Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 30, 2007

Pompoenen

Brrr, alweer heeft het vannacht flink gevroren! Ik laat Cosmo gauw even uit, maar wacht met zijn lange wandeling tot na de personal training. Intussen gaat Saskia met nat haar en slechts een vestje aan naar school en Kai en Katja hebben niet veel meer aan. Die voelen de kou dus echt niet!

Marceleus zorgt weer, dat ik een flink programma afwerk. De combinaties van gewichten en balans worden steeds moeilijker, naarmate ik sterker word. Volgend weekend gaat hij naar een cursus over fibromyalgie e.d.. Ik ben zeer benieuwd, wat hij daar leert.

Het is inmiddels een stuk warmer en ik haal Cosmo op voor een wandeling. Tijd om ver weg te gaan heb ik niet, maar ik ben uitgekeken op de buurt. Dus ik rijd naar Cedar Lane en parkeer de auto naast het W&OD pad. Dit is een stukje oostelijker, dan ik gewoonlijk parkeer.

Eerst lopen we naar het oosten, langs de vervallen schuur, waar we deze lente de kleine vosjes telkens zagen. Dit keer zien we, behalve eekhoorns en chipmunks, geen wilde dieren. De bomen langs het pad zijn ook nog steeds vrij groen tot mijn verbazing.

We lopen ongeveer drie mijl en net als ik denk vandaag geen wilde dieren te zien, zie ik een mannelijk hert ons, zo'n tien meter bij ons vandaag, vanachter een dikke boomstam aanstaren. Even later zie ik een vrouwtje nog dichter bij, maar die neemt bij het zien van Cosmo gauw de benen.


We hebben hier een uitdrukking "Like a deer caught in the headlights", deze foto is daar een goed voorbeeld van

Het mannetje blijft echter roerloos staan en Cosmo ziet hem niet. Hij heeft een mooi gewei en ik blijf het bijzonder vinden deze dieren zomaar tegen te komen. Het is op het moment bronsttijd en op sommige wegen staan waarschuwingsborden: "High deer traffic area, use caution".


Er zijn dan ook alweer een aantal nare ongelukken gebeurd. Je wilt zo'n hert niet tegen je auto krijgen! Maar zo in de natuur (hoewel, de weg is maar een paar honderd meter verder op) vind ik het fantastisch.

Thuis leg ik de laatste hand aan de Halloween versieringen buiten. Gisteren heb ik onze heks teruggevonden op de zolder en die hoort toch wel op de bank. Ook komen er nu meer spinnenwebben, want de meeste vlinders zijn weg.

Voor het eerst in vijf weken komt Laura om mij een massage te geven. Jeetje, dat is echt afzien, hoor! Ik weet meteen weer, waarom ik er niet van houd. Een paar keer vraagt ze of ik nog adem, zoveel pijn doet het en ik houd inderdaad mijn adem in.

Oef! Ik kan, geloof ik, niet beschrijven, hoe pijnlijk dat uur is! Hopelijk helpt het wel, want ik heb al een week hoofdpijn. Duidelijk heb ik nog wel zo af en toe een massage nodig. Maar ook merk ik, vooral in mijn benen, een enorme verbetering dankzij de personal training. Laura beaamt dat ook.

Niets maakt moeier, dan pijn, dus ik doe het de rest van de middag rustig aan. De pompoenen moeten uitgehold. Ik doe dat lekker voor het huis in het zonnetje. Daar is het zo warm, dat ik er met korte mouwen zit.


Vies werk wel, dat pompoen uithollen (en het stinkt!)

Als de kinderen thuiskomen beginnen Katja en Saskia meteen aan hun pompoenfiguren. Saskia snijdt met behulp van Parker, Cameron en Laura een ouderwetse Jack O'Lantern uit. Katja kiest een heel ingewikkeld patroon van de Grim Reaper en dat lukt haar niet. Na twee uur prikken en snijden geeft ze op. Ik hoop morgen nog wat tijd te krijgen om er iets van proberen te maken.


Het is groep werk!



Hard bezig, maar het lukte helaas niet


Als avondeten halen we van Noodles & Company, want een percentage van wat vanavond wordt verkocht komt ten bate van de high school van Kai en Katja. De pasta daar is erg lekker en iedereen vindt wat van zijn of haar gading.

Vanavond kijken we naar allerlei Halloween shows. Disney's Haunted Mansion doet het vooral goed! Intussen snijdt Kai zijn pompoen en doet Saskia een Halloween woordzoeker.


Na een uur hard werken ziet die van hem er prima uit

En morgen is het dan de grote avond, Samhain, All Hallow's Eve, Halloween! Grappig hoe mensen van (vrijwel) alle religies dit toch wel heel heidense feest vieren! Saskia's grote dilemma is met wie ze wil gaan trick or treaten. Er schijnen twee kampen te zijn. Morgen de dramatische ontknoping van dit pre-teen drama!

9 reacties:

Annemiek zei

Ha, bij jullie ook pompoenen. Weet je zeker dat het geen opgezet hert is :)
Ik heb toch wel een beetje een idee hoe die pijn van een massage aanvoelt. Mijn collega die masseuze is had mijn schouder nog eens onderhanden genomen, wauw! Ik geloof niet dat het geholpen heeft want het deed erna meer pijn dan ervoor.

Anoniem zei

Leuke jongens op de foto bij Saskia. Ze doen me aan Yannick denken. Die zou er zo tussen kunnen staan!!

Anoniem zei

En jullie zitten nog lekker buiten....
Een hele spannende gezellige avond vanavond! Happy Halloween all.

Anoniem zei

Wel gezellig zo met z'n allen hard bezig zijn. Fijne halloween!

Anoniem zei

Hier in de buurt is ook zojuist Halloween gevierd. Gezellig, hoor. Happy Halloween!

Larissa zei

Wat geniet ik toch altijd van jouw verhalen over de herfst/halloween etc!

Ik heb trouwens een dubbelganger van Katja ontmoet! Ik was afgelopen week in Londen samen met Sophie (met wie ik ook naar Nancy in NC geweest ben), en we verbleven een jeugdhostel. We zaten op een kamer voor 4 personen, samen met 2 Duitse meisjes, en eentje daarvan leek echt zoooo erg op Katja! Ik heb helaas geen foto van haar, anders had je het zelf ook kunnen zien!

Anoniem zei

Het is best grappig dat Halloween. Vanavond kregen wij ook buurtkinderen aan de deur. Er wordt in S'nisse ieder jaar meer aandacht aan besteed! Echt leuk!!

Anoniem zei

Happy Halloween!!

Anoniem zei

Wat een prachtige foto en filmpje Petra. Ik blijf het een mooi gezicht vinden. Inderdaad niet op de weg voor je auto, maar in de natuur zijn ze schitterend!

Leuk werkje he die pompoenen..

gr petra