Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 09, 2007

Record hitte!

Na het drukke lange weekend heb ik vandaag een heel wat rustigere dag gepland. Volgens de weerberichten wordt dit de laatste warme zomerse dag en dat is al vroeg te voelen. Daar wil ik natuurlijk volop van profiteren!

Met Cosmo loop ik gauw twee mijl hard, zodat hij al wat beweging erop heeft zitten. Hij komt, terwijl ik mijn ontbijt zit te eten, al met zijn kop in mijn schoot. Die vragende ogen kan ik niet weerstaan!

Om half tien is het weer zover: de training met Marceleus. We gaan er weer flink hard tegenaan. Hij doet vooral combinatie oefeningen, waarbij meerdere spiergroepen worden getraind. Als tot mijn opluchting eindelijk zijn stopwatch afgaat, dat het halve uur voorbij is, voel ik mijn buikspieren al flink! Mooi, al heb ik goede zelf-discipline, zo rigoureus train ik mezelf toch niet.

Natuurlijk wil ik met dit weer zoveel mogelijk buiten zijn, dus ik neem Cosmo nog een keer mee uit. Dit keer gaat mijn fototoestel mee om "gewone" wandelfoto's te maken. Veel mensen hebben dit weekend hun Halloween versieringen naar buiten gebracht en dat ziet er altijd zo leuk uit!


Zomaar een foto van onze wandelroute



Allemaal heel eng versierd en dan hangt er opeens een schattige Winnie de Poeh in de boom!



Herfstblaadje



Bruggetje over een (droge!) kreek



Veel mensen hebben Halloween vlaggen hangen



Deze was toch wel nieuwsgierig naar dat blaf beest!

De herfstkleuren beginnen nu heel langzaam te komen, maar de meeste bomen zijn nog helemaal groen. Het leukste op het moment vind ik de eekhoorntjes, die krijgertje spelen in de tuinen. Vanochtend zaten er twee in een van onze dogwoods en rennen maar! Cosmo en Snickers liggen de hele tijd op de loer, maar de eekhoorns zijn ze veel te snel af (gelukkig!).

Omdat ik Sam-E nodig heb rijd ik naar Whole Foods. Hier zijn de pompoenen zo schilderachtig neergelegd, ik moet er gewoon een foto van maken. Dat oranje overal maakt de herfst wel zo vrolijk!


Bij thuiskomst zie ik het antwoordapparaat lichtje branden. Het zal toch niet? Maar jawel, hoor, voor de tweede week achter elkaar moet Laura de massage afzeggen! Ze heeft een super erge migraine, dus begrijpelijk, dat je lichamelijk inspannen dan niet gaat. Er hangt echt een ongelukssterretje boven haar hoofd! En een dag niet gewerkt betekent ook een dag geen inkomsten voor haar, heel vervelend!

Gelukkig voel ik me, door het warme weer en de personal training (ik hoop althans, dat die ook van invloed is) flink goed. Erg vind ik het dus niet die pijniging niet te hoeven ondergaan!

In plaats daarvan installeer ik me op het deck. Het is inmiddels echt warm geworden: 92 graden (33 Celsius!). En dat breekt dus alle warmte records van vandaag (hoewel het wel laat zien, dat er ook zeventig jaar geleden zulke warmte periodes konden zijn):
Dulles Old Record: 87 in 1992 New Record: 94

BWI Old Record: 91 in 1939 New Record: 92

National Old Record: 90 in 1939 New Record: 92


In ieder geval is het nog even genieten en kunnen we straks met Katja uit North Carolina weer buiten eten. Dat is de reden, dat het vandaag een vroege blog wordt. Katja komt zo en blijft logeren. Ik verheug me op een gezellige avond met haar!

13 reacties:

Anoniem zei

Veel plezier vanavond met Katja!!
En o o o wat ben ik toch jaloers op die zalige temperaturen bij je. Er komt echt geen einde aan!!

Anoniem zei

Ik wil je hier een prettige avond wensen met Katja; er zal vast veel te vertellen zijn!!
De "gewone" wandelfoto's zijn toch weer heel mooi geworden!
Morgen nog een lekker warm dagje?!
Groeten uit een nat Etten-Leur!

Annemiek zei

Alvast veel plezier met Katja.
Hier was het vandaag ook zo warm. Of het een record was weet ik niet. Dat zal straks een 'rude awakening' zijn; in het weerbericht werd het "S" woord al genoemd.

Anoniem zei

Heerlijk zo'n warme nazomer. Veel plezier met Katja!!.

Anoniem zei

Leuk, die Haloween versieringen!

Jasmino zei

Om jaloers op te worden die temperaturen, die heb ik dit jaar in NL toch zo gemist. Voor mijn gevoel hebben we helemaal geen zomer gehad.... maar dat is niet waar natuurlijk. Volgende week gaan we dat inhalen in Zuid Spanje. Heerlijk!

Nel zei

Een gezellige avond met je vriendin. Kan je niet een beetje mooi weer hierheen sturen ?

Anoniem zei

Wat gezellig toch, al die Halloween versieringen. Maar het oogt toch wat vreemd bij die zomerse temperaturen! Hier hoort echt herstweer bij.
Ik hoop dat je een gezellige avond hebt gehad met Katja.

SVO zei

Het blijft altijd lang heerlijk weer bij jullie .. Toen ik je in 2005 bezocht in oktober, was het ook zo warm. Wij gaan over een week naar Florida, dus ik heb nog een weekje zomer voor de boeg (hopelijk regent het niet)...

Anoniem zei

De prunussen bij ons in de achertuin zijn al bijna kaal. Wat een verschil met jullie.

Anoniem zei

Arme Laura...over 'jinx' gesproken...
Leuk om die foto's uit de buurt te zien.
Een hele gezellige dag met Katja!!

Anoniem zei

Ik merk omdat ik zelf niet meer blog ook niet meer veel op de andere blogs te vinden ben, geen desinteresse maar de tijd ontbreekt me. Ivo komt vrijdag weer thuis na 4 weken Noorwegen, en de dagen vliegen voorbij. Ik geniet van de verhalen van Katja's school. Dat is zo anders dan hier. Ik blijf hopen dat we over een paar jaar weer naar de USA gaan, dan pikken de kids nog 3 jaar school mee daar. Mooi weer alle Halloween versieringen, ik mis dat enorm. En wat een temperaturen heerlijk...lekker nagenieten...
Big hug van hier...

Kristel Holsbeek zei

Nog een fijne avond met Katja maar je foto met dat eekhoorntje op vind ik echt leuk!!!!