Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 27, 2007

De recalcitrante chocolade letter

Cosmo heeft ons erg gemist, of er was iets mis met zijn ingewanden, want hij komt de hele nacht zeuren. Vooral vervelend voor Rick, die, toen ik om kwart voor een wakker werd, nog niet naar bed was gegaan. Hoe hij het volhoudt met zo weinig slaap is me een raadsel!

Christine belt en smeekt me min of meer, of ik na mijn personal training met haar kan gaan lopen. Ze heeft het buiten zijn en de beweging hard nodig. Natuurlijk zijn Cosmo en ik daar gaarne toe bereid!

Nog voordat ik goed en wel uit bed ben gestapt gaat de voordeur open en komen de schoonmaaksters binnen! Volgens de afspraak komen die om half negen, maar het is pas tien voor acht! Geen van hen spreekt Engels, dus ik ga hun hoofdkantoor maar eens bellen, want dit voelt als een inbreuk op onze privacy. Maar ja, ze maken goed schoon en het zijn lieve mensen, dus hard klagen wil ik ook weer niet.

We beginnen met een warme ochtend, zo'n zeventien graden! Maar als ik rond half tien naar Mary Ellen loop is het flink kouder! En het waait hard. Goed, want nu wil ik de bladeren van de boom voor ons huis hebben. Hieraan is te zien, dat de bladeren dit jaar laat vallen. Nog nooit heb ik bladeren aan de bomen gehad bij het aanbrengen van de Kerstlichtjes in de tuin!

Het halve uur met Marceleus gaat snel voorbij. We doen veel yoga en pilates oefeningen en ik merkte op de ski's ook heel goed, hoe mijn balans is verbeterd. Twee keer gleed een enorme snowboarder tegen me aan en toch kon ik mezelf staande houden.

Christine komt hierheen om te gaan lopen. Cosmo is er ook helemaal klaar voor. We gaan naar Nottoway Park, waar we de wind door de bomen horen gieren. Op een gegeven moment horen we een vreemd geluid. Het lijkt wel een dier, maar er is niets te zien. Even later horen we, dat het een krakende boom is. Opeens lopen we wat harder, want die bomen vallen toch nog weleens om en dat hebben we liever niet op ons hoofd!

Nu de bomen weer bijna kaal zijn kun je goed zien, waar de eekhoorns wonen. Hun nesten heten in het Engels "drey" en bestaan uit takjes en bladeren. Ik vind het vaak onvoorstelbaar hoe dun de takken zijn, waar deze nesten op rusten! En de beestjes hebben dit jaar een goede voorraad aan eikels!

Na de lunch komt Laura voor een massage. Ze heeft tijdens onze reis ook voor de katten gezorgd en hun nagels geknipt. Zij durft die veel korter te laten, dan ik, die altijd bang is te kort te knippen. De massage zelf behoeft geen commentaar, het is afzien, zoals altijd, maar ik voel me wel een stuk beter naderhand.

Net als ik achter de computer zit uit te rusten, voor ik onder de douche spring, krijg ik een melding, dat Saskia nu bij de tandarts moet zijn! Helemaal vergeten!!! Gauw bel ik de tandarts, dat we een kwartiertje te laat zullen zijn en de school, dat ik de tandarts ben vergeten en Saskia gauw moet ophalen.

De school administratie is fantastisch (kent mij ook heel goed na 12 jaar op die school, natuurlijk) en Saskia staat al klaar als ik er drie minuten later aankom. De tandarts is maar vijf minuten weg en Saskia is meteen aan de beurt.

In ons gezin hebben we drie tandartsen. Rick, Katja en Kai gaan naar de tandarts, waar we ooit allemaal heen gingen. Toen kreeg Saskia als kleintje een heel aantal gaatjes in haar melktanden en werden we voor haar verwezen naar de kindertandarts. Later had ik ook veel werk nodig en werd verwezen naar Dr. Burch.

Helaas vindt Dr. Weil bij Saskia een gaatje. Zij is de enige van de drie kinderen, die vullingen heeft, Katja en Kai hebben een gaaf gebit. Volgens Dr. Weil is dat puur genetisch en ik geloof dat meteen.

Er worden wel een paar traantjes om geplengd, want Saskia weet, dat het vullen daarvan geen pretje is. Ik, al ben ik zelf een dentofoob, als dat een woord is, probeer haar te troosten en beloof haar iets leuks na dat vervelende bezoek op 17 december.

Dat doet het hem en nu hoeft ze alleen maar aan iedereen te vertellen, dat dit haar lot is. De appel valt helemaal niet ver van de boom bij dat kind!

Rick komt vroeg thuis en we eten ravioli. Rick en ik kruiden ravioli gevuld met spinazie en kaas en een heel pittige pasta saus. De kinderen gewone kaas ravioli met milde saus. Het smaakt prima en is een makkelijke gezonde maaltijd.

Na het eten gaan Rick en Katja naar de high school, waar een praatje wordt gegeven over de financiering van de college jaren. Dit is een van de dingen, die voor veel mensen een probleem zijn en wij proberen Katja te laten zien hoe bevoorrecht zij is, dat ze (mits ze in deze staat gaat studeren) zich geen zorgen hoeft te maken om leningen.

Als ze thuiskomen heeft Rick de post mee. Daar zit alweer geen chocoladeletter bij! Een paar weken geleden heb ik vijf letters besteld (via de telefoon) van All Things Dutch. Mij werden twee pure P's (ze hadden de R van Rick niet meer), twee melk K's en een melk S beloofd.

Vorige maandag arriveerde de bestelling, waar ook andere dingen bij zaten. Maar een van de melk K's (waar we wel voor hadden betaald volgens de factuur) zat er niet bij. In het verleden is dit bedrijf al onbetrouwbaar gebleken, dus ik bel meteen.

Helaas, nu hebben ze geen K's meer en ook geen E's, M's, T's of andere letters, die iets met onze naam te maken hebben. Bij gebrek aan beter bestel ik dus maar een F. Mij wordt beloofd, dat die meteen op de bus gaat. Diezelfde dag bestel ik van Kaas n Co nog wat oliebollenmix en thee. Die arriveerden gisteren.

Dus, omdat vandaag de F nog niet in de bus lag, bel ik All Things Dutch weer op. Dezelfde man antwoordt en lijkt zich onze conversatie van vorige week absoluut niet te herinneren.

Hij wordt wat vervelend, want vindt, dat ik boos word, terwijl hij de situatie probeert te snappen. Ok, ik heb met niemand anders dan hem contact gehad, dus wat valt er te snappen? Ik zeg hem, dat ik niet boos ben, maar wel bezorgd, want wij vieren Sinterklaas op zondag en een van mijn kinderen zal zo geen letter hebben (het is al vervelend genoeg, dat het niet hun voorletter is, gelukkig zijn ze oud genoeg om daar geen probleem van te maken!).

Nou, dat snapt hij dan wel en hij belooft, dat de F morgen met Express mail (overnacht) op de bus gaat. En nu aan mij, vertrouw ik dat, of bestel ik nog gauw een letter van een van de vele andere Nederlandse mailorder bedrijven hier? Wat denken jullie?

13 reacties:

@ndrea zei

Ik zou er voor de zekerheid nog maar een ergens anders bestellen. Heb je er een teveel, dan komt die altijd wel op, nietwaar?

Anoniem zei

bestaat de nederlandse bakker in Wheaton MD niet meer? Daar konden wij ze gewoon kopen in de winkel.
Naam weet ik helaas niet meer, misschien dutch bakery oid?
Succes ermee!

Jasmino zei

Ik ken je niet persoonlijk, maar ik schat in dat je toch nog gauw een letter bestelt bij een ander bedrijf...... Heb ik gelijk?

Dat zou ik ook doen namelijk!

Anoniem zei

Ik geloof ook dat je maar een letter bij een ander bedrijf moet bestellen. Blijkt dan dat je ze allebei ontvangt, dan is er vast wel iemand anderd in je omgeving die je blij kunt maken met dit puur hollands gebruik/ 'treat'.

Anoniem zei

Ik zou er ook nog eentje bestellen! Als één iemand geen letter krijgt is dit zo sneu, en een extra letter komt altijd op. (plus, anders maak je je alleen maar druk of de letter wel (op tijd) arriveert, dat is zonde van de energie!)

Nel zei

gewoon bestellen en later verloten...

Annemiek zei

Een extra letter is toch niet weg!
Vervelend dat het zo gaat.
Dit jaar ga ik de overgebleven letters in NL halen. Misschien geen eerste letter in de naam, dan maar de 2e of 3e letter :)

Larissa zei

Ik zou gewoon vertrouwen hebben in het bedrijfje, en als die vertrouwen niet terecht blijkt, zou ik gewoon mijn letter geven aan één van de kinderen.
Liever ik geen letter dan één van mijn kinderen!

Ik had trouwens ook een gaatje, die ik maandag moest laten vullen. De vorige kreeg ik geen verdoving en dat deed me toch zeer! Deze keer kreeg ik gelukkig wel een verdoving en voelde er niks van! Naderhand, toen de verdoving uitgewerkt was, was mijn mond wel wat gevoelig anderhalf dag, maar gelukkig heb ik niet die nare pijn van tijdens het vullen gevoeld!
Kan het bij Saskia ook niet verdoofd worden? Wel naar voor haar zeg, dat ze zo vaak gaatjes heeft!

Anoniem zei

Nog eentje bestellen! Beter 1 teveel dan te weinig, toch? Je kent mij niet, maar ik heb je blog bij mijn favorieten gezet, erg leuk om te lezen!

Anoniem zei

Vreemde reactie van die man. Ik zou je dolgraag je chocoladeletters willen sturen, maar of je ze dan ook daadwerkelijk krijgt, is een tweede.....
Van de week zal ik weer een pakje op de bus doen, eens kijken of het nu aankomt....grrrr.

Anoniem zei

ja hoor, ik zou er ook nog eentje bestellen en ach, als die letter toch nog komt..... een extra chocoladeletter is toch nooit weg?

Anoniem zei

Hoi Petra,

Goh wat vervelend allemaal zeg, die tandarts.
Je kan nog niet zeggen, dat het gaatje van de chocoladeletter komt gelukkig.

Ik zou er gewoon nog ergens een voor de zekerheid bij bestellen dat komt toch altijd wel op met drie vrouwen in huis. (Was op mijn werk met 3 vrouwen op een afdeling regelmatig een keer in de maand hot issue, chocola).

Lekker he die ravioli. Die hebben we Petra ook gegeten. Ik geloof dat ze die bij de Walmart haalde, diepvriesje maar reuze handig als je een dag op stap/druk geweest bent. Smakelijk en toch nog groente. Lekker sausje erbij/over mmmm.

Nou ik zal eens kijken of ik nog de beloofde borstplaat kan vinden van de week. Die komt dan alleen niet met sinterklaas aan. (k heb je mail van vorig jaar met adres bewaard!)

groetjes,
Soesterberg

Petra zei

@allemaal -- ik heb er inderdaad nog een besteld elders

@Anneke -- oh, roomborstplaat! Als het je lukt ben ik je super dankbaar! Maar doe niet te veel moeite, hoor! (en heb je iets, dat je graag van hier zou ontvangen?)