Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, november 30, 2007

Simply Fun Party

Wat is het toch makkelijker om op te staan met stralend weer, al is het flink fris. Het vriest zelfs licht als Mary Ellen en ik om half negen gaan lopen, dus handschoenen zijn nodig. Mary Ellen heeft haast vandaag, dus we verkorten onze gewoonlijke route met ongeveer een mijl.

Tweeeneenhalve mijl is nog niet genoeg beweging voor Cosmo en het weer is zo lekker, dat ik eigenlijk ook langer van het zonnetje wil genieten. Ik besluit met hem naar het W&OD pad te rijden en daar een stuk te gaan wandelen.

Het is rustig op het pad en nu de bladeren vrijwel allemaal gevallen zijn vallen de vuurrode Cardinaaltjes weer extra op. Ik bedenk me, dat het mooie Kerst vogeltjes zijn. Eentje blijft redelijk rustig zitten, terwijl ik probeer te fotograferen. Maar ik heb alleen mijn kleine toestelletje bij me. Ooit wil ik de perfecte Cardinalen foto maken!


Cosmo is helemaal wild door al het geritsel, dat hij in de struiken naast het pad hoort. De meeste dieren zijn vogeltjes, maar opeens heeft hij zomaar een chipmunk te pakken! Luid piepend ontsnapt het diertje, ik had nog nooit het geluid, dat een chipmunk maakt gehoord!

Langs dit stuk van het pad is een groot gedeelte met overgroeid land en huis met borden voor de ramen getimmerd en "No Trespassing" borden. Dit is al jaren zo en ik verbaas me erover, want het land lijkt me zeer waardevol: dicht bij de stad en in een gegoede buurt van Vienna. Het doet me nu aan een scene uit een griezelfilm denken!


Dit ziet er toch "creepy" uit?

Op de terugweg haal ik nog wat benodigdheden bij Whole Foods en Michael's en versier dan thuis het deck. Voor hebben we dit jaar een sneeuwmannen thema en Michael's heeft zes leuke holografische sneeuwmannetjes voor halve prijs, die leuk staan in de voortuin.


Ons "Kerst"huis bij daglicht (de nieuwe sneeuwmannetjes staan rechts op de foto)

Zoals ieder jaar heb ik me ook nu weer opgegeven om te helpen bij het Artsmart programma in Saskia's klas. Vandaag hebben we de eerste les, die we met zijn drieen geven.

Het gaat vandaag over Jackson Pollock, een artiest, waar ik nog nooit van heb gehoord. Eerst vertelt Bets de klas over zijn leven en kunstwerken en dan mogen de kinderen een kunstwerk in de trant van zijn werk maken.

Jackson Pollock was een abstracte schilder en zijn werken zijn interessant. Van sommigen lijkt het wel of een kind gekrast heeft en dan vraag ik me weleens af, wie ooit bepaalde, dat dit een enorm kunstwerk was.

Om dit soort werken na te bootsen is het projekt van vandaag heel creatief. De kinderen komen in groepjes van zes naar voren en leggen hun papier in de deksel van een kartonnen doos. Dan dribbelen ze kleine beetjes van verschillende verfkleuren erop. Vervolgens geeft Laura, de andere mede-docente, ze ieder drie knikkers, die ze door de verf rollen. Het resultaat lijkt erg op een van dit soort werken van Pollock.


Aoife en Emily geconcentreerd bezig met verf



Een groepje kijkt toe hoe Saskia haar knikkers rolt, terwijl Bryan's oranje, blauw en groene creatie er ook goed uitziet

De kinderen hebben er veel plezier in en een pluspunt is, dat er veel minder op te ruimen valt, dan bij een gewoon verfprojekt. We laten een tevreden klas achter en Tabatha (die komt logeren) en Saskia komen meteen met mij mee naar huis.

Na een snelle boterham als avondeten loop ik naar de buren twee huizen verderop. Jeanne houdt vanavond een Simply Fun party. Simply Fun verkoopt spelletjes en het wordt heel leuk.

Nadat de consulente heeft uitgelegd, hoe verschillende van hun meest populaire spelletjes werken, mogen we ze zelf uitproberen. Ik doe mee met een spelletje "Eye to Eye". Daarbij moet je dezelfde antwoorden als je medespeler hebben om punten te krijgen. Erg leuk!

Maar na mijn late avond van gisteren ben ik pijnlijk moe, dus neem afscheid als ze aan een nieuw spelletje beginnen. Natuurlijk kan ik het niet laten wat dingen te bestellen, die me leuk lijken voor Katja en Saskia: Let's Chat, Family Stories en Take your Pick. Soms vind ik dit soort parties maar niets, omdat je je toch verplicht voelt iets te kopen, maar deze vond ik erg leuk en moest me beheersen niet meer te bestellen!

13 reacties:

Anoniem zei

Wat ziet het er leuk uit in de tuin!
Juist gezelschapsspelletjes zijn zo goed voor de kinds! (eerlijk gezegd doen wij het te weinig)Lijkt me inderdaad een leuke party.
Ik zag vandaag 2 groene kanarie's in Den Haag in het wild! Zo apart die kleur!

Heel veel plezier morgen bij Karin met de sinterklaasviering! Het wordt vast reuze gezellig!

Ineke zei

Wat grappig om met rollende knikkers een "schilderij" te maken. Wat zullen de kinderen van die les genoten hebben.

Kristel Holsbeek zei

Ben eindelijk terug eens bijgelezen;-) Leuke vakantie achter de rug!! En dan samen met je familie Thanksgiving vieren zo is toch ook plezant. Je hebt toch al een bewogen week achter de rug hoor...Veel plezier nog...

An zei

Je huis en tuin zien er erg leuk en sfeervol uit, nu de sneeuw nog!

Dat was een leuke les voor de kinderen en zo creatief....kunstenaars in de dop! Who knows?

Ik vind spelletjes spelen ook heel gezellig; ik heb vanmiddag nog gedamd met Laura en Rick. Of ik heb gewonnen....? Als dat zo was, vond Rick dat we gespeeld hadden, wie het eerste zijn stenen kwijt was!
Slim hè!

Fijn Sinterklaasweekend!

Groetjes, An

Anoniem zei

De kunstwerken vind ik prachtig hoor! Heel leuk toch als je de klas tevreden kan achterlaten...

Zo'n Simply Fun party hebben we hier nog niet uitgeprobeerd! Zal het eens bij de buren suggereren...

Het 'wittejassensyndroom' heeft Roel ook. Zijn bloeddruk is vrij normaal, maar als hij naar een dokter of tandarts gaat, schiet die de hoogte in. Gelukkig kon de cardioloog je gerust stellen!!

Je kerstversiering ziet er prachtig uit. Ben vanddag ook binnen begonnen en hoop morgen buitenshuis te kunnen versieren.

Groetjes,

Hilde
www.hilde.verenigdestaten.info

Jasmino zei

Jullie huis ziet er mooi uit, ik ben benieuwd hoe het is in het donker.

En die party's bij jullie zijn veel leuker dan hier in NL, waar we niet verdern schijnen te komen dan Tupperware. Zo'n spelletjesparty lijkt mij ook wel wat, ik ben dol op spelletjes!

Anoniem zei

Leu werk is dat he. Die versieringen aanbrengen. Zal indonker vast ook wel leuk zijn.Ik heb nog nooit van een spelletjes partie gehoort..

Gr uit een heel koud NY

Petra

Anja zei

Jullie huis ziet er leuk en gezellig uit. Wat een creatieve les op school,ik kan me voorstellen dat de kinderen het leuk vonden.

Sally zei

De les klinkt erg creatief en ook je kerstversieringen lijken prachtig uit de reaties op te maken. Helaas laden de foto's zich niet goed, dus ik kan het niet zien.

Corry zei

Wat een leuke kerstversiering.
Wij hebben in ons museum(Stedelijk Museum Amsterdam) veel werk van Pollock. Zelf vind ik het altijd wel wat hebben en voor kinderen is het heel makkelijk "na" te maken.

Anoniem zei

Leuke, creatieve les met de knikkers.
Je huis ziet er weer gezellig uit met die kerstversieringen. Zoals Jasmino ook al zei, ben benieuwd hoe het er in het donker uitziet.
Veel plezier met de Sinterklaas viering.

Annemiek zei

Die Cosmo toch met z'n chipmuck. Hij wilde gewoon een nieuw speeltje :)
Leuk met knikkers schilderen. Die schilderijen vindt ik best mooi.

Henny Breedijk zei

Wat je zegt... de foto met het huisje is inderdaad enigszins creepy. Ik vind het wel een heel aparte foto! En ik ben ook benieuwd hoe de kersttuin er met sneeuw uit zal zien!!