Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 06, 2007

Shop till we drop

Vannacht hebben we wat broodnodige regen gehad zie ik aan het deck als ik beneden kom. Het is ook bedekt met bladeren en de temperatuur is flink omlaag. Met de harde wind, die er staat, is het opeens echt helemaal herfst.

Het lijkt wel een weekend dag, want Rick blijft lang thuis (weliswaar werkend) en de kinderen slapen lekker uit. Het is weleens lekker om gewoon zo te zitten, maar ik moet al gauw naar Mary Ellen voor de personal training.

Eerlijk gezegd is het hard nodig, mijn hele rechterkant vooral zit muurvast. Marceleus vertelt over zijn cursus dit weekend. Hij zegt een hernieuwd respect voor me te hebben. De informatie, die hij heeft gekregen, is hij nog aan het verwerken. Binnenkort zal hij die oefeningen ook introduceren.

Het halve uur is weer snel voorbij. Mijn balans is stukken beter, dan toen we begonnen en gelukkig helpen de oefeningen ook bij de pijn. Ik heb namelijk nog een drukke dag voor de boeg.

Vandaag is Katja aan de beurt om samen met mij te gaan winkelen. Maar eerst ga ik nog even stemmen. Katja gaat mee en wordt gevraagd of ze ook gaat stemmen. Maar daar is ze nog vier maanden te jong voor.

Het stemlokaal is in een van de lokale lagere scholen. Ik laat mijn rijbewijs zien en vertel mijn adres en krijg dan een oranje stemkaart. Twee meter verderop neemt een officieel uitziende meneer die weer af en laat me de stemcomputer zien.

Katja wil graag kijken, maar dat mag opeens niet. Alleen kinderen onder de vijftien mogen mee de "stembus" in. Toch vreemd, want de zeventienjarigen mogen wel kiezers opbellen en zelfs langs de deuren gaan. Gelukkig zullen na vandaag de eindeloze telefoontjes weer even ophouden en hopelijk haalt iemand alle afzichtelijke bordjes van de wegen weg!


Deze bordjes staan overal, er zal nog heel wat mankracht bij komen kijken om ze op te ruimen!

Er valt vandaag heel wat te stemmen. Dit is precies, wat ik op mijn scherm zie, kleuren en alles. We kiezen de Chairman (hoofd van de county), Sheriff, School Board en meer.

Twee dingen zijn dit keer vooral belangrijk voor mij: wapens controle en latere begintijden van de high schools (er is een actieve organisatie hiervoor).

Vanwege het eerste stemmen Rick en ik allebei op een Republikeinse (Jeannemarie Devolites Davis), verder allemaal Democraten. Katja vindt dat, als Young Democrat, maar niks, maar de Democraat is tegen alle wapen controle, zelfs in scholen e.d. en dat zit ons niet lekker. Ik leg aan Katja uit, dat niet alle Democraten fantastisch zijn en niet alle Republikeinen monsters.

Dan is het tijd voor lunch en Katja kiest de Lebanese Taverna in de Tysons Galleria.

Dat laat ik me ook nooit een tweede keer zeggen, want hun "mezze" zijn voortreffelijk. We beginnen met hummus en delen dan de kip shawarma, artisjok harten en gegrilde garnalen. Het is weer zo gezellig met Katja, ik geniet van haar verhalen. Het gaat gelukkig allemaal prima in haar leven.

Met volle magen rijden we vervolgens naar Tysons Corner. De winkels bij de Tysons Galleria zijn te duur voor ons. We beginnen bij Express, waar Katja gisteren al leuke dingen gezien heeft.

Inderdaad vinden we er van alles van onze gading. Het leuke van met Katja winkelen is, dat we in dezelfde winkels slagen. We zijn wel drie kwartier aan het passen! Ze hebben precies mijn favoriete kleuren: turquoise, grasgroen, donkergroen, felblauw en meer.

Alles staat eigenlijk. Ik heb al een tijdje niets voor mezelf gekocht en vind het altijd moeilijk leuke dingen te vinden, dus ik laat me door Katja overhalen mezelf te tracteren. Ook Katja slaagt erg leuk en we hebben dezelfde maat, dus wie weet delen we nog een paar kledingstukken ook (zij heeft haar oog al op een van mijn topjes).

De volgende stop is American Eagle. Hier zoekt Katja een spijkerbroek en vindt er ook een. We komen onze buurtjes Lorraine en haar dochter Katarina ook nog tegen. Ook zij lopen met heel wat tassen en Lorraine zegt moe te zijn. Ik kan het me voorstellen!

Bij de Gap gaan we nog even kijken voor een tweede spijkerbroek voor Katja en daar vind ik tot mijn verbazing en genoegen een heel aantal broeken in de "Long" maat.

De gewone broeken hier zijn altijd net te kort voor mij, dus als ik "Long" vind, moet ik ze aan proberen. En zo vind ik drie goed passende en mooie broeken! Katja slaagt ook met twee en we zijn meer dan tevreden. Vorig seizoen vond ik echt niets leuk en nu weer wel, grappig toch.

Onze laatste stop is bij Victoria's Secret. Onder nieuwe kleding hoort natuurlijk ook nieuwe lingerie en ik vervang de twee door Cosmo kapot geknauwde bh's eindelijk! Met zware tassen lopen we terug naar de auto.


Maar drie zaken, maar een grote "buit"!

Het enige kind, dat nog "moet" shoppen is Kai. Hij is op de skateboarding toer en wil dolgraag nog een paar hoodies daarvoor. Dus ik haal hem op en we rijden naar Fairfax naar de East Coast Board Company.

Daar vindt Kai meteen een paar cool sweaters, alleen moet ik even slikken bij het prijskaartje. Maar ach, hij heeft veel minder kleding nodig, dan de meisjes, dus dan mag het best wat duurder zijn. Met een heel blije zoon rijd ik even later weer huiswaarts.

Uitgeput zijg ik in mijn stoel neer! Maar voorlopig zijn alle drie de kinderen voorzien met winterkleding en ik heb er zelf ook nieuwe dingen aan overgehouden. Het moet niet te vaak gebeuren, maar soms is winkelen toch wel erg leuk!

5 reacties:

Anoniem zei

Ook hier stikt het van die bordjes . Zier er werkelijk niet uit.

Ik ben snel klaar met die telefoontjes. Wij mogen namelijk niet stemmen.

Heerlijk om effe lekker te winkelen.

gr petra

Kristel Holsbeek zei

Goh wat zou ik graag eens met een vrouw in America gaan shoppen of Jan maar dan zonder de kinderen;-)

Anoniem zei

Soms is he wel eens lekker om ongenegeerd te gaan shoppen. Fijn dat alle kids nu geslaagd zijn. Vaak halen ze met mama een betere/duurdere 'buit' binnen dan wanneer papa er bij is.

Anoniem zei

Iedereen weer lekker in de winterkleren! Fijn dat je voor jezelf ook iets gevonden hebt, mèt de goede lengte!
8 graden op dit moment.....brrrrr.

Anoniem zei

Door omstandigheden heb ik een poosje verstek laten gaan, maar ben inmiddels weer helemaal bijgelezen.
Zo ik merk, is de herfst nu ook bij jullie toegeslagen. Dat zal best afvallen na al die heerlijke, warme dagen. Wel een goede reden om eens uitgebreid te gaan winkelen en dat is goed gelukt! Ook leuk!
De herfstkleuren zijn nog steeds prachtig, zeker met de zon er bij. In Nederland is het de laatste weken erg somber weer geweest, waarbij de zon zich sporadisch liet zien. Deze week wordt er echt herfstweer met storm, hagel en regen voorspeld; we wachten het af!
Nog gefeliciteerd met de derde "graduation" van Cosmo, goed van hem hoor! en van jou natuurlijk! Leuk filmpje!