Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, augustus 04, 2007

Loom en lui!

Zaterdag

Dit warme zomer weer is heerlijk, maar het maakt wel loom! Heel langzaam worden we onder het genot van een (sterke!) kop Starbucks wakker. Het is bij het opstaan al bijna dertig graden. Het voelt alsof er een warme (en ietwat vochtige) deken over je heen wordt gelegd bij het naar buiten stappen.

Meteen besluit ik, dat zwemmen vandaag mijn beweging wordt. Het is te warm om hard te lopen of zelfs te fietsen. Maar eerst moet Cosmo zijn beweging krijgen en Rick gaat dit keer mee naar het hondenpark.

Het is te heet om lang met Cosmo te gaan wandelen en hier kan hij zelf bepalen, of hij wil rennen of niet. Er zijn een aantal heel energieke honden aanwezig, dus Cosmo staat geen moment stil.

Rick en ik raken in gesprek met de eigenaar van een labradoodle (mix labrador-poedel, poedelmixes zijn hier helemaal "in"). Een aardige man, maar Rick is niet zo goed in "small talk" als ik en heeft er al gauw genoeg van. Gelukkig is Cosmo dan ook al lekker moe geragd.

Samen met Saskia ga ik naar Whole Foods (we moeten daar echt aandelen in kopen, zodat we iets terugkrijgen van alles, wat we er besteden). Het is sowieso een aangename supermarkt, maar op weekends is het er extra leuk.

Er is van alles te proeven, zelfs verschillende wijnen. Een ervan is een lekkere rose en ik besluit die als dank voor het wassen voor Mary Ellen en Phil te kopen. Dan zien Saskia en ik de grootste watermeloenen ooit en we kunnen die ook proeven. Lekker zoet, dat ze zijn! Daarvan nemen we een helft mee naar huis!

Na de lunch ga ik richting zwembad en zwem (wel met moeite, want het water is nu bijna badwater temperatuur en eigenlijk te warm om echt snel in te zwemmen) 40 banen. Daarna lees ik lui in de schaduw, gelukkig is er nog een plaatsje, want de zon is veel te heet, verder in mijn Nederlandse tijdschriften. Zo af en toe neem ik nog een duik, want anders is het niet uit te houden.

Intussen is Katja aan het werk en zijn Saskia en Rick naar de mall. Dit weekend kun je hier in Virginia tax free inkopen. Dat is goed te merken aan de drukte in de mall en Rick en Saskia hebben allebei wat kleding nodig.

Zij trotseren de menigte en de warmte in de mall, want er is iets mis met de airconditioning. Met 35 graden buiten niet lekker en arme Katja zweet zich te pletter bij Old Navy! Het zwembad is een veel aangenamer oord met dit weer!

Met Saskia, Tabatha en Kai gaan Rick en ik naar de zes uur voorstelling van de Simpsons film. Ik ga eigenlijk maar voor het gezelschap mee, want ik heb niets met de Simpsons op tv.

Maar wat een aangename verrassing is dit! De film is ontzettend leuk en zelfs ik kan het niet laten soms hardop te lachen! De vrouw naast ons ligt helemaal dubbel, dat werkt ook aanstekelijk. Ik ben niet zo van het hardop lachen, maar soms is het werkelijk te idioot!

Echt een aanrader deze tekenfilm. Hij is leuk voor kinderen, maar er zitten ook politieke grappen in (Schwarzenegger is president) en een milieu bewuste tint. Ik verveel me geen moment en dat is voor een tekenfilm, gebaseerd op een tv serie, echt wel bijzonder.

Het is tijd om te gaan eten en om deze tijd zijn de wachttijden bij de restaurants in deze superdrukke mall zeker meer dan een uur. Gelukkig heeft Rick een "passport" van Gordon Biersch, waarmee we het volgende tafeltje vrij gegarandeerd krijgen. Nog geen vijf minuten na aankomst lopen we langs de rijen wachtenden naar ons tafeltje. Dat is nog eens een leuk gevoel!


Gezellig aan tafel


De bediening en het eten zijn er weer voortreffelijk. Ik neem twee voorafjes: ahi tonijn, enkel aangebraden en "tapas", met bruschetta, tapenade en knoflook. Super lekker! Inmiddels hebben we genoeg punten om een gratis maaltijd aan te vragen!

Na het eten lopen we nog even Barnes and Noble binnen. Kai moet een boek lezen voor het begin van het schooljaar. Van de zes keuzes kiest hij "A Walk in the Woods" van Bill Bryson. Ik heb het ook gelezen en denk, dat het het beste boek is voor hem, de anderen klinken raar.

Al een tijdje twijfel ik of ik het boek "The Priest's Madonna" zal kopen. Het krijgt heel goede recensies en lijkt iets, dat mij wel zal interesseren. Vandaag hak ik de knoop door en koop het.

Tabatha blijft logeren, de meisjes moeten nog even zoveel mogelijk tijd samen doorbrengen. Voor een september vindt de verhuizing plaats, al is er nog een mogelijkheid, dat Tabatha volgend jaar nog wel naar Saskia's school zal gaan.

Zondag

Alweer een luie ochtend, hoewel het bij het opstaan niet zo warm is, als gisteren. Een beetje halfhartig doe ik een gewichtenroutine. Vooral met de recente pijnen vraag ik me af, of die routines de boosdoener zijn. Maar vooral omdat er osteoporose voorkomt in onze familie is het wel belangrijk om vol te houden.

Daarna neem ik Cosmo mee voor een jog. Hij rent dan niet, maar op het ritme van mijn voeten loopt hij netjes, netter, dan als ik gewoon loop. We lopen door het stille bos, waar de prachtige goudvinken voor ons uitvliegen. Dan geniet ik toch het meest, zo in de stille natuur.

Rick is thuis hard bezig met dingen klaarleggen en -maken voor de vakantie. Hij heeft morgen en dinsdag volle werkdagen en we moeten woensdag al erg vroeg naar het vliegveld. Met Saskia gaat hij nieuwe flippers en masker en snorkel kopen. De anderen passen nog allemaal (gelukkig).

Intussen zorg ik, dat alle bevestigingen voor Bonaire en Aruba goed zijn. We zullen Karin uit Bonaire, die mijn blog leest en duik instructrice is daar ontmoeten. Zij emailt over de orientatie, die we eerst bij moeten wonen alvorens te mogen duiken of snorkelen. Ze schrijft, dat die op donderdagochtend om 9 uur is. Ik voorzie problemen met de tieners, want we komen pas na negenen op woensdagavond aan op het eiland!

Maar niet veel later krijg ik een heel lief mailtje van Karin, dat ze speciaal voor ons een orientatie om 1 uur 's middags zal regelen! Ze zal nooit weten (echt niet, Karin!) hoe fantastisch we dat vinden!

Als ik het emailtje van ons hotel in Bonaire nalees zie ik tot mijn schrik, dat ik een credit card formulier had moeten faxen. Oeps! Gauw bel ik naar Bonaire en gelukkig is de reservering nog helemaal geldig. Ik fax het formulier en zal morgen bellen om zeker te zijn, dat alles goed is.

Rick gaat door met pakken en ik ga naar het zwembad. Het is vochtig warm en er worden onweersbuien voorspeld, dus ik wil er vroeg zijn. De twintig banen zijn dit keer snel gezwommen en ik wil mijn boek, "And God created the Au Pair" uitlezen. Ik ben meer dan halverwege en weet dat ik het anders mee op vakantie wil nemen, zonde van de ruimte.


De zwarte fase van de Swallowtail vlinder, dit is een vrouwtje

Op een ligstoel onder een van de weinige parasols lig ik regelmatig hardop te lachen! Ik hoop, dat niemand me ziet, want het is natuurlijk een belachelijk gezicht. Maar het boek is zo gek en zo herkenbaar soms, ik kan het niet helpen! Met tegenzin sluit ik het boek een paar uur later. Ik dacht niet, dat ik een verzameling emails zo leuk zou vinden, maar dat formaat is dus ook leuk om te lezen.

Intussen zijn Saskia en Rick ook gearriveerd en samen dobberen we nog wat rond in het water. Het is inmiddels wel helemaal bewolkt en begint te druppen. En dat blijft het voor de rest van de avond doen. Nog steeds geen droogte opheffende regen enkel druppels.

Rick en ik gaan naar Whole Foods (ja, alweer!) en kiezen daar lekkernijen voor het avondeten uit. Het stokbrood komt net uit de oven en Rick en ik kunnen een net gebakken stuk brood niet weerstaan! Ondanks de druppels gaan de kippenborsten, hamburgers en hot dogs op de grill. Het smaakt allemaal voortreffelijk! Erbij hebben we verse groentes van de salad bar.


A boy and his dog, Kai en Cosmo zijn echt maatjes!

Vanavond hangen we voor de televisie. Nog drie nachtjes en de grote reis van deze zomer begint. Toch raar om naar de tropische Caribische eilanden te gaan en dat het daar koeler zal zijn, dan hier op het moment!

10 reacties:

Larissa zei

Wauw, de geknipte koppies van je kids zien er leuk uit! Het haar van Kai was inderdaad wel heel erg lang, haha. De laagjes in Saskia's haar zijn erg leuk!!

Het is hier ook al zo heet, en woensdag wordt het hier zelfs 100 F! Het is buiten niet uit te houden, zonde!

Anoniem zei

en hier verdwijnt vandaag de warmte weer, jammer.
Een labradoodle, nog nooit van gehoord. Jammer dat je je camera niet bij je had, geen idee wat ik me bij dat "merk" moet voorstellen.
Succes met alle vakantie-voorbereidingen.

Jasmino zei

Leuke koppies van Kai en Saskia! Die foto van Kai en Cosmo is ook zo leuk, je kunt wel zien dat het goede maatjes zijn!

En geweldige vooruitzichten ook, met de vakantie in het verschiet! Ik zou wel willen ruilen!

Succes met inpakken!

Anoniem zei

Net als bij jou hier nu eindelijk ook eens een warm weekend gehad. Heerlijk is dat zeg. Meis, wat een narigheid van je wasmachine. In deze tijd zonder zitten in bijna ondenkelijk. Hoop dat het toch snel opgelost kan worden want het gezeul naar de buren likt me niet alles. Cosmo, ja, echt een ondeugd en dat is wel heel goed te zien aan die blik op de foto's. Ik heb weer genoten van je dagelijke blog, Petra.

Anoniem zei

Lief van Karin dat ze de orientatie voor jullie heeft verzet. Kunnen jullie toch een beetje uitslapen!
Leuk dat jullie dit jaar twee eilanden combineren. Ik ben nu al benieuwd naar de verhalen.

Anoniem zei

Wat een waanzinnig leuke foto van Kai en Cosmo. Het is zo moeilijk om die jongens eens leuk op de foto te krijgen. Meestal willen ze niet of doen ze gek (hier dan).
Lekker hoor dat je zo dicht bij de vakantie bent!!

Annemiek zei

Leuk die foto van Kai met Cosmo. Hier knuffelen de jongens ook wat af met de hondjes, hebben ze toch wat te knuffelen :)

Anoniem zei

Heerlijk hoor Aruba en Bonaire! Ik wilde al vragen of jullie nog gaan duiken op Bonaire, want daar is het echt het eiland voor.
De temperatuur is daar wel ongeveer hetzelfde als hier, maar door dat briesje is het daar meestal zo veel aangenamer. Geniet er in ieder geval lekker van met z'n allen (ik wil ook weer) en goed smeren he!
Groetjes, Manon

Anoniem zei

Een heerlijk weekend! Ontzettend leuk dat jullie straks Karin gaan ontmoeten. Heel lief dat ze voor jullie een aparte orientatie geregeld heeft.
In gedachten gaan wij mee naar de Caribean hoor....

@ndrea zei

Veel plezier op Aruba en Bonaire! Die duikcursus lijkt me fantastisch, ben benieuwd naar het vakantieverslag straks! Wie zorgt er voor Cosmo?