Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, november 15, 2007

Cosmo is een!

Om te beginnen nog even een stukje over de National Honor Society. Het is niet enkel iets, waar je voor uit wordt genodigd, omdat je een goede leerling bent. Zoals Annemiek opmerkte komen er ook verplichtingen bij kijken.

Katja zal vergaderingen bij moeten wonen en per kwartaal een aantal "service hours" moeten doen. Dit houdt vrijwilligerswerk in. Gelukkig heeft ze daar, nu ze minder werkt, meer tijd voor.

Behalve de National Honor Society heeft ieder hoofdvak ook een Honor Society. Katja is ook lid van de Spanish en de Math Honor Societies. Beiden vereisen vrijwilligerswerk en andere verplichtingen, maar natuurlijk staat ook dit weer goed op je college aanmelding.

Bij de graduation straks zal Katja drie kwasten (tassels) aan haar cap hebben, een andere kleur voor iedere honor society. Het blijft een avontuur, dit laatste schooljaar, er is telkens weer iets nieuws te leren.

Kletterende regen begroet ons bij het wakker worden en eerlijk gezegd is opstaan dan niet mijn favoriete bezigheid. Maar de natuur heeft het nodig en wij eventueel ook, dus ik klaag niet (te) hard. Gisteren zag ik op het nieuws hoe afgelegen stadjes in Tennessee door de droogte geen stromend water meer hebben! En de goeverneur van Georgia bad (heel controversieel) voor regen en zijn gebeden werden, volgens CNN, ook verhoord vandaag.

Cosmo is vandaag een jaar oud! Onvoorstelbaar hoe snel dat is gegaan! Van een hondje ongeveer zo groot als onze katten is hij uitgegroeid tot een pracht hond van de grootte van een Golden Retriever. En wat een lieverd hebben wij in hem gekregen. Iedere ochtend ben ik weer blij zijn hondensnuit te zien!


Zo klein was hij, toen hij bij ons kwam

Als verjaarswandeling gaan we drie kwartier op weg door de stromende regen. Door de harde wind worden we naar voren geduwd en met mijn capuchon op kijk ik vooral naar beneden om het striemende water niet in mijn gezicht te krijgen.

Behalve water regent het nu ook bladeren. De gewoonlijk grijze stoepen zijn tijdelijk veranderd in een mozaiek van geel, rood en bruin. Zo af en toe lijkt het onder de felrode bomen of de natuur voor ons de rode loper heeft uitgerold. Daar lopen we echter allerminst glamoureus overheen: Cosmo is zo nat, dat het woord "scharminkel" in me op komt en ikzelf druip ook. Oscar materiaal zijn we zeker niet!

Toch kom ik verfrist weer thuis. Er is iets met het buiten zijn, dat me het gevoel geeft volop in het leven te staan. Een ding is zeker: er zal dit weekend heel wat te harken zijn!

Nadat ik mijn heel natte jarige Job een nieuw botje heb gegeven, ga ik op weg naar Mary Ellens huis. Vandaag werkt Marceleus hard aan mijn schouders, want die zitten zo vast, dat ik mijn nek niet goed kan bewegen. Als ik na een intensief half uur hard sporten naar huis ga voelt het allemaal wel wat losser gelukkig.

Snel douche ik en race naar Subway. Vandaag is de Thanksgiving lunch bij Saskia op school en ouders mogen dan meeeten. Saskia vindt echter niets van die lunch lekker en eerlijk gezegd trekt het mij ook niet.

Er is weinig, dat ik niet lekker vind, maar kalkoen is daar een ding van, vooral in gravy, zoals het hier wordt geserveerd. Doe daar doorgekookte boontjes, kleffe puree en een pompoen ijsje bij en je hebt de maaltijd. In voorgaande jaren hebben we het altijd wel gepruimd of niet meegegeten, maar dit is Saskia's laatste jaar daar, dus wil ik ook echt samen lunchen.

Als ik aankom met mijn twee sandwiches zit het hele cafetaria vol. Tot mijn plezier zie ik, dat een andere moeder ook Subway mee heeft en weer een ander McDonald's. Kennelijk zijn wij niet de enigen, die zo denken. Het is ook weer erg leuk te zien, hoeveel ouders met hun kinderen komen eten op deze dag. Eigenlijk zou ik veel vaker even moeten gaan lunchen met mijn jongste, volgend jaar kan het niet meer.

Cosmo wacht inmiddels geduldig slapend in de van. Voor zijn verjaardag gaan we naar Petco. Daar zoekt hij een aantal speeltjes en lekkere botjes uit. Ook vind ik een rode laser pen, waar hij al in de winkel helemaal achteraan gaat.


Een hele bar met hondensnoepjes, het merendeel rood en groen voor Kerst met op de achtergrond alle Kerst spullen



De jarige

Opvallend zijn de volle schappen met Kerst hondenspeeltjes, van piepende Santa's tot groen met rode botten! Er zijn stockings en Kerst pakjes. Honden zijn ook wel echt net kinderen.

Cosmo's neus gaat zoals gewoonlijk te gast en hij wordt door iedereen geaaid en gefeliciteerd. Van de Petco caissiere krijgt hij een zakje snoepjes mee voor zijn verjaardag, die er goed in gaan.

Een voor een komen de kinderen thuis uit school en geven Cosmo zijn cadeautjes. Kai heeft grote lol met de "boom" met "eekhoorntjes". Cosmo heeft al heel gauw door, hoe hij die laatste eruit moet vissen. Nu eens kijken hoe lang dit pluche speeltje overleeft!


Spelen met de cadeautjes



Als verjaarsmaaltijd krijgt Cosmo een heerlijke lam met rijst maaltijd. Onze hondenbaby is geen baby meer, maar een hondentiener!


En zo ligt hij er nu bij, naast mijn stoel

Na het eten vertrekt Rick per auto richting Virginia Beach. Dit is zo'n vier uur rijden, maar gelukkig is de regen inmiddels opgehouden. De arme man is nog geen 24 uur thuis geweest, maar morgen hoopt hij op tijd weer terug te zijn voor het laatste weekend voor Thanksgiving.

25 reacties:

Anoniem zei

Gefeliciteerd met Cosmo's verjaardag ! Het is echt een pracht van een hond, heerlijk dat honden hier in Amerika in veel gevallen echt als een familielid gezien worden.

Anoniem zei

1 jaar alweer...

Ik begrijp ook totaal niet wat men aan die gravy vind. Het lieft met puree inderdaad bah. mij ook niet gezien. Subway smaakt gegeandeerd beter.

De kleur van Katja is inderdaad mooi.

gr petra

Anoniem zei

Ook vanaf hier felicitaties voor Cosmo en natuurlijk ook voor jullie. Zo te lezen is hij erg verwend vandaag. Als puppy was hij al schattig, nu is hij uitgegroeid tot een pracht van een hond.

marijke zei

Gelukkige verjaardag, Cosmo! Sam, de Scottish Terrier van mijn mama, krijgt nog elk jaar een verjaardagskaartje van de fokker waar we hem haalden. En dit jaar heeft hij voor zijn verjaardag een plastic "George Bush"-popje gekregen, dat al na 5 minuten vakkundig onthoofd werd. ;-)

Corry zei

Gefeliciteerd, en wat heerlijk om in de regen zo lekker buiten te kunnen lopen. In Amsterdam is het koud en (nog) donker en ga straks op de fiets naar het werk.
Geniet van het prachtige weer en hoop dat het met de schouders wat beter gaat.
Corry

Anoniem zei

Hoeraaa, Cosmo is al 1 jaar! Gefeliciteerd....ook van Spot!

Anoniem zei

Gravy ... dat is vies! Groot gelijk dat je je eigen lunch meeneemt.

Die Cosmo, grote jongen! Het is inderdaad een prachtige hond, ook in het echt;-)

Annemiek zei

Cosmo al een jaar, dat is toch omgevlogen! Net als een baby is dat eerste jaar een jaar van snel opgroeien! Leuk dat je hem zo verwend hebt met speeltjes. Ik zie zijn rode riem, die ziet er gerafeld uit :)

Anoniem zei

Wat gaat dat snel he, alweer 1 jaar! Af en toe ondeugend, maar volgens mij ook een grote lieverd.
Als ik dat zo lees, geef mij dan ook maar een lekker subway broodje!
Groetjes, Manon

Anoniem zei

Gefeliciteerd met Katja en Cosmo!
Fijn weekend
Hestet

Nel zei

Happy birthday Cosmo..... en ook de felicitaties voor Katja. Wat goed dat ze zich zo inzit voor anderen. Superlief.

Ik wens jullie een heel fijn weekend

(gravy...brrr)

Anoniem zei

Gefeliciteerd Cosmo, met een kopje van Teuntje (onze dondersteen-kat).
Wat een lieve foto trouwens, die laatste bij je stoel.

Fijn weekend!

Larissa zei

Gefeliciteerd met Cosmo!

Anoniem zei

Waw, dat jaar is snel voorbij gevlogen. Alsof het gisteren was...

Een hele eer voor Katja, van harte gefeliciteerd! En ook ik vind het haarkleur heel geslaagd...

Groetjes,

Anoniem zei

Hoi!

Gefeliciteerd met Cosmo! Ook namens good old Dutch (hij is sept jl alweer 10 jr geworden!)

Groetjes en dikke kus!
Wijnand en Annemarie

Petra zei

Cosmo gefeliciteerd met je eerste verjaardag. Leuk die boom met eekhoorntjes voor hem!

Guus zei

Wow, een jaar oud alweer!

Gefeliciteerd ;)

Anoniem zei

Wat een leuke foto's van de 1-jarige, vooral die snuitenfoto!!
Prettig weekend!

Anoniem zei

Hieperdepiep hoera.
Gefeliciteerd Cosmo!

Anoniem zei

Happy Birthday Cosmo! Wat gaat dat allemaal hard, voor je het weet zijn ze bijna 15 ;-)Ik heb nu 2 bejaarde mannetjes....

Petra zei

@anonymous -- het email adres werkt niet. "DC" staat voor "District of Columbia", het district waarin de stad Washington ligt.

SVO zei

1 jaar alweer .. wat gaat het snel he .. Sam is ook zo groot geworden. Hij is inmiddels 7 maanden :-)

Anoniem zei

Waar blijft de tijd, van harte gefeliciteerd met Cosmo. Ik hoop dat jullie nog vele jaren van en met hem mogen genieten.

Kristel Holsbeek zei

Gelukkige verjaardag Cosmo...wat was jij een mooi puppietje;-)

Anoniem zei

Alsnog an harte gefeliciteerd met de al éénjarige Cosmo! Wat is hij toch een heerlijk knuffelbeertje!