Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, augustus 03, 2007

Vrijdag alweer



Een perfekte Swallowtail, zijn vleugels zijn nog helemaal gaaf

Ontzettend, wat vliegt deze zomer voorbij! Het is alweer het einde van de werkweek (hoewel de enige, die op het moment werken, Katja en Rick zijn) en in minder dan een week gaan we alweer op de reis, waar we maandenlang naar uit hebben gekeken!

Om vier uur vanochtend word ik wakker met al mijn spieren aan de rechterkant in een heel pijnlijke knoop. Of het nu door de gewichtenroutine of de massage van gisteren komt, weet ik niet. Maar ik kan geen comfortabele ligpositie vinden en kom niet meer in slaap. Balen!

Pas als Rick om zeven uur opsta kom ik op het lumineuze idee om op een tennisbal te gaan liggen. Dat helpt wat en het lukt me nog anderhalf uur te doezelen.

Nogal geradbraakt sta ik op en rijd met een volle wasmand naar Mary Ellen. Gelukkig is het allemaal niet zo erg, als ik het gisteren in mijn blog liet klinken. Ik vergat er namelijk bij te schrijven, dat wij twee van de drie weken op vakantie zullen zijn. We vertrekken woensdag, dus hopelijk zal ik dinsdag voor het laatst van Mary Ellens vriendelijkheid gebruik hoeven maken.

Terwijl de was draait gaan wij lopen. Maar oh, wat is het heet en vochtig! Door mijn slechte nacht lukt het me niet de hele weg hard te lopen. Dan maar gewoon lopen heuvel op en hardlopen heuvel af.

Dit is de enige klacht, die ik heb over het warme weer: buiten sporten is echt afzien, tenzij er water bij komt! Het weekend wordt ook zo heet, dus ik zet meteen zwemmen op het programma in ieder geval voor morgen.

Thuis gooi ik de was in de droger en neem Cosmo mee naar het hondenpark. Toevallig komt Cuco langslopen met zijn "hondensitter". De twee vriendjes rollen meteen weer over de grond. Het is echt schattig, hoe ze dol zijn op elkaar.


Zo lief, die spelende hondjes!


Eindelijk heb ik Kai zo ver, dat hij zijn haar wil laten knippen! Het is bijna zo lang, dat hij het aan Locks of Love zou kunnen doneren! En Saskia wil graag laagjes in haar haar geknipt.

Dus om twaalf uur lopen we Lofty Salon binnen. Terwijl de dame en heer worden geknipt ga ik gauw naar Giant en CVS.

Bij de eerste haal ik microwave popcorn, tijdschriften en Trident Watermelon Twist en Fruit Splash kauwgom om naar Petra te sturen. Maar alle zonnebrandsprays zijn uitverkocht bij Giant! En daar zullen we volgende week heel wat van nodig hebben.

Gelukkig heeft CVS nog genoeg en ik koop een hele lading Banana Boat sprays. Die vinden we het fijnst, omdat ze, ook op het strand, zo makkelijk te gebruiken zijn.

Als ik terugkom staan er twee keurig gekapte kinderen klaar. Helaas willen ze niet op de foto, maar dat komt er later nog wel van. We halen lunch bij Subway, ik ben op het moment dol op hun gegrilde kip sandwich.

Dan gaat Saskia bij Laura spelen, Kai gaat skateboarden met Charlie en Katja gaat naar haar werk. Eigenlijk vind ik, dat ik moet gaan zwemmen, maar ik ben er gewoon te moe voor.

In plaats daarvan ga ik, voor het eerst in lange tijd, een middagslaapje doen! Cosmo slaapt intussen op de badkamervloer en het voelt heerlijk luxe en koel, zo alleen thuis rusten.

Zo doezel ik een half uurtje en net als ik me afvraag, of ik toch nog zal gaan zwemmen, beslist het weer voor me. Ik hoor een flinke donder en daarna nog een. Het zwembad is dus gesloten en ik ben "off the hook". Lui pak ik mijn boek erbij en met de ene donderslag na de andere lees ik nog een uurtje.

Vreemd genoeg valt er geen druppel, de regen is heel plaatselijk kennelijk. Inmiddels is Saskia terug en zij betrapt Cosmo op het kapot kauwen van Kai's bril! Hij is de laatste paar dagen flink stout wat dat betreft.

Gisteren heeft hij de telefoon van naast mijn bed nog stuk geknauwd. En dat terwijl hij plenty botjes en andere kauwdingen heeft en ook donders goed weet, wat van hem is en wat niet! We zullen maar hopen, dat dit een fase is.


Kijkt hij schuldig?

Omdat hij dit gaat doen, als hij zich verveelt, neem ik hem gauw nog eens mee naar het hondenpark. Het is te heet voor een wandeling en daar kan hij zelf regelen, hoeveel en hoe hard hij beweegt. Gelukkig zijn er een heel stel jonge honden en Cosmo speelt zichzelf helemaal moe.

Als ik thuis kom vind ik Saskia in tranen! Ze heeft net met Tabatha gesproken en die gaat volgende maand verhuizen. Saskia is ontzettend verdrietig en Tabatha ook. Gelukkig gaan ze maar een kwartier hier vandaan wonen (er was eerst sprake, dat ze naar Luray zouden gaan, dat meer dan een uur rijden is).

Maar het betekent wel, dat Tabatha niet meer naar Saskia's school zal gaan en natuurlijk zullen hun bijeenkomsten nu meer geregeld moeten worden. Het is moeilijk nieuws voor mijn puk om te accepteren!

Kai laat een cd met foto's van zijn kamp zien en het is leuk hem zo te zien zeilen. Hieronder een paar met Charlie en Kai erop:


Tijdens de race





Met de gewonnen beker

De rest van de avond besteed ik gezellig keuvelend aan de telefoon met Annemarie. Door haar drukke baan hebben we elkaar al maanden niet gezien, daar moet volgende maand echt verandering in komen!

Dan is het vroeg naar bed geblazen en hopen op een betere nacht, dan vannacht!

14 reacties:

Anoniem zei

Zo zie je maar weer, hier snakken we naar een beetje zomer en eindelijk dit weekend, 28gr :) eindelijk is het ook in Nederland zomer.
Ik lees dat je wasmachine ook nog niet gemaakt is, nou ik weet wat dat is hoor, ook al zijn wij maar met z'n tweeen, gelukkig vanaf afgelopen dinsdag af kunnen we weer zelf wassen. Kan me zo voorstellen dat je met 5 personen toch zeker het dubbele hebt aan wasgoed.
Die Cosmo kijkt echt ondeugend, je kunt gewoon zien dat hij iets heeft uitgevreten.
Jullie vakantie komt er al snel aan, ik hoop dat je niet te veel last hebt van je spieren. Veel plezier alvast!

Anoniem zei

Oh wat vreselijk balen van de wasmachine! Daar zit je niet op te wachten. Gelukkig is Mary Ellen's machine geduldig.
En dan ook nog een slechte nacht gehad. Verdorie.
Jammie, lekkere popcorn en kauwgom en leesvoer! Thanx a million!
Hele leuke foto's van Kai en Charlie.
Ik hoop dat je vannacht beter zult slapen. Liefsssss

Anoniem zei

Als ik dit zo lees over Cosmo is hij lekker aan het puberen. Geen nood het gaat weer over.Alleen duurt het bij de een iets langer dan bij de ander. Maar het gaat echt wel over. Eden heef er ook een tijd last van gehad. Ze is nu alweer een stuk rustiger dan, pak weg, 2 maanden geleden. Het wordt al een echte dame (ahum).

Nel zei

Leuke foto's van de twee heren. Jammer dat al die mooie lokken er nu af zijn, maar met die hitte lijkt het me wat warm. Wat een leuke foto van de doggiedog. Grappig twee verschillende kleuren ogen of is dat een eigenschap van dit ras ?

Nog maar een paar dagen en dan gaan jullie lekker op vakantie, ik heb het vast wel gelezen, maar ik weet niet meer waar heen. Maar dat zal ongetwijfeld nog wel genoemd worden in één van de volgende blogs.

Ik wens jullie een heel fijn weekend.

Anoniem zei

Leuk die foto's van het zeilkamp. Kai kon inderdaad een knipbeurt gebruiken, alhoewel hij wel erg mooi haar heeft! Ben benieuwd hoe je kids er na hun knipbeurt uitzien!

Anoniem zei

Cosmo kijkt dus echt schuldig!

Jasmino zei

Hoe kun je nu boos zijn op Cosmo met 2 van die prachtige kijkers ;-) Wat een doetje is het toch. Maar zo'n puberfase is wel heel lastig!

Ik ben benieuwd naar het nieuwe koppie van Saskia en Kai. Dat lange haar staat Kai niet eens zo slecht vind ik! Leuke foto's van hem op het kamp!

Anoniem zei

Heerlijk, het vooruitzicht van een vakantie!
De Banana Boat spray die jij hebt gekocht, of je die alleen maar te sprayen of moet je die ook nog uitsmeren?

Anoniem zei

't haar van Kai was wel erg lang zeg. Ben benieuwd hoe het er nu uit ziet...
Arme Saskia. Ik kan me zo voorstellen hoe ze zich voelt.

Annemiek zei

Leuk die foto's van de jongens (die haren waren wel erg lang, zo lng heeft Tim ze toch niet gehad :) en het zeilen. Ook die vlinder is prachtig zeg!

Anoniem zei

Ben wel beniwued naar Kai's nieuwe koppie. Bij Michou slaan haar geblondeerde lokken groen uit. Door het chloor in het zwembad?? Niet echt leuk als je binnenkort voor het eerst naar een neiuwe school moet met een soort punkkapsel.
Hopelijk is de wasmachine gauw gemaakt. Een mama kan gewoon niet zonder toch?

Anoniem zei

Wat sneu voor Saskia dat haar vriendinnetje gaat verhuizen. Zulke dingen gebeuren nu eenmaal, maar het blijft toch jammer. Ik vind dat Kai heel mooi haar had. Een typisch (stoer) Amerikaans kapsel, toch?

Anoniem zei

Haha ja hij kijkt inderdaad heeeel erg onschuldig. Rhomar heeft eigenlijk nooit veel stuk gebeten, maar als je iets te eten op tafel ligt en je draait even om dan heef tie het te pakken. Dat heeft ie nooit af kunnen leren.

Dat scheelt wel dat je inderdaad 2 weken op vakantie bent. Wel te hopen dat ie gemaakt is als je terug komt want meestal heb je dan was zat.

gr petra

Anoniem zei

Wat een mooie foto van Cosmo, hij kijkt echt schuldig. Ik ben benieuwd naar de nieuwe kapsels van je kids. Balen hoor dat je wasmachine nog niet is gemaakt, het lijkt me zo'n gesleep nu.