Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 05, 2007

Cosmo's derde "graduation"

Gisteren heb ik Mary Ellen al gezegd, dat ik vandaag een sport rustdag wil nemen. Marceleus hamert daarop, maar voor mij is dat heel moeilijk. Ik heb toch altijd beweging nodig om mijn spieren los te krijgen. Maar die kan ik ook krijgen met een rustige wandeling met Cosmo.

Rick staat al vroeg op, de ziel is de enige, die vandaag moet werken. De kinderen slapen lekker uit. Ik word met veel pijn wakker en door het uur verschil lukt het me niet echt uit te slapen. De zon schijnt ook weer prachtig en de herfstkleuren lachen me al door de lamellen toe.

Na een snel ontbijt neem ik Cosmo mee voor een wandeling. Daarbij vergeet ik mijn fototoestel en dat is toch echt nodig om wat ik zie vast te leggen! Gauw loop ik terug naar huis en ga met camera terug. Ik had eigenlijk niet verwacht, dat we met deze droogte nog mooie kleuren zouden krijgen, maar niets is minder waar! En ik kan het niet nalaten om er zoveel mogelijk van vast te leggen!










Net op tijd om nog gauw een douche te nemen, voor we naar de hondentraining moeten, ben ik thuis. Katja maakt zich klaar om naar de Democratische Rally bij George Mason University te gaan voor extra crediet voor haar AP Government vak.

De rest van de middag gaat Katja naar Annandale (hier zo'n twintig minuten rijden vandaan) voor "canvassing" (eigenlijk ook langs de deuren gaan, maar dat heeft ze gelukkig niet gedaan).

Ze moet namelijk ook nog tien "service" uren bij elkaar rapen (vrijwilligerstijd), die voor dat vak met politiek te maken moeten hebben. Morgenochtend gaat ze daarvoor ook nog bij de stembus staan om pamfletten uit te delen.

Deze (staats) verkiezingsstrijd hier was veel intensiever, dan ik me van andere jaren herinner. Kandidaten kwamen langs de deuren, bijna ieder telefoontje (en dat zegt wat in dit huishouden!) was een politieke advertentie en morgen gaan we stemmen. Ik ben benieuwd.

Kai en Saskia gaan met mij mee naar Cosmo's "graduation". Ook andere deelneemsters hebben hun kinderen mee. Er is dus heel wat afleiding voor de hondjes, maar die gedragen zich toch voorbeeldig. Voor de verandering laat ik Kai alle training doen en Cosmo reageert daar goed op.

Dan is het tijd voor de graduation en is het duidelijk, dat de honden toch wel degelijk wat geleerd hebben. Vooral Cosmo poseert gewillig met zijn cap op, terwijl hij er de eerste keer niets van moest hebben. "The Aussie perfectionism" noemt Carol het, het werkt op mijn lachspieren (zie filmpje!). Ik ben wel heel trots op mijn mooie hondenbaby, natuurlijk!




Als laatste moeten de honden hun "tricks" laten zien door door een tunnel te lopen (draait Cosmo zijn poot niet voor om) en over een trapje te lopen (doet hij ook zonder nadenken). Ik sta er nooit bij stil, dat andere honden dat waarschijnlijk niets vinden, maar Gunnar, de labrador, weigert het bijvoorbeeld compleet!


Kai leidt Cosmo over het trapje

Na de les zetten we Kai en Cosmo thuis af en gaan Saskia en ik door naar Tysons Corner. Hier zullen we Christine en Mallory ontmoeten bij California Pizza Kitchen.

De kinderen bestellen een pizza en Christine en ik onze standaard (en super lekkere) Thai Crunch salade. Het is druk (want heel Fairfax County is vrij van school) en de bediening is erdoor van slag. Het duurt allemaal wat lang, dus we sturen de meisjes vooruit naar Delia's, terwijl wij afrekenen.

Bij Delia's zijn ze wel even zoet en als wij er eenmaal aankomen wordt er nog verwoed gepast. De dames kiezen hetzelfde topje en Saskia vindt ook een broek en nog een leuk topje. Ze heeft weinig winterkleding, dus ik ben blij, dat ze wat vindt.

De volgende stop is abercrombie (ja, expres geen hoofdletter, dat is de naam van de winkel), waar Mallory Saskia's personal shopper wordt. De meiden hebben grote lol en ik vind het zo veel leuker met Christine mee, dan als ik alleen met Sas op stap ben. Een win-win situatie is het dus.

Ook hier komt madammetje weg met een paar leuke topjes. De broeken zijn haar te lang.

Als laatste kleding stop gaan we naar Hollister (wat trouwens ook van Abercrombie en Fitch is!). Hier is het beredruk, er staat een gigantische rij voor de 4 (!) paskamers en een rij voor de kassa. Maar hier is aan de volwassenen gedacht, want er staan zeer comfortabele fauteuils, waar Christine en ik dankbaar in neerzijgen.

We kletsen bij over het weekend, zij is op een "retreat" voor auteurs geweest, heel interessant. Zo af en toe komt een andere vermoeide moeder ons gezelschap houden.

Als de meisjes eindelijk klaar zijn is de rij bij de kassa gelukkig opgelost. Saskia slaagt met een heel comfortabele jogging broek. Die zou ik ook wel willen!

Na drie uur shoppen hebben we allemaal dorst. Gelukkig is de Starbucks vlakbij. Een warme latte (de airconditioning staat nog volop aan in de mall!) gaat er goed in, de stoot caffeine kan ik ook prima gebruiken.

De meisjes klagen, dat hun voeten pijn doen, maar ze willen tenminste nog naar Claire's. Je kunt geen kleding kopen zonder accessoires, natuurlijk.

We kunnen terugkijken op een succesvolle winkelmiddag en nemen twee tevreden dochters mee naar huis. Het was ook erg leuk om zo samen te gaan, jammer, dat dat niet vaker lukt.

Flink uitgeput rijd ik de oprit op en zie een plat kartonnen pakje bovenop onze brievenbus liggen. Het is van Bol.com. He? Daar heb ik niets besteld.

Als ik het openmaak heb ik het boek "De Pijn de Baas" in mijn handen en weet meteen, dat het van Albert en Monique afkomstig is. Dit boek heeft Albert goed geholpen en nu hopen ze, dat het mij ook kan helpen. Ik ben er erg blij mee en ga er vanavond voor het slapen gaan in beginnen.

Saskia onderhandelt weer een logeerpartij. Dit keer komt Laura. Ik ontspan met het kijken naar "Dancing with the Stars". Dit blijf ik een leuke show vinden. Als ik het goed heb is er ook een Nederlandse variant. Hier in de VS hoop ik, dat Jane Seymour wint, dat vind ik echt een heel leuke en klassieke actrice.

8 reacties:

Anoniem zei

Ik heb op dit moment weinig tijd om de blogs die ik altijd lees te volgen. Thuis ga ik ze "bijlezen". Wij logeren in het Georgetown Suites.

Anoniem zei

Leuk dat Cosmo zijn training ook goed doet met Kai.
Gezellig een dagje shoppen met een vriendin en de meiden.
Ik hoop dat jij ook baat hebt bij je nieuwe boek!

Annemiek zei

Wat zijn de kleuren daar nu mooi.
Proficiat met Cosmo's graduation :)

Anoniem zei

Fijn dat het boek er is. Je weet maar nooit als je het niet zelf mee neemt;-)

Groetjes,
Monique

Anoniem zei

Complimenten voor de prachtige foto's die je als blogger van over de wereld steeds mag bewonderen zoals ik.Via wereld expat ben ik op je blog gekomen, je bent ook altijd welkom om een kijkje te nemen op mijn blog.Klik maar op Geesje boven aan dit berichtje.

Anoniem zei

Wat een leuk honden-graduation verhaal!

Anoniem zei

Cosmo is een brave hond! Spot zou er direct aan gaan plukken om het van zijn hoofd te halen.
Leuk dat Saskia en Mallory zo goed geslaagd zijn.
Tja die rustdagen....ik heb besloten dat passieve rust (niets doen) niet bevorderlijk is, actieve rust (wel wat doen maar minder intensief) werkt beter. Ik denk bij jou ook. Zo'n wandeling met Cosmo is daarvoor super.

Anoniem zei

Wat een leuk filmpje van jou en de mooie Cosmo, echt leuk!
Hopelijk kun je wat met het boek 'De Pijn de Baas"!
Er is inderdaad een Ned. versie van Dancing with the Stars, zo'n zelfde soort programma is er ook in Ned. met kunstrijden en Idols natuurlijk!!
Enne..... de foto's zijn weer een lust voor het oog!