Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, augustus 23, 2007

Kunnen we wassen of niet?

Een betere titel kan ik niet bedenken, want ons welzijn de komende dagen hangt van de wasmachine monteur af! Hier maak ik me de afgelopen paar dagen serieus zorgen over. De ladingen was, die we te verwerken hebben, zijn niet te beschrijven!

Na zo laat naar bed gegaan te zijn slapen we vanochtend flink uit. Christine belt om half tien, maar heeft begrip als ik zeg nog niet spraakvaardig te zijn. Gisteravond heb ik haar in Miami ook even gesproken, dus ze was op de hoogte van onze vertraging. Ik beloof haar later terug te bellen en rol weer ons bed in.

Nu ben ik echter wel wakkerder en Rick staat zelfs op. Saskia ligt echter naast mij nog helemaal in diepe rust. De monteur belt, hij is twee minuten bij ons vandaan!

Onze wasmachine staat naast onze slaapkamer, dus Rick roept naar boven, dat ik de deuren moet sluiten, als ik nog niet "decent" ben. Nou, dat ben ik niet, dus met dichte deuren luister ik naar de conversatie tussen de twee mannen.

En daar word ik niet vrolijk van! Ik hoor Rick zeggen, dat we al bijna vijf weken geen wasmachine hebben. En vragen hoe lang dat dan gaat duren. Oei, daar moet ik het mijne van weten!

Aangekleed kom ik even later onze kamer uit en twee mannen kijken me bijna verschrikt aan. Kennelijk werd ik niet verwacht. De wasmachine staat midden in de gang en Rick begint met "good news, bad news". Oei, niet wat ik wil horen!

De motor, die Maytag heeft gestuurd, is volgens de monteur niet de goede, dat is het slechte nieuws (wat ik wel heel erg slecht vind, eerlijk gezegd!). Maar het "goede" nieuws is, dat die monteur pas nog heeft meegemaakt, dat de machine niet stuk was, maar het stopcontact!

Ze proberen dus nu hoopvol een ander stopcontact uit en dat lijkt te lukken. Maar minuten later staan de mondhoeken van beide mannen (die monteur ziet er trouwens leuk uit, anders dan de gewoonlijke nogal viezige mannetjes) naar beneden. Ook dit werkt niet.

Bedrukt ga ik naar beneden om koffie te maken, die ik nu hard nodig heb. In mijn hoofd maak ik al plannen, wie ik onder meer zal vragen om hun wasmachine uit te proberen. We hebben te veel was om het aan een persoon te vragen. Of misschien is de wasserette ook weleens leuk om uit te proberen.


Deze twee zijn blij met onze terugkomst! Gewoonlijk mag de tafel niet, maar voor vandaag is het ok.

Net als ik denk, dat we best genoeg vrienden hebben om tegen het einde van het weekend uitgewassen te zijn, komt Rick jubelend naar beneden. Het is gelukt, roept hij! Gelukt? Wat is gelukt? Ik volg hem even helemaal niet.

Nou, de wasmachine werkt! Alsof ik een beetje simpel ben, dat ik het niet meteen door heb, wordt me uitgelegd, door Rick en de monteur samen, dat de motor toch goed was. Hij, de monteur, had alleen niet door, dat Maytag het hele ding vernieuwd had. You could have knocked me over with a feather, zoals ze hier zo mooi zeggen!

Wat een opluchting, zeg! Al had de monteur het niet meteen allemaal door, hij bleef wel om van alles te proberen, dat pleit voor hem. Kennelijk doet Maytag niet veel aan het opleiden van hun contracteurs!

En sindsdien draaien de wasmachine en droger nonstop. Weken van wasgoed worden verwerkt. En alsof het niet genoeg was komt Katja naar beneden met de mededeling, dat haar bed naar pis stinkt. Gezien het feit, dat ze haar hamster erin rond laat lopen, verbaast me dat aanvankelijk niet zo.

Pas als ik er een paar uur later naar ga kijken weet ik, waarom het nu zo erg is! Een van de katten (de verdenking valt op Katja's kat, Sushi, want die mist haar echt) heeft flink op haar bed geplast, vlak bij haar kussen. Jakkes, daar heeft ze vannacht dus in geslapen! Never a dull moment!

Katja is inmiddels alweer met vriendinnen de hort op, dus ik haal haar bed af, om eerstvolgend gewassen te worden. Uit de matras hoop ik de lucht te krijgen, door er speciale enzymen op te spuiten. Hopelijk lukt dat allemaal, want de geur van kattenpis is zo moeilijk te verwijderen!

Kai en Saskia staan te popelen om Cosmo op te halen en ik eerlijk gezegd ook. We moeten even wachten, want hij wordt net gebaad. Gelukkig was zijn lyme disease test negatief, daar was ik toch wel bang voor, nadat ik een teek op hem had gevonden.

Zo'n tien minuten later komt een heerlijk ruikende, nog niet helemaal droge en heel erg uitharende super enthousiaste hond ons tegemoet. Het is zo leuk om zijn blijheid te zien, al springt hij zo hard op Saskia, dat ze bijna omvalt.

Hij haart enorm uit, maar is zo blij ons weer te zien en wij hem! De hele auto zit onder de haren, dus thuis neem ik hem meteen naar buiten en kam genoeg haar uit om wel tien vogelnestjes mee te maken!

Onderweg hebben we even lunch gehaald bij McDonald's, want we hebben niets in huis. Ik heb mijn Asian salad ook wel gemist, hij smaakt weer heel lekker! Kai neemt een Southwestern salad, daarmee bewijzend, dat ook hij een volwassener smaak krijgt.

Cosmo gaat thuis helemaal uit zijn dak, dus na de lunch neem ik hem mee voor een lange wandeling. Het is vandaag helaas flink bewolkt, echt zo'n vochtige deken van wolken met een temperatuur van 26 graden. Maar Cosmo geniet duidelijk en ik klets met Christine, we hebben elkaar heel wat te vertellen!

Laura komt voor een broodnodige massage, want mijn hele rechterkant zit vast. Ik heb al de hele vakantie last van mijn rechter zij en na gisteren is de hele vicieuze cirkel weer bezig, bah!

Laura vertelt over haar avonturen met al onze dieren. Ze heeft ons een keer opgebeld in Aruba, want ze kon Sushi niet vinden. Leah is later op die dag nog gaan kijken en vond haar meteen, tot Katja's opluchting. Maar Leah vertelt ook, hoezeer Laura begaan is met onze dieren, we kunnen ons geen betere verzorgster wensen!

De wasmachine blijft doordraaien en de droogtrommel ook. Buiten zingen de krekels, maar de zon schijnt niet. Al drie dagen niet, schijnt het, en men begint al te klagen! We zijn hier geen somber weer gewend!

Rick komt thuis en neemt het eindeloze wassen en opvouwen over. Hij komt beneden vragen van welke vrouw welk ondergoed is. Begrijpelijk, want zelfs Saskia's ondergoed is niet makkelijk te onderscheiden van dat van Katja.

Saskia heeft Tabatha te spelen en die heeft heel goed nieuws: ze gaan niet verhuizen! En dat terwijl Saskia de hele vakantie heeft gedacht, dat Tabatha bij haar thuiskomst al weg zou zijn. De meisjes geven elkaar een stevige omhelzing, als ze elkaar weer zien, echt heel lief!

Als avondeten bestellen we Thais eten. Voor mij alleen voorafjes, waarvan ik de tweede helft morgen voor de lunch zal eten. Sate en papaya salade voor mij, al smaakt de eerste niet als de Indonesische.

We zijn weer thuis, hebben ons hondje terug (wat een grote highlight is, want ik heb hem enorm gemist). De lijst van dingen te doen voor de scholen weer beginnen groeit hard. In mijn hoofd zwaaien de palmen, fluiten de papegaaien naar me en liggen we op bedden met heerlijk eten voor ons. Herinneringen blijven!

16 reacties:

Anoniem zei

Goh, ik ben echt blij voor je dat jullie wasmachine werkt! Gelukkig dat die kerel bleef proberen... want de week na de vakantie heb je toch altijd bergen was!!!

Ik kan me wel voorstellen dat jullie Cosmo erg gemist hebben (en vice versa).

Ja, mooie herinneringen aan een fijne vakantie...

Groetjes,

Jasmino zei

Pffffff, de wasmachine doet het dus. Ik zou er niet aan moeten denken niet te kunnen wassen na een vakantie, en jullie zijn ook nog eens met z'n vijven....... Gelukkig is hij gerepareerd!

Geniet weer lekker van jullie thuis, de zon gaat vanzelf wel weer schijnen.

Carola zei

Het is een regelrechte ramp als je de wasmachine moet missen. Ben blij voor je dat hij het weer doet.
Fijn weekend!

Anoniem zei

Wat een geluk dat de wasmachine het weer doet! Je mag nu wel uitkijken dat hij (of zou het een "zij" zijn?) niet overbelast raakt!

Ben je nu uitgewassen?

Anoniem zei

Hoera!! Je kunt eindelijk weer wassen. Wat een fijne monteur, gelukkig deed hij zijn best en doet alles het nu weer.

Die Cosmo.....hij was net zo blij om jullie te zien als jullie hem!

Geniet van het heerlijke weer en je eigen bed met fan erboven....

Miami airport is een ramp!

Anoniem zei

Gewoonlijk kan je al niet zonder wasmachine, maar helemaal niet als je terugkomt van vakantie.
Wat fijn voor Saskia dat Tabatha niet gaat verhuizen. Wat zal ze blij zijn!!!

Annemiek zei

Jullie zijn weer goed thuis, wel vervelend zo op het vliegveld. En gelukkig, eindelijk weer een wasmachine. Dit alles is geen goede reclame voor Maytag.

Anoniem zei

Allereerst.....nog van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag.
Wat een heerlijk vakantieverslag toch weer en welkom thuis aka de wasserette..hihi...gelukkig doet ie het weer, rampzalig als zo'n ding het niet doet.

Zo, ik ben weer helemaal bijgelezen op je blog zoals je merkt.

Hmmm..het weer moet wel een beetje opknappen bij jullie hoor....wij vliegen de 6e sept naar Washington en hopen toch nog zomer mee te maken dit jaar, alhoewel het hier vandaag met zo'n 23 graden C ook niet slecht is.

groetjes,
Karin

Annelica zei

Oef, gelukkig werkt die wasmachine weer. Want niet kunnen wassen na een vakantie is een ramp!

Anoniem zei

Welkom thuis!

En ben je al een beetje door je vuile was heen?

blips zei

Dit noem in ne een echt WELKOM THUIS, een gerepareerde wasmachine, de huisdieren om je heen, blijde dochter, lekker eten, wat wil je nog meer. :)

Anoniem zei

Das nou het fijnste als de vakantie goed is bevallen, dat het gevoel van weer terug komt. Zo je kunt weer wassen, wassen en nog eens wassen.Eigenlijk blijf je elke dag wel wassen, dan is het ook weer fijn als je de wasmachine weer kunt gebruiken, want zoveel was per (hand was) doen, nee dan ben je uren bezig, en zo met de wasmachine is de klus zo geklaard.Nou geniet ze nu maar van je thuis komst, en een fijne weeken.Groetjes van Geesje vanuit een zonnige Nederland.

Anoniem zei

Gelukkig dat jullie weer kunnen wassen! Wij hebben geen wasmichine in huis (mag niet) en moet op een centraal punt op het terrein wassen, wennen doet dat eigenlijk niet.
Hopelijk krijg je die kattenpisgeur uit de matras, want dat stinkt idd behoorlijk. Glenn had vannacht zijn rugzak op de grond laten liggen en een van de katten vond dat dus ook wel een leuk plekje. Gevolg is dat zijn aantekeningen nat zijn en dat ik die rugzak weer eens kan wassen. Katten zijn leuke beesten, maar soms...
Wat fijn ook voor Saskia dat haar vriendin niet gaat verhuizen, ze zullen wel weer heerlijk gelachen en gedold hebben.
Nogmaals welkom thuis
Groetjes, Manon

Anoniem zei

Welkom thuis. wat is het toch leuk dat dieren zo bij zijn als je weer thuis komt he. Fijn voor Saskia dat haar vriendinnetje niet weggaat en tof dat de wasmachine weer werkt.
Marjolijne

Anoniem zei

Wat een gedoe op de terugreis zeg, maar gelukkig zijn jullie weer veilig thuis!
Heerlijk he, om Cosmo weer om je heen te hebben! En net zo heerlijk dat je weer kunt wassen!
Fijn voor Saskia dat Tabatha toch niet gaat verhuizen.
Geniet van het weer thuis zijn. Is het nog steeds zulk mooi weer als bij jullie vertrek?

Anoniem zei

Zou willen dat wij zo'n wasmachinereparateur hadden, wij hebben nu een klacht gestuurd naar Electrolux want de brandnieuwe washer doet het na 4 maanden al niet meer.... De verkoper in de winkel zegt nu "commercial use dus geen garantie !" dat had hij wel mogen vertellen toen we het kochten !gelukkig hebben we de oude wasmachine in huis die het nog wel doet.
Ben altijd heeeeel blij als ik na een vakantie onze beestjes allemaal weer om me heen heb.
Groetjes
Bianca