Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, september 22, 2007

De herfst is begonnen!

Zaterdag

Het is toch wel even vreemd en stil wakker worden zonder kinderen! Rick en ik gaan er bijtijds uit. Ik heb met Mary Ellen afgesproken te gaan lopen en Rick wil dit weekend het deck opnieuw gaan beitsen.

Dikke wolken drijven buiten voorbij en het miezert een beetje. Niet bepaald weer om buiten te verven, maar het moet na het middaguur opklaren. Als we gaan lopen valt de vochtigheid als een warme deken op ons. Niet lekker!

Terwijl we door de straat hierachter lopen zie ik opeens zo'n vijftig meter verderop een enorme vos oversteken! Het is een heel mooi dier met een grote pluimstaart. Cosmo ziet hem en begint hard te blaffen, maar de vos trekt zich daar niets van aan en rent door een andere achtertuin in.

Vorig jaar ben ik lid geworden van een email lijst voor vrouwelijke fotografen in de omgeving van Washington DC. Het leek me leuk om zo met anderen met dezelfde hobby in aanraking te komen. Helaas was er helemaal geen verkeer op die lijst en dus heb ik zelf een oproepje gestuurd.

Daar kwam slechts een reactie op, van Dawn uit Manassas (een plaatsje hier zo'n twintig minuten rijden vandaan). Zij is forensisch fotografe voor de FBI en heeft "gewone" fotografie als hobby. We mailen al bijna een jaar zo af en toe, maar het is er nog niet van gekomen elkaar te ontmoeten.

Vorig weekend emailde Dawn, dat ze graag naar Great Falls (waar ze nog nooit geweest was) wilde om te fotograferen en of ik zin had om mee te gaan. Lezers van dit blog weten, dat ik geen gelegenheid om naar dit mooie park te gaan voorbij laat gaan!

Dus rijd ik net voor elven de mooie laan naar het park in. Bij het hokje koop ik van een Park Ranger een America the Beautiful pas ($80), die voor de rest van het jaar geldig is in alle nationale parken in Amerika.

Als ik de auto parkeer zie ik, hoeveel drukker het is, dan doordeweeks! Ik heb met Dawn afgesproken voor de snackbar en ga daar zitten wachten. We zullen niet de enige fotografen zijn, ik zie mensen met enorme lenzen en statieven lopen! Ik heb mijn statief ook mee, maar het is eigenlijk helemaal niet praktisch op de rotsige grond.

Te laat bedenk ik me, dat ik helemaal geen idee heb, hoe Dawn eruit ziet! Maar al gauw komt er een vrouw op mij af, die voorzichtig vraagt of ik Petra ben. Dawn, dus.

We lopen naar het eerste uitkijkpunt en klauteren naar boven, zodat we zicht hebben op een van de grootste watervallen. De zon schijnt er precies zo op, dat er een kleine regenboog zichtbaar is. Mooi!

Beneden ons wagen kayakers een poging tegen de stroom in te peddelen en een reiger vist naar hartelust. "Aren't we fortunate to have this practically in our backyard?", verzucht Dawn en daar ben ik het helemaal mee eens!


De watervallen vervelen nooit!





Het kolkende water onder ons

Nadat we de drie uitkijkpunten hebben bezocht besluiten we nog een stuk in de richting van de dam te lopen. Ook hier is het prachtig en hebben we mooie uitzichten over de rivier.


Intussen vertelt Dawn heel interessant over haar werk. Ik dacht altijd, dat forensische fotografen veel met vermoorde lichamen e.d. te maken hadden, maar dat valt mee, zegt ze. Wel krijgen ze soms lichaamsdelen toegestuurd om te onderzoeken.

De bizarste daarvan was een man, die zijn vriendin had vermoord en ontkende. Maar hij droeg een ring en de afdruk van die ring zat in de wang van de vriendin. Toen kreeg Dawn de wang toegestuurd! Met grote interesse luister ik naar haar verhalen, want dit lijkt wel CSI! Wat een bijzonder werk!


Een deel van de dam

Als we weer terug bij de parkeerplaats zijn nemen we afscheid met de belofte zoiets binnenkort weer te doen. Ik heb inmiddels flinke trek gekregen en stop bij Starbucks voor een latte en een kalkoen met artisjokken sandwich. Daar ben ik op het moment dol op!

Saskia belt of ik haar op kan halen bij Tabatha en vraagt dan of we naar de mall kunnen. Ze wil al sinds haar verjaardag vorig jaar een tweede paar gaatjes in haar oren laten prikken. Denkend, dat het een bevlieging was, heb ik haar gevraagd tot na de zomer te wachten.

In de maanden daarna heeft ze regelmatig verzucht, dat ze wilde, dat de zomer voorbij was (enkel en alleen om de gaatjes!). En tja, mijn madammetje is slim en wijst me erop, dat het morgen herfst is! Geen bevlieging dus en niet veel later kiest ze bij Claire's roze knopjes uit.

Eerst moet ik van alles ondertekenen en dan mag ze in de stoel gaan zitten. Een klein meisje, dat na Saskia aan de beurt is, kijkt met een intense blik toe. Saskia, eerst nog bang, dat ze zou gaan huilen, kijkt verbeten, maar geeft geen kik. Binnen de minuut zitten de oorbelletjes erin. Tot mijn verbazing vind ik het nog leuk staan ook!


Nu we toch bij de mall zijn haalt ze me ook nog over om bij Delia's en Abercrombie te gaan kijken. Ze heeft helemaal geen topjes met lange mouwen en al is het nog flink zomers weer, dat kan van de ene op de andere dag veranderen.

Gelukkig slaagt ze al gauw bij Abercrombie, want het is druk en de muziek staat er zo hard, dat je moet gillen om jezelf verstaanbaar te maken. Luide muziek vind ik niet erg, maar dit is teveel van het goede. De topjes zijn in ieder geval erg leuk, een goed model voor Saskia en ze is er superblij mee!

Inmiddels zijn Kai en Rick hard bezig met beitsen. Vandaag doen ze de railings en morgen de vloer. Het weer is helemaal opgeknapt en werkt helemaal mee! Verven is teveel dezelfde beweging voor mijn schouders, dus ik voorzie mijn werkers van natjes en droogjes en houd ze gezelschap met de laptop buiten.

Na alle gedane arbeid hebben we zin om gezellig met zijn allen te gaan eten. Op zaterdagavond zonder reservering is daarvoor Gordon Biersch de aangewezen plek. Rick heeft een kaart voor hen, die ons het eerstvolgende open tafeltje verschaft. Heel handig!

Zondag

Na lekker uitgeslapen te hebben haalt Rick ontbijt bij Starbucks. We hebben hun eten nu ook echt ontdekt. Zo hebben ze een superlekkere bruine muffin met ei en kalkoen bacon. Veel lekkerder, dan een Egg McMuffin!

Er staat een rustig dagje thuis op het programma. Katja heeft gisteravond ge-SMSt, dat ze in de loop van de dag thuis zal komen. Virginia Tech heeft ruim gewonnen van William and Mary gisteren, dus de "Hokie" schoolspirit zat er helemaal in!

Om de een of andere reden ben ik doodmoe, dus ik besluit mijn lichaam een dagje vrij te geven van al het geloop. In plaats daarvan neem ik Cosmo mee naar het hondenpark. Hier is het op het weekend altijd druk en na een uur raggen met Goldens, Bulldogs en een witte herder neem ik een vieze en doodmoeie pup terug naar huis.

Rick is inmiddels alweer begonnen aan het deck. Ik ga de zomerspullen opruimen en de herfstspullen tevoorschijn halen. Het is vandaag de eerste herfstdag en ik vind de warme oranje, rode en gele kleuren altijd zo gezellig. Binnen de korste keren zien de family room en keuken er weer supergezellig uit.


Ook buiten verander ik de decoraties op de voordeuren, de brievenbus en de vlaggetjes. Met de Halloween versieringen wacht nog een weekje, al hebben onze buren die al helemaal hangen!

Na de lunch zetten we de muziek aan in de tuin en ik ga aan mijn fotografieles, die deze week over lichtval gaat. Het wordt een heerlijk middagje tuin! Het mag dan de eerste herfstdag zijn, daar is kwa temperatuur absoluut niets van te merken!


Rick aan het werk, het deck ziet er weer tip top uit!

Eigenlijk wilden we om de herfst te vieren chili gaan eten bij Hard Times Cafe. Maar hun restaurant in Fairfax is nog niet open en het is te warm voor zulk hartig eten. Alternatief is de Chinees, P.F. Chang's. Hun spicy chicken is super lekker, vooral met broccoli, en er is nog een "doggy bag" over voor de lunch morgen.

De premieres van de Simpsons en Family Guy houden ons aan de tv gekluisterd. Er is weer een heerlijk weekend voorbij!

13 reacties:

Annemiek zei

Zeg maar tegen Rick dat ik met hem mee voel, want ik heb vandaag zo'n 3 uur aan onze railing van ons terras zitten verven. Wat een gepriegel!

Anoniem zei

Wat heb je weer prachtige foto's gemaakt!!. Hier was het echt herfstweer met bewolking en regen. Je livingroom ziet er gezellig uit, ik ben benieuwd naar je halloweenversiering. Inmiddels hebben wij ook e.a gekocht ik vroeg me al af wanneer iedereen dat op gaat hangen.

Kristel Holsbeek zei

Proficiat Rick en Kai, goed gewerkt!!! Mag ook eens gezegd hé;-) Verder hebben jullie het weer leuk gehad. Zeg jij spreekt altijd over Starbucks en hun lunchen, is dat overal of moet je ergens op letten;-) Wil jou ontbijtjes wel eens proberen volgende keer;-)

Anoniem zei

Ook ik ben altijd voor de verzorging van de inwendige mens en voor de morele ondersteuning. Hard werk maar iemand moet het toch doen haha.
Heerlijk zo'n middagje tuin.

Anoniem zei

Hard gewerkt hoor die Rick!!! Leuk uitstapje met Dawn. Het is ook absoluut schitterend zo'n park in de buurt. Je boft!!

Anoniem zei

Rick heeft hard gewerkt dit weekend! Nou maar hopen dat hij nog een poosje van zijn werk kan genieten en dat het weer niet ineens omslaat naar herfstachtig weer!
Ook wij hadden eens niets te klagen over het weer zondag. Heerlijk buiten geweest de hele dag.
Leuk dat je weer een nieuwe kennis hebt. Zij zal vanaf nu wel vaker in Great Falls te vinden zijn. Het is er werkelijk schitterend.

Nel zei

Puik resultaat hoor het deck. Misschien wel mooi op tijd voor het herfstseizoen begint. Wij hebben hier ook even kunnen genieten van de zomer ondanks dat de kalender herfst aangeeft.

Anoniem zei

Hier in NL is het al echt herfstweer. Alhoewel het was afgelopen weekend nog wel redelijk. Weer hele mooie foto's Petra ! En wat leuk dat je met Dawn heb afgesproken, je kunt zoveel van elkaar leren.
Ben benieuwd straks weer naar al de Halloween decorations...Ik vond dit altijd een heerlijke tijd in Lejeune...(hoezo heimwee ?)

Anoniem zei

Ja, weer een heerlijk weekend voorbij. Het deck ziet er prima uit. Goed werk van Rick en Kai.
Leuk dat het zo goed klikte met Dawn...niet dat ik daarover twijfelde. De 'rafters' in de watervallen....brrr, lijkt me zo eng.
En de oorbelletjes met z'n tweetjes zien er inderdaad schattig uit.
Geniet maar weer van de zon vandaag, ik zie dat het nu al 21 graden is. Hier is de verwarming aan. zucht.

Anoniem zei

Goh, ik ben zo benieuwd naar al die Halloweenversieringen! En als klap op onze vakantievuurpijl ook nog een bezoekje aan jullie, dat is natuurlijk helemaal super!! Nog maar drie weken bedenk ik me net, gaaf!

Groetjes,
Monique

Anoniem zei

O, wat hadden jullie een heerlijk weekend. Wat een prachtige foto's van de Great Falls, ze vervelen nooit.
En onze kleine Saskia wordt al een hele dame; mooi meisje hoor Petra.
Compliment aan jouw mannen, ze hebben een mooi deck afgeleverd!!

Anoniem zei

Saskia weet wel echt wat ze wil! Het staat haar inderdaad erg leuk!

Zo'n mooi park had ik ook graag in de buurt gehad... waw, het moet heerlijk zijn om er gewoon te kunnen wandelen!

Het deck ziet er inderdaad weer prima uit!

Groetjes,

Petra zei

@Kristel -- Nee, niet iedere Starbucks heeft eten. Maar degenen, die het wel hebben, hebben dezelfde sandwiches.