Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, september 21, 2007

Zomers weer, weer



Zo schattig, dit panda baby-tje!

Vrijdag vind ik altijd een heerlijke dag, het lijkt al een beetje weekend, al is het dat niet. Meestal ben ik niet wakker genoeg om met Kai en Katja op te staan, maar vandaag lukt dat wel. Het is ook weleens heel fijn om hun schoongewassen, bijna volwassen gezichten een afscheidsknuffel te geven, voor ze naar school vertrekken. Ze ondergaan het beiden gelaten, maar het maakt mijn dag! Ik word oud, want ik kan me herinneren, dat mijn oma ook zo blij met een simpele knuffel kon zijn.

Saskia snottert wat als ze opstaat, maar gaat gewoon naar school. Mary Ellen heeft een kappersafspraak, dus ik ga er alleen met Cosmo op uit. Het is weer perfekt weer, blauwe luchten en warm! Ik wissel het lopen en hardlopen af en zo leggen we net iets meer dan vijf kilometer af. Dat mat Cosmo nog steeds flink af, maar ik zie nu al, dat dat over een paar maanden niet meer genoeg zal zijn.

Om kwart over tien ontmoet ik Kirsten bij Whole Foods. Wij lopen nog eens meer dan vijf mijl op het W&OD pad. Het is prachtig weer, geen wolkje aan de lucht en we hebben het zelfs flink warm! Het lijkt meer een juli dag, dan een late september dag! Bij elkaar loop ik vandaag 8,63 mijl! Maar met dit weer wil je ook gewoon buiten blijven!

Katja zou om twaalf uur vervroegd thuis komen, dus ik haast me naar huis. Zij gaat met Leah en haar ouders naar Virginia Tech voor een football wedstrijd. Rick en ik vinden het jammer, dat wij hier niet in gekend zijn, want we zouden deze school ook graag meemaken.


De vlinders blijven prachtig!



Maar Paul en Janet, hoe aardig ook, denken daar niet echt aan (waarschijnlijk omdat zij al een kind op die school hebben). Pas vorige week hoorden we over dit plan. We zijn echter vast van plan deze school ook te bezoeken, voor Katja zich inschrijft om er te gaan studeren. Niet omdat we twijfelen aan haar inzicht, maar omdat we gewoon een goed idee willen hebben over wat voor school het is.

Nadat ik Katja heb uitgezwaaid ga ik lekker met laptop op het deck zitten. Helemaal leuk als Petra ook online komt! En daarna belt mijn zusje ook nog om te kletsen (helaas stoot ik wel een kwart van mijn grote teen nagel eraf in het donker, terwijl ik aan de telefoon zit, wat bloedt zo'n ding, zeg!).

Het wordt een rustige en gezellige middag buiten. Saskia en Tabby zijn helemaal bezorgd over mijn teen, maar die zal wel overleven. Zij gaan bij Tabatha thuis logeren. Kai logeert bij Charlie en dan hebben Rick en ik opeens een unieke situatie: we zijn de hele nacht alleen thuis!

We gaan lekker eten bij Jaipur, het Indiase restaurant van een paar weken geleden. En alweer zijn we onder de indruk! Super lekker eten, heel goede bediening en veel Indiaers zelf, die er eten.

Thuis kijk ik een stomme show op BVN, iets met Willem van Hanegem, die er als een strooienpop bij zit. Wat een verschil met 1974, toen het Nederlands elftal weliswaar verloor, maar toch ook echt speelde in de finale. Toen was ik, als 13-jarige, een echte voetbalfan!

12 reacties:

Anoniem zei

Helaas, geen zomers weer hier meer!
Wat een mooie vlinderfoto's, jammer dat je vlinders bij ons bijna niet (meer?) ziet.

Jasmino zei

Au, zo'n gescheurde teennagel kan flink zeer doen!

Wat een schatje, die panda-baby. Is die geboren in de Washington Zoo?

Anoniem zei

Petra, het is te hopen dat je oud wordt!!!! maar nu ben je nog piep hoor, ha, ha!

Willem is inderdaad geen spraakzame man; in voetballen was hij beter!

Fijn weekend!

blips zei

Net als je vorige log vind ik dit weer schitterende foto's met de juiste DOF en mooi op kleur. Vind het dan jammer dat ik op dit moment echt weinig tijd heb om er ook op uit te gaan.
Scholen hier gaan aan ons voorbij, alle kinderen zijn de deur uit en dat is ook wel lekker.
Wij vinden het ook een goed teken als er mensen in een restaurant zitten waar men de kookkunsten vandaan heeft. Een goede chinees bijvoorbeeld heeft ook veel aziatische eters.

Anoniem zei

Ja, dat was weer gezellig, even bijkletsen. Veel te kort natuurlijk....
Au, zere teen! Beterschap!

Anoniem zei

Schattig?! Ik schrok me een ongeluk! ;-)

Wat goed dat je zo geïnteresseerd bent in Katja's nieuwe school. Mijn moeder heeft de school waar ik nu op zit niet eens gezien! Nou hoeft van mij eigenlijk niet zo,maar toch.

Anoniem zei

Oeps, je teennagel, kan flink pijnlijk zijn hoor.
Vrijdag vind ik ook altijd een fijne dag, ben ik n.l. bijna altijd vrij.
Een hele nacht samen, moet toch wel romantisch zijn verlopen na zo'n heerlijk diner......

ann en ron zei

Wow die Pandababy is echt leuk!! Stond het in de krant? op internet?

Heerlijk he ineens weer samen. Tja dat is het begin van meer van dit soort momenten. Wij zijn hier een stukje verder in zodat wij het nu aandurven om samen op vakantie te gaan. Haha heb op de achtergrond wel van alles en iedereen gemobiliseerd hoor omdat we niet echt in de buurt zijn zeg maar. Had het nooit verwacht maar we kijken er nu echt naar uit. Vandaag hadden wij hier ook zomers weer en we hadden toevallig een uitje met mijn werk en dat was op het strand in IJmuiden. Heerlijk met daarna een bbq waarbij we nog heerlijk konden genieten van de zon. Heerlijk en morgen ook nog mooi weer.
Groetjes uit Soesterberg

Dizzymisslizzy zei

Jeeeemig! Ik schrok van die panda! Wat heb je toch weer mooie foto's gemaakt zeg. Leuk dat je daar zo mee bezig bent.
En indiaas eten...hier wel veel Thaise restaurants, maar Indiaas ben ik nog niet zoveel tegengekomen. Ik ga toch eens op zoek want ik krijg wel weer trek in een lekkere curry.

Anoniem zei

Gezellig zo'n onverwachte avond alleen! Zeker als de kinderen al wat groter zijn en niet veel eerder meer naar bed gaan als jij zelf!
Jammer dat jullie het pas zo laat hoorden van de footballwedstrijd op Virginia Tech. Het was leuk geweest er met z'n allen naar toe te kunnnen.

Anoniem zei

Oei, ik ben een beetje jaloers op de heerlijke zomerse temperaturen in Virginia. Op dit moment is het in Ned. vandaag (zondag) zo'n 23 graden geweest, maar morgen is het weer over!!! Jammer hoor.
De foto's van de vlinders zijn heel mooi geschoten! Complimenten!
PS: leuk dat pandafilmpje, echt grappig!!

Anoniem zei

Leuk Panda flimpje. Wat heb je mooie foto's gemaakt van de vlinders. Hoe is het met je teen?