Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, september 18, 2007

Back to school night 2

Zo had mijn blog vanavond moeten heten, nadat ik de Back to School Night van Katja en Kai had bezocht. Maar de werkelijkheid is, dat Rick daar nu heen is en ik gewoon te uitgeput van de pijn ben om te gaan. Ik voel me een heel slechte moeder, vooral nu het Katja's laatste high school jaar is. Maar drie en een half uur in stijve schoolbanken zitten gaat me op het moment niet lukken.

En dat terwijl de dag toch erg goed begon. Na een heerlijke nachtrust word ik vol energie wakker. Heerlijk, de zon schijnt weer stralend en het is niet zo koud als gisterochtend.

Met Mary Ellen loop ik door een bedauwde buurt. Waar dat vocht vandaan komt is me een raadsel, want de atmosfeer is zo droog als gort. De lucht is zo diep azuurblauw, helemaal mijn lievelingskleur. Het lopen gaat ook erg lekker met deze temperatuur.


Zo blauw is de lucht

Zolang het zulk prachtig weer is, wil ik vooral buiten zijn. En Cosmo heeft wel zin in een lange wandeling, dus ik rijd naar het Community Center. Daar lopen we het W&OD pad op in westelijke richting.

Als er een hond zichtbaar kan genieten, is het Cosmo wel! Hij snift en ruikt en wordt geaaid door een paar voorbijkomende fietsers. Tot mijn verbazing is het heel rustig op het pad, ondanks het stralende weer.

Een jaar of zo geleden is bij een storm een van de bruggen over het pad verwoest. We werden sindsdien omgeleid over een gravel weg en een tijdelijk bruggetje. En eigenlijk zag ik nooit iemand aan die kapotte brug werken. Ik ben dan ook helemaal verbaasd, als ik zie, dat hij weer open is! Alleen is hij nu niet erg nodig, de anders zo brede stroom eronder is gereduceerd tot een ondiep kreekje.

Na zo'n viereneenhalve mijl ben ik terug bij de auto met een lekker vermoeide hondenbaby! Ik merk wel aan hem, dat hij het steeds langer volhoudt en ik ook echt wel even moet joggen, zodat hij zich wat meer moet inspannen. Bij de Dog Whisperer heb ik gezien, hoe die de honden een rugzak omdoet en ze er water e.d. in laat dragen. Ik denk, dat dat op een gegeven moment ook een goed idee is voor Cosmo.

Omdat we vanavond haast hebben met eten besluit ik een heel makkelijk maaltje bij Whole Foods te halen: paprika en knoflook worstjes (hot dogs voor Kai en Saskia), tomatensoep en stokbrood. Heerlijk, waarom ik dat niet vaker maak, weet ik eigenlijk niet!

Voor Laura komt stort ik me op de bergen was, die zich hebben opgebouwd boven. Het is eigenlijk Katja's taak om de was van de kinderen te doen (die 90% van haar is, tenslotte).

Maar in een vlaag van medelijden met haar, toen ze gisteravond om elf uur nog huiswerk aan het maken was, heb ik haar beloofd het dit keer te doen. Het is dan ook hard nodig. Dat ze nog kleding heeft is me een raadsel, want ik vouw een hele berg topjes op!

Laura komt voor de massage en hij is pijnlijk! De laatste tijd twijfel ik ook een beetje aan hoe effectief deze wekelijkse marteling nu echt is. Ik voel me naderhand zonder uitzondering als een complete vaatdoek en echt enorme verschillen in mijn pijnniveaus merk ik niet.

Al ben ik overtuigd van de gezondheidsvoordelen van een regelmatige massage heb ik toch besloten het voorlopig van iedere week naar om de week te veranderen. Laura is het daarmee ook eens, gelukkig.

Zo wil ik eens kijken hoe mijn lichaam daarop reageert. Bovendien bespaar ik zo ook genoeg geld om twee keer per week met Marceleus, de personal trainer, te werken. Het idee, dat hij met oefeningen mijn pijnen een heel eind zou kunnen verminderen, intrigeert me erg.

Na tot oktober afscheid van Laura te hebben genomen ga ik op zoek naar de laatste foto voor mijn fotografie les van deze week. Die vind ik bij onze voordeur in de persoon van mijn favoriete Gargoyle.


Intussen zie ik ook allerlei vlinders op onze Buddleia zitten. Foto's van mooie insekten nemen vergt weinig energie en hun prachtige kleuren maken me vrolijk.




Een Variegated Fritillary



Een Painted Lady





Een Monarch

Met alle macht probeer ik de pijnen en vermoeidheid te negeren. Maar het lukt niet en Rick stelt meteen al voor om alleen naar de Back to School Night te gaan, hij wil mij niet oververmoeien. Gelukkig kan ik het later dit jaar allemaal goedmaken door naar de parent-teacher conferenties te gaan, die hebben altijd 's ochtends plaats. Dan ben ik fris en fruitig, maar 's avonds iets doen, zeker omdat het nu de vierde avond achtereen zou zijn geweest, vind ik heel moeilijk.

Maar luisteren naar mijn lichaam blijft moeilijk en vooral de schuldgevoelens, die daarbij komen negeren. Ik zou soms willen, dat er een rood licht ging branden op mijn voorhoofd, als het niet goed gaat!

12 reacties:

Jasmino zei

Ik begrijp wat je bedoelt Petra, de spanningsboog tussen willen en kunnen is heel lastig. Jullie lossen het toch goed op, zo! Fijn dat Rick met je meedenkt en je zo veel uit handen neemt, en de kinderen krijgen toch de aandacht waarop ze recht hebben. Schuldgevoelens zijn niet nodig, maar ja, makkelijker gezegd dan gedaan.

Anoniem zei

Petra, toch! Het laatste waar jij last van zou moeten hebben zijn schuldgevoelens. Wat een ongelooflijk mooie foto's heb je toch weer gemaakt. Ik zou de tweede foto van de vlinder zo willen uitvergroten en als "schilderij"ophangen. Echt prachtig.

Anoniem zei

Bekend, die schuldgevoelens. Wat is dat toch een raar gebeuren bij moeders...
Ik heb daar ook veel last van gehad in het begin van mijn borstkanker traject. Dat ik dit mijn kinderen, man en ouders aandoe. Maar Petra, ik heb nu geaccepteerd dat ik er echt niets aan kan doen en dat moet jij ook maar doen. Als we er iets aan zouden kunnen doen, dan hadden we dat wel gedaan.
Dikke kus en sterkte voor de komende dagen!!

Carola zei

He Petra, wat vind ik dat nou vervelend voor je. Schuldgevoelens zijn toch echt niet nodig. Jullie hebben het toch prima opgelost. Het zou anders zijn geweest als Rick ook niet zou gaan, maar nu een van de twee ouders is gegaan is dat toch prima.
Meid, sterkte met de pijn!
liefs, Carola

Annemiek zei

Moeders voelen zich toch al gauw schuldig, er is altijd wel wat te verzinnen. Rick is er toch geweest, er zullen heus nog wel meer ouders zijn die niet kunnen gaan.

Prachtige foto's!
Vandaag hopelijk een betere dag!

Anoniem zei

Wat een schitterende foto's weer! Mooie vlinders, hier zie ik eigenlijk alleen maar de kleine witte, die overigens ook leuk zijn.
Jammer dat je niet mee kon naar de school van Kai en Katja, maar zoals je zelf zegt: je kunt dit later in het jaar weer goedmaken. Schuldgevoelens geven alleen maar slechte energie.

Anoniem zei

he wat vervelend die pijnen. Als er toch zo'n rood lampje bestond. Toch moet je naar je lijf luisteren en laat je Rick gewoon de zaken overnemen. Als er iemand is die veel doet voor haar kinderen ben jij het wel. Geen schuldgevoelens hoor. Net wat je schrijft, je haalt je tijd op shcool wel weer in. Even pas op de plaats en je lichaam ( en geest) rust gunnen.

Anoniem zei

Je moet je absoluut niet schuldig voelen hoor! Rick is toch geweest? Prima oplossing.
Wat fijn dat je 2 keer met Marceleus aan de gang gaat. Ik hoop dat je met zijn oefeningen minder pijn zult hebben.

Je foto's zijn weer adembenemend!

Hou je taai hoor....liefs!!!

Anoniem zei

O jee, ik kan morgen ook niet naar de informatie-avond op Esmees school en voel me ook al zo rot daarover.

Over die oefeningen met de personal trainer: je weet dat bij Albert in de revalidatie ook veel mensen met fybromyalgie zaten. Daar wordt niet gemasseerd, maar leert iedereen juist door oefeningen zelf het lichaam soepel te maken en te houden. Massage kan je niet zelf, oefeningen wel, op elk moment wanneer jij het nodig acht. Maar daar hebben we het binnenkort nog wel over.

Groetjes,
Monique

Anoniem zei

Leuk die gargoyle ! je ziet ze hier zelden in dit deel van Texas maar dat zal zo zijn redenen hebben....wij hebben er in ieder geval wel een (in de achtertuin)
Denk dat sporten met een personal trainer wel heel goed is (hangt natuurlijk vd trainer af maar dat zal wel OK zijn). Op de sportschool waar ik vroeger in Ned. kwam hadden ook behoorlijk wat mensen met chronische klachten van uiteenlopende aard zeker baat bij een persoonlijke training.
Hopelijk helpt het bij jou ook !

Anoniem zei

Wat een prachtige foto's zeg! Tja soms moet je keuzes maken. Hoe verveld ook. Ook wij kunnen vaak niet samen naar bepaalde dingen, die voor de kinderen belangrijk zijn. Bij ons komt dat de afgelopen x jaren omdat je bij een horeca zaak vak niet beide weg kan. Soms heel vervelend.

Ik vin dhet wel bewonderings waardig dat je het volhoud om zoveel te sporten. Jonge jonge ik geloof echt niet dat ik dat zou kunnen.

gr petra

Kristel Holsbeek zei

Eerst een vooral een pluim omdat je elke ochtend toch gaat sporten!!! Daarna moetje naar je lichaam luisteren en je doet dat ook, door de massages om de veertien dagen te zetten en een personal trainer te nemen...Goed zo!
Geen schuldgevoelens hoor, jij neemt het van Rick over als je die ochtend moet gaan...maarja die moeders toch hé;-) Slaap en rust maar goed!!!