Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 14, 2007

De reuze logeerpartij!

Dichte mist hangt er bij het opstaan. Gelukkig trekt die al gauw op en komt de zon stralend tevoorschijn. Met Mary Ellen loop ik eerst en ga dan met Cosmo verder. Van dit zonnetje wil ik zoveel mogelijk genieten!

Anderen lijken daar ook zo over te denken, want we komen de ene na de andere jogger en wandelaar tegen. Altijd wel gezellig, al die "Hello's" en "How are you's". Cosmo vind dat ook, want die krijgt regelmatig een aai.

Mijn lumineuze idee om zelfgemaakte kaarten als Kerstcadeautjes te geven begint zo langzamerhand een lachertje te worden. Rick belt van zijn werk, dat zelfs de professionele kleuren printers daar de dikte van het fotopapier van de kaarten niet aankunnen!

In ons kantoortje vind ik nog een oud pak met blanke fotokaarten van een ander merk en ik bemerk, dat die beduidend dunner aanvoelen. Ik probeer daar een kaart op te laten printen en jawel, hoor, een prachtige fotokaart rolt eruit!

Probleem is alleen, dat ik tenminste veertig kaarten wil afdrukken en ik maar 26 van die fotokaarten over heb. Ik besluit de verschillende zaken in de omgeving, die printerpapier verkopen, af te bellen om te zien of ze nog fotokaarten papier van dat merk hebben. Laat nu werkelijk iedere winkel compleet uitverkocht zijn wat dat betreft! Kennelijk drukken heel wat mensen hun eigen Kerstkaarten af tegenwoordig!!

Rick belooft op de terugweg van zijn werk nog wat zaken in Maryland en Washington te proberen, dus ik druk voorlopig de kaarten af op het papier, dat ik nog heb. Poeh, zeg, wie had gedacht, dat het zo'n bevalling zou worden?

De tijd vliegt intussen en er moeten nog dingen gehaald worden voor het grote feest van Saskia vanavond. Bij de Giant staat de oude vertrouwde "bellringer" van de Salvation Army er weer. Ieder jaar draagt hij zijn speciale Kersttrui en houdt gezellige kletspraatjes met de verschillende klanten.


Terwijl ik al mijn kleingeld uit mijn portemonnaie haal, vraag ik hem of ik hem op de foto mag zetten. Dat vindt hij prachtig! Ik vertel hem, dat het is om te laten zien aan mensen in Europa, hoe hij hier ieder jaar vrijwillig zijn tijd aan besteedt.

Het is een heel aardige man en hij glundert helemaal! Hij vraagt, of er dit jaar nog iets speciaals in ons leven is gebeurd en we raken in gesprek over honden, want voor ons is dat natuurlijk de komst van Cosmo.

Na een tijdje komt een andere klant, die hem kent, kletsen, dus kan ik de winkel in voor mijn boodschappen. Ik krijg altijd een warm gevoel van binnen bij zulke mensen. Ze vertegenwoordigen voor mij helemaal de echte Kerstboodschap.

Op weg naar huis haal ik een ballonnenboeket op bij Party Mania en natuurlijk bordjes e.d. voor de pizza en cake vanavond. Dan zijn we helemaal klaar voor de invasie!

Katja vertelt bij thuiskomst, dat ze ontbijt heeft gegeten met de Principal. Dat is vrij bijzonder en een leraar of iemand, die bij de school werkt, moet je daarvoor aanbevelen. Katja had geen idee wie haar had voorgesteld en waarom.

Ze bleek een "Pride Award" te krijgen voor het inleveren van een dure ring, die ze gevonden had, zodat die aan de rechtmatige eigenares kon worden terug gegeven. Wel bijzonder, dat zo'n daad op deze manier wordt beloond. Dat werkt eerlijkheid zeker in de hand!


Om half zes komen de eerste vriendinnen van Saskia aan en al gauw is de hele basement vol! In alle drukte heb ik niet zo opgelet, hoeveel uitnodigingen Saskia had uitgeschreven, anders had ik wel wat censuur toegepast. Ze nodigde maar liefst twintig kinderen uit, veertien meisjes en zes jongens (waarvan twee de enigen waren, die niet konden!).

De meisjes blijven slapen, wat een enorme stapel slaapzakken in de foyer tot gevolg heeft. Een grappig gezicht, al vond een van de katten het nodig er een als kattenbak te gebruiken! Gauw hebben we die gewassen en het meisje heeft in een van onze slaapzakken geslapen.

Vroeg in de avond moet Rick wel even boos worden op de groep, want iemand (de dader ligt nog steeds op het kerkhof) heeft een gat gemaakt in de deur naar het theatertje. Die deur is speciaal daarvoor gemaakt, dus niet makkelijk te vervangen. Maar ja, wat doe je eraan? Het is alleen jammer, dat degene, die het gedaan heeft, het niet durfde op te biechten.

Verder gedragen ze zich allemaal goed en hebben grote lol met zijn allen. Drie enorme pizza's zijn binnen het halve uur helemaal op en dan worden de cadeautjes geopend. Volgens mij kan Saskia nu iedere dag van het jaar andere oorbellen aan, zoveel oorbellen heeft ze gekregen! Ook cadeaubonnen zijn een populair cadeautje op deze leeftijd.


Rond negen uur zingen we Happy Birthday en wordt de ijscake aangesneden. Rick heeft Baskin Robbins zover gekregen om er twintig mini ijshoorntjes bovenop te leggen, zodat iedere gast een hoorntje heeft!

Dan is het tijd voor de jongens om naar huis te gaan en voor de meisjes om rustiger te worden. Ze kijken met zijn allen naar Hairspray. Rond middernacht ga ik naar bed, maar ik hoor van Rick, dat tegen enen twee meisjes naar huis gingen, omdat ze buikpijn hadden. Daarna werd alles rustig en schijnen ze nog wel wat slaap gekregen te hebben!

11 reacties:

Anoniem zei

Wat is zo'n basement toch geweldig handig. Zo'n grote logeerpartij merk je in je eigen bed vast niet op.
Super gezellig voor Saskia!!

Anja zei

Wat een eer dat katja ontbeten heeft met de Principal. Fijn dat ze die ring had terug gegeven, zo hoort het natuurlijk ook maar je maakt het ook wel eens anders mee.
Zo te zien heeft Saskia een leuk feestje gehad met een hele mooie lekkere taart.
Hier staan de bellringers van de Salvation Army ook bij de winkels.
Succes met je fotokaarten!!

Anoniem zei

20 kinderen. Zo zeg dat zjn er een heleboel. Zo te zien een bere gezellig feestje.


Gr petra

Kristel Holsbeek zei

Proficiat Katja!!! Toch wel leuk hé...
ZEg wat een bende, jezus. Wel spijtig dat de dader zich niet heeft bekend gemaakt...weet je het ondertussen..maar goed ook dat je zo een basement hebt om zo een bende in te zetten;-)

Sally zei

Leuk voor Katja. Zo zie je maar: eerlijkheid wordt altijd beloond. Wat een invasie die logeerpartij.
Dat zullen die ouders 'leuk' gevonden hebben om hun kids weer om 1 uur op te moeten halen. Jammer is dat. Hoewel ik Michou ook wel eens midden in de nacht met een migraine aanval heb moeten opkikken van een logeepartij.

Larissa zei

Klinkt als een gezellig en geslaagd feestje! Jammer alleen van dat gat.....en dat hij of zij het niet eerlijk durfde te vertellen.

Anoniem zei

Nou Petra, je hebt welgeteld 17 dagen om bij te komen van het feestje, want dan is het weer feest...
Maar in ieder geval ziet het er uit alsof het erg gezellig is geweest.
Groetjes, Eric

Anoniem zei

Wow Katja, wat goed!! Gefeliciteerd.

Grote lol met die hele meidenbende beneden....de taart is helemaal super met die ijshoorntjes voor allemaal. Ze hebben vast de grootste pret gehad.

Anoniem zei

Hoi Petra, nee ik ben niet verdwaald, ik dacht laat ik weer eens even op de weblogjes kijken. Nu ik zelf niet meer blof ontgaat me gewoon veel. Ben weer enigszins bij gelezen. Alsnog van harte met je dochter. Heerlijk dat je zo'n basement hebt.En Katja wat een eer, en wel een bijzondere actie wat ook gewaardeerd word. De christmas spirit krijg ik als ik naar mijn patriotic tree kijk. Verlangen heb ik nog steeds naar de USA en dat komt weer terug als ik de blogs lees. Happy holiday season ! Liefs van hier...

Mary-Ann

Anoniem zei

Pftt, 20 kids..dat zal een gekwek geweest zijn. Jammer, van die deur. Waren ze vanmorgen al weer vroeg wakker?

Anoniem zei

Jij liever dan ik! Twintig vind ik toch van het goede teveel... Wij hebben dan ook jongens, die zijn al wat 'ruwer'...

Hier zijn ook al dingen gesneuveld, hoor, door vriendjes. We hebben zelfs laatst de biljarttafel moeten herstellen... we weten nog altijd niet wie het gedaan heeft. Onze jongens beweren dat ze het niet gezien hebben...

Gelukkig is het verder bij jullie vlot verlopen. En voor Saskia is het een onvergetelijke verjaardag geweest! Daar zal ze nog lang met plezier aan terug denken...

Ook fijn dat Katja een award heeft gekregen. Toch wel leuk dat ze hier het goede gedrag zo dikwijls belonen, niet?

Groetjes,