Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, september 13, 2007

Sportief dagje

Allereerst bedankt voor alle stemmen voor de foto's. Leuk om te zien, dat iedere foto tenminste een stem kreeg! De foto, die ik heb ingestuurd gisteren, was foto 3 en daar kreeg ik het commentaar "Verrrry nice" op, met uitleg, dat hij de compositie super vindt en dat het een goed voorbeeld van een interessante foto close up is.

Daar ben ik dus heel blij mee (de paraplu foto kreeg trouwens ook positief commentaar, alleen had hij daar liever meer diagonale lijnen gezien). In ieder geval is het zeer goed voor mijn fotografenzelfvertrouwen, als een professionele fotograaf niets aan heeft te merken op mijn foto's!

Ook al is het wat koeler, dan vorige week, het weer verdient een grote ster! Het is zonnig en zeer aangenaam! Alleen 's ochtends vroeg is het vestjesweer, dus als ik met Cosmo en mijn gewichten op stap ga, doe ik mijn "Holland" jasje aan (past goed bij mijn oranje en blauwe driekwart broek en officieel Oranje voetbalshirt (wat veel te groot is, dus dat is dan weer minder modieus)).

Al na vijf minuten is dat echter te warm, de zon heeft nog enorme kracht! Onderweg merk ik ook andere herfsttekenen op: spinnewebben overal (waarom worden spinnen in de herfst opeens zo actief? Iemand?) en een aantal mooie paddestoelen.

Rick werkt vanochtend thuis, dus ik laat Cosmo bij hem achter. Ik loop naar Mary Ellens huis, waar ik vanochtend voor het eerst met haar personal trainer zal werken. Marceleus (spreek uit "Marcellus", Afrikaanse Amerikanen hebben wel vaker ongewoon gespelde voornamen) heb ik gedurende de zomer al met haar en haar kinderen in "actie" gezien en hij is heel professioneel. Mary Ellen is ook zeer over hem te spreken.

Aangezien ik iedere dag sport wordt het, ondanks ijzeren zelf-discipline en fitness tijdschriften met gewichtenroutines, toch gauw een sleur. Van deze personal trainer hoop ik nieuwe dingen te leren en mijn spieren optimaal te leren versterken.

Om half tien beginnen we onze sessie. Eerst vraagt Marceleus mij over mijn gezondheid en natuurlijk vertel ik hem, dat ik fibromyalgie heb en wijs de grootste probleemspieren aan (nek en schouders vooral).

Dan beginnen we en alle oefeningen lijken op het eerste gezicht simpel. Maar dat valt tegen! De gewichten zijn lager, dan wat ik gewoonlijk gebruik, maar omdat het allemaal combinatie bewegingen zijn, voel ik mijn spieren hard werken!

Marceleus analyseert intussen, wat ik nodig heb. Hij heeft een achtergrond in fysiologie en wijst perfect op mijn zwaktes. Mijn houding is niet goed (weet ik al jaren) en de spieren in mijn schouders zijn sterk en te gespannen (ook geen nieuws). Daarentegen zijn de spieren in het midden en de onderkant van mijn rug weer te zwak, waardoor mijn lichaam overcompenseert. Enfin, hij legt het allemaal haarfijn uit en ook, waar we aan moeten werken om dit alles te verbeteren.

In het verleden heb ik al vaker met personal trainers gewerkt en heb zelf ook de cursus gedaan. Maar nog nooit heeft er eentje echt naar mijn persoonlijke fysieke problemen gekeken! Het liefst zou hij twee keer per week met me werken, maar ik wil om te beginnen een keer per week. De tweede keer kan ik ook thuis doen.

Echter, als ik hiermee echt resultaten zie (lees minder last van de fibromyalgie), zal ik de massages op twee keer per maand zetten en een extra sessie per week met hem doen. Ik ben heel benieuwd en heel enthousiast hierover na de eerste workout.

Stel je voor, dat hij echt mijn houding zo zou kunnen verbeteren door bepaalde spieren te versterken, dat ik minder pijn zou hebben?! Dat zou echt Utopia voor mij zijn, zeker als ik daardoor minder van de pijnlijke massages nodig zou hebben, hoe aardig ik Laura ook vind!

Blij door deze positieve ervaring loop ik terug naar huis (ok, eigenlijk huppel ik, ik lijk wel een kind! Maar hier heb ik zin in!). Rick is bezig met iemand om aan al het automatische hier in huis te werken. Er zijn problemen met de muziekspeakers. Voor mij is dat alles abracadabra, ik weet nog net hoe de panelen te bedienen!

Gauw ontvlucht ik alle technische talk en neem Cosmo mee naar het hondenpark. Het is altijd een gok op deze tijd van de dag, want ik wil het niet weer met een of andere kleine hondeneigenaar aan de stok krijgen!

Als ik aankom zie ik allerlei auto's en vans op de parkeerplaats, maar er zit maar een man in het park. Zijn hond, waarvan ik meteen zie, dat het een pit bull is, staat Cosmo al enthousiast op te wachten. Zijn eigenaar zit er een beetje verloren bij.

Hij lijkt heel dankbaar, dat wij komen en zegt, dat hij hier al een uur ziet en een aantal mensen hebben, bij het zien van zijn hond, rechtsomkeerts gemaakt. Hij vertelt, dat "Buddy" een Amerikaanse pit bull is, die niet zo agressief zijn, als zijn soortgenoot, die voor hondengevechten wordt gebruikt.

Buddy en Cosmo spelen schattig samen, het is echt een genot om te zien. Terwijl ik er ben komt er een dame met een grote zwarte labrador en ik hoor haar tegen haar partner zeggen, dat ze die hond in het rood (Buddy heeft een rood harnas om) maar eng vindt. Ze besluiten een wandeling te gaan maken, in plaats van het park binnen te komen. Ik vraag Buddy's eigenaar of hij vaak tegen dit soort vooroordelen aanloopt en hij knikt van wel.

Bij de dierenwinkels ontlopen mensen hem en Buddy constant. Lijkt me helemaal niet leuk, eerlijk gezegd! Maar ja, pit bulls hebben nu eenmaal, niet onterecht, een heel slechte naam. Cosmo maakt zulk onderscheid niet en heeft de tijd van zijn leven met dit energieke dier!

Na Cosmo thuis afgezet te hebben, is Whole Foods mijn volgende stop. Hier ga ik alvast op zoek naar lekkernijen voor mijn verjaarsfeest zaterdag. Onderweg bedenk ik me, hoe vreemd het is, dat ik eigenlijk een hekel heb aan boodschappen doen, maar bij Whole Foods vind ik het leuk. Er is zoveel lekkers en bijzonders te vinden.

Voor zaterdag vind ik mini brownies en meringues. Ook koop ik een groot stuk brie en een potje vijgenjam en toastjes. Het eten van kaas met verschillende soorten jam en jellies is hier erg "in" en zeker zeer smakelijk!

En dan is het tijd om me klaar te maken voor mijn eerste golfles ooit. Al vorig jaar opperde Sylvia de mogelijkheid om met een groepje lessen te gaan nemen. Dat ging toen, om allerlei redenen, niet door.

Maar toen ik eenmaal met Rick, Christine en Chuck had gegolfd, leek het me toch wel erg leuk om beter te leren. Sylvia was gelukkig ook nog steeds geinteresseerd en ging op onderzoek uit. Uiteindelijk wist ze een prive les voor ons te regelen om half twee op donderdag. "We" zijn Karin, Lilian, Lia, Sylvia en ik, een gezellig groepje, dus.

Om kwart over een treffen we elkaar voor het golf complex van Oak Marr en lopen naar het lesgebouwtje van de "Every Body Golf School". Dat zit op slot, maar er komt meteen een man aanlopen om de deur te openen.

We vragen naar Benny, waarmee Sylvia de lessen heeft afgesproken. Scott, zoals de man blijkt te heten, zegt heel geheimzinnig, dat Benny niet zal komen. Oh? Dat vinden we natuurlijk minder nieuws!

Niet getreurd, Scott heeft tijd om ons te instrueren en een voor een betalen we voor vijf lessen. Lilian, die in een ver verleden al een keer les heeft gehad van Benny, vraagt, wat er dan aan de hand is. Scott wil er duidelijk niet veel over kwijt en zegt enkel, dat Benny op een "prolonged leave of absence" is. Onze fantasien zien hem gelijk in de boeien in de gevangenis zitten! Het ware zullen we wel nooit weten, maar vreemd is het wel, vooral omdat Sylvia nog vorige week met hem sprak!

We krijgen een putting club en twee ballen en Scott vertelt van alles over hoe we moeten staan en slaan. En dan mogen we zelf proberen. Het gaat wonder boven wonder goed met mij. Vanwege mijn hockey achtergrond heb ik nogal de neiging te hard te slaan.


Lia, met achter haar Sylvia, Karin en Lilian luisteren naar Scott



Karin en Lilian en Scott

Van veraf lukt het me bijna perfekt dichtbij de hole te slaan, maar eenmaal dichtbij, ho maar! Daar moet nog hard aan gewerkt worden! Ik ben wel van plan om dat te gaan oefenen, probleem is nog even wanneer.

Het is wel erg leuk zo met zijn vijven! Hopelijk gaan we dan hierna ook met groepjes echt spelen, lijkt me ontzettend leuk!

Op de terugweg rijd ik nog even Vienna in en stop bij de Freeman Store. Hier hebben ze heel leuke plaatselijke souvenirs, waaronder Virginia pinda's, waar ik verzot op ben! Verder is het ook een ouderwets snoepwinkeltje, waar je de caramels nog per stuk kunt kopen. Erg leuk!


Even verderop, bij Vienna Aquarium and Pets, haal ik een muis voor Pandora, de slang. Dit is ook zo'n interessant winkeltje, ze hebben een papegaai bij de kassa staan en een paar reuzeschildpadden ernaast. Het is heel anders, dan de keurige Petco's en Petsmarts (die laatste verkoopt trouwens geen "feeder mice", anders zou ik er na Cosmo's training een meenemen)!

Net na drieen ben ik weer thuis, precies op tijd voor het telefoontje van Lofty Salon waar Katja blijft? Oeps, we zijn beiden vergeten, dat ze een afspraak had om drie uur. Gelukkig heeft Mona de tijd en kunnen we alsnog komen. Katja's haar ziet er weer heel mooi uit.

Na nog een lange wandeling met Cosmo kan ik me eindelijk ontspannen! Ik lees de Washingtonian om bij te blijven met de nieuwste restaurants en andere interessante dingen in dit gebied. Daarna is de beurt aan een van de Vriendinnen, die Petra heeft opgestuurd. Het is heerlijk buiten, warm met een briesje.

Rick komt blij thuis, want hij heeft een heel produktieve dag achter de rug. We zijn allebei flink moe, dus beroepen ons op Vocelli voor het avondeten. Ik ben vastberaden volgende week de slowcooker weer eens af te stoffen en te gebruiken. De oude vertrouwde recepten zullen weer als nieuw smaken!

7 reacties:

Jasmino zei

Hoi Petra,

Ik lees altijd met verbazing over je actieve dagen, vandaag ook weel helemaal volgepland met allerlei (sportieve) leuke dingen. Gezellig!

Als ik zo lees over je golfles, krijg ik ook weer de kriebels oom een les te boeken. Ik heb het al 2 jaar niet meer gedaan....Binnenkort maar weer eens naar de driving range.

Anoniem zei

Ik heb jaren geleden ook een paar keer een proefles golfen genomen. Vond het echt heel leuk maar de tijd ontbreekt helaas. is een leuke sport om samen te beoefenen. PS. ik heb intussen een slow cooker gekocht en een kookboek maar er nog niet toe gekomen om 'm te gebruiken. ga nu eerst op vakantie maar vanaf half oktober ga ik m uitproberen. weet jij of er ook slanke recepten zijn?
groetjes marjolijne

Annemiek zei

Leuke reacties van de fotografie leraar. Dat geeft toch weer goede moed om door te gaan.
Ik heb ook nog nooit gegolfd, dat zie ik me voorlopig ook nog niet doen. Bart heeft de smaak ervan wel te pakken.

Anoniem zei

Oooh, wat ontzettend gaaf zo'n personal trainer! Helemaal goed als hij je kan helpen met het verminderen van je pijn!!! Heerlijk.
Leuk dat jullie met z'n allen zijn gaan golfen. Scott ziet eruit als een goede golfleraar.

En nu pas dat pakje.....grom!

Anoniem zei

Dat was weer een zeer productieve dag, zo te lezen. Het zou fijn zijn als deze personal trainer je van (een deel) van je pijnen af kan helpen.
Leuk hoor, golfles met een stel 'meiden'. Alleen zul je zoiets niet zo snel doen, denk ik.
Gelukkig dat Cosmo zich niets aantrekt van vooroordelen m.b.t. ras. Ik zelf ben ook altijd extra voorzichtig met pittbulls vanwege de verhalen die je er over hoort. Maar voor een deel zal het toch ook te maken hebben met de manier van opvoeden, denk ik!
Veel plezier op je verjaardagsfeest zaterdag.

Anoniem zei

Ha die Petra,

Heb weer even bijgelezen en zie dat je ondertussen een verjaardag hebt doorstaan. Al leek dat niet zo erg want zo te zien ben je vreselijk verwend maar ook van hier alsnog van Harte!!! Leuk die golflessen, dat zou ik nou ook nog wel willen doen met een clubbie meiden. Heb vorig jaar bij Petra NC ook wat afgeslagen en geput en leek me een hele leuke bezigheid. Maar ja we zijn momenteel erg druk bij de duikclub en ik ben de spieren in mijn been aan t opkrikken (tijdens de zwembadtraining) om toch ook maar op te gaan voor mijn brevet want duiken vind ik ook leuk. En alles tegelijk wordt ook erg druk. Verder is eindelijk de nieuwe sportschool hier in Soesterberg geopend en daar zijn we ook allemaal lid van geworden met als bijkomend voordeel dat ik drie maanden gratis zonnebank erbij kreeg. Komt dat mooi uit ben ik niet zo wit als we naar Florida gaan over 3 weekjes. Hoe is t met Katja? Is ze nou buiten de deur door de weeks. Ik ben blijven steken daar waar ze een keus moest gaan maken tussen twee universiteiten (en ik had begrepen dat dat allemaal ver weg lag, min.3 uur rijden of zo). Nou ik hoor het wel weer.
gr, Anneke

ps trouwens hele mooie foto's die close ups. Vooral die met de dauw/regendruppels vond ik erg mooi. En de 3e close up van de brandblusser.

Dizzymisslizzy zei

Haha, jij ook al aan het golfen? Het is erg verslavend dus wel uitkijken hoor! Leuk dat je met bekenden een golfles kon nemen. Ik heb er net ook weer een serie van 5 lessen op zitten en ga binnenkort door voor de volgende 5. Ben benieuwd hoe het jou bevalt.