Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, september 27, 2007

Toch nog een avondje buiten zitten

De weergoden hebben vast gisteren mijn blog gelezen en besloten de donderbuien en koelere temperaturen nog even uit te stellen. Want... hier zit ik alweer buiten met zingende krekels op de achtergrond en Cosmo aan mijn voeten.

Verder naar het westen zijn zware onweersbuien op de radar te zien, die later vanavond vast ook ons gebied zullen bereiken. Maar ik ben erg blij met deze bonus van nog een heerlijke zomerse dag!

Mary Ellen belt me mijn bed uit. Het werd ook wel tijd, maar soms ligt het gewoon nog zo lekker! Nog vijf minuten, denk ik dan, en dat worden er al gauw tien! Mary Ellen vraagt, of ik vandaag met haar personal training tijd kan wisselen (ik ga gewoonlijk altijd eerst).

Zo heeft zij een extra half uur om zich klaar te maken voor een interview voor een nieuwe baan. Zij wil eigenlijk nog niet terug aan het werk en ik hoop ook niet, dat ze dat nu al gaat doen, ik vind onze loopjes veel te gezellig! Maar ja, eens zal ze er weer aan moeten geloven.

Natuurlijk vind ik het prima de latere tijd te nemen, dat geeft mij dan weer de kans Cosmo op een flinke wandeling te nemen. Omdat ik geen tijd heb ergens heen te rijden kies ik voor het bos van Nottoway Park.

Tot mijn verbazing kom ik maar twee mensen tegen onderweg, meestal worden daar meer honden uitgelaten. Helaas zien we, met uitzondering van de grootste spin, die ik hier tot nu toe ben tegengekomen, en de altijd aanwezige eekhoorntjes, geen dieren.

Na veertig minuten breng ik Cosmo thuis en loop naar de overkant. Daar wacht Marceleus al met allerlei nieuwe opdrachten. Misschien heeft hij mijn opmerking "I'd like my trainer to push me to the limit of my abilities" gezien, want dit wordt de intensiefste training tot nu toe!

Alle spieren komen aan bod en allemaal net tot ik denk, dat ik nu niet verder kan. Gelukkig is Marceleus heel tevreden en zegt, dat hij al verbetering merkt in het versterken van de spieren, die dat nodig hebben. Ik merk ook, dat ik bepaalde oefeningen minder moeilijk vind. Mooi, dat er al zo snel resultaat te merken valt, dat geeft de burger moed!

Voor de lunch ren ik nog even naar Safeway voor verjaarskaarten. Eind september is drukke verjaarstijd: Claudia was maandag jarig, Christine's Mallory gisteren en Mary Ellen vandaag!

Omdat de tijd dringt (goed excuus) trakteer ik mezelf op een kalkoen met artisjokken sandwich en een tall non fat caramal latte van Starbucks voor de lunch. Daar wordt een meisje getraind om "barista" te worden en zo te zien valt dat nog lang niet mee (lijkt mij ook moeilijk, al die verschillende drankjes onthouden!).

Precies om een uur rijd ik de parkeerplaats van Oak Marr op voor alweer onze derde golfles. Alleen Lilian is er nog, maar de anderen volgen al snel.

Vandaag beginnen we met het ver slaan en er moeten muntjes gekocht worden voor de ballenmachine. Sylvia heeft haar eigen, dus met zijn vieren nemen we een pakket met twintig muntjes. Dat moet genoeg zijn voor de komende drie weken.

Scott staat al klaar om de les te beginnen. Na een praatje en alweer de grip oefenen mogen we dan echt gaan slaan. Op zich gaat het slaan me goed af, de ballen vliegen zo'n 30 meter. Maar als ik echt zo'n golf slag moet maken met de stok over mijn schouders ga ik de mist in! Toch ben ik allerminst ontevreden. Het gaat al een stuk beter, dan die eerste keer met Chuck en Christine!

Intussen is Katja direct uit school naar de garage gegaan met haar auto. Ze rijdt al weken rond met een "rejection sticker", want de toeter werkt niet. Hier moeten auto's ieder jaar gekeurd worden en als er iets fout is heb je beperkte tijd om het te laten maken en dan opnieuw te keuren. Die "beperkte" tijd is voor Katja allang voorbij, dus ze riskeert een bon!

Daar komt nog bij, dat ze op maandagavond opeens haar auto niet meer uit "Park" in de versnelling kreeg. Gelukkig vond Rick daar wat over op het internet. Het schijnt een vaak voorkomend probleem te zijn met de VW Kevers. En zo kon hij haar vertellen hoe het voorlopig op te lossen.

Bij de garage vertellen ze haar, dat ze onderdelen van VW nodig heeft. Alles bij elkaar zou het $500 gaan kosten, terwijl Rick en Katja een levenslange garantie op de auto was beloofd. Geen lang leven is dat, zeven maanden!

Rick is dus razend en gaat morgen opbellen. Hopelijk wordt het dan allemaal opgelost en kan de auto op maandag gewoon gemaakt worden. Ik vind het geen prettig idee, dat Katja rondrijdt in een auto, die niet helemaal veilig is!

Intussen maak ik voor een opdracht van een van mijn fotografie lijsten foto's van de tegels met Nederlandse spreuken, die aan onze muren hangen. Terwijl ik dat doe bedenk ik me, dat we veel dingen hier hebben staan of hangen, die we waarschijnlijk nooit in een huis in Nederland zouden hebben.


Deze spreuk van Nicolaas Beets hangt naast mijn bed, mijn oma zei altijd het eerste gedeelte, als ik me weer eens druk om iets maakte



Deze hangt in de keuken en spreekt voor zich



De muur naast mijn wastafel en ik zie ze iedere keer als ik douche



In de "powder room" (vind ik zo'n mooi woord voor wc), samen met "Mijn kleine man mag ik je bidden, niet op de rand maar in het midden", waar ik geen foto van heb genomen

Om te beginnen dus die tegeltjes, maar liefst zes ervan. En ik vind ze zo leuk en echt Hollands! En aan de muren in de family room hangen een Friese stoeltjesklok en een Zaans klokje vrolijk te tikken. Geen van beiden zijn antiek, de Zaanse loopt zelfs op een batterij, maar ik vind ze wel erg leuk!

Verder hebben we Delfts Blauw. In keuken zelfs (behalve tegeltjes, een theezakjes houder en een ding om je (vieze) pollepel op te leggen) een "Delfts Blauwe" theemuts en beschuitbus. Gelukkig hangt in de eetkamer het echte spul, anders zou mij met gemak wansmaak in de schoenen geschoven kunnen worden!

Omdat ik weet, dat een aantal van mijn lezers/lezeressen ook in het buitenland wonen, ben ik gewoon even benieuwd, wat jullie voor spullen uit het thuisland (Nederland of Belgie) hebben staan. Of ben ik de enige met dit soort spullen?

En als er nog iemand geinteresseerd is, Delfts Blauw komt er in Nederland ook weer in, getuige de Praxis catalogus (zie pagina 6, drie keer klikken)! Ik vind vooral het douchegordijn erg leuk!

En nu ga ik naar "Are You Smarter Than a Fifth Grader" kijken. Meestal ben ik dat niet!

17 reacties:

Anoniem zei

Zo te zien ware de weergoden jou beter gezind dan mij. Hier mega onweer, plenzen de regen en de power eraf...Inmiddels weer aan gelukkig.

Ook ik heb vanalles van NL in huis. Wat delfstblauw een beeldje van de koningin (gekregen)diverse schilderijtjes, diverse bier blikjes en andere alcohol flesjes(ben tenslotte getrouwd met een barkeeper)Euro kitje. (kregen alle Nederlanders toen de euro werd ingevoerd)

gr petra

Anoniem zei

Eigenlijk heb ik niet veel typisch Belgische spullen in huis... Het enige waar ik aan denk, zijn de Belgische bierglazen. De verhuizers vroegen ons 3 jaar geleden waarom wij zoveel bierglazen hadden. 'Drinken jullie dan nooit bier uit het flesje of blikje?' Toen lachtte ik om die gekke vraag, maar hier drinkt men inderdaad bijna altijd bier uit het flesje of blikje...

Verder kan ik niets typisch verzinnen (shame on me). Nog maar eens een teken dat Belgen niet chauvinistisch zijn???

Leuk Delfts blauw trouwens.

Groetjes,

Hilde
www.hilde.verenigdestaten.info

saskia zei

Ik koop speciaal belgisch bier. Dat deed ik nu nauwelijks in Belgie. Daar zou k eerder thuis wijn drinken en op cafe een pintje of een speciaal bier. Maar k had eigenlijk nooit bier in huis. Nu wel. Uit nostalgie waarschijnlijk.

Tink zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Tink zei

Ik ben begonnen met het verzamelen van jaren 50 (pastel) servies goed van de ontwerper Floris Meydam, Goedenwaagen en de Potterij de Driehoek uit Huizen toen we in Frankrijk woonden.

Ik verzamel niet alles, alleen servies goed met een bepaald (mat) glazuur. Daarnaast ook zilverwerk van de Zilverstadt Schoonhoven, met name bestek.

Als vormgever ben ik gefasineert door de manier waarop men destijds in de jaren 50 op zo'n sierlijke manier vorm gaf aan gebruiks goederen. Die trend ben ik hier in de US nog niet tegen gekomen alhoewel ik dagelijk eBay afspeur.

Daarnaast verzamel ik ook van de inmiddels opgeheven pottery Poole in de UK de TwinTone serie servies goed, met name de serie pink/seagul. Onegeveer dezelfde stijl als Goedewaagen in NL.

Dit alles staat in mijn open boeken kasten in de family room/open keuken. het staat niet alleen te pronk maar ik gebruik het dagelijks.

Vorige week heb ik nog op ebay 3 serveer plates gekocht van Goedewaagen met daarop fietsende Hollanders en haring etende Hollanders. Heel grappig ;-)

Ik ben dol op m'n kopje espresso 'sochtends en ben ook in Frankrijk begonnen met het verzamelen van espresso kopjes uit diverse landen. Maar goed, dat is niet Nederlands ;-)

Het enige duidelijk herkenbare Nederlands dat we hebben is een gedeelte van het Marjolein Bastin servies en Senseo mokken van de Kabouters van Rien Poortvliet. ;-)

Petra zei

Het hoogste Nederlands gehalte bij ons thuis, concentreerd zich vooral in de keuken ;-) Heb een speciaal Nederlands keuken kastje, met Nederlandse lekkernijen.
Verder twee mooie zwart wit foto's van Zierikzee in de woonkamer. En een klaarstaande Nederlandse vlag in de garage.
Dat is het zo'n beetje denk ik.

Al heb ik ook al veel reacties van Amerikaanse buurtjes gehad over mijn gordijn bij de voordeur. Is ook wel heel erg Nederlands denk ik. Dus zo zijn er denk ik nog wel meer Nederlandse kleinigheidjes te vinden hier in huis. Overigens hier geen Delfts blauw te vinden ;-)

Groetjes Petra

Anoniem zei

Ik vind het toch wel wat hebben die spreuken. Toevallig las ik gisteren in de krant een stukje over eigentijdse ontwerpen van Delfts blauw en andere typisch Hollandse spullen. De site is: www.hollandschewaaren.nl. Ik heb er net even op gekeken en ze hebben echt leuke spullen.

Annemiek zei

Leuk programma, dat 'are you smarter than a fifth grader'.
Hier staat of hangt niet zo gek veel Nederlands. Ik heb een Marjolein Bastin servies, er hangen een paar Delf blauwe magneetjes op de koelkast, en ik heb wat Nederlandse koekblikken. Ik geloof dat het dat ongeveer is.

Anoniem zei

Er sneakt bij mij steeds meer nederlands spul binnen. Ik en mijn schoonzussen kregen van mijn schoomoeder ooit zo'n blauw/wit tegeltje met de spreuk;"this house is clean enough to be healthy and dirty enough to be happy!. Verder staan er klompen in de hal die we ook echt dragen in de tuin. En echte NL theedoeken in de keuekn met tulpen en molens.

Anoniem zei

Ik heb twee Volendamse poppen (een die al 50 jaar oud is!), ook Delfts blauwe huisjes van de KLM. Toen we in NL waren hebben we voor de kinderen klompen gekocht, en die namen een hoop ruimte in de koffers! Ook heb ik theedoeken met molentjes erop.
De poppen, klompen en andere NL spulletjes gingen altijd voor Dutch Day naar school, nu zijn het mijn kleinkinderen die dit doen. De NL bezoekers die ik krijg vinden wel dat zij zoiets nooit in hun huis zouden hebben!! Nu, wij wel hoor, we zijn er nog steeds aan gehecht.

Anoniem zei

Wat supergoed dat je nu al verandering voelt! Marcelleus is een held! Ik moet lachen om de uitspraak...(I'd like my trainer...)
Hier in het bos zijn op het moment ook heel veel eekhoorntjes, zou het paartijd zijn of zo?
Geniet van de alweer 25 graden!! Heerlijk.

Anoniem zei

Zit eens even rond te kijken in mijn huis maar heb weinig ned. spullen. Hangen antieke friese doorlopers aan de muur en in de keuken heb ik een delfsblauwe stroopwafel bus staan. en dat is het zo'n beetje. Hebben meer mexicaanse dingen.

Anoniem zei

Wij hebben een klomp buiten bij de voordeur staan. Als er Nederlandse visite komt (hebben we pas 1 maal gehad)hangen we de Nederlandse vlag uit.

Leuk dat Delfs blauw bij de Praxis, al zou ik er zelf niet voor kiezen.

Anoniem zei

Een mens lijdt vaak het meest .... Ach, wat heb ik dat mijn vader vaak horen zeggen, het was ook zijn lijfspreuk!

En dat Delftsblauw: ik heb er niets meer van in huis, het gaat inderdaad in Nederland 'over'. Maar ik kan me het wel heel goed voorstellen juist als je niet meer in Nederland woont.

Jammer, ik doe mijn vriendin Elly in Californië verdriet als ik mijn KLM-huisjes niet voor haar bewaar, anders had ik ze een keer aan jou gegeven! Elly vindt het geweldig en ik kies ze ook altijd zorgvuldig uit, zodat ze geen dubbele heeft. Ik heb al een paar keer extra huisjes gekregen tijdens een vlucht;-)

Groetjes,
Monique

Anoniem zei

Ook hier worden de eerste twee zinnen "Een mens lijdt dikwijls het meest
door het lijden dat hij vreest" gebruikt.

Anoniem zei

Had je trouwens goed opgemerkt Petra: ik had het inderdaad in de vlugte gelezen......het gedicht van Nicolaas Beets!!

saif zei

https://vanallesthuiszijn.nl/
https://vanallesthuiszijn.nl/beste-decoupeerzaag
https://vanallesthuiszijn.nl/beste-heggenschaar
https://vanallesthuiszijn.nl/beste-snoeischaar
https://vanallesthuiszijn.nl/beste-hogedrukreinigers
https://vanallesthuiszijn.nl/beste-stoomreinigers
https://vanallesthuiszijn.nl/beste-bladblazer