Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, november 11, 2007

Een rustig, maar toch druk, weekend

Gisteren heb ik een (bijna) complete rustdag ingelast. Het was nog steeds veel kouder, dan het zou moeten zijn deze tijd van het jaar en bewolkt. Het type weer, waar je gewoon binnen wilt blijven zitten.

Dan ben ik blij een hond te hebben, want die wilde toch echt wel even gaan wandelen! Met fototoestel en hond (die nog steeds zijn riem telkens wil bijten, ik moet er iets vies smakends op spuiten, want niets anders werkt) ging ik op pad. Zolang de herfstkleuren er nog zijn wil ik ze zoveel mogelijk vastleggen (tot ergernis van Cosmo, die gaat piepen, als hij te lang moet zitten!).








Poseren lukt niet meer, rollen in de blaadjes is veel leuker (zie zijn nek!)

Verder hebben we (zie mijn vorige blog) de senior ad van Katja in elkaar gezet. Die kan maandag verstuurd worden, net op tijd, want vrijdag is de deadline. Natuurlijk wil Katja, als Yearbook Editor, dat haar advertentie een van de beste is.

's Avonds hebben we voor het eerst in maanden ge-gourmet. Hier heet zo'n apparaat "raclette", naar het Frans-Zwitserse gerecht met die naam, waarvoor hetzelfde apparaat wordt gebruikt.


De kinderen zijn er dol op en ik vroeg me al meteen weer af, waarom we het niet vaker doen! We hadden mini hamburgertjes (met kaas voor de liefhebber) en mini hot dogs (vooral voor de kinderen), stukjes biefstuk en garnalen als vlees.

Als sausjes had ik een mosterd en een whiskey sausje (met een mayonnaise basis) en verder hummus (waar Katja vooral dol op is) en salsa. Bij de garnalen kwam natuurlijk cocktail saus, zowel de rode Amerikaanse, als de Nederlandse (die we uit Aruba mee hebben).

Verder heb ik ontdekt, dat verse baby spinazie erg lekker is in de pannetjes. Ik bereidde het met champignons en wat geraspte kaas. Rick, Katja en Kai maakten ook omeletten en Saskia smolt kaas op haar stokbrood (in het pannetje).

Toe maakten we pancakes met bananen. Het was misschien helemaal niet de klassieke manier van gourmetten, die in Nederland wordt gedaan, maar we hebben gesmuld. En zo samen zijn met zijn vijven en gewoon lekker tafelen is ook een cadeautje.

Vanochtend voel ik me allerminst lekker, maar de zon schijnt! Het is 11/11, en hier geen Sint Maarten, maar Veteran's Day. Daar merken wij echter niets van. In veel gebieden van de VS is het morgen een vrije dag, maar niet hier, vlakbij de hoofdstad. Ra ra...

Rick gaat lekker ontbijt halen bij Starbucks. Dit wordt echt al een zondagochtend traditie. Hun sandwiches zijn veel lekkerder, dan die van McDonald's en we zijn dol op hun koffie.

Rick gaat daarna verder aan het installeren van onze nieuwe brievenbus. Onze oude brievenbus was allang een doorn in ons oog en nu hebben we een serieuze en nette bus! Rick is buiten zichzelf van enthousiasme, ik vind het wel grappig.



Na het eten doe ik een half uur gewichten en andere "Marceleus" oefeningen. Dan neem ik Cosmo mee voor zo'n drie kilometer door een prachtig Vienna. Het is zonnig en ieder boom lijkt wel in brand te staan. En ik maar denken, dat de herfstkleuren dit jaar minder zouden zijn!


Ok, dan, ik wil wel naar je kijken...



Vooral tegen de zon in zijn de kleuren onvoorstelbaar mooi!

Omdat we vanmiddag gasten krijgen wil ik Cosmo lekker moe hebben. Ik neem hem mee naar het hondenpark. Daar is ook "Blue" een 2,5 jarige Australian Shepherd en de honden vinden elkaar meteen. Heel grappig! Ik merk tot mijn plezier, dat Cosmo toch echt wel naar mij luistert, als ik serieus ben.

Thuis zet ik schaaltjes klaar met pepernoten en andere Sinterklaas lekkernijen, online besteld. Voor de niet zoete hapjes hebben we kaaszoutjes uit Nederland, door Rick bij Giant gevonden!

Net na drieen gaat de eerste bel en daar zijn Karin, Danielle en Maaike. Frank is op reis en Jeroen moet werken. Maar de tijd dringt en de Sinterklaas lootjes moeten worden getrokken! Niet veel later arriveren Christine, Chuck en Mallory.

De kinderen vertrekken naar de basement en wij kletsen erop los als volwassenen. Intussen maakt Rick de naamkaartjes en schrijft iedereen zijn of haar verlanglijstje erop. We trekken namen, de volwassenen elkaar en de kinderen elkaar. Op twee december zullen we de viering hebben met een cadeautje plus gedicht. Ik kom er goed vanaf, want ik heb Christine (eertst Rick, maar Chuck wilde Christine niet, dus we hebben geruild).

Met zijn allen eten we Grieks van Amphora en kijken de verschillende football wedstrijden. Om een uur of acht neemt iedereen afscheid. Zoals Karins Danielle zei: "We doen hier in Amerika meer aan Sinterklaas, dan thuis". Inderdaad vieren we het allemaal tenminste twee keer. Dit was de eerste etappe.

Dit is het laatste jaar, dat we zo met zijn allen Sinterklaas gaan vieren. Christine en Chuck en Mallory verhuizen aan het begin van de zomer naar Alabama en Katja en Jeroen zullen volgend jaar nog weg zijn naar college. Dit is dus een speciaal jaar, en vanavond alvast een samenkomen om te koesteren!

15 reacties:

Kristel Holsbeek zei

Je hebt weer mooie fotos. die met Cosmo en zijn blaadjes zijn geweldig;-)
En natuurlijk Rick zijn nieuwe postbus;-) Prettig weekend weer achter de rug
PS volgende keer dat je raclette eens ananasschijfje bakken met daarop gesmolten kaas, hmmm

Anoniem zei

Leuk die brievenbus. Echt Amrikaans (vind ik dan). Dat eten zo met z'n allenis gezellig. moesten wij eigenlijk ook vaker doen. Dat fonduen of goumetten dan.

Off topic: elke keer zie ik op je foto's dat de riem van Cosmo niet om z'n nek maar om z'n snuit zit. Klopt dat, en wat is het voordeel daarvan? Dient het meer als een muilkorf?

Anoniem zei

Wat een mooie brievenbus, chique hoor!
Jullie gourmetten is niet veel anders dan bij ons hoor! Wij hebben ook altijd van alles en nog wat: mini-pizza's, omeletjes en bananenpannenkoeken, div. soorten vlees en vis en groenten. Ik ben zelf alleen niet zo van de sauzen, dat vind ik zonde van mijn vlees.
Leuk, zo'n advertentie in het jaarboek. Grappig om foto's te zien van Katja toen ze nog klein was!

Anoniem zei

Echt een mooie brievenbus, hoor. Stijlvol. Gourmetten is inderdaad heel gezellig. Wij doen het eigenlijk ook maar een keer per jaar, met kerst. En ook wij hebben dan van alles en nog wat, zelfs pannekoekjes. En ja, zaterdag komt Sinterklaas weer aan. Het is er in ieder geval al wel weer voor. Als Katja naar college is, komt ze dan niet zo nu en dan een weekend thuis?

Anoniem zei

Schitterend toch, al die herfstkleuren, het blijft mooi om te zien!
Tja, ik vind die nieuwe brievenbus ook een topper hoor, zeg maar tegen Rick dat ik 'm wel begrijp....hihi.
Jullie gourmet lijkt heus verdacht veel op wat wij ook altijd doen hoor...hamburgertjes met kaas, gebakken garnaaltjes (soms in omelet), op stokbrood gesmolten kaas en als afsluiting natuurlijk pannekoekjes. Meestal maak ik voor de liefhebbers hier (saaie hollandse-kost-mannen :-)) ook mini slavinken, rundervinken en babyspeklapjes.

Unknown zei

Even flauw...is het handig om op je blog te plaatsen wie je hebt getrokken? Weet je zeker dat Christine niet af en toe wel eens je blog bestudeert?
Grappig dat jullie pepernoten hebben besteld via internet! Je kan ze ook zelf bakken, he, of hebben ze in de VS geen speculaaspoeder?

(ik vroeg me nog iets raars af, spreek je als je Rick aanspreekt, zijn naam altijd op zijn Amerikaans uit?)

Anoniem zei

Lekker en gezellig is dat toch gourmetten. Veel anders doe wij dat trouwens ook niet hoor. Misschien wast andere vleessoorten.
Gezellig dat jullie weer Sinterklaas gaan vieren, wat dat betreft is het wel jammer dat we hier geen Nederlanders kennen.
Groetjes, Manon

Anoniem zei

En wat een prachtige herfst foto's weer. Hier is het, na het winderige weekend,helemaal gedaan met de herfstkleuren. Jammer, ik vind dit kale bomen altijd zo deprimerend.

Annemiek zei

Prachtige kleuren weer!
Gezellig zo'n etentje samen thuis.
Rick kan trots zijn op zijn brievenbus! Wel een grote, je verwacht veel post :)

ilse zei

wij missen ons sintfeestje met de nederlandertjes hier. Die zijn allemaal terug naar Nederland dus we zullen het terug op zijn belgisch moeten doen.
Groetjes

Anoniem zei

Jullie zijn er vroeg bij! De sint komt hier pas in december... Wel leuk dat jullie er zoveel aandacht aan besteden.

Je geeft me een goed idee. Het is een eeuwigheid geleden dat we nog gegourmet hebben. En we kregen er nog extra tips bovenop. Bedankt!

Ja, een schattige foto van Rick die zo trots is op zijn nieuwe brievenbus!

O, en de foto's van Katja in de vorige blog waren echt snoezig!

Groetjes,

Anoniem zei

Ik vind de foto van Rick met de brievenbus ook om in te lijsten hoor, wat een lieverd!

Geef hem maar een big hug van me;-)

Anoniem zei

Mooie brievenbus, Rick kan er met recht trots op zijn.
Leuk dat jullie het sinterklaasfeest vieren.

Petra zei

@Kristel -- Dat klinkt heerlijk!

@Sally -- Cosmo heeft een "gentle leader", die zorgt, dat hij niet zo hard trekt. Het is geen muilkorf, want hij kan blaffen, eten etc. Zodra hij minder gaat trekken gaat hij af, maar tot nu toe trekt Cosmo nog veel.

@Marion -- Het zal ervan afhangen, naar welke school ze gaat, of ze een weekendje thuis zal kunnen komen. Daarom duim ik voor een van de scholen dichter bij ons!

@Nina -- Je hebt gelijk, hoor, maar Chuck maakte er ook helemaal geen geheim van, dus Christine weet volgens mij allang, dat ik haar heb getrokken :).

@Annemiek -- Nu passen de pakketjes er ook in ;)

Anoniem zei

Die rode kleuren blijven het mooist! Wat ziet de gourmettafel er heerlijk uit, daar blijf je van eten.
(lang leve de spamcode....alweer is mijn reactie niet blijven staan)