Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, september 10, 2007

Een super verjaardag!

Om half zeven word ik gewekt door een gezamenlijk "Happy Birthday to you!", zelfs Kai zingt mee! De kinderen komen op bed zitten en Cosmo besluit, dat hij er ook bij hoort.

Een voor een geven ze mij hun cadeautjes. Van de meisjes krijg ik een leuke bedel voor mijn Trollbeads armband. Van Saskia krijg ik een letter "S" en van Katja een feetje (die er eigenlijk meer als een gargoyle uitziet).

Ook van Katja krijg ik het boek "1000 Things to see before you die". Heel grappig, want zij had het al gekocht en ik had Rick verteld, dat ik dat graag zou hebben! Katja kent me goed!

Van Kai krijg ik twee filters voor mijn grote fototoestel en een heel lieve kaart. En dan het grote cadeau van Rick: een nieuwe camera! Mijn oude kleine cameraatje is stuk en ik gebruikte het vrijwel dagelijks. Nu ben ik superblij met mijn nieuwe Canon Powershot SD850 IS! Het heeft 8 megapixels en 4x zoem, plus een veel groter schermpje om te zien, wat je fotografeert.

De kinderen vertrekken naar school en dan brengt Rick mij een heerlijk ontbijt op bed! Gerookte zalm, broodjes, jus d'orange, ik voel me alsof ik in een duur hotel logeer! Zeker een super begin van deze verjaardag (en het is nog wel maandag!).

Vandaag is ook Cosmo's eerste training. Hij is nu een "intermediate", het gaat snel! Voor we daarheen gaan neem ik hem mee op een wandeling, terwijl ik mijn gewichten meeneem. Nog even gauw de Self routine daarna en mijn spieren trillen!

Bij Petsmart is iedereen onder de indruk van hoeveel Cosmo gegroeid is. Natuurlijk hebben zij hem de hele zomer niet gezien, voor mij lijkt hij nauwelijks groter.

Cosmo is zo opgewonden om weer bij zijn trainingsvriendjes te zijn, dat hij de hele tijd tegen mij opspringt. Dat doet hij anders nooit! Volgens Carol, de trainer, is het de nieuwigheid weer. Verder luistert hij bijzonder goed, gelukkig.

Iedereen wenst me een Happy Birthday en Cosmo en ik vertrekken vroeg, want ik heb om half twaalf met Christine afgesproken. Die heeft een picknick voorbereid, die we bij de Chrysalis wijngaard in Middleburg gaan verorberen.

Op weg naar het westen vallen ons de bruine bomen op. We vrezen, dat het hier geen mooie herfst zal zijn, dit jaar. Door de droogte verkleuren heel veel bomen nu al en anderen zien er verdord en bruin uit. Jammer!

Chrysalis ligt heel mooi, je bereikt het via een onverhard landelijk weggetje. We zijn de enige gasten en als ze horen, dat ik jarig ben, worden we extra hartelijk begroet.


We doen eerst een wijn proeverij, waarbij we een Viognier (de Virginia staatsdruif), een Chardonnay, een Rose en drie rode wijnen proberen. De rose is ons beider favoriet en daarvan kopen we een fles om bij de lunch te drinken.

Het is alweer heerlijk warm weer, tegen de dertig graden. Buiten, bij het graf van Sarah, waarnaar sommigen van de wijnen genoemd zijn, vinden we een tafeltje in de schaduw.




Onze lunch

Christine heeft heerlijke wraps gemaakt met kip en pesto. Daarbij hebben we kersentomaatjes en druiven. Als cadeautje voor mij heeft ze het boekje "I always get my sin" uit Nederland meegenomen, zo lief! Het is zo ontspannend om hier in het Virginia landschap te zitten met mijn beste vriendin, genietend van al het lekkers. Ik zal dat volgend jaar, als zij in Huntsville zullen wonen, verschrikkelijk missen!

Pas om half drie ben ik weer thuis en inmiddels heeft Petra al een aantal keren gebeld. Gauw bel ik haar terug en we kletsen gezellig (zoals altijd). Ik zit buiten en het is heel warm en vochtig. Ik denk iedere keer, dat het de laatste warme dag is en dan volgt er weer een! Maar nu worden voor de rest van de week koelere temperaturen voorspeld.

Intussen gaat Katja naar Old Navy om met de manager, waar ze zich op haar gemak bij voelt, te gaan praten over het gebeurde van gisteren. Een uurtje later komt ze opgelucht weer terug. Hij heeft geluisterd en nam haar verhaal serieus en reageerde flink geshokkeerd.

Nog geen half uur later gaat de telefoon en de caller ID zegt "Old Navy". Katja zei, dat die manager ons hier op zou bellen, dus ik neem de telefoon aan. Tot mijn verbazing is het een vrouwenstem, die naar Katja vraagt. Het blijkt de manager, Kim, te zijn, die naar verluid het hele rumoer de wereld in heeft gebracht.

Katja luistert en dan steekt ze haar duim op, want Kim maakt Katja haar excuses. Na een paar minuten geeft ze de telefoon aan mij, want Kim wil ook met mij spreken. Ze begint met zich te verontschuldigen voor dit alles. Zij claimt niet te weten, waar het vandaan komt, want zij heeft zeker nooit zoiets gezegd. Integendeel, volgens haar is Katja een exemplaire medewerkster (uh huh, is mijn interne reactie).

Tja, wat kunnen wij anders doen, dan het excuus accepteren? Wij zijn er niet bij geweest. Ik denk nog steeds niet, dat Katja's collega het uit haar duim heeft gezogen, maar ja, zeker weten we dat ook niet. In ieder geval weten ze, hoe dan ook, dat wij achter Katja staan en dat Katja ook voor zichzelf op zal komen.

Hopelijk is dit weer het einde van deze saga. In ieder geval heeft Katja hiermee geleerd om dingen niet te laten voor wat ze zijn. Ik krijg sterk het gevoel, dat haar managers een hernieuwd respect voor haar hebben. Het is niet zomaar iets om als zeventienjarige zo voor jezelf op te komen!

Rick komt thuis met ballonnen voor mij. Een ervan speelt "Happy Birthday", weer wat nieuws! Na Katja's SAT bijles gaan we naar McCormick and Schmick's voor mijn verjaarsmaal. Hun verse oesters zijn super en ik ben er dol op!


Het nieuwste: een zingende ballon!

We krijgen een apart kamertje met gordijnen, heel gezellig! De oesters zijn zo goed, als ik me herinner van vorig jaar. Ook dit keer krijg ik weer een persoonlijk aan mij gericht "Happy Birthday" menu. Als hoofdgerecht kies ik scallops (kokkels?) met artisjokken, zongedroogde tomaten en olijven, super lekker!



Intussen moet Katja de tekst van "La Cucaracha" uit haar hoofd leren voor Spaans (overigens is in haar versie die laatste zin niet "Marijuana que fumar"). We helpen haar daar allemaal bij en het wordt een geanimeerde maaltijd.

Rick en ik kiezen een superlekkere appel-kaneel cake met kaneel ijs als toetje. Daarin komt een brandend kaarsje en Rick en de kinderen zingen voor mij. Het is een leuk einde van een super verjaardag!

Buiten regent het, voor het eerst in meer dan twee weken! De natuur heeft het hard nodig, maar genoeg zal het niet zijn. Gek is onze reactie op de druppels, het voelt gewoon even lekker erin rond te lopen!

12 reacties:

Anoniem zei

Van Harte gefeliciteerd met je verjaardag!

gr petra

Jasmino zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, Petra! Je hebt een heel leuke dag gehad, zo te lezen, wel heel goed van jouw familie om je zo in het zonnetje te zetten. En mooie cadeautjes ook!

Geniet er lekker van!

Anoniem zei

Wat een heerlijke dag Petra. De lunch ziet er geweldig uit.
Je bent verwend... Nogmaals gefeliciteerd van mij en de rest van de familie Jol.

ilse zei

Van harte proficiat.

Annemiek zei

Fijn dat je zo lekker verwend bent met je verjaardag!

Goed van Katja om zelf de manager erop aan te spreken. Dat is toch een teken van volwassenheid.

Anoniem zei

Wat een heerlijke verjaardag heb je gehad! Gezellig een picknick met je vriendin.
Goed hoor van Katja, dat ze het zelf heeft aangekaart op het werk. Je kunt weleens gelijk hebben dat ze hiermee (nog meer) respect heeft afgedwongen!

Anoniem zei

Wat een heerlijke dag! Letterlijk en figuurlijk. Mooie camera. Chrysalis ziet er zo bekend uit!

Heel fijn dat het opgelost met de manager en Katja. Fijn ook dat jij met haar gesproken hebt.
Het was supergezellig 'even' aan de telefoon.....

Regen! Hoera! Zeker via de telefoon overgevlogen naar jullie.

Anoniem zei

Gefeliciteerd hoor!! En ook met Katja, die deze nare episode toch erg volwassen heeft aangepakt.

Margaret

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je verjaardag! Het klinkt alsof je een prachtige dag hebt gehad!

Anoniem zei

o, o, ik liep wat achter met lezen. Maar alsnog een hartelijk gemeende felicitatie.

Anoniem zei

Gefeliciteerd!!!

Kristel Holsbeek zei

Sorry sta een beetje achter met lezen (ventje is thuis;-)) Alsnog een hele leuke verjaardag gewenst en je hebt zo te lezen wel een leuke dag achter de rug...fijn dat ze je zo verwendhebben...