Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, september 17, 2007

Back to school night 1

Mijn lichaam is werkelijk meedogenloos, als ik twee dagen achter elkaar laat naar bed ben gegaan. Na een slechte nacht met veel nekpijn word ik nogal geradbraakt en vreselijk moe wakker. Gelukkig moet ik eruit, want Katja is er nog en Cosmo heeft vanochtend training.

Het makkelijkst en de eerste gedachte is om te blijven liggen, maar dat is funest! Mijn spieren zijn daar absoluut niet bij geholpen!

Saskia vertrekt rillend in een dun jasje met nat haar naar school (het is maar 39 graden, 4 graden Celsius!). Dat terwijl we vorige week nog opstonden met twintig graden! Ze spreken op het nieuws van oktober temperaturen, maar hopelijk duren die niet te lang, want de zomer is nog niet eens voorbij (ik weet het, ik mag niet klagen, sorry!).

Met Katja drink ik gezellig een kop koffie en dan nemen we Cosmo mee voor een lange wandeling. De zon is lekker sterk, dus we gaan weg met fleece jassen aan, maar al gauw stropen we onze mouwen op. Nottoway Park is stil en mooi, een groene oase in dit stedelijke gebied.

Om kwart voor tien moet Katja naar de orthodontist en ik met Cosmo naar zijn training. We nemen afscheid, maar weten, dat we elkaar al gauw weer zullen zien, want Katja komt begin oktober weer deze kant op.

Cosmo is, ondanks zijn wandeling, nog erg hyper tijdens de training. Hij springt ook telkens tegen mij aan, iets, wat hij voorheen niet deed. Volgens de trainer is hij aan het puberen en ik geloof het grif! Het is dus zaak om zeer consequent te zijn met meneer.

We leren ze nu "Park it", waarbij ze op een kleedje moeten blijven zitten of liggen. Grappig genoeg heeft Cosmo daar helemaal geen problemen mee. Iedere training moeten we ook de winkel (Petsmart) in voor "praktijk". Dat doet hij dan wel weer erg goed. Het zijn de andere honden om hem heen, die hem zo afleiden.

In ieder geval vind ik hem in veel opzichten nog erg "beginner" en niet "intermediate". Hij rent ook zo de voordeur uit, als de kinderen hem open doen. De trainer gaf een paar suggesties daarvoor, maar ik zou wel van hondenkenners hier willen horen, of zij suggesties hebben.

Nadat ik Cosmo thuis heb afgezet ga ik gauw naar Safeway. Vanavond eten we weer eens een crockpot maaltijd: Italiaanse kip. Een heel eenvoudig recept van kip, boontjes, aardappelen en fat free Italian dressing. Bij de Starbucks daar haal ik lunch, ik ben helemaal dol op hun kalkoen met artisjokken sandwich! Daarbij een lekkere chai tea en ik geniet!

Saskia, Tabatha en Laura zijn al thuis als ik terug kom. Soms denk ik, dat ik minstens twee kinderen meer heb, dan in werkelijkheid! Ik zeg ze stil te zijn, want ik wil echt even gaan liggen.

Pas als ik probeer te slapen realiseer ik me, hoe vaak de telefoon en de bel gaan, als de kinderen eenmaal thuis zijn! Toegegeven, het is een paar keer voor mij en Saskia vertelt netjes, dat ik slaap en terug zal bellen. Maar om de tien minuten rinkelt er wel iets, om gek van te worden!

Katja komt terug van haar eerste Powder Puff training. Ze is uitgekozen voor het vrouwelijke senior football team dit jaar (nogal een eer). In oktober is er een eenmalige wedstrijd tussen de meiden. Er zijn wel allerlei regels, die heel anders zijn, dan het echte football.

Met mijn fototoestel probeer ik met alle macht originele foto's voor mijn cursus te maken. Ik wil eigenlijk "ergens" heen, maar daar heb ik noch vandaag, noch morgen tijd voor. Het moet dus rond het huis. Daar zie ik weer een bijzondere gebeurtenis in de natuur: een bidsprinkhaan, die een vlinder opeet!


Blijf van mijn maaltje af!

]

Mijn tweede inzending deze week

Als Rick thuis komt eten we gauw en lopen dan naar Saskia's school. Daar is vanavond "Back to School Night". Dit is onze laatste op de elementary school en mijn eerste gelegenheid om Saskia's lerares, Alison Phillips, te ontmoeten.

Bij het binnenlopen introduceer ik mezelf en Rick en ik gaan bij Saskia's tafeltje zitten. Ze heeft een brief voor ons geschreven en wij schrijven een stukje terug, een jaarlijks terugkerend ritueel.

Een van de dingen, waar Saskia heel enthousiast over is, is het Smartboard, dat ze in hun klas hebben. Helaas werkt het nog niet, maar volgende week hebben ze niet alleen dat, maar ook splinternieuwe laptops!

Dit is Alisons eerste jaar voor de klas en ze is vreselijk serieus. Ieder jaar is het weer een verrassing om te horen, hoe de kinderen aangemoedigd worden tot goed gedrag en werk. Dit jaar krijgen ze daarvoor "Speed Passes". Als ze aan het einde van het kwartaal 75 van die dingen hebben, krijgen ze een lekker ontbijt op school.

Misschien is het voor de leerkrachten, die hier meelezen, interessant om eens te zien, wat een groep 8 hier als onderwerpen krijgt (even in het Engels, als jullie iets niet begrijpen zal ik het proberen uit te leggen):
- Math (wiskunde) -- Place value, graphing data, geometry, fractions, decimals, measurement, probability, algebra (ze worden in groepen naar kunnen opgebroken)

- Reading and writing -- hier doen ze heel veel journalistiek en worden in verschillende groepen opgedeeld, afhankelijk van spellingsvaardigheid.

- Social Studies -- Geografie, Native Americans, African Nations and Explorers, Coloniaal Amerika, The Revolutionary War, Writing the Constitution, Westward Expansion, Civil War & Reconstruction

- Science -- Weather, Earth and Space, Astronomy, Investigation, Measurement

Verder hebben ze natuurlijk nog koor, muziek, handvaardigheid en gym. Social Studies zou absoluut mijn favoriete vak zijn!

Ook leuk in de sixth grade is het wassenbeeldenmuseum. Ieder kind leert van alles over een persoonlijkheid uit de geschiedenis en aan het einde van het jaar wordt het het "wassenbeeld" van die persoon. Saskia wil graag Shirley Temple doen, dus hopelijk lukt dat.

Dit jaar is hun lunch teruggebracht van een half uur naar twintig minuten en verder krijgen ze een speelkwartier. Een lange dag dus, vooral voor de kleintjes, van 8:35 tot 15:10 met maar 35 minuten pauze!

Een Back to School Night klaar, nog een te gaan! We ontmoeten Serena en Kelli in de gang en de eerste biedt ons een rit terug naar huis aan. Hopelijk is morgen lichamelijk een veel betere dag!

4 reacties:

Anoniem zei

Ik vind het knap van je dat je er toch toe kunt aanzetten om de oefeningen te doen, terwijl je je zo slecht voelt,

De foto van de sprinkhaan en de vlinder is erg mooi

Hester

Anoniem zei

Inderdaad...die foto's zijn echt super!
Ik hoop dat je je vandaag wat beter voelt en niet meer zo geradbraakt.

Larissa zei

Wat leuk zeg, een Smartboard! Saskia's klas heeft tijdens die e-mailuitwisseling foto's gezien van 'ons' Smartboard (ik loop nu niet meer in die groep stage), en ze waren helemaal 'jaloers', maar nu hebben ze er dan zelf ook één!
Is echt wennen weer voor mij, geen Smartboard in het lokaal (niet eens in de school), je kunt je lessen er veel boeiender/interessanter en leerzamer van maken!

Ik loop nu stage in groep 6/8, op mijn oude basisschool, bij een hele toffe mentor, die in groep 3 mijn meester was!

Kristel Holsbeek zei

Prachtige fotos hoor en zeker van die sprinkhaan!!!!