Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, september 04, 2007

Eerste schooldag

Na de zoveelste rusteloze nacht met buikpijn (maar er is verbetering, eindelijk!) doe ik pas om zeven uur mijn ogen open! De anderen moeten wel heel stil gedaan hebben, want meestal word ik bij het eerste openen van een deur al wakker.

Katja en Kai zijn dus al naar school vertrokken. Kai was te laat voor de schoolbus, maar gelukkig voor hem heeft hij nu een rijdende zus. Volgens Rick stuiterden Katja en Leah van enthousiasme om naar school te gaan.

Ook Saskia kan niet wachten en al om acht uur vertrekken zij en Rick (de schooldeuren openen pas om kwart over acht en de school ligt hier zo'n 500 meter vandaan). Tot mijn spijt lijkt het me niet raadzaam mee te gaan, even staan en ik word al duizelig.

Mijn ontmoeting met Saskia's lerares zal dus tot de Back to School Night moeten wachten. Rick vindt haar in ieder geval zo op het eerste gezicht erg aardig, dus dat scheelt.

Rick vertrekt naar zijn werk en langzaam sta ik op. Het is schitterend weer buiten, dus na mijn douche neem ik de laptop en ga buiten zitten computeren. Ik mag van mezelf niets inspannends doen vandaag (moeilijk, maar ik wil hier vanaf!).

Met een krekelconcert om me heen, zo af en toe een overvliegende vlinder en Cosmo aan mijn voeten is het bijna idyllisch te noemen!

Cosmo lijkt te weten, dat ik me niet goed voel, want ondanks, dat hij zijn gewoonlijke wandeling niet heeft gekregen is hij opmerkelijk rustig. Hij volgt me ook als een schaduw, zelfs als Kai hem later mee wil nemen voor die gemiste wandeling.


Tot mijn verbazing laat Cosmo ietwat verward toe, dat Snickers als eerste uit zijn bak eet (de boze poot, die wordt uitgeslagen, als hij dichterbij komt heeft daar vast iets mee te maken)

Carola stuurde me de boeken van Floortje Dessing ("100 Wereldplekken, die je gezien moet hebben" en "25 wereldroutes, die je gedaan moet hebben"). Daar heb ik nu even tijd voor om in te lezen en ik moet zeggen, ik vind ze heel leuk. Ze schrijft erg persoonlijk en beschrijvend. En sommige van de 25 wereldroutes, die je gedaan moet hebben, heb ik ook gezien. Echt aanraders, deze boekjes, vooral voor mensen, die van reizen houden.

Het enige constructieve, dat vandaag uit mijn handen komt, is het maken van de traditionele hoorns voor de kinderen. Al sinds de kleuterschool maak ik op de eerste schooldag een grote hoorn van constructie papier, beplak ze met wat stickers en doe er kleinigheden voor bij het huiswerk maken in. Het idee is gebaseerd op de Duitse Schultuete. Dit keer zitten er onder anderen gelpens, kersen-passievrucht tic tac, kauwgom en meer in.


Kai met zijn buit

Ieder jaar grap ik, dat de kinderen daar nu vast te oud voor zijn, maar zij beweren het tegendeel. Als ik hem bij thuiskomst aan Katja overhandig merkt ze wat weemoedig op, dat dit haar laatste zal zijn. Ik verzeker haar, dat ik er ook een voor haar eerste dag van college zal maken. Dat levert een dankbaar lachje op.

De kinderen zijn doodmoe van het vroege opstaan en arme Katja moet nog werken ook! Ze heeft een manager, die het niets kan schelen, dat ze een schoolgaand kind is. Rick wilde gisteren opbellen, dat Katja niet kon komen, maar daar wilde Katja niets van weten.

Voor ze naar haar werk gaat belt haar tutor voor de SAT's op. Haar scores van eerder dit jaar waren niet zo hoog en in oktober moet ze de SAT's weer doen. Ze wil daarbij hulp van een professionele SAT coach. Volgende week maandag komt die dus.

Kai vertelt bij wijze van hoge uitzondering van alles over zijn dag. Vooral het Computer Graphics vak vindt hij fantastisch. Daar leert hij Photoshop en ik benijd hem! Dat is een programma, dat ik ook graag onder de knie zou krijgen. In Geometry Honors daarentegen zit hij met enkel Freshmen. Tja.

Rick haalt op zijn weg naar huis nog wat andere cracker variaties en bouillon voor mij en hot dogs voor hem en Kai en Saskia. Moe hangen we de rest van de avond voor de tv, terwijl we tientallen formulieren invullen. En zo is deze eerste schooldag (de laatste op hun school voor Katja en Saskia) ook weer voorbij!

12 reacties:

Anoniem zei

Blij dat de eerste schooldag zo goed verlopen is. Wat leuk zo'n Schultuete! Nooit eerder van gehoord!

Nu, dan volg je de Photoshop samen met hem. Daar steek je vast heel veel van op. Hier ben ik nu ook volop met Photoshop en Illustrator aan het werken. Ik hoop het ook snel onder de knie te krijgen...

Hoop dat je snel beter wordt. Ik lees wel in de volgende blogs wat je hebt opgelopen (ik lees je blogs altijd van boven naar onder als ik moet inhalen...)

Groetjes,

Kristel Holsbeek zei

Hey,
Die Schultuete wel een leuk idee? Hoe lang doe je dat al en waar heb je dat gevonden...spijtig hier is de eerste schooldag al lang voorbij;-)

Jasmino zei

Altijd spannend zo'n eerste schooldag, maar die hoorns zijn wel een leuk idee, ook om even bij elkaar te komen na zo'n dag en ervaringen te horen van de kinderen. Leuk idee!

Petra, ik wens je veel beterschap, hopelijk ben je snel weer helemaal "boven Jan".

Anoniem zei

Hier kregen we dit jaar van Wim,s duitse tante ook z'n tuit. De kids vonden hem helemaal geweldig.
Vooral de inhoud dan he :)
Groetjes,

Annemiek zei

Leuke traditie die hoorns.
Wat lief dat Cosmo dat zo aanvoelt dat je niet lekker bent.
Hier begint de school vandaag pas, en dan alleen voor de nieuwe studenten. Tim en Niels genieten nog van hun laatste dag vrijheid, zoals zij het noemen.

Anoniem zei

Vervelend dat je nog steeds niet opgeknapt bent.
Sterkte !

Anoniem zei

Prettig idee dat de eerste schooldag achter de rug is en dat alles naar wens is verlopen. Die cones blijven leuk. Voor zulke traktaties/verassingen zijn kninderen nooit te groot haha.
Beterschap!

Anoniem zei

En...voel je je vandaag beter? Hope so! Hier was vandaag de eerste schooldag. Best wel wennen, maar de regelmaat is toch wel prettig.
Die Cosmo, hij had echt in de gaten dat je je niet goed voelde. Knappe hond!!

Anoniem zei

Mijn eerste comment, alhoewel ik al een lange tijd je blog lees - ik vind dat je leuk schrijft, en ik kan aan je schrijven merken hoeveel je gezin voor je betekent!
Photoshop en andere computer courses kunnen we hier part time krijgen bij de high school/ college, is dat bij jullie ook?
Leuk die tuete voor de kids, een "family tradition" voor je familie. Wij hadden altijd voor de kleinkinderen (en nog steeds) een "magic drawer", waar ze iets uit mochten halen. Als ze kwamen was het gelijk, mogen we naar boven naar de magic drawer? En plotseling noemden ze dat een family tradition, wat ik toch wel zo leuk vond.
Het allerbeste Petra, ik hoop dat je je gauw weer 100% voelt.

Anoniem zei

Fijn dat de kinderen met zoveel enthousiasme weer naar school gaan.
Vooral voor Katja zal het weer een heel druk jaar gaan worden, met haar werk naast school!
Leuk zijn de boeken van Floortje Dessing, he! Ik heb ze ook gelezen en daarnaast natuurlijk al haar reisprogramma's gezien.
Goed dat je rustig aan hebt gedaan. Je zult toch moeten uitzieken.

Carola zei

Bah wat vervelend dat je ziek bent tijdens zo'n gezellig familie weekend. Ik hoop dat je snel weer beter bent.

Petra zei

@Kristel -- Ik doe die schultuete al sinds Katja op de kleuterschool ging (zo'n 13 jaar geleden dus!) en ik kwam op het idee, toen we erover lazen in een Gouden Boekje.