Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, september 20, 2007

Chippen!

Gisteravond zagen we op het nieuws, dat Dulles Airport op het moment een tekort van 6,61 inches regen heeft. Dat is bijna 17 centimeter! De natuur ziet er echt droog uit, maar ook vanochtend toont de zon haar vrolijke gezicht weer (ik klaag absoluut niet!).

Om half tien heb ik mijn tweede personal trainer sessie met Marceleus. Voor we beginnen moet ik allemaal formulieren invullen met medische informatie en mijn doel met deze trainingen. Heel professioneel en het geeft me een goed gevoel. Hij specialiseert zich in het verhelpen van blessures en het aanleren van goede houdingen.

Grappig is, dat zijn oefeningen helemaal niet moeilijk lijken. Tot ik ze moet doen, dan trillen mijn spieren en hoop ik, dat hij gauw gaat aftellen tot het einde! Erg goed en het halve uur vliegt voorbij! Dinsdag is de volgende afspraak. Intussen mag ik wel de oefeningen doen, die hij met mij doet en cardio, maar geen andere gewichten routines.

Thuis wacht Cosmo geduldig op zijn wandeling en ik parkeer bij de Koreaanse kerk naast het W&OD pad. We lopen anderhalve mijl naar het oosten dit keer en in tegenstelling tot een paar dagen geleden is het flink druk! De "Passing on the left"'s zijn bijna constant, het is vandaag fietsdag kennelijk.


Deze paarse bloemen zien we nu overal



Deze besjes doen me aan kralen denken

Zo lopen we meer dan drie kwartier en dan begint de tijd te dringen. Ik moet nog lunch eten en douchen en heb om een uur afgesproken met Karin en Sylvia om ons "putten" te oefenen op de golfbaan. Het laatste stuk lopen we dus maar hard, zo krijg ik mijn workout wel, vanochtend!

Als ik, te laat, om tien over een bij Oak Marr aankom staan Karin, Sylvia en Lia er al. Vlak na mij komt Lilian ook aanlopen. Scott geeft ons een club en een bal en dan gaan we putten. Laten we zeggen, dat ik daar nog wel heel wat meer oefening in nodig heb!

Om half twee komt Scott er weer bij en gaan we naar een ander gedeelte van de baan. Hier gaan we "chippen" leren. Natuurlijk heb ik geen idee, wat de termen in het Nederlands zijn, maar het komt erop neer, dat je met een aantal clubs de bal op verschillende manieren de lucht in kan krijgen.

Maar het belangrijkste van alles is, volgens Scott, de grip, die we hebben. Hij zegt, dat hij die tijdens de komende lessen nog zeker twintig tot vijfentwintig keer zal verbeteren! Zo! Maar zonder goede grip ben je nergens, vindt hij.

Dus grijpen wij heel serieus onze clubs vast. Voor mij voelt het redelijk natuurlijk, misschien door het hockeyen, of omdat Chuck het me goed geleerd heeft een aantal weken geleden.

En dan chippen we naar hartelust. Het valt absoluut niet mee! Lilian klaagt over haar rug net als ik denk, dat mijn rug best wel pijn doet. Gelukkig, ik doe het niet verkeerd! Het uur vliegt in ieder geval voorbij! Alweer heb ik wel echt het gevoel ook iets geleerd te hebben.

Thuis zie ik de buddleia's weer vol vlinders en ik kan het niet laten, het fototoestel komt tevoorschijn. De monarchs zijn zo mooi en zo moeilijk echt goed vast te leggen, dat ik zo weer tig foto's schiet.


Snickers houdt me gezelschap



De struik zit vol van dit soort enorme bijen



Een painted lady



Het gestippelde lijfje van de monarch vind ik prachtig!

Saskia gaat naar de ice cream social op school met Aoife. Gelukkig kan ze daar nu alleen naar toe. Ik heb echt een hekel aan avondfuncties op de scholen en Rick ook! Ze zijn leuk voor de kinderen, maar de ouders hangen maar wat rond.

Wij hangen voor de tv, meer energie heb ik na al die beweging niet meer!!

8 reacties:

Anoniem zei

Golfen is echt heel leuk!! En wat een luxe zeg, die personal trainer.

chippen is ook 'de nederlandse golfterm'

Jasmino zei

Ik moet ook echt mijn golfclubs eens afstoffen..... Het is zo leuk om te doen. De rugpijn had ik aan het begin ook, het is gewoon spierpijn. Je moet goed op de houding letten, maar dan gaat de rugpijn vanzelf wel over als je het genoeg doet.

Prachtige foto's weer!

ilse zei

Wat een training. Jij bent echt de hele dag met sport bezig. Goed hoor.

Anoniem zei

Zo fijn dat Marceleus het serieus meent. Als je een paar weken verder bent heb je hopelijk veel minder pijn.
Wow...je grip wordt 20 tot 25 keer verbeterd? Da's echt heel veel.

Anoniem zei

Zo ben weer helemaal bijgelezen!
Een beetje erg laat, maar nog van harte!
Ik kan nog altijd niet reageren vanaf mijn eigen laptop, dus heb die van Glenn maar even genomen. Ik moet toch eens kijken hoe het komt dat ik niet meer kan reageren.

De foto's die je maakt zijn weer erg mooi zeg! Je hebt er echt het oog voor kan ik je zeggen.

Alvast een fijn weekend!
Groetjes, Manon

Anoniem zei

De vlinder zou zich uitstekend lenen voor Tiffany! hoewel ik daar niet zo weg van ben. Wel van de vlinders hoor.
En nog steeds zomers weer hè; geniet er van! Fijn weekend!

M@riet zei

jeetje, wat een prachtige foto`s!

Annemiek zei

Prachtige foto's. Moet je de naam van de bloem nog weten? :)