Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 30, 2007

Laatste post in 2007

Aan de vooravond van de laatste dag van het jaar 2007 zit ik hier te mijmeren. We hebben als gezin een heel fijn jaar achter de rug. Het hoogtepunt was natuurlijk de komst van Cosmo al meteen half januari.

Wat een lol heb ik met dat beest! Iedere ochtend is het weer een plezier om hem naast mij op het bed te hebben springen (en vanavond kreeg hij bijna de nagel van Snickers in zijn mooie blauwe oog, die bang was, dat Cosmo zijn stukje steak zou stelen, wat een schrik!).

Volgend jaar zal wat grote veranderingen brengen, waar ik toch best tegenop zie. Katja zal het huis uitgaan naar college en we weten nog niet hoe ver weg dat zal zijn. En Christine en Chuck zullen naar Alabama verhuizen. Gelukkig betekent dat met de huidige media een veel mindere schok, dan vroeger, maar toch zullen Christine en ik niet zomaar eventjes meer afspreken.

Aan de andere kant verwachten we ook heel leuke veranderingen. Zo is mijn nieuwe neefje of nichtje op 16 februari uitgerekend. En Petra en haar gezin zullen in juli een week hier komen logeren!

Eigenlijk is vandaag een kopie van vorige zondag: bewolkt en wat druilerig. Rick en ik gaan, net als vorige zondag, koffie en ontbijt halen bij de Starbucks in Fair Lakes. We worden als oude bekenden begroet, wat ik wel speciaal vind, want we komen daar verder nooit!

Vorige week hebben we al onze boodschappen bij de grote Whole Foods daar gedaan, maar nu hebben we dingen nodig, die daar niet te krijgen zijn. Deze week is dus Wegmans aan de beurt. Intussen bellen we Katja uit haar bed, want Saskia moet worden opgehaald van haar logeerpartij. Zo zijn er toch voordelen aan een rijdende dochter!

Bij Wegmans vinden we meteen een goede parkeerplaats, wat onze hoop op een rustige winkel verhoogt. Eenmaal boven vervliegt die toch wat, want de vergelijking met een bijenkorf is niet eens zo ver gezocht. Maar verderop in de winkel is het toch aardig rustig.

Tot ons genoegen vinden we alles op onze lijst hier. Ons buffet met Oud en Nieuw is weer heel anders, dan op Kerstavond. Bovendien krijgen we ongeveer 25 gasten.

Na een paar uur zijn we klaar en begint het ook weer gezellig (not!) te regenen. Ik moet zeggen, dat alle energie me ontbreekt. Ik doe wat FitDeck oefeningen voor twintig minuten, maar verder hang ik in mijn stoel! Er hoeft vandaag gelukkig ook niets.

Als avondeten gaan we gourmetten. Samen maken we de mini hamburgertjes en sausjes en snijden we de cheese sticks in stukjes (de ingredienten hier zijn wellicht net ietsje anders, dan in Nederland). Snickers en Cosmo hebben hun neuzen heel dichtbij de actie, want de garnalen en steak ruiken natuurlijk super lekker voor ze!

Uiteindelijk krijgen ze ieder ook wel een stukje, resulterend in de nagel van Snickers in Cosmo's voorhoofd, zoals hierboven beschreven! Saskia vraagt, of we dit vaker kunnen doen. De kinderen zijn werkelijk dol op gourmetten (en ik ook, hoor!). Het wordt weer een gezellig familie samen zijn.


Saskia heeft het voor elkaar, dat Cosmo via haar schommelstoel haar bed op klimt!

Na het opruimen kijken we met zijn allen een van de dvd's, die Rick voor Kerst heeft gekregen: Epic Movie. Het is een parodie film en om je te bescheuren!

In minder dan 24 uur zal heel Nederland en Belgie het nieuwe jaar in gaan, dus ik wens al mijn lezers en lezeressen een heel fijne jaarwisseling toe!

Hieronder foto's van de familiefoto's, een beetje verkeerd perspectief, maar het geeft een idee:




22 reacties:

Anoniem zei

Jullie ook een hele leuke en gezellige jaarwisseling toegewenst, maar dat moet wel lukken met 25 man over de vloer!! En een mooi en gezond 2008, met weer veel fijne verhalen op je blog om mee te lezen, en foto's om te kijken.

groet,
Ingrid

Anoniem zei

Ik wens jou en je familie een heel prettig en gezond 2008 toe!

Groetjes,
Anja L.

Nel zei

Vanuit ook een druilig en somber Goes wens ik jullie een heel fijne jaarwisseling toe en ik hoop dat je nog heel lang elke dag zo'n gezellig stuk zal neerpennen. Ik lees je weblog nog steeds als eerste elke dag en met heel veel plezier.

Nicole zei

Ik wens jou en je gezin ook een hele fijne jaarwisseling en een geweldig 2008 toe!
Ik (mega lurker) lees nu al een tijdje je blog met veel plezier en zal dit ook volgend jaar weer blijven doen. Ik zal zelfs eens gaan proberen wat vaker te reageren ;-)

Groetjes,
Nicole

Anoniem zei

De foto's zijn leuk! Jullie staan er stralend op allemaal. Nu nog maar 13 uur en 2008 begint.....
Succes met het maken van al de lekkere hapjes en voor vanavond een ontzettende gezellige avond met alle gasten!

Familie Langens zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Hoi Petra,

ook ik wens jou en je gezin een hele gezellige jaarwisseling en alle goeds, geluk en gezondheid voor 2008. Hopelijk volgen er volgend jaar weer zoveel gezellige blogs (eerste werk worden ze gelezen als de computer aangaat!)

groetjes,
Anne-Marie

Anoniem zei

Prachtige foto's van jullie!

Bedankt voor het leesplezier dat je mij in 2007 hebt gegeven, ik hoop dat we ook in 2008 weer met jou en je gezin mee kunnen leven!

Fijne jaarwisseling en een goed en gezond 2008!

gr, Ineke

Jasmino zei

Een heel fijne avond gewenst! Gourmetten hebben wij ook al heel lang niet meer gedaan, we moeten het apparaat binnenkort ook maar weer eens afstoffen!

Een goede roetschj in het nieuwe jaar en heel veel geluk, gezondheid, liefde en vriendschap gewenst!

Carola zei

Volgens mij wordt het bij jullie supergezellig!
Veel plezier en een goeie roetsj in het nieuwe jaar!
liefs, Carola

Anoniem zei

Ook jullie een gelukkig en gezond 2008 gewenst !!

Anoniem zei

Fijne jaarwisseling.
Het is voor 90% zeker dat we jullie kant op komen in september. Als je het goed vind stuur ik je van de week nog een mailtje met wat vragen.
Veel plezier vanavond en wees voorzichtig met vuurwerk.
Hoe reageerd Cosmo hier eigenlijk op? Eden heeft hier in huis een grote mond(lees: waakse blaf) en op straat vind ze het eng en wil ze snel naar huis.

Anoniem zei

Leuke familiefoto's. Toevallig hebben wij afgelopen zaterdag ook foto's laten maken van ons gezin. Hopen dat die er net zo leuk als die van jullie uitzien. Ook wensen wij jullie een goed en gezond 2008.

Groetjes Vanessa

Anoniem zei

Ook de laatste post van 2007 was zeker weer de moeite van het lezen waard! Vervolg: 2008

Wat een vrolijke familiefoto's, leuk hoor!

Heel plezierige jaarwisseling!

Hans Hendriks zei

Leuk is dat: honden en katten samen. Clyde (onze rode geholpen kater) mag graag over een slapende Teun de Teckel wandelen... gaat meestal niet goed dus.

Jullie allemaal een heel gelukkig nieuwjaar !

Anoniem zei

Misschien niet de meest professionele foto's, maar jullie staan er als gezin precies zoals jullie zijn: een hecht en liefdevol gezin!!

Voor jullie allemaal een heel gelukkig, gezond, reislustig 2008, maar vooral een vol nieuwe avonturen!

Anoniem zei

Gelukkig Nieuwjaar!!!

Anoniem zei

Ik wens jullie een gelukkig, liefdevol, gezellig en gezond 2008!
Hester

Anoniem zei

Petra, voor jou, Rick, Katja, Kai en Saslia heel veel geluk en gezondheid gewenst in 2008.
Er gaat het een en ander veranderen voor jullie en het moeilijkste zal zijn dat Katja uit huis gaat. Maar uit ervaring weet ik dat ook dat went en als je grote dochter dan met vakanties e.d. naar huis komt, is het een heel speciaal en fijn gevoel. Je krijgt er ook iets voor terug nl....

Liefs van Marjan

blips zei

Een gelukkig en gezond 2008 toegewenst.

Blips en Maxima Minnesota

Anoniem zei

Ik wens jou en je familie een heel fijn en vooral gezond 2008 toe!

Marjon (Vana)

Anja zei

happy new Year!!!
De foto's zijn mooi geworden, jullie staan er allemaal erg leuk op.