Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, september 16, 2007

Feestweekend

Zaterdag

De regen van gisteren heeft flink koelere temperaturen gebracht en dat is echt even wennen! Wel lijkt de wereld weer helemaal schoongewassen, zo felblauw is de lucht en het groen van de bomen lijkt ook te fluoresceren.

Na al het flinke sporten van de afgelopen week doe ik het vandaag rustig aan. Cosmo en ik gaan op een lange wandeling. Mijn fototoestel gaat mee, want ik ben op zoek naar close up foto's.

Deze les gaat over compositie en ik vind het maar moeilijk. Uiteindelijk maak ik een heel stel foto's van het zijspiegeltje van een schoolbus en zend daar een van in. Nu moet ik nog twee inzendingen vinden. Het is wel leuk speurwerk, maar absoluut niet makkelijk!


Als Cosmo lekker moe gelopen is, gaan Rick en ik op pad om inkopen te doen voor het feest van vanavond. Rick heeft besloten, dat het tijd is een eigen chocolade fontein aan te schaffen. Daarvoor gaan we bij Linens n Things kijken.

Tot onze verbazing vinden we er een van Rival, wat een goed bekend merk is, voor maar $39,99 ($10 afgeprijsd)! Dat wordt hem natuurlijk!

Bij World Market, naast Linens n Things, vinden we allerlei lekkers om neer te zetten. En bij Giant halen we fruit (ananas, banaan, aardbeien en druiven), pretzels en marshmallows om in de chocola te dopen.

Na nog een stop bij Party Mania voor bordjes, tafelkleden en dergelijke gaan we weer huiswaarts. Daar maak ik schalen met de verschillende koekjes, snoepjes, fruit etc. klaar, terwijl Rick en de kinderen het huis versieren.

Precies als Katja om half zes aankomt uit North Carolina zijn wij helemaal klaar om de gasten te ontvangen. Het is heel leuk om Katja weer te zien en we bestellen wat Thais eten, dat we, ondanks het koele weer, toch lekker buiten opeten.

Na het eten smelten we de chocola voor de fontein, wat kinderlijk makkelijk blijkt te zijn! Drie zakken Nestle Tollhouse chocolate chips en 2,5 cups Canola olie gaan in een glazen bowl en binnen tien minuten hebben we een egale massa vloeibare melkchocola.

Kai heeft inmiddels de fontein in elkaar gezet en zodra we de chocola erin doen wordt het een prachtige bruine fontein! Natuurlijk kunnen Saskia en Tabatha zich niet bedwingen en dippen er meteen een paar pretzels in. Het feest kan beginnen!


Om half acht komt Sylvia als eerste binnen en binnen het kwartier staan de keuken en het deck vol met gezellig kletsende mensen. Ik word ontzettend verwend met leuke cadeautjes.

Daarbij zitten onder anderen het boek "The Memory Keeper's daughter", een prachtige turquoise ketting, lekkere zeep, mooie handbeschilderde wijnglazen, een leuk klein fotolijstje, chocola en een heel stel flessen lekkere wijn! Zelfs van Katja's vriendinnen krijg ik een enorme chrysant en een Starbucks kaart.

Zes van mijn Nederlandse vriendinnen zijn er en tien bevriende Amerikaanse gezinnen, bij elkaar zo'n veertig mensen. Iedereen vermaakt zich prima en ik voel me heel rijk met zo'n fijne vriendenkring!


Katja en Mary hebben dikke pret!

Tegen negenen maakt Rick de ijstaart klaar en wordt er natuurlijk keihard Happy Birthday gezongen met mij als verlegen middenpunt. Gelukkig hoef ik maar twee kaarsen uit te blazen, de vier en de zes, en dan begint Rick met het aansnijden van de Baskin Robbins ijstaart. Zoals altijd is die weer superlekker!




Ook de rest van de lekkernijen verdwijnen tot mijn grote verbazing als sneeuw voor de zon! En ik heb vanochtend nog wel tegen Rick gezegd, dat hij insloeg, alsof we een weeshuis zouden moeten voeden!

Saskia heeft een logeerpartij voor elkaar met Aoife, Madison en Tabatha. Ze gaan in de basement slapen, na beloofd te hebben heel stil te zijn, omdat Katja daar ook logeert. Om een uur gaan bij ons de lichten uit en we kunnen weer terugkijken op een ontzettend geslaagd feest!

Zondag

Oef, het is heel moeilijk opstaan vanochtend! Hoe ouder ik word, hoe minder ik tegen laat naar bed gaan kan! Pas om half elf komen Rick en ik weer in het land der levenden.

Vriendin Katja is al op en zelfs gedoucht en netjes aangekleed. Ze heeft alleen niet zo op het koele weer hier gerekend. Als ze kippenvel op haar armen heeft en ik het ook kil vind in huis gaat voor het eerst dit seizoen de verwarming even aan. Jakkes!

Rick neemt alle vier de meisjes mee om donuts te halen bij Dunkin Donuts. Voor Katja, mij en zichzelf doet hij Starbucks aan. Met genoegen drink ik mijn grande non fat, sugar free caramel, triple shot latte. Vooral dat laatste is belangrijk, die caffeine heb ik even hard nodig!!

Katja vertrekt om met een vriendin in Georgetown te gaan shoppen en ik maak mijn eigen Katja wakker. Samen maken we een lange wandeling met Cosmo. Altijd goed zo, een op een tijd met deze drukke tiener, zo kunnen we even bijpraten, wat er gaande is in haar leven.

De rest van de middag lummelen we wat in en rond het huis. Ik ga zelfs nog als een oude vrouw even rusten, want vanavond kan het ook wel weer eens laat worden.

Rick heeft, als ik opsta, goed nieuws. Zijn zus heeft ons uitgenodigd om Thanksgiving bij hen te komen vieren dit jaar. En niet gewoon bij haar thuis, maar in Breckenridge, zodat we ook net als in 2005 met elkaar kunnen gaan skien!

Omdat we zijn enige zus en haar gezin al weer meer dan twee jaar niet hebben gezien wil Rick dit heel graag doen en vandaag heeft hij een condo voor ons geboekt. Nu de vliegtickets nog, die op het moment vrij duur zijn. Ik heb er wel vreselijke zin in, er is geen beter skien, dan in de Rockies!

Als Katja straks terugkomt gaan we naar Martine's huis, om daar gezellig met het Nederlandse dames clubje te gaan eten. Een heel feestweekend, dus!

17 reacties:

Anoniem zei

Petra, allereerst een big verjaardags hug van mij. Het was een geslaagd feest zo te lezen. Dat mis ik hier wel, de socials die we in amerika geregeld hadden. Het leven is heir toch anders. Als ik je blog zo weer lees, dan komt dat verlangen boven borrelen. Maar ik moet geduld hebben, nog een paar jaar denk ik. Wat leuk dat jullie al plannen hebben gemaakt met Thanksgiving, lekker naar de sneeuw ! Hé groetjes en ik zal proberen wat vaker langs te komen. Liefs uit NL

Anoniem zei

Heel leuk zo'n chocolade fontijn. Die moet ik ooit nog eens zien te bemachtigen.

Zo te zien een geslaagd feestje. Ziet er in elk geval erg gezellig uit.

Gr petra

blips zei

Van harte met je verjaardag, wat een verwennerij met zo'n fontein. Ik zie ze hier vaak bij bruiloften tijdens het diner. Mer aardbeien is ook zo lekker.

blips zei

Zit ik me net te bedenken je was pas ook al jarig?

Kristel Holsbeek zei

Alvast een hele dikke proficiat en het feestje lijkt wel helemaal geslaagd. Dat mis ik hier ook die socials, en je fontein prachtig zeg en al dat lekkers dat je erbij hebt gekocht, hmmm je doet me watertanden;-) Geniet nog maar lekker na!!!!

Anoniem zei

Mooie foto ! mmmm ziet er erg lekker uit zo'n chocoladefontein zal ook wel verschrikkelijk lekker ruiken die warme chocolade

Jasmino zei

Gefeliciteerd met je verjaardag, ik wens je nog heel veel mooie jaartjes erbij!

Het klinkt als een gezellig feestweekend!

Anoniem zei

Oh lekker die chocolade fontijn. Doenwij hier regelmatig als toetje... chocolade smelten en dan fruit erin dopen.
Heel gezellig hoor al die vrienden voor je feetsje, en natuurlijk van harte gefeliciteerd.

Anoniem zei

Wat een leuk feestje Petra, je staat er echt verlegen bij op de foto!!
Heerlijk om al je vrienden zo te ontvangen. Zulke gelegenheden moet je vooral koesteren!!!

Anoniem zei

Wat een mooie foto, van de spiegel van de bus. Erg creatief!
Leuk dat Katja uit North Carolina is overgekomen.Zo kon ze toch nog op je verjaardag zijn! Je hebt weer goed uitgepakt zie ik op de foto's. Wat een lekkernijen allemaal.
En wat leuk dat jullie gaan skien in Breckenridge. Lijkt me ook eens geweldig om te doen! Ach, al die wensen nog.

Anoniem zei

Nog van Harte gefeliciteerd Petra! Ik loop een beetje achter de bezigheden hier slokken me alweer snel op. Vrijdag een bruiloft en als toetje een chocoladefontijn, voor veel mensen iets nieuws. Zelf in huis hebben is de klapper hier op vele feestjes. wat een leuke vooruitzichten heb je ook weer,

Liefs Patries

Nel zei

Mmmm het water loopt me in de mond van al dat lekkers, het was weer een superfeestje.
Wat een verschil met het "in de kring zitten" bij een Hollands verjaardagsfeestje. Als je hier zegt we blijven lekker staan...kijken ze je aan of ze water zien branden en willen allemaal zitten !!

Anoniem zei

Wat een zalig weekend! Die foto van de schoolbus is echt heel apart.
Je eigen chocoladefontein!! Oooooh, het water stroomt me in de mond. Kunnen we dat doen als we bij jullie zijn?
Je feestje was een succes, zoals altijd bij jullie, huis vol, iedereen geniet en er is allerlei lekkers! Leuk!!

Carola zei

Wat een gezellig feestje! Het ziet er heel leuk uit.
Wij hebben vorig jaar ook een choco-fontein gekocht en het valt echt in de smaak bij onze gasten.

Anoniem zei

Fijn dat je zo'n gezellige verjaardag gehad hebt. Ik ben volgende week jarig, maar hou het even heel rustig. Ik zit met mijn hoofd al half in Amerika :-)

Het ziet er bij jullie in ieder geval heel gezellig uit!

Gr,
Monique

ilse zei

Nogmaals gefeliciteerd. Wow die chocoladefontein, ziet er heerlijk uit.
Wat een feest.

Anoniem zei

Ook vanuit St.Louis een gelukkige verjaardag toegewenst, Petra!

Heb zelf geen chocoladefontein, maar wil er ook geen kopen : ik denk dat ik er niet af zou kunnen blijven! Wel heel leuk als je mensen ontvangt...

Wat leuk dat je naar familie toegaat en ook nog gaat skien. Een heerlijk vooruitzicht!

Groetjes,