Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, september 25, 2007

Bunco avond

Op zondag ging Saskia bij haar vriendinnetje Rachel spelen en dat betekent steevast op de trampoline. De regel is: een kind tegelijk op de trampoline. Dus wat er precies gebeurd is, weet ik niet, maar Saskia kwam met rug- en nekpijn thuis. Zij had op de trampoline gezeten en toen was Rachel (die niet de kleinste is) er heel hard op gesprongen. Saskia had haar nek voelen kraken en nu dus pijn.

Toen ze er gisteren over bleef klagen begon ik me toch wat zorgen te maken. En vanochtend wil ze niet naar school, omdat ze zo'n pijn heeft gehad vannacht. Dat klinkt niet goed! Ik maak dus maar gauw een afspraak met de dokter voor twee uur vanmiddag.

Ook Katja is nog thuis als ik opsta, zij is door haar wekker heengeslapen en zo moe, dat ze het eerste uur doorslaapt. Gek, hoe ik dan opeens het ritme mis. Cosmo moet nog even wachten op zijn lange wandeling en voor ik het weet is het half tien en tijd voor de personal training sessie.

Marceleus gebruikt elementen van yoga en pilates in zijn training, merk ik. De grote nadruk is op de buik- en rugspieren, al komen vrijwel alle spieren aan bod. Hij combineert veel en het halve uur vliegt voorbij. Het lijkt allemaal makkelijk, maar ik voel mijn spieren trillen. Mooi zo!

Cosmo heeft nu wel erge zin om te gaan wandelen. We lopen zo'n vijfenveertig minuten door de buurt. Diverse mensen hebben hun Halloween versieringen al staan, maar ik verwacht, dat dat na volgend weekend nog veel meer zal worden.

Saskia kijkt thuis naar een marathon van America's Next Top Model en ik moet zeggen, dat het verslavend werkt! We kijken een paar afleveringen, maar dan gaan we lunchen bij Subway (Saskia's keuze).

Op tijd gaan we naar de dokter, waar we de enigen in de wachtkamer zijn. Dr. Bekenstein is een oudere dokter en hij neemt goed de tijd voor zijn patienten (wat, als je later in de middag komt, heel ergerlijk kan zijn, want dan lopen de wachttijden op).

Nu is het fijn, want Saskia krijgt alle tijd om te vertellen, waar ze pijn heeft. Gelukkig vindt hij voorlopig niets ernstigs. Ze heeft een gescheurde spier in haar nek en onderaan in haar rug, waar we warmte op moeten doen en ze mag deze week niet meedoen met gym. Verder moet ze Ibuprofen slikken om de inflammatie tegen te gaan. Als het donderdag echter niet beter is, moeten we terugbellen.

Op de terugweg stoppen we bij Rite Aid. Saskia hoest ook, volgens de dokter (zoals ik al dacht) viraal, en wil graag hoestbonbons. Ook hiervan is er weer heel wat keuze, gelukkig weet ze precies, welke ze lekker vindt.

Thuis vraagt Saskia Laura te spelen en samen proberen ze Cosmo "play dead" aan te leren. Dat valt nog helemaal niet mee! Ik neem mijn laptop mee naar buiten, het is heerlijk weer, dertig graden met een briesje. Helaas zal dit niet eeuwig duren, want ik voel me er zo enorm goed bij!

Met Saskia ga ik naar Cox Farm hier dichtbij. Ik heb een kleinigheidje voor Bunco nodig, waarvan het thema "Summer Harvest" is. Ik koop daarvoor een pot met "Apple Butter". Vroeger dacht ik, dat dat appelstroop was, maar het is heel wat anders.

Morgen begint de volgende les van mijn fotografie cursus en ik heb voor de afgelopen week nog geen foto's ingestuurd. Het is dus zaak om die bij Cox Farm te maken (het onderwerp is belichting, die laat in de middag het best is). Gelukkig is er heel wat materiaal daar, dus heb ik zo drie foto's, die ik wil gebruiken.


Saskia kijkt of de appels (een ervan is enorm!) wel goed zijn






Appels en peren

Pompoenen en Indian Corn

Rick komt vroeg thuis en hij en Kai gaan aan Halo 3. Rick is daar gisteravond rond middernacht nog voor naar Gamestop gegaan en hij moest in een rij van zo'n veertig mensen staan!

We bestellen maar gauw pizza van Pizza Hut, want de mannen zijn niet aanspreekbaar en ik heb vanavond Bunco. Het is bij Chris, schuin tegenover ons.

Het wordt weer een heel gezellige avond, al win ik niets (niet dat ik daarvoor speel, natuurlijk). Het leuke van deze avonden is, dat iedereen in een verschillende fase van het leven zit, al zijn de meesten vanavond in mijn leeftijdsgroep. Dat verandert iedere keer, afhankelijk van wie kan spelen. Het is in ieder geval erg leuk bij deze groep te horen!

13 reacties:

Anoniem zei

Gelukkig viel het met Saskia mee bij de dokter, hopelijk is ze snel van haar klachten af. Wat heb je weer mooie foto's gemaakt.

Anoniem zei

Gelukkig niets ernstigs met Saskia, beterschap voor haar.
Prachtige foto's weer

Kristel Holsbeek zei

Saskia veel beterschap en verzorg je goed!!!
Prachtige fotos zeg!!!

Jasmino zei

Gelukkig was er niets ernstigs met Saskia, nekpijn is toch altijd akelig!

Mooie foto's van de cox-farm!

Anoniem zei

Die trampolines zijn zo eng. Yannick zit er ook altijd op en dan met Daley. Dat zijn echt 2 dezelfde jongetjes (waaghalzen) en ze verzinnen dus de raarste trucs. Laatst zijn ze van de schuur af er op gesprongen!!
Gelukkig is het voor Saskia goed afgelopen!!

Anoniem zei

Ik ben blij dat ik niet de enigste moeder ben die zo'n trampoline maar eng vindt. Ook al heb je zo'n vangnet eromheen kinderen spingen nooit 'gewoon'en halen altijd enge trucjes uit.
Beterschap Saskia!

TOG zei

Ik hield direkt m'n hart vast toen ik de eerste zin van je log las. Gelukkig viel het mee, maar ik vind die trampolines ook eng. Net wat Sally zegt, het is voor kinderen gewoon moeilijk om niet van alles te doen en in te zien hoe gevaarlijk sommige dingen kunnen zijn. Van de andere kant kun je bij alles ernstige ongelukken krijgen en je kind natuurlijk niet alleen maar in de watten leggen...

Annemiek zei

Gelukkig viel het mee voor Saskia, maar even rustig aan doen.
Mooi die pompoenen. Ik denk dat ik komend weekend de kinderen er ieder een uit laat zoeken.
Hier was het gisteravond moeilijk om ze weg te krijgen bij Halo 3 om naar bed te gaan!

Anoniem zei

Gelukkig niets ernstigs met Saskia. Die trampolines zorgen vaak voor ongelukken!
Zal vreemd zijn, de Halloween versieringen met zulke zomerse temperaturen!

Anoniem zei

Een gescheurde spier is wel heel pijnlijk, arme Saskia. Geef haar maar een knuffeltje van een overzeese oma!!! en beterschap.

Mooie foto's!

Anoniem zei

Pijnlijk voor Saskia! Heeft ze nog pijn vandaag? Hopelijk niet. Wat ziet het fruit er heerlijk uit!! Pilates en Yoga klinkt zo 'passief', maar ik weet dat het heerlijk is. Je gebruikt je spieren op een heel andere manier dan op een cardio manier. Heerlijk. Go Marceleus! 'play dead'.....ach, vanochtend was dat serieus...zo zielig.

Anoniem zei

Mooie foto's weer. Vooral die pompoenen vind ik heel sfeervol. Wij kijken ook altijd graag naar America's (en Hollands) Next Topmodel. Misschien een beetje dom, maar ik vraag me af wat Bunco is.

ann en ron zei

Goh ben gelukkig niet de enige die zich afvraagt wat Bunco is. Misschien leuk om dat uit te leggen.
Wat zul je geschrokken zijn van dat trampolineverhaal en dan die pijn in Saskia's nek. Gelukkig lijkt het vooralsnog mee te vallen. Ik hoop dat ze snel hersteld.
Wat kunnen die kinderen dan je dagindeling door de war gooien he, weg is de routine.
Stiekum ben ik wel een beetje jaloers. Voor mijn gevoel is het hier al tijden geen echt zomer meer geweest en bij jou schijnt tot nog toe bijna dagelijks de zon uitbundig en heb je het over temperaturen..... Ik ben blij dat ik aan t aftellen ben en nog richting de zon kan vertrekken.
Groetjes uit Soesterberg