Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, oktober 04, 2007

Powderpuff Game

Allereerst bedankt voor de leuke reacties op mijn blog van gisteren. Altijd ook weer leuk nieuwe lezers te "ontmoeten".

Met een briefje voor zijn leraren, dat hij zich vandaag wat slaperig zal voelen door zijn medicijn, vertrekt Kai naar school. Zijn arm ziet er nog niet veel beter uit, maar het is ook niet slechter, dus van een ontsteking is nog geen sprake.

Buiten is het soepig van de mist. In lange tijd heb ik het niet zo erg gezien, we kunnen de overkant van de cul de sac niet zien! Ik druk Katja op het hart vooral voorzichtig te rijden!

Saskia klaagt over hoofdpijn en voelt zich misselijk. Waarschijnlijk is ze oververmoeid, want met in slaap vallen lukt het deze week niet zo. Zelf voel ik me ook nog erg moe en heb een drukke, lange dag voor de boeg.

Moe plus soepige mist buiten, de beslissing is snel gemaakt: we blijven lekker tot half negen liggen! Saskia voelt zich nog steeds matig, dus ik meld haar ziek op school. Uiteindelijk slaapt ze tot half elf!

De mist begint al helemaal op te trekken, als ik even later met Cosmo ga lopen. Die heeft het op het moment heel druk met eekhoorntjes in de gaten houden en er achteraan rennen. Er zijn er zoveel, allemaal druk bezig hun wintervoorraad aan te vullen.

Onderweg komen we een lieve labrador en haar baasje tegen. Cosmo en zij willen dolgraag spelen, maar ja, dat gaat moeilijk aan de lijn. De baas vertelt, dat hij zijn hond uit New Orleans heeft gered na de orkaan Katrina. Ze liep als puppy te dwalen door de straten daar. En nu heeft ze een goed tehuis, dat is duidelijk!

Marceleus wacht al op me, als ik bij Mary Ellen binnenloop. Zij moet weg, dus ik heb vandaag de latere tijd genomen. Iedere spiergroep komt weer ruim aan bod en zoals iedere keer heb ik het gevoel heel hard te werken! Zelfs na deze paar weken merk ik al echt resultaat van de training!

Saskia is inmiddels op en voelt zich wat beter. Omdat ik geld en wat spullen nodig heb, ga ik naar Safeway en haal bij Starbucks ernaast lunch voor ons beiden. Ook bestel ik voor het eerst dit seizoen de Pumpkin Spice Latte. Er is wel nog niets herfstachtigs aan het weer, maar ik vind de smaak daarvan gewoon heerlijk!

Na samen met Saskia gegeten te hebben ga ik naar Oak Marr voor alweer de vierde golfles! Onvoorstelbaar hoe we met het weer hebben geboft! Het was vorige week al zo warm en ik dacht zeker, dat het deze week koeler zou zijn. Maar we staan alweer te zweten, het is dertig graden!

Vanmiddag filmt Scott ons, terwijl we de bal slaan. Daarna gaan we op de computer onze houding en swing vergelijken met die van pro-golfers. Oef, er is nog zeer veel te verbeteren! Maar na vier lessen doen we het alle vijf heel goed!

Als ik net thuis ben belt Christine een beetje in mineur stemming. Al hikken ze er al een paar jaar tegenaan, hun verhuizing naar Huntsville, Alabama, gaat nu echt plaatsvinden. De papieren zijn ondertekend en dat is voor haar even flink slikken.

Voor mij natuurlijk ook, maar ik had me er eigenlijk al bij neer gelegd. Bovendien moet ik straks wel afscheid nemen van mijn beste vriendin, maar ik hoef niet naar een onbekend oord te verhuizen (ze gaan pas in januari kijken, hoe het er daar uitziet).

Intussen komen Leah en Katja terug uit school. Katja met een volgetekende auto, want vanavond is de Powderpuff Game en Leah en zij spelen in het seniors team. Leah kan haar huis niet in en om de een of andere reden werkt de sleutel, die wij hebben niet. Dus heb ik onverwachts twee gezellig kletsende tieners om me heen. Eigenlijk zien we ze veel te weinig!


Katja in uniform, haar bijnaam hier: "Caught-ya"



De meiden gaan al om vijf uur richting school, waar ze een "tailgate" party hebben. Voor de andere twee kinderen en mezelf bestel ik gauw van Joe's Place.

Dan haal ik Tabatha en Michael op en met vier kinderen rijd ik naar Madison High School. Het is niet zo druk, als ik had gevreesd, en ik kan vlakbij het stadion parkeren.

"Powder Puff" is een football wedstrijd tussen de Senior en Junior meisjes. De regels zijn wat anders, dan regulier football. Er worden geen helmen gedragen bijvoorbeeld. Maar het gaat er niet minder fel aan toe!

Langs de zijlijnen staan een stel senior jongens met ontbloot bovenlijf en de letters "SENIOR" op hun borst geschilderd. Een bandje speelt bij ieder goed spel van de Seniors. Katja en Leah en hun teammates hebben grote lol op het veld en de coaches duidelijk ook. De commentatoren zijn heel grappig. De sfeer zit er helemaal in en ik geniet!

Rick baalde, dat hij er niet bij kon zijn, dus ik ben gewapend met drie camera's gekomen: mijn grote, mijn kleine (voor internet video's) en de video camera. Ik lijk wel een journaliste zo!

Als het volkslied speelt en iedereen zich met de rechterhand op het hart naar de vlag draait moet ik heel hard slikken. Deze hele ervaring van onze kinderen in een schoolsysteem, dat zo anders is, dan waar ik aan gewend was, is zo speciaal en dat ontroert me. Het blijft een enorm avontuur!

Het wordt een heel leuke wedstrijd! Vooral omdat de Seniors het bijzonder goed doen en met 30-8 winnen! De Juniors hebben geen schijn van kans!

Katja speelt in de verdediging en rent vier keer het veld op. Fanatiek verdedigt ze de bal. Ze is ver gekomen, na haar eerste voetbalwedstrijd op haar zesde, toen ze ons telkens geplukte madeliefjes kwam brengen, terwijl het spel verderop doorging!

Katja is nummer 6:


Gek doen met Leah









Katja in actie (links van de scheidsrechter)



En de vreugde dans na de winst!


Leah's ouders komen naast me zitten en ik zie onze andere buurvrouw Linda ook, plus een heel aantal andere bekende ouders. Ook word ik begroet door een stel van Katja's vrienden en vriendinnen. Die kinderen ga ik volgend jaar toch wel missen!

Na afloop van de wedstrijd is er een groot vreugdevuur voor iedereen. Kai en Michael willen graag blijven, maar ik ben moe en moet ook Tabatha thuis brengen. Ze mogen van mij naar huis lopen, maar dat willen de heren niet.

Een uitgelaten Katja komt niet veel later dan wij thuis. Wat een fantastische ervaring voor haar! En wat ben ik trots op deze zelf verzekerde tiener, die, ondanks het feit, dat ze verder geen sport speelt, aan zoiets meedoet!

14 reacties:

mexigirl zei

Je mag zeker trots zijn op je dochter. Leuk om te zien en doet aan alles me. Gefeliciteerd met zo'n pracht meid.

Kristel Holsbeek zei

Wow Proficiat Katja!!! En mama daar mag je trots op zijn. Leuk zeg zo'n ervaring amai!!!

Anoniem zei

Wat ontzettend leuk, zeg. Het ziet eruit als op de film.

Anoniem zei

Geweldig. Wat maken de kinderen toch een hoop leuke dingen mee. Zo anders dan onze schooltijd. Je mag met recht trots op je kind(eren) zijn.

Anoniem zei

Wat een ontzettend leuk gebeuren is dit zeg.

Anoniem zei

Hallo Petra!
Ja hier reageer ik dan ook weer een keer...
Lees nog wel dagelijks je log maar ook tijdens het ontbijt en dan weinig tijd om te reageren...
En dan ook nog de drukte van alledag kom ik er weer niet aan toen...
Maar goed bij deze een fijn weekend!
Groetjes!

Annemiek zei

Leuk dat ze dit allemaal mee doet.
De jongens hier zijn met dit soort dingen couch potatoes.

Nel zei

wat nu weer heel duidelijk is is de hele cultuur van onderwijs hier en in Amerika

Anoniem zei

Hallo Petra,

Hierbij nog een korte reactie op jouw vraag van gisteren. Zolang ik tijd heb lees ik je blog veelal. Het is mooi om zo een kijkje te nemen in jouw leven.

De reden dat ik (bijna) nooit reageer is dat ik vaak of pas een aantal dagen later je blog lees of gewoon niet echt iets nuttigs weet te zeggen. Ik geniet gewoon van jouw ervaringen en prachtige foto's.

Het lezen op het deck ik het warme weer spreekt me heel erg aan. Er is niks lekkerders als om te relaxen in het zonnetje met een goed boek. Helaas zijn wij hier in Nederland vaak niet zo blessed met goed weer.

Groetjes Nikki
(ook regelmatig lezer van de AA site:o))

Anoniem zei

He, wat lees ik nu, heb je golflessen? Wat leuk, wij zijn hier jaren geleden ook mee begonnen, nu zijn we gewoon "verslaafd" aan het golfen:)
Elke vakantie gaan de golfclubs mee want er zijn overal zoveel mooie golfbanen. We noemen ons natuurlijk niet voor niets de "twee golfers"

Wat leuk zo'n football game voor meisjes, heeft altijd wel wat zo'n stadion en dan het volkslied, is altijd indrukwekkend.
We zijn in de vakante nog naar een honkbalwedstrijd geweest van de Angels. Ook daar het volkslied, ik kreeg er gewoon kippenvel van.

Fijn weekend verder!

Anoniem zei

Dan mag je zeker trots zijn op je dochter, als ouders.Groetjes vanuit NL.

Anoniem zei

Hoi hoi,

Gek genoeg lukte het mij gisteren ook niet om te posten op je blog. Poging nummer 2. Ik hoop je kinderen ook allemaal te ontmoeten binnenkort, het is net of ik ze al een beetje ken!

Groetjes,
Monique

Anoniem zei

Wat ontzettend leuk om te zien! Heerlijk om zo'n zelfverzekerd persoontje te zien! Helemaal als het je eigen dochter is. Je voelt je trots groeien.

Anoniem zei

Lekker, een Pumpkin Spice Latte. Daar was ik helemaal aan verslingerd in Amerika 2 jaar geleden. Nog een weekje wachten en dan kan ik er weer van genieten in New York!!
Leuk dat Katja meedeed aan de wedstrijd! Het leek me een gezellige boel. Jammer dat Rick er niet bij kon zijn.