Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, oktober 06, 2007

Over Halloween versieringen en Homecoming

Zaterdag

Als ik midden in de nacht wakker word ligt Rick gelukkig weer heelhuids naast me te snurken! Gerust val ik weer in slaap om om acht uur met schrik weer wakker te worden. Ik had Katja beloofd om zeven uur wakker te worden om zeker te zijn, dat zij op tijd bij de SAT's zou zijn. Maar ik heb mijn wekker op "PM", i.p.v. "AM" gezet! Dom!!!

Gelukkig is Katja kennelijk wel uit zichzelf op tijd wakker geworden, want ze is vertrokken. Helaas heeft ze, zoals gewoonlijk, dingen op de grond laten slingeren, waaronder haar nieuwe schoenen voor vanavond!

Als ik onze kamer uitloop kijkt een heel stoute hond me onschuldig aan met een aan stukken gereten schoentje tussen zijn poten! Met een heel boos "bad dog!" doe ik hem de tuin in.

Gelukkig heeft Katja me verteld, waar ze de schoenen had gekocht. De Payless vlakbij ons blijkt eenzelfde paar in haar maat te hebben, die ze voor me opzij leggen. Wat een opluchting, want Katja zou vanmiddag geen tijd hebben om weer te gaan winkelen!

Mary Ellen komt en we lopen door een bewolkt en heel vochtig Vienna. Cosmo is mee, zodat hij ook meteen zijn broodnodige beweging krijgt. Dat kauwen op schoenen gebeurt natuurlijk uit pure verveling, wij stonden niet vroeg genoeg op voor meneer!

Na een snelle douche gaan we naar Payless. Rick en Saskia gaan mee, de laatste, omdat ze gymschoenen nodig heeft. Er is een sale aan de gang: koop een paar schoenen en krijg het tweede paar voor de halve prijs. Ik ga dus ook maar even voor mezelf kijken!

En voor $4,50 (!) scoor ik heel leuke sportieve schoenen (deze in wit met blauw), die ik bijvoorbeeld naar de golflessen aankan.

Het heeft flink wat voeten in de aarde voor Saskia een aannemelijk paar gymschoenen heeft gevonden. Ze heeft heel brede voeten en de meer trendy schoenen zijn allemaal te nauw. Ze wil eigenlijk geen veters, maar ontkomt daar niet aan, omdat je die losser kunt aantrekken. Eindelijk vinden we een zwart-wit paar, dat madams goedkeuring wegdraagt!

Het is inmiddels lunchtijd, dus we halen gauw een sandwich bij de ernaast gelegen Subway.

De wolken zijn intussen verdreven en een warme zon tevoorschijn gekomen. Het perfecte weer om de Halloween versieringen in de voortuin aan te brengen!

Als ik de spullen van zolder haal valt me op, dat sommigen wel heel erg vaag zijn geworden. Onze voortuin ligt helemaal in de zon en spullen verschieten snel. Saskia en ik besluiten wat nieuwe dingen te gaan zoeken.

Daarvoor rijden we eerst naar Party City, waar we samen flink griezelen om de engerds, die daar op alle hoeken hangen. De winkel is vol met griezels, monsters en geesten en bij het kostuum gedeelte is het een drukte van jewelste!


Jammer genoeg vindt Saskia hier niet haar beoogde kostuum (een enge Raggedy Ann) en ik opper voorzichtig, dat ze misschien iets anders moet bedenken. Dat valt niet in goede aarde! We zoeken dus nog even door (haar favoriet online is uitverkocht, helaas!).

Met een grappig spookje voor op ons bankje voor, een boel spinnenwebben (waarmee ik nog even wacht met ophangen in de struiken, zodat de vlinders er niet in verstrikt kunnen raken) en wat bordjes vertrekken we richting Michael's.

Ook deze winkel is helemaal in de ban van Halloween. Het ziet er allemaal zo vrolijk en griezelig tegelijk uit! We vinden een leuk bord met "Goulish Welcome" erop en een enge gier.

Met behulp van alle buurkinderen wordt de tuin weer "griezelig" ingericht. Trots bekijken ze hun werk even later en ons buurmeisje zegt tegen Saskia: "Jullie tuin is de perfekte mix van griezelige Halloween en lieve Halloween". Het ziet er weer leuk uit!


Inmiddels zijn Katja en Leah terug van hun SAT's. Katja vond vooral het wiskunde gedeelte een stuk makkelijker, dan de vorige keer. De bijlessen hebben dus kennelijk wel geholpen.

Gisteravond heeft Leah een nieuwe pup gekregen en natuurlijk moeten we die met zijn allen gaan bewonderen. En het is een schatje! Zijn moeder is een Beagle-Cocker Spaniel mix, maar volgens ons is de vader een Rottweiler of Doberman Pincher, want die kleuring heeft hij (en vrij dikke pootjes!).


Rocky, of Rockster, of Diego, ze zijn er nog niet uit

De rest van de middag besteedt Katja aan het klaarmaken voor het feest van vanavond. Saskia gaat bij Tabatha logeren om haar verjaardag te vieren en Kai en Rick spelen Halo 3 (zonde met dit mooie weer!).

Tot de schemering zit ik buiten te genieten van het krekelconcert. In de boom van de buren gaat een zangvogel heel enthousiast een prachtig lied fluiten. Wat een paradijselijk gevoel is dit, op 6 oktober!

Om kwart over zeven is het verzamelen voor de Homecoming Dance gangers bij Leah thuis. Ze gaan met zijn allen (zeven stellen en twee "single" meisjes) bij That's Amore eten. Maar eerst moeten er natuurlijk veel foto's gemaakt, want iedereen ziet er even mooi uit!

Katja en John zien er samen goed uit, vooral omdat ze, zonder het van elkaar te weten, bij elkaar passende kleding dragen. De fototoestellen (er zijn nog een stel andere ouders aanwezig) werken overtijd en pas een half uurtje later zwaaien we de feestgangers uit.


De hele groep





Alle hoge hakjes! Die gaan meteen uit straks met het dansen!



Katja en John





Katja en Leah, al negen jaar beste vriendinnen!

Rick en ik hebben vanavond een "date" bij Bonaroti. Het is alweer een tijdje geleden, dat we samen gingen eten en we hebben heel wat te bespreken. Er gebeurt nogal wat in een week en hij had weinig telefoon tijd.

Bonaroti is een heel goed Italiaans restaurant. Ik bestel (zoals eigenlijk bijna altijd) de carpaccio van zwaardvis, zalm en biefstuk als voorafje. Het smelt letterlijk op de tong! Rick neemt de gerookte zalm, waar hij een hele berg van krijgt!

Als hoofdgerecht kies ik de gegrilde zeebaars en ik kan eerlijk zeggen, dat ik die nog nooit zo lekker heb gegeten! Rick wil ook dessert en als ik echte, geimporteerde Cassata op het menu zie staan ben ik overstag! Heerlijk, dat vruchtenijs met pistache noten ijs, dat ik al heel lang geleden, dat ik dat op heb!

Kortom, een zaterdag om van te genieten!

Zondag

We kunnen vanochtend heerlijk uitslapen, want er staat niets op het programma. Het is superweer buiten, zonnig en al 25 graden. Rick gaat naar Starbucks om ontbijt te halen en dat eten we met Kai, die al vroeg op is voor zijn doen, buiten op. Ik moet mezelf wel even knijpen, dat dit op 7 oktober kan!

Met uitzondering van de oefeningen, die Marceleus me heeft gegeven om thuis te doen, neem ik vandaag echt een sport rustdag. Om Cosmo toch zijn beweging te geven neem ik hem mee naar het hondenpark. Daar rent hij dat het een hartelust is met een Golden Retriever en een Pitbull mix. Al binnen een half uur hangt zijn tong op de grond en is hij uitgeteld. Dat ging lekker vlug (vooral ook, omdat de muggen me daar altijd goed weten te vinden)!

Katja is inmiddels op en moet gaan werken van 1 tot 9! Ze is nog moe van gisteravond, maar heeft heel veel plezier gehad. John was een zeer voorkomende date, die de deur voor haar open hield, haar drankje inschonk en haar als een dame behandelde (die houden we erin, alleen is er (helaas voor Rick en mij) verder niets tussen hen).

Met de telefoon installeer ik me buiten op het deck. Het is tijd om bij te kletsen! En alsof mijn zusje het ruikt belt ze, zodra ik zit! Er is weer heel wat voorgevallen, sinds we het laatst praatten, dus er is zo een uur voorbij!

Mijn broer in Canada is volgend op de lijst. Zij vieren dit weekend al Thanksgiving en hij vertelt, dat ook daar het weer veel warmer is, dan gewoonlijk. Vorig jaar waren om deze tijd de bomen kaal en nu zijn ze daar nog maar nauwelijks begonnen met verkleuren!

Als laatste is Petra in Nederland aan de beurt. Ook hier weer hebben we van alles aan elkaar te vertellen en is een uur zo om!

Voor ik het weet is het kwart voor vijf en komt Karin me ophalen om naar Reston te gaan. Daar ontmoeten we Katja, die deze week hier is, en Lilian bij Clyde's. Ze hebben daar een enorm gezellig terras en we genieten van een glas koude Pinot Grigio.


Katja en Karin

Het lijkt werkelijk wel hoog zomer, zo warm is het nog! Ik zit in een mouwloos shirtje en heb het flink warm! We delen wat voorafjes en ik bestel de zalm salade, die super lekker is! Er zit zelfs granaatappel in, heel bijzonder.

Thuis vertelt Saskia, dat ze het perfekte kostuum gevonden heeft. Het is een stuk goedkoper, dan het andere kostuum, dus we bestellen het. Ze zal een leuke "Tragedy Ann" zijn, straks (en weer zou ik wel willen, dat ik zo'n kostuum zelf kon maken, maar met naald en draad ben ik een ramp!).

Onvoorstelbaar hoe een weekend om kan vliegen! Time flies, when you're having fun, het is zeker waar!

22 reacties:

Anoniem zei

Heerlijk he dat mooie weer, wij zitten hier nu om 10 pm nog buiten op de veranda. Wat een genot.
Groetjes uit Flemington NJ

Anoniem zei

Wow de jurk van Katja is geweldig! en leuk dat Saskia haar kostuum eindelijk gevonden heeft :P

Anoniem zei

Katja heeft een prachtige jurk. Ook helemaal in de smaak van mijn dochter waarvoor het erg moeilijk shoppen was. Die houd absoluut niet van poofie dresses of met teveel glitter of borduur. Maar die van Katja deze vond ze gelijk erg mooi toen ik de foto liet zien.

Anoniem zei

Heerlijk hoor dat het bij jullie nog zo warm is. Wat zag Katja er mooi uit!!

Jasmino zei

Wat een genot dat mooie weer, ik ben een klein beetje jaloers! Gelukkig gaan wij volgende week op vakantie naar Zuid Spanje en daar heb ik ook mooi weer besteld ;-)

Gezellig weekend was het weer bij jullie!

Anoniem zei

Wat een heerlijk weekeinde, zeg. En wat een knappe dochter heb je toch. Ik vind haar er het mooiste uitzien van allemaal. Sfeervol ook de Halloween versieringen.

Anoniem zei

Stiekem moest ik toch wel lachen om Cosmo. Ook hier is in het verleden menig schoen of speelgoedstuk het slachtoffer geworden van onze hond(en). Fijn dat jij nog een nieuw paar schoenen op de kop wist te tikken. En ook ik moet beamen dat Katja er erg prachtig uitzag.

Anoniem zei

Wat een leuke schoenen, en dat voor maar $ 4.50!!

Wat zag Katja er leuk uit. Het viel me op dat de meeste meiden niet zo opgedirkt waren, maar gewoon een leuk jurkje aanhadden!

Ben benieuwd naar het kostuum van Saskia, maar daar moeten we nog even op wachten. Je tuin ziet er in elk geval veel leuk uit.

Nel zei

Wat een gezellig weekend hebben jullie weer achter de rug. Wat een charmante jongen, maar helaas...je mag ze niet uitkiezen.

Anoniem zei

Wat een leuke meiden en jongens zo mooi aangekleed. Gaat Kai nog niet naar zulke feestjes?

Anoniem zei

Wat een top weekend weer geweest voor jullie...Katja zag er idd erg leuk uit!Enne, jonge honden en schoenen blijft een niet zo`n goede combi, het klinkt allemaal wel heel bekend ;-)

Annemiek zei

Katja ziet er mooi uit, en de groep ook.
Dat hondje lijkt me heel veel rotweiler te hebben, ze ziet er uit als de hond van mijn ouders.

Anoniem zei

Heerlijk dat warme weer bij jullie, helaas heb ik vanochtend alweer de handschoenen aangehad op de fiets naar het werk zo koud was het om 7.45.

Anoniem zei

Leuk toch al die Halloween versieringen in de tuin, staat weer erg griezelig! Hier zijn inmiddels de laatste halloween oreo's die we meegenomen hadden van vakantie alweer op.

Gelukkig dat je nog een paar van dezelfde schoenen heb gevonden voor Katja, heb je haar weer gered...:-).

Geweldig hoor dat je nog lekker buiten kunt ontbijten...kan hier ook wel, maar dan met fleece trui en handschoenen aan.

groetjes,
Karin

Carola zei

Wat een leuke foto's van al die stelletjes. Prachtige jurk had Katja aan.

Anoniem zei

Jaaaa, supergezellig aan de telefoon. Oooh, wat een stoute hond! Oooh, wat een prachtig gezelschap (en ze passen echt bijelkaar)Super leuke schoenen! En het pupje.....wat een dotje!
Oooh en nu alweer 28 graden!

ilse zei

Ik vond het jurkje van Katja veruit het mooist van allemaal. Ze zag er schitterend uit.

Anoniem zei

Hallo Petra,

I'm back in town!! Ik had heel wat in te halen en ben tot de conclusie gekomen, dat je de dagen zonder Rick goed bent doorgekomen en dat hij gelukkig weer gezond en wel thuis is! Gezellige foto van de etende heren!
Ik ben het met alle bezoekers/sters eens, dat Katja er beeldig uitziet. En een schoonzoon uitkiezen, jammer...... gaat niet lukken!!! Ik heb dat ook niet kunnen doen, maar ben meer dan tevreden, hahaha! Komt allemaal goed Petra.

Petra zei

Bedankt voor alle complimenten, ik heb ze aan Katja doorgegeven.

@Ella -- Als jullie een Macy's in de buurt hebben, dat is waar Katja die jurk heeft gevonden. Katja is ook geen tierlantijntjes en glittertjes kind, gelukkig!

Anoniem zei

Ja, we zijn ook bij Macy's geweest maar hebben deze jurk niet gezien! We zijn uiteidelijk bij von Mauer geslaagd.

SVO zei

Wat een leuke foto's weer. Wat leuk die proms met een mooie jurk, jammer dat ze dat niet in NL doen. Mooie jurk van Katja ... Awww die 2 single dames, het zijn net de twee stevigste dames ... Leuk die foto's die je met ons deelt. Ik ben altijd een klein beetje jaloers op jouw leven daar (natuurlijk heb ik het hier ook goed). Maar je zit echt mooi daar, alleen al het feit dat jij gewoon naar DC kan rijden wanneer je maar wilt ;-)

Kristel Holsbeek zei

Wat een prachtige jurk Katja ze staat je prachtig!!!!!
MAma dat is een grote meid he dieje daar hebt;-)
Hihi die Cosmo toch;-)