Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, september 26, 2007

Difficult Run

Warm en een beetje weemoedig zit ik op een, op mijn stoel en de thermometer na, leeg deck te typen. Boven mijn hoofd worden de vleermuizen wakker en fladderen ongecoordineerd heen en weer.

Weemoedig ben ik, omdat ik het onvermijdelijke afscheid van de zomer zie naderen. Vermoedelijk is dit de laatste avond, dat het warm genoeg is om buiten te zitten. Morgen zullen er onweersbuien komen, die de temperatuur naar zo'n (nog steeds aangename, ik weet het) 25 graden zullen verlagen.

De dagen met dertig graden, als er nog meer komen, zullen dus van nu af aan in het recordboekje gaan (zoals vandaag, Dulles registreerde een recordtemperatuur van 93 graden Fahrenheit (33,89 graden Celsius)).

Langzaamaan (ik hoop in ieder geval maar, dat het niet met een (donder)knal zal gaan) zullen de temperaturen richting de twintig graden gaan en er al gauw onder duiken. Natuurlijk mag ik niet klagen, de zomer is hier lang en warm (soms heet), maar het afscheid valt me dit jaar zwaar!

Het is dus zaak volop te genieten van de warmte, zolang die er is. Bij het opstaan geeft de thermometer al 21 graden aan en dat is natuurlijk voortreffelijk loop weer. Mary Ellen en ik kiezen vandaag voor een interval, twee minuten hardlopen, twee minuten snelwandelen. Het gaat lekker en de 3,5 mijl gaan in 32 minuten.

Na afloop drink ik nog gauw een glas ijswater bij Mary Ellen (wat smaakt zo'n eerste ijskoude slok altijd hemels!). Thuis wacht Cosmo geduldig op zijn wandeling. Ik wil op woensdagen telkens een nieuw pad uit gaan proberen, als het schema het toelaat.

Vandaag kies ik daarvoor Difficult Run, dichtbij Great Falls. Nu Cosmo zijn speciale auto harnas heeft is hij veel rustiger en gaat op de achterstoel liggen. Met genoegen rijd ik de Georgetown Pike af, wat een prachtweg is dit toch!

Na zo'n twintig minuten rijden draai ik de parkeerplaats van Difficult Run op. Die staat vrij vol, dus ik vraag me af of ik veel mensen zal tegenkomen. Maar waar al die mensen zijn, weet ik niet, want de hele wandeling kom ik slechts een groepje natuurliefhebbers tegen!
Alvast wat herfstkleuren

Het pad begint wijd, vlak langs de stroom, die Difficult Run heet. Erg moeilijk ziet hij er met deze droogte niet uit, maar wel erg mooi. Heel lieflijk en zo af en toe hoor ik een kleine waterval. Dit pad is deel van het Fairfax Cross County Trail, dat de hele county doorloopt.

Al gauw wordt het pad een stuk nauwer en Cosmo blijft constant staan om te snuffelen. Dat hier recentelijk paarden hebben gelopen is duidelijk aan de hoefafdrukken en de grote hopen poep, waar we regelmatig op stuiten. Tot mijn walging lijkt Cosmo dat een lekker hapje te vinden en het commando "Leave it!" is niet van de lucht!

Maar wat is het hier ook weer mooi! De late zomer wilde bloemen bloeien uitbundig, paars, geel, wit. Eekhoorntjes zijn druk bezig hun wintervoorraad aan te leggen en in de stroom zie ik zo af en toe een beverdam. Helaas zijn de bevers zelf nergens te bekennen.


Zo af en toe sta ik stil om de geluiden in me op te nemen. Hier hoor ik geen auto's of vliegtuigen, maar een krekelconcert en zo af en toe de kreet van een Blue Jay. Eigenlijk zou ik wel uren langs de kant van deze stroom kunnen zitten genieten. Maar Cosmo is niet de geduldigste wandelpartner!

Met grote stenen moeten we op een gegeven moment de stroom oversteken en Cosmo weet niet, wat hij daarvan moet denken. Maar uiteindelijk springt hij als een geit van de ene naar de andere rots en op de terugweg heeft hij er zelfs wel plezier in, lijkt het.

Na een uur genieten zijn we terug bij de van. Deze "hikes" vind ik heerlijk. Zo ontspannend om zo dicht bij de stad in complete natuur te lopen. Bovendien zijn de oneven paden en het klauteren op stenen goed voor de spieren, die zo eens anders gebruikt worden. Ik beraam me al op het pad, dat ik volgende week wil uitproberen!

Cosmo is in ieder geval lekker uitgeraasd. Ik ga meteen door naar Whole Foods. Ook hier is de herfstsfeer al ruim aanwezig. Het moet een goed pompoenen jaar zijn, want de enorme pompoenen kosten slechts $5 per stuk!

Voor het avondeten haal ik (voor het laatst dit jaar?) hun zalm met vruchtensalsa. Daarbij eten we stokbrood en spinazie, een van mijn favoriete maaltijden!

De rest van de middag parkeer ik mezelf op het deck met tijdschriften en laptop. Ik zal iedere warme zonnestraal voelen!

Intussen worden onze tapijten gereinigd. Dat was hard nodig, want Cosmo heeft nogal eens vieze poten! Als we ooit weer verhuizen wil ik zo min mogelijk vast tapijt! Dat is een ding, waar Rick en ik het compleet oneens zijn. Hij wil hoogpolig tapijt aan zijn voeten, ik heb liever warm hout, vooral met huisdieren!

Dat high school graduation grote business is, hebben we vandaag geleerd. Katja komt thuis met een enorme catalogus vol schoolringen, dure uitnodigingen etc. etc. De "open house" van dit bedrijf vanmiddag op haar school moest ik missen vanwege de tapijtreiniger. Maar online krijg ik een goed idee hoe duur al die dingen zijn! Gelukkig lijkt Katja niet zo gek van de ringen, een sleutelhanger met 08 eraan vindt ze wel leuk. Gelukkig is die een stuk beter te betalen!


Na lekker buiten te hebben gegeten kijken we naar de nieuwe shows op tv. En dan laat Katja weer zien, hoe je online ook heel begaan kunt zijn met je medemens. Er komt een telefoontje uit Californie van E-buddies.org. De man aan de lijn zegt me Katja te bedanken voor haar lieve emails aan haar E-buddy. Blijkt, dat ze al bijna een jaar regelmatig emailt met haar E-buddy! Ik vind haar begaanheid met haar medemens echt bewonderenswaardig!

PS: Sommigen vroegen wat Bunco is. Het is een dobbelsteen spel. Je hebt (meestal) twaalf spelers en drie tafels, op die tafels liggen drie dobbelstenen. Dan moet je eerst tweeen gooien en voor iedere twee, die je gooit, krijg je een punt. Als je 21 punten hebt, win je (je speelt in paren). Of als je drie tweeen tegelijk gooit is het Bunco en win je ook.

Zo gaat dat door met drieen, vieren, vijven en zessen. Je houdt bij hoe vaak je wint, verliest of Bunco gooit (en "Snake Eyes", drie enen, waarbij je al je gewonnen punten verliest) en aan het einde zijn er vier prijzen. Voor degenen met de meeste Bunco's, Snake Eyes, Winsten en Verliezen.

Er zijn heel wat variaties op het spel, maar zo spelen wij het. Het is hier in de VS een populair spelletje (en al vrij oud, volgens Wikipedia).

13 reacties:

Anoniem zei

Ook hier is het nog steeds heeflijk weer, rond de 85 F

Maar de blaadjes vallne steeds harder van de bomen. En ook hier onweer voor morgen voor spelt.

Toch kan ik er niet zo tegen op zien als jij. Ik vind de winter altijd wel gezellig, Kaarsjes aan in huis en lekker dingen bakken met de kinderen.

Apar spelletje. Heb even op wikipedia gesnuffeld.

gr petra

Anoniem zei

Ook hier is het nog heel aangenaam. Wat hou ik toch van de zomer... Ik verdraag de hitte veel beter dan de koude...

Ja, high school graduation is inderdaad big business. Vorig jaar studeerde ons buurmeisje af en wat me vooral bijgebleven is dat ze veel geld spenderen aan fotosessies! Alsof ze fotomodellen zijn... Dus dat belooft nog, Petra!

Groetjes,

Anoniem zei

Ja hoor, maken jullie iedereen in een kil Nederland maar lekker met al die warme temperaturen! Hier was her gisteren, toen het regende, maar 11 graden.
Heerlijk die prachtige wandelpaden, Petra. Maar wat ik me afvraag, vind je het niet eng om daar zo in je eentje te lopen?

ann en ron zei

Prachtig he die natuur!! Zit momenteel ook weer elke morgen te genieten op weg naar mijn werk door de bossen. De beginnende verkleuringen... alleen die temperaturen. Daarvoor zou het voor mij zomer mogen blijven.

Ach en alleen t bos in: ook heerlijk, gewoon je mobieltje mee moet toch voldoende zijn voor geval van nood.

groetjes,
Anneke

Anoniem zei

Ben best een beetje jaloers op jullie mooie weer. Hier is het al echt herfst, veel regen en wind en ca 13gr. Voorspellingen voor volgende week zien er gelukkig beter uit, we gaan weer naar de 20gr zag ik.
Wat een leuk spel is dat "Bunco" ik had er nog nooit van gehoord.

Anoniem zei

Overdag is het hier ook heerlijk en dan koelt het savonds lekker af zodat je lekker de ramen open kan hebben. Ben altijd blij als de vochtigheid uit de lucht is. De fotoreportage voor onze senior is al gepland! Mid oktober mag hij fotomodellen. Hopelijk met mooie herfstkleuren op de achtergrond. Doen ze dan in jullie regio ook? Kost wat maar dan heb je ook wat;-)

ilse zei

Hier is de zomer sinds twee dagen voorbij. Er ligt plots sneeuw op de bergen. Gelukkig komt na twee dagen regen de zon terug. Ik vraag me af hoe ik ooit aan het Belgische weer terug zal kunnen wennen?
Ik geef je groot gelijk ivm het tapijt. Hier ligt overal vast tapijt en ik heb er een grondige hekel aan. Nooit wil ik het in een eigen huis.

Anoniem zei

Bedankt voor je duidelijke uitleg wat Bunco betreft. Was bij de OWC (off. wives club) in Lejeune ook razend populair. Jullie hebben nog echt seizoenen dus ik kan me je afscheid absoluut voorstellen. Wij zitten al in de herfst maar pakken net als vandaag nog een mooi dagje mee. Alhoewel ik herfst ook heerlijk vind met de holidays erachteraan...Katja is een bijzonder mens, zulke dingen zitten in je. Je weet uit welk nest ze komt. Petra, geniet van wat nog komen gaat...

Anoniem zei

Ach arme Petra, die winter ... tja, ik vind de winter wel heel gezellig, maar het moet ook weer niet te lang duren. En ik weet natuurlijk ook hoeveel pijn Albert krijgt in die tijd vaak. Ik ben zo benieuwd of dat nu na de therapie beter zal worden.

Wij kijken wel uit naar jullie toch nog wat zachtere temperaturen hoor! Voor het gebied waar wij volgende week zullen zitten, zo onder Boston, geven ze toch nog een lekkere 23 graden ongeveer op, heerlijk!

Mijn koffers staan al bijna gepakt!

Groetjes,
Monique

Anoniem zei

Alweer zo'n fijne wandeling. Cosmo geniet van al die (soms smerige) luchtjes. Wat kunnen honden toch vies zijn...
Katja is een heel speciaal meisje, enorm begaan met haar medemens. Daar zijn er maar weinig van.

En...25 graden is niet koud hoor, hier was het vanochtend 7 graden! Brrrr. Okee, vanmiddag werd het nog 15 graden, dus ik zal niet klagen.

Petra zei

@Hilde en Ella -- de fotosessie is al geweest, nu nog kiezen welke foto's we willen! En dat is duur!!!

@Ineke -- Nee, ik vind het niet eng, vooral niet met Cosmo. Eigenlijk vind ik het enger minder helemaal in de natuur, omdat dat makkelijker te bereiken is voor iemand, die kwaad wil. En zoals Anneke schreef, mijn mobieltje is altijd mee.

Jasmino zei

Klinkt als een leuk spelletje, Bunco! Simpel, eenvoudig, dus je hebt genoeg tijd om erbij te kletsen. Moet ik onthouden.

Mooie wandeling heb je gemaakt! Ik wil morgen ook weer eens de natuur induiken en een stuk gaan lopen, maar dan moet het wel droog zijn. Helaas is de zomer hier al heeeeel lang ten einde.....

Anoniem zei

Heel bijzonder om al van de herfstkleuren te kunnen genieten terwijl de temperatuur nog zomers is; dat is boffen!!