Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 20, 2007

Happy Birthday, Rick!

Allereerst iedereen hartelijk bedankt voor de felicitaties voor Rick. Ze zijn allemaal doorgegeven en hij vindt het erg leuk. Elke, hier in de VS feliciteren we elkaar ook niet met een familielid. Ik vind dat wel een grappige en vriendelijke gewoonte van Nederlanders. Het levert hier echter wel vreemde blikken op, als onze Nederlandse vrienden iedereen feliciteren met de jarige.

Ricks dag begint goed met een lekker ontbijtje. Dan vertrekt hij naar zijn werk en ik ga verder met klaarmaken voor de reis. Onvoorstelbaar, wat er altijd allemaal gedaan moet worden! Ik vind het ook altijd fijn om in een net huis terug te komen, dus er moet van alles aan kant en de was moet klaar (ja, ja, wat we onszelf al niet opleggen!).

Voor ik het weet is het tijd voor mijn half uur met Marceleus. Ik schrijf expres niet "half uurtje", want het is altijd flink intensief!! Ook vandaag weer en hij helpt me goed met mijn schouder en nek problemen. Het voelt na afloop een stuk beter.

Als ik thuiskom is Cosmo helemaal toe aan een wandeling. Ik ga er met hem op uit en zie dan, dat hij de bergen met blaadjes erg leuk vindt om in te rollen. Dat moet natuurlijk op de foto, dus ik ga gauw terug naar huis om mijn fototoestel op te halen.


Onze cul de sac is nu echt aan het kleuren



De kleuren zijn nog steeds intens!



Veel tuinen zien eruit als deze

Cosmo vindt het allemaal prima en iedere berg met blaadjes is een rol festijn! Natuurlijk heb ik hem wel net helemaal uitgekamd, maar ja, puppy moet hij toch blijven! Ik lach me rot om zijn capriolen, soms verdwijnt hij helemaal in de bladerberg!


Heerlijk, die blaadjes



Die blaadjes zijn zo leuk!



Bij tijden zie ik hem niet eens meer


Met Cosmo in de auto, die het er heerlijk vindt en gewoon gaat liggen, rijd ik naar de Amphora Bakery. Hier heb ik vorige week Ricks cake besteld en betaald. In deze bakkerij wil je niet te lang blijven, want ze hebben onvoorstelbaar veel lekkers! Ricks cake is vooral heel veel chocolade!

In de auto voel ik opeens een teek in Cosmo's nek. In dit gebied komt veel ziekte van Lyme voor, dus dat is geen goede zaak! Ook weet ik niet hoe je zo'n beest veilig verwijdert.

Nu gaat Cosmo vanmiddag naar de kennel, die bij onze dierenarts hoort, dus ik bel hen gauw. Ja, ze kunnen de teek verwijderen en dan kan een dierenarts bepalen of het er een is, die Lyme kan overbrengen. In ieder geval zal ik Cosmo eind december laten testen voor die ziekte. En dit alles ondanks het feit, dat hij iedere maand een anti-vlo en teekbehandeling krijgt!

Katja en ik zetten Cosmo af bij de kennel. Ik laat ze de teek zien en we nemen afscheid van onze hondenbaby. Ik heb echt moeite hem af te staan, dat is voor mij een heel nieuw gevoel. Vroeger met Brynna vond ik het wel even rustig om geen hond te hebben. Maar in tegenstelling tot haar hyperactiviteit is Cosmo juist een heel rustige hond. Soms voel ik me schuldig tegenover Brynna, want zij was een ontzettend lief dier, maar in Cosmo heb ik mijn hondenmaatje echt gevonden.

Op de terugweg stoppen we bij Borders. Katja heeft namelijk niets meer te lezen. Voor school moet zij de Kite Runner lezen en dan kiest ze nog wat leuke boeken uit. Ik houd het (met moeite) bij een tijdschrift, want mijn boekenkast ligt nog vol met ongelezen boeken.

Rick komt thuis en we gaan verder met inpakken. Als we rond half zeven naar het restaurant van Rick's keuze gaan zijn we allemaal vrijwel klaar. We rijden naar Chima, maar tot onze schrik is het er helemaal donker! Er blijkt een stroomuitval te zijn, helaas voor Rick.

Gelukkig zijn er ontzettend veel goede restaurants in de buurt en Ricks keuze valt op The Palm. Dit is een nogal pretentieus steak restaurant, waar ik nog nooit ben geweest (Rick wel).

Het moet gezegd, de bediening is bijzonder attent en het eten zeer goed! Maar de prijzen zijn exorbitant! Maar ach, Rick wordt maar een keer 48 en hij werkt er hard voor. Als gezin hebben we genoten van alles, wat ons werd geboden.

Thuis pakt Rick zijn cadeautjes uit. De rest van het gezin wil dat altijd 's ochtends al doen, maar Rick houdt het bij de avond. Hij wordt goed verwend met dvd's en allerlei electronische dingen. Blij sluit hij deze verjaardag af.

22 reacties:

Anoniem zei

Rick, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag.
Ik kan me voorstellen dat het moeilijk was om Cosmo achter te laten in de kennel.
Fijne vakantie!!

Anoniem zei

happy B-day voor Rick! Op dezelfde dag jarig als mijn nu 16jarige dochter. Leuk!
En een leuke vacantie en een safe trip gewenst. Ja die ticks houd ik ook niet zo van. Vieze beestjes zijn dat. Mijn man verwijdert ze met een tweezer als onze hond er eentje heeft.

Anoniem zei

Gefeliciteerd Rick!

Hier komen teken ook voor helaas. Rhomar teste dan ook positief voor Lyme afgelopen zomer. Ze kreeg daar een pillen kuur voor en ze zijn inmiddels beide ge ent voor Lyme. Ik vind het ook vieze beestjes maar ik trek ze er wel uit. Hoe eerder hoe beter.

gr petra

Jasmino zei

Alvast een fijne vakantie gewenst! Veel plezier!

Kristel Holsbeek zei

Alvast nog eens gefeliciteerd Rick en hopelijk heb je een heleboel leuke kadootjes gehad;-)
Veel plezier op jullie vakantie!!!

Anoniem zei

Hele fijne vakantie met heel veel sneeuw!
Ga vooral Kite Runner ook lezen, dat is zo'n prachtig boek (net zoals A Thousand splendid suns van dezelfde schrijver)

Anoniem zei

Gelukkige verjaardag, Rick! Een dikke hug vanuit St.Louis!

En ook wij wensen jullie een fijne reis toe!

Groetjes,

Rita Meyer zei

Vanuit Californie ook een Happy Birthday voor Rick!

Fijne vakantie allemaal!

Groetjes,

Rita

Anoniem zei

Ook namens ons nog van harte gefeliciteerd (met) Rick. En voor nu een hele fijne tijd in de sneeuw. Geniet er van met z'n allen!!

Groetjes Ludy.

Anoniem zei

Gefeliciteerd Rick!! En fijne dagen in de sneeuw.
Wat een geweldige foto's van Cosmo in de bladeren, ik kan me voorstellen dat je in de lach schiet als je hem dat ziet doen. Het is echt grappig!! En de prachtige kleuren van de bladeren, ik blijf ervan genieten!

Ingrid

Anoniem zei

Gefeliciteerd met Rick's verjaardag!
The Kite Runner is inderdaad een schitterend boek. Echt een aanrader.
Mooie foto's. De bomen lijken wel in brand te staan.
Fijne dag
Hester

Anoniem zei

Leuk, zo'n dartele Cosmo tussen de blaadjes! Tja, teken kunnen heel wat aanrichten. Een paar jaar geleden ben ik ook bij een dermatoloog terecht gekomen met een tekenbeet. In eerste instantie werd de aandoening niet herkend; ik zou eczeem hebben, dus niet! Met een flinke antibioticakuur is het probleem toen opgelost. Het blijft uitkijken.
Nogmaals: fijne vakantie!

Annemiek zei

Grappige foto's van Cosmo in de bladeren! Dat hij het zo vindt!
Laatst dacht ik een teek op Kibbels te zien, dus ik trok hem eruit met een pincet. Bleek het een soort wratje te zijn dat op een teek leek! Die arme hond gaf niet eens een kik!
Alvast heel veel plezier op reis!

Anoniem zei

Oeps, te laat! Wil je Rick onze hartelijke felicitaties overbrengen?

Groetjes,
Albert en Monique

Anoniem zei

Een goede reis naar de sneeuw! Het plaatje wordt met de dag mooier. Zoveel rood! Prachtig. Cosmo zal het goed hebben in de kennel.Ze zullen in de rij staan om met hem uit te gaan.
The Kite Runner is heel pakkend! Ik heb de andere nog niet gelezen, maar alle recensies zijn goed.

Heel veel plezier in de sneeuw met z'n allen.

Anoniem zei

Nog gefeliciteerd met Rick!
Veel plezier op de ski's diet weekend!
Groetjes, Manon

Anoniem zei

Ik vind het zelf ook altijd een beetje vreemd om anderen te feliciteren met de verjaardag van hun partner, kids etc. Maar iedereen doet het, dus ik ook!

Onze kat had dit jaar ook veel last van teken. Wij verwijderden die met een speciale tekentang.

Veel plezier op je ski trip en een gezellige Thanksgiving!

M@riet zei

Van harte gefeliciteerd met Rick`s verjaardag!Geweldige foto`s van Cosmo in de prachtige gekleurde bladeren...

Geniet lekker van jullie skitrip!

Larissa zei

Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag Rick! (en Petra en kids natuurlijk ook met man en vader)

Wat een prachtige kleuren! Ik zit nu te kijken naar je cam, de bladeren zijn gewoon helemaal rood! Leuke foto's van Cosmo, heerlijk heh, hoe een hond lol kan hebben in een berg bladeren (onze hond ook, haha)

Goede reis en fijne vakantie toegewenst!

Anoniem zei

Grappig... zie ik het goed op Accuweather? Is het nu op dit moment bij jullie 23 graden?
Niet te geloven!! Goed moment om naar de sneeuw te gaan?!!
Hele prettige skivakantie gewenst voor jullie allemaal!

kastelke zei

Happy Thanksgiving!
En nog een leuke vakantie!

Anoniem zei

Rick, alsnog van harte gefeliciteerd!
Voor jullie allemaal een hele leuke vakantie gewenst met veel sneeuw en ski plezier.

groetjes,
Karin