Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, november 28, 2007

De cardioloog

Vanochtend om half negen heb ik een afspraak met mijn cardioloog. Om de zoveel jaar moet ik daarheen, want ik heb vaak last van hartkloppingen en hoge bloeddruk, als ik bij de dokter ben. Dit wordt "white coat anxiety" genoemd en ik moet hiervoor thuis mijn bloeddruk bijhouden.

Die was altijd goed, tot een paar weken geleden, vlak voor een tandarts afspraak (waar ook mijn bloeddruk op wordt genomen). Toen kreeg ik opeens (volgens mijn thuis monitor) heel hoge bloeddruk en een paniek aanval, want ik ben als de dood voor de tandarts. Dus ik was nogal nerveus voor deze cardioloog afspraak. Ondanks mijn wel zeer gezonde levensstijl zag ik mezelf al ernstige hartproblemen hebben.

Gelukkig kan de dokter me geruststellen. Mijn hart functioneert op alle fronten goed en ik moet gewoon doorgaan mijn bloeddruk thuis bij te houden. Hij raadt me aan over twee weken mijn monitor te laten checken om zeker te zijn, dat die niet te hoog registreert.

Heel opgelucht verlaat ik de kliniek en ga naar Starbucks om mezelf op een grande non fat latte te trakteren. Intussen bel ik Rick en Christine, die zich allebei ook zorgen maakten. Een aantal jaren geleden had ik een hartprobleem, dat nu met de dagelijkse beweging beter lijkt, maar even waren we bang, dat het allemaal terug was! Ik voel me lichter, dan ik me in weken gevoeld heb (en de hartkloppingen zijn weg, duidelijk stress!).

Met Cosmo loop ik vier mijl door Vienna. Voor een fotografie spelletje moet ik een file fotograferen en dat kan op de interstate 66 nooit missen. Verder banjeren we door de bergen bladeren. Cosmo gaat er zo af en toe heerlijk in rollen, echt een puppy!


Een aantal van de eekhoorn nesten, waar ik gisteren over schreef



Kerstversiering met mooie herfstbomen

Vorig jaar ben ik heel efficient geweest en heb een lijst opgesteld van dingen, die we voor Kerst nodig hebben en dingen, die we juist ieder jaar kopen en genoeg van hebben.

Met de lijst van benodigdheden vertrek ik naar Target en Michael's. Daar slaag ik op alle fronten, vooral Target heeft veel leuke dingen.

Op de terugweg stop ik bij de enorme Whole Foods in Fair Lakes. Deze winkel is onvoorstelbaar! Er is van alles te verkrijgen, maar ik beperk me tot de twee enorme salad bars.

De salades, die je daar vindt, zijn uniek. Natuurlijk heb je er de tomaten, eieren, komkommer en andere "gewone" salad bar keuzes. Maar wat ik zo lekker vind zal ik anders nooit eten: verboden rijst met mango, barley met feta en Aziatische peer, sesam tofu en nog veel meer. En je weet, dat iedere hap een hap gezondheid is, hoe lekker ook!

Na het eten sleep ik alle zakken met Kerst spullen voor binnen naar beneden. De herfstspullen verdwijnen naar de zolder. Ik begin met de family room, hang de stockings op, zet kaarsen neer en het ziet er binnen de kortste keren erg gezellig uit.


Dan volgen de keuken en woon- en eetkamer. De katten worden helemaal gek van alle nieuwe dingen, terwijl het Cosmo weinig lijkt te doen. Als de kinderen thuis komen helpen ze mee de trap versieren en de (kunst)boom op te zetten in de woonkamer.




Het ziet er allemaal dolgezellig uit en morgen is de beurt aan de lichtjes buiten. Mijn doel is vrijdag alles klaar te hebben. We hebben een druk weekend voor de boeg en wat is leuker, dan een gezellige Kerstsfeer om ons heen?




De katten (let op Meike onder de boom) vinden het maar wat interessant

Rick is zo blij, dat alles goed is met mijn gezondheid (met de fibromyalgie komen soms rare complicaties en een hart complicatie wil niemand natuurlijk), dat hij me mee uit wil nemen. En dan weet hij natuurlijk wel mijn favoriete eten: sushi en sashimi!

We gaan naar Sweet Ginger en het wordt weer een heerlijk maal. Hun presentatie is perfect. Gelukkig is vis ook prima voor je hart, dus ik voel me helemaal goed over onze maaltijd.

Maar eerlijk gezegd ben ik doodmoe van de emoties van vandaag. Zo vaak bijt ik door flinke pijn heen en ik ben nooit zeker of dat wel goed is. Ik weet alleen, dat beweging me beter doet voelen, daarbij veelal scherpe pijnen negerend. Als dat echter mijn hart is, vind ik het doodeng. Ik ben de cardioloog dus heel dankbaar, dat hij me weer gerust kon stellen!

PS: Ik heb inderdaad een extra letter K besteld van Kaas 'n Co. En die is al onderweg, dus hopelijk hier voor 5 december (wanneer wij als gezin Sinterklaas vieren).

15 reacties:

Becs zei

Toch een extra letter besteld? Gelijk heb je!! ;-)

Wat een leuke versieringen allemaal en een prachtige boom! Ik vind het zo ontzettend gezellig al die lichtjes in huis!

Jasmino zei

Wat fijn dat je hart in orde is, ik kan me voorstellen dat je je daar ongerust over maakt. Peter heeft ook veel moeite om zijn lichaam te vertrouwen na de hartinfarct van vorig jaar, en leeft vaak in angst. Dat wens ik niemand! Vorige week heeft hij een afspraak gemaakt met de huisarts: als hij zich onzeker voelt, mag hij 's ochtends om 8 uur even binnenstappen in de praktijk die gelukkig hier om de hoek ligt, en even zijn bloeddruk en hartslag laten meten. De dokter kan dan gelijk wat goede moed inpraten en dat helpt wel! De meter voor thuis hebben we in de vuilnisbak gegooid, want die registreert niet goed en veroorzaakt dat altijd paniek. Dit werkt beter voor hem!

Wat gezellig die kerstversiering! Wij gaan er dit weekend ook aan beginnen en ik heb er zo'n zin in. Ik vind de kerstsfeer zo gezellig!

mexigirl zei

Geweldig dat alles goed is met je hart. Dan is de rest maar bijzaak toch. haha

De kerstversiering gaat ook goed komen ziet er al heel gezellig uit nu buiten nog.

Gelukkig hoef ik dit jaar niets te doen gaan lekker met vakantie VOOR de kerst en komen pas in 2008 weer boven water.

Anoniem zei

Fijn, dat alles bij de cardioloog in orde was en dat hij je gerustgesteld heeft.

Leuk, al die kerstversieringen.

Anoniem zei

Hoi,

Wat een gezellige versieringen heb je weer, leuk hoor. Ik zie dat jullie van die houders op de schoorsteen hebben om je sokken aan op te hangen. Ik ben hier al heel lang naar op zoek, maar op een of andere manier kan ik ze steeds niet vinden. Kun je me vertellen waar ik naar moet zoeken en of ze via internet te verkrijgen zijn?

Groetjes,
Christa.
P.s. Ben heel blij voor je/jullie dat alles goed is met je!

Annemiek zei

Gelukkig is alles goed!
Leuke kerstversieringen. Wij gaan er dit weekend mee beginnen.
Is die grootste sok Cosmo's?

Anoniem zei

Fijn dat alles in orde is!

Anoniem zei

Gelukkig is het met je hart helemaal in orde! Je hebt al genoeg andere klachten, waar je volgens mij heel goed mee om gaat. Maar hartproblemen zijn een heel ander verhaal...
Gezellig hoor, de kerstversiering. Wij wachten uiteraard nog even tot na de Sinterklaas.
Ik hoop dat alle letters op tijd binnen komen voor jullie feest!

Nel zei

Wat een geruststelling. ik ben erg blij voor je.
Wat ziet het er al gezellig uit....ik ga ook maar eens snel aan de versieringen beginnen. Meestal doen we het de eerste zaterdag na Sinterklaas.

Anoniem zei

Gelukkig was alles in orde bij de cardioloog!
De kamer ziet er weer supergezellig uit met alle kerstdecoraties.
Laat ik nu net een pakje borstplaat in m'n handen hebben en gekocht hebben en het straks naar het postkantoor breng.....

Carola zei

Wat een geruststelling dat alles OK is.
Leuk die kerstsfeer, ik krijg er ook al zin in.

Anoniem zei

Wat fijn dat alles met je hart in orde is, een hele geruststelling.
Mooie kerstversiering hebben jullie in huis.

Anoniem zei

Gelukkig dat alles prima in orde is met je hart. Als daar iets mee is dan is dat zeker erg eng.
Leuke versieringen bij jullie in huis. Wij blijven kaal dit jaar, maar ja we zijn dan ook niet thuis. Jammer voor de katten kunnen ze niet onde de boom gaan liggen.

Groetjes, Manon

Anoniem zei

Fijn dat alles goed met je hart is. Dat neemt veel onzekerheid weg.

Mooie kerstversiering! Wij wachten nog even tot de Sint het land weer uit is.
Hester

An zei

Allereerst: van harte proficiat met de uitslag van de cardioloog; geeft weer innerlijke rust.
Wat heb je de boel weer mooi versierd in jullie prachtige huis; gezellig hoor.
De staande klok lijkt verdraaid veel op de onze Petra. Wij hebben onze klok 18 jaar geleden, tijdens een vakantie in Florida, gekocht in Kissimmee. We zijn er nog steeds heel blij mee!! Welke Nederlander koopt er nou een klok in Amerika? Moet je toch een beetje gek zijn en DAT zijn we.... prettig gestoord, ha,ha!!