Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 23, 2007

Tien druppels...



Rick vertrekt al vroeg naar Lansdowne, waar hij deze week een conferentie heeft. Kai gaat met de bus naar school. Dus de mannen in de familie functioneren prima.

Helaas is dat niet het geval voor de vrouwelijke helft. Katja heeft erge buikkrampen en vraagt, of ze het eerste uur thuis mag blijven. Daarna zijn ze nog niet over, dus ik meldt haar ziek voor de dag.

Saskia worstelt al een paar dagen met hoofdpijn en wordt er vanochtend weer mee wakker. Ik heb er zelf ook last van. Misschien is het het weer of zo, want we hebben verder geen symptomen. Beide dames blijven in ieder geval nog even in bed.

Zelf sta ik wel op, want de schoonmaaksters komen en tegenwoordig zijn ze er heel vroeg! Als razenden werken ze, onderwijl in rap Spaans converserend, en een paar uur later is het huis weer blinkend schoon (duurt nooit lang, dus ik geniet er maar meteen heel erg van!).

Marceleus is weer beter en laat me flink hard werken! Vooral de nek en schouders komen aan bod, omdat ik hem verteld heb daar last van te hebben. Intussen vertelt hij, dat hij al een tijdje dolgraag naar Belgie en Nederland wil. Hij vraagt of er in Nederland ook zwarten wonen en is helemaal verbaasd, als ik beamend antwoord. Het halve uur is weer zo voorbij!

Buiten is het, ondanks de dreigende lucht, een heerlijke temperatuur en ik lijn Cosmo aan. We lopen een uur door herfstachtig Vienna, terwijl ik met mijn kleine cameraatje nog wat Halloween versieringen fotografeer.


We zien tientallen eekhoorntjes, maar ze laten zich niet makkelijk fotograferen met die enorme hond vlakbij. Deze verstopte zich tussen de takken om zijn eikeltje op te peuzelen





Deze mensen zijn helemaal in "the mood", zelfs de schuur is in Halloween sfeer!



Een groepje kinderen krijgt een rondleiding van de brandweer, ze vertrekken met ieder een rode helm op hun hoofd



Behalve Halloween zijn er ook veel tuinen "versierd" met politieke bordjes, de verkiezingen zijn 6 november



Onderweg regent het maar liefst tien druppels en daar blijft het bij! De flinke regen, die verwacht werd, blijft uit en ik eet met de meisjes lunch buiten!






Katja's auto is inmiddels ook klaar en blijkt makkelijker te maken te zijn geweest, dan gedacht. Dat betekent ook veel minder kosten, maar liefst de helft minder, dan oorspronkelijk gedacht! Hoera! Hij is ook meteen geinspecteerd, dus ze rijdt weer legaal rond.

De rest van de middag neem ik het ervan op het deck. Dit is wat weer betreft een echte bonusdag, want het regent de hele middag niet. Terwijl ik dit typ zie ik zelfs grote stukken blauwe lucht! Wel komt er de rest van de week iedere dag regen voor in de voorspellingen.

Op het nieuws hoorde ik, dat, als deze droogte aanhoudt, Atlanta aan het eind van dit jaar geen drinkwater meer heeft. De ernstige droogte strekt van Georgia tot Maine en in sommige gebieden is meer dan 25 centimeter water nodig om er bovenop te komen. De kans, dat dat gaat vallen, is vrijwel nihil!

Er gebeurt dus iets, wat ik nooit van mezelf gedacht had: ik hoop op een goede, alles doordrengende regen hier! Al is dat geen pretje voor mijzelf lichamelijk, de natuur heeft het hard nodig!

Vanavond is er weer een Bunco avond en natuurlijk waren er invalsters nodig. Ik heb mezelf dus opgeofferd om dit leuke spelletje te gaan spelen. Het thema is dit keer erg leuk: "All about books" en er komt een boekenuitwisseling. Ik ben benieuwd of daar nog iets van mijn gading tussen zal zitten!

Voor het thema cadeautje heb ik een Silhouette flut romannetje, want iets anders te maken met boeken kon ik voor onder de vijf dollar niet bedenken. Eens kijken, waarmee de anderen op de proppen komen, er zitten vaak erg creatieve ideeen bij.

15 reacties:

Anoniem zei

Ben benieuwd wat de Bunco kadootjes zijn geworden. Laat maar horen die creatieve ideeën onder de $ 5,00

Anoniem zei

Toch bizar die droogte bij jullie. En ook in Californie, we zien hier dagelijks het nieuws en de beelden over de branden daar op TV. Wat een prachtige en leuke (sfeer)foto's heb je de afgelopen dagen weer geplaatst!!
Heb je deze al gezien (ik hoop dat de link zal werken):

http://www.ad.nl/fun/bizar/article1767162.ece?service=video
Een beetje "nederland" in Washington!

groet,
Ingrid

Annemiek zei

Hier was gisteren het goede weer "op" met veel regen. We moeten jullie maar wat sturen.
Die eerste foto vindt ik erg mooi met die rode kleuren.

Anoniem zei

Hier krijgen ze het corn niet droog van het veld want het heeft veel geregend de laatste weken. Nederlands weer noemen we dat.
Als ik mn auto naar de garage breng kost het meestal (veel) meer dan dat ze inschatten ;-). Hadden jullie dus even mazzel gisteren mat Katja's auto.

Anoniem zei

Als ik nu naar je webcam kijk, dan heeft het dan eindelijk toch meer dan 10 druppels geregend!

Anoniem zei

De eerste foto met de bladeren is geweldig!

Anoniem zei

Wat een vreemd idee dat zo'n grote stad als Atlanta zonder drinkwater kan komen te zitten. Een enorm probleem natuurlijk, dus hopelijk valt er binnenkort een flinke hoeveelheid. En hopelijk voor jou lekker 's nachts, zodat je overdag lekker buiten kunt sporten.

Anoniem zei

Wij hebben net een regendansje gedaan voor jullie.
Voelen Katja en Saskia zich al beter?

Anoniem zei

lieve Petra,

ik zit hier op het vliegveld en wil je voor de laatste keer dit jaar vanuit Amerika een BIG AL hug geven, bedankt voor je gastvrijheid.

Anoniem zei

Ook in New York nog geen echte regen van betekenis. Gisterenavond liepen wij om acht uur buiten bij een temperatuur van 22 graden op Times Square.

In Nederland gelukkig ook nog weinig regen, daar kunnen we het juist missen als kiespijn! Nog af en toe even de paarden in de wei zou lekker zijn.

Wij gaan naar huis, naar onze jongens (en daar bedoel ik zowel de kinderen als de paarden mee!)

Groetjes,
Monique

Anoniem zei

En we hebben het wéér over het ...weer. Ik zie dat sommige reacties mét regen zijn en sommige zonder. Hier is het ook nog steeds droog en zonnig, vinden wij niet erg hoor, laat nog maar even zo. Alles is wel mooi nu he, met al dat rode blad dat valt. Geniet er maar van en beterschap met en voor de zieken onder jullie.

Anoniem zei

Wij houden het de laatste tijd [gelukkig] ook aardig droog, maar hier is voorlopig nog water genoeg!

Gezellige Bunco avond!

Voelen de dames zich al wat beter?

Petra zei

@Wendy -- Ik heb uiteindelijk een "Green living" boek gewonnen, maar de cadeautjes onder de $5 waren niet zo creatief. Toch ook wel veel boeken en tijdschriften, wat thee en snoepjes (voor bij het lezen). Eigenlijk was mijn romannetje nog het meest gewaagde, hi hi!

@Ingrid -- Leuk, zeg, jammer, dat ik dat gemist heb!

@Annemiek -- De regen is inmiddels gearriveerd ;).

@Ella -- Het is zeker ongewoon om minder te hoeven betalen!!

ilse zei

Hier is jullie regen dan onverwacht op gisteren gevallen. Bedankt hoor..

Kristel Holsbeek zei

jij hebt toch altijd toffe dagen he