrouwen hebben daar last van.

Anoniem zei

Maak er een gezellige dag van. Lekker bijkletsen en genieten van de kleintjes. Ontzettend goed van Ayesha om zo'n eind met 2 kleintjes te rijden.

Anoniem zei

Leuk dat je weer bezoek hebt! En die cravings, tje die ken ik wel alleen was het bij mij boerenkool!
Nog bedankt voor de tips wat betreft een kinderarts zoeken. We zullen een lijstje opstellen met dingen die voor ons belangrijk zijn.
Groetjes

Anoniem zei

Heerlijk hoor, zo'n bezoekje van je zus. En goed hoor, dat ze dat eind alleen rijdt met de kids.
Geniet van elkaars gezelschap!

Anoniem zei

Wat knap van je zus dat ze zo'n eind rijdt met 2 kleintjes en ook nog zwanger.
Fijne dagen!

Anoniem zei

Leuk, zo'n bezoekje van familie, geniet er maar lekker van, maar dat lukt vast wel!
Enne, volgens mij is cravings een soort van drang naar bepaald voedsel, zoals barbecuechips,of chocolade, daar heb ik weleens last van.... hahaha!!

Becs zei

Wat leuk dat je zus zo een rit aandurft om even lekker bij jaar familie te kunnen zijn! Fijn zeg!

Ik hoop dat de Beagle zijn/haar huisje weer snel terug vindt!

virginie zei

heb net jouw foto's van florida bekeken. prachtig zeg! er zitten heel veel 'prentkaarten' tussen!

Anoniem zei

Gezellig dat je zus er is, geniet ervan!!
Nog even terugkomend op je blog van the 4th...
dat filmpje.....dikke tranen en wat heerlijk dat jij echt kunt zeggen dat je deel uitmaakt van dit prachtige land,
Nog een nachtje in ons 'huis' slik...
Ik wil niet, ik wil niet!!!
Nogmaals veel plezier met z'n allen, liefs vanuit Lejeune

Anoniem zei

Hee, Je zus is er. Wat gezellig!!! En je wordt ook weer opnieuw tante, is dat geen geweldig nieuws?? Veel plezier met zus en de kinders. Maar dat gaat vast goed komen.