Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 19, 2007

Die vervelende hoofdpijn!

Geheel tegen mijn gewoonte in maak ik er vanavond een kort blogje van. Al de hele dag voel ik me helemaal niet lekker. Het weer is ook bewolkt, koud en vochtig, al regent het niet. Het is een kou, die door merg en been gaat.

Vanochtend ga ik eerst met Mary Ellen hardlopen en dat vergt heel wat zelf-discipline! Wat had ik graag langer in bed gelegen, na een heel slechte nacht. Toch blijft beweging heel nodig, na de vijf kilometer voel ik me een stukje beter.

Met Cosmo rijd ik vervolgens naar Fairfax. Zijn vierde hondentraining begint vandaag met hetzelfde groepje hondjes en baasjes. Dat vind ik ook leuk, want zo leer je ze een beetje kennen. Zo zag ik een van hen vorige week bij de high school, haar zoon werd ook lid van de National Honor Society.

We doen met zijn allen de intermediate training over. Na afloop van de vorige acht lessen vonden we geen van allen, dat onze honden klaar zijn voor de advanced training. Toch zie ik een enorm verschil in Cosmo, vooral tijdens deze trainingen (thuis wil hij nog weleens tiener-achtig reageren). Daar gedraagt hij zich echter voorbeeldig, net of hij wil laten zien, dat hij het beste jongetje van de klas kan zijn, hi hi.

Op de terugweg ga ik langs Christine, die wel zin heeft in een wandeling. We hebben veel te bepraten en rond de vijver bij hun huis is er nog zoveel mooie herfstkleur te zien. Het is een waar genot er omheen te lopen. Cosmo gaat onderweg enthousiast achter de pikzwarte eekhoorntjes aan. Die zijn hier vrij zeldzaam, de meeste eekhoorns zijn grijs.

Voor ik naar huis ga haal ik nog wat ballonnen voor Ricks verjaardag morgen bij Party Mania. Bij Starbucks haal ik een cadeaukaart voor hem, hij is dol op hun koffies. Dat blijft wel grappig voor iemand, die gewoonlijk niet van koffie houdt.

Rick vindt ook de "Ocean" serie films leuk, dus mijn laatste cadeautje (een paar had ik al online besteld) voor hem wordt Oceans Thirteen, dat ik bij Blockbuster koop.

Thuis ga ik verder met inpakken. Helaas neemt na een tijdje mijn hoofdpijn helemaal over, dus ik neem gauw een warme douche, die maar weinig helpt. Ook de meisjes komen met hoofdpijn thuis, vooral Saskia is er naar aan toe (hoewel ze nog wel genoeg energie heeft om te vertellen over een mannelijk hert, dat in de straat achter ons vlakbij hen stond na school. Saskia dacht eerst, dat het een Kerstversiering was). Na de feestdagen gaan we met haar toch echt de route van een fysiotherapeut uitproberen.

Hopelijk voelt iedereen zich morgen weer beter, want zo'n ziekenboegje is natuurlijk niet leuk voor Rick! Maar hij zorgt goed voor ons. We hebben genoeg chili over en dat smaakt op deze koude dag extra lekker.

Verder kijken we naar Dancing with the Stars, waarbij onder anderen Marie Osmond nog in de running is. Dit seizoen zijn de dansers echt fantastisch en de tienen van de jury niet van de lucht. Ik zou ook niet kunnen zeggen, wie er gaat winnen, dat zal van het stemmende publiek afhangen.

Voor degenen, die om het chili recept hebben gevraagd, hieronder komt het. Het is super lekker, de volgende dag zelfs bijna nog beter, daar kan ik iedereen van verzekeren. Ik hoop, dat het me vergeven wordt, dat ik het niet heb vertaald (ik vond het heel lekker om er wat geraspte Cheddar kaas overheen te doen):
Ingredients

- 1 ½ - 2 lbs lean ground beef (I use sirloin, but ground round or chuck is OK)
- 1 large green pepper, chopped
- 1 medium to large onion, chopped
- 2 or 3 garlic cloves, minced (I and the mothers used to use garlic powder. I switched because I like the taste of natural garlic and as it reduces the overall sodium in the recipe.)
- 1 large can or 3 small cans of dark red kidney beans, drained thoroughly
- 3 cans of Campbell’s tomato soup, undiluted
- 1 large can or 2/3 small cans of diced tomatoes (I actually use 1 qt of my own home-canned tomatoes, but that’s a recent innovation and not available to city folks)
- Chili powder
- Ground pepper
- Tabasco

The Magic

In a large frying pan, start to brown the meat. When the fat starts rendering, add the green pepper, onions and garlic. Keep cooking until the meat is done (no red showing) and the veggies are soft. Somewhere during this phase, I add a few tablespoons of chili powder (to your taste and color preference), a hefty amount of pepper, and a couple of long shakes of Tabasco (again to your taste.)

In a separate large pan, put in the kidney beans, tomato soup, and canned tomatoes. As soon as these are thoroughly stirred and warmed through, add the meat mixture, some more chili powder, pepper, and Tabasco. Stir often during the cooking process, as the beans try to stick to the bottom. The mixture should be maintained at just about simmer level – no boiling or bubbling excessively. I tend to add more of the 3 spices in the early stages of this cooking, but that’s a matter of taste and probably not necessary. I tend to judge on color. If it’s dark, I figure that’s enough spices. You will have to work this out for yourself, but suggest you start at a much lower level of spices.
I figure the whole mess is ready after about an hour of cooking, and stirring. I often let it rest for an hour or so, or even wait until the next day – it blends the tastes so much better. But it can be eaten as soon as done cooking, if you wish.

Addendum
We used to put the chili over cooked spaghetti (al dente)

22 reacties:

Anoniem zei

Volgens mij moet jij toch eens met haar naar de dokter. Zo vaak hoofd pijn, dat kan toch niet normaal zijn.

Gr Petra

Anoniem zei

Een korte blog zei je toch, het is nog een heel verhaal geworden. Wat vervelend die hoofdpijnen, je wordt er zo naar van vind ik altijd.

Anoniem zei

Korte blog???? Knap dat je met hoofdpijn toch nog zo'n lang verhaal schrijft én het chilirecept plaatst, bedankt!
Hopelijk is de hoofdpijn vandaag bij iedereen over.

Anoniem zei

Hè, wat vreselijk vervelend dat je zo'n last hebt. Ik zie dat het vandaag ook niet echt warm wordt. Sterkte en een dikke knuffel.

Maar ook van harte gefeliciteerd met Rick! Er is er 1 jarig hoera hoera, dat kun je wel zien dat is RICK!!! HAPPY BIRTHDAY RICK!! Have a great day, liefs van ons uit 3bergen.

Anoniem zei

Happy birthday Rick!

kastelke zei

Petra, ik hoop dat jij en je huisgenootjes zich ondertussen allemaal kiplekker voelen!

En Rick: happy birthday!!!

P.S.: Moet ik nou, naar Nederlandse gewoonte, ook heel jullie gezin proficiat wensen met de verjaardag van Rick? (als Vlaming vind ik dat heel vreemd)

Annemiek zei

Hopelijk vandaag wat beter! Wat het weer niet al kan doen.
Het zou goed zijn om met Saskia'a hoofdpijnen een keer naar de dokter te gaan. En misschien kan Laura haar nekspieren ook eens masseren.

Happy birthday Rick!!

Nel zei

Van harte gefeliciteerd Rick and a happy Birthday !!

Bedankt voor het recept, ik ga het zeker maken in de crockpot.

Een heel fijne dag vandaag.

Anoniem zei

Heel vervelend die hoofdpijn! Ik ga duimen dat jij en Saskia je allebei op Rick's verjaardag weer goed voelen! En voor Rick: Van Harte Gefeliciteerd!!!

Petra zei

@Petra -- Helaas zijn de hoofdpijnen iets, wat met de fibromyalgie komt. Ik doe er van alles aan om het tot een minimum te beperken, maar de realiteit is, dat ik vrijwel iedere dag (lichte)hoofdpijn heb. En als het koud en slecht weer is wordt die helaas weleens echt erg.

Anoniem zei

Ik hoop dat je je inmiddels beter voelt!

Rick, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!

Anoniem zei

Ai das niet fijn hoofdpijn hebben,een tipje van de slui-er|van slapen wordt je beter!!! En anders is het beter om het te laten onder zoeken, dat kan nooit geen kwaad.Je bent altijd welkom om een kijkje te nemen op mijn blog, http://ibloghurt.wordpress.com en groetjes vanuit NL!!! De kou heeft Nederland ook bereikt en het heeft zelfs al -3 graden gevroren, ja de kou trekt overal door je lichaam.

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd met Rick zijn verjaardag ! En Rick vooral natuurlijk ;-)
Sterkte met de hoofdpijnen !

Groets

Anoniem zei

Knap van je dat je ondanks je hoofdpijn toch gaat bloggen.
Dat recept klinkt prima en dat ga ik zeker een keer uit proberen. En Rick ook vanaf deze kant van harte gefeliciteerd.

Jasmino zei

Beterschap allemaal! En voor Rick (en jou natuurlijk ook) van harte proficiat!

Enne, chili met spaghetti??? Vreemde combinatie.....

Anoniem zei

Hopelijk is de hoofdpij weer snel weg!.
Groet Rinus.

Anoniem zei

Rick van harte proficiat. Ik hoop dat je hoofdpijn gauw gaat zakken Petra, ook die van de meiden. Ik wens jullie in ieder geval alvast een hele mooie en fijne vakantie toe.

Liefs Marjan

Becs zei

Een "kort" blogje moet ook wel eens kunnen toch ;-)

Happy Birthday Rick!

Anoniem zei

Rick, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Een fijne dag voor jullie allemaal.
Petra, ik weet wat is om hoofdpijn te hebben, heb het ook iedere dag. als ik het eens niet heb weet ik niet wat me overkomt. vaak zit het er gewoon maar er zijn ook dagen dat het veel erger is en ik nog misselijk ben ook. Wat word ik daar moe van. Af en toe gaat dan ook spontaan het licht uit en moet ik echt mezelf in acht nemen.
groet, Marjolijne

Anoniem zei

Rick: van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog een heel gezellige dag. Toch maar naar Nederlandse gewoonte: ook Petra en de kids: van harte proficiat en verwen hem maar fijntjes vandaag!

Vandaag is het wat warmer, zo ook op jouw blog zie Petra. Is het merkbaar met de hoofdpijn? Ik hoop voor je dat het een stuk minder is.

Groetjes, An

Anoniem zei

moet zijn.....zo ik op jouw blog zie!!

Kristel Holsbeek zei

Aiai zoveel hoofdpijn, niet goed. Toch maar eens naar de dokter bij Saskia, in ieder geval verzorg jullie goed...ken het;-(
Bedankt voor het recept...heb alleen moeite met de vertaling voor het vlees (moet dan ook nog eens naar het frans, hihi) maar ik ga het zeker eens proberen;-)
Rick happy birthday!!!!