Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, december 20, 2007

Nog een nachtje slapen...

...En dan begint eindelijk de Kerstvakantie voor de kinderen! Het vriest flink bij het opstaan. Ik heb vandaag allemaal heel mooie rijp foto's uit Nederland gezien en hier is nauwelijks rijp te bekennen. De luchtvochtigheid is, als het vriest, meestal erg laag. De lucht ziet er dan ook diepblauw uit, heel mooi, dat wel.


Een beetje rijp op de bladeren op de grond, daar blijft het bij



Mary Ellen belt, dat ze haar schoonmoeder van het vliegveld moet halen en dus vandaag geen personal training kan doen. Nu is Marceleus ernstig allergisch voor katten, dus kan niet hier komen. Mary Ellen laat haar sleutel onder de mat achter, zodat we haar basement kunnen gebruiken.

Dit is de laatste personal training sessie dit jaar, want Marceleus gaat naar North Carolina volgende week en Mary Ellen gaat ook op reis. Dat komt mij wel goed uit, want dan kan ik tijdens de Kerstvakantie mijn sporttijd zelf indelen.

Intussen werkt Rick aan zijn grote Kerstverrassing. Maar dat blijkt wat moeilijk in zijn eentje, want het is veel te zwaar! Als ik thuiskom moet hij dus helaas de verrassing aan mij prijsgeven, want die moet voor de regen van dit weekend in huis staan en verstopt zijn (heel eerlijk gezegd had ik er al een goed idee van, want hij sprak er de laatste weken al over hoe leuk dit zou zijn voor ons).

Het wordt een heel leuk iets voor de hele familie, maar ik durf hier niet te schrijven, wat het is, want soms kijken de meisjes op mijn blog. Eerst weten we niet, waar het te verstoppen, maar dan haalt Rick zijn werkkamer beneden leeg en daar past het in. Voor de heel nieuwsgierigen durf ik wel een hint te geven: het is een tafel en je hebt er bats voor nodig.

Na onze inspanning, want dit alles was een flinke workout, douchen we snel en gaan dan op zoek naar een lunch restaurant. Dit is Rick en mijn dag om samen dingen te doen. Omdat we bij Fair Oaks Mall willen gaan winkelen kiezen we de Blue Iguana er dichtbij om te gaan lunchen.

Zoals alle restaurants in de buurt is ook dit restaurant helemaal vol. Er worden zelfs extra tafels aangerukt, maar ze vinden nog een plaatsje voor ons. Gelukkig, want hun eten is echt heel lekker en goed! Ik bestel de tonijn salade en krijg twee grote stukken in sesamzaad gegrilde tonijn, heerlijk!

De Petsmart is twee deuren verderop, dus na het eten is het tijd voor "Santa" shopping voor de viervoeters van de familie. Voor de katten is dat altijd makkelijk, die vinden "catnip" (weet het Nederlandse woord daarvoor niet) super.

Maar dit is Cosmo's eerste Kerst bij ons en ik wil daarvoor leuke dingen. Rick lacht zich een ongeluk en zegt, dat Cosmo duidelijk mijn vierde kind is. In ieder geval zal onze hondebeer een aantal interessante dingen onder de boom en in zijn stocking vinden.

Bij World Market kijken we nog wat rond voor leuke dingen en vinden onder anderen Christmas crackers. Maar de Kerststol, die ik ieder jaar overal makkelijk vind, heb ik dit jaar nog nergens gezien! Je zou denken, dat een World Market die zeker zou hebben.

Dan verplaatsen we ons naar de mall. Fair Oaks heeft, vind ik, de mooiste Kerstversieringen: allemaal wilde dieren, ware grootte, in de "sneeuw". Het is een veel kleinere mall, dan Tysons Corner, maar dat maakt het ook weer makkelijker te navigeren.




We hebben nog een paar stocking stuffers nodig voor Kai en die vinden we bij Spencer's en Brookstone. Nu zijn wij helemaal klaar voor Kerst, alleen Kai en Saskia willen nog gaan winkelen dit weekend voor hun cadeautjes.

Als we thuiskomen zijn de kinderen er ook al. Saskia is helemaal blij, want zij mag haar eerste keus, Lucille Ball, zijn voor het "wassenbeeldenmuseum" in de lente. In de zesde klas kiezen de kinderen ieder een bekend persoon, leren daar van alles over en beelden dan die persoon als "wassen beeld" uit.

Dat is een erg leuke traditie van deze school. Katja was Helen Keller en Kai was Thomas Jefferson (link gaat naar mijn blog destijds en foto's van hem als Thomas Jefferson).

Rick brengt Katja naar de kapper (Mona, ook), dus nu is alleen Saskia niet vers gekapt voor de Kerst (en zij wil haar haar verder uitgroeien). Terwijl Katja gekapt wordt, gaat Rick boodschappen doen en koopt de ingredienten voor omeletten als avondeten.

In een vorig leven werkte Rick voor een Italiaans restaurant als omelet chef. Hij maakt dus werkelijk verrukkelijke omeletten met allerlei ingredienten. Ik kies garnaaltjes, champignons, groentes en kaas als vulling en het smaakt perfekt! Het is jammer, dat hij zo weinig tijd heeft om te koken, want als hij het doet is het smullen geblazen!

Na het eten genieten we met zijn allen van de film "Deck the Halls". Echt een ontspannende film is het.

Mijn zusje belt nog, dat ze zich dood verveelt. Gelukkig kan ze vandaag zitten, dus het gaat wel iets beter. Maar ik kan me haar gevoelens goed voorstellen, want ik kan zelf ook niet goed rust houden. Hopelijk loopt ze binnenkort weer als een kiviet rond (het is ook vreemd voor haar kleintjes, want die zijn natuurlijk niet gewend, dat Mammie niet mee kan om ze in bed te leggen en dergelijke). Gelukkig heeft ze wel goede hulp overdag.

9 reacties:

Annemiek zei

Dat heb ik even gemist, wat er met je zusje is.
Leuk kado krijgen jullie :)
Hier hebben ze nu vakantie. Een extra lange vakantie doordat kerst en nieuwjaar op een dinsdag vallen. Dat vinden ze wel fijn.

Anja zei

Volgens mij heeft Rick een heel leuk kerstcadeau voor jullie gekocht.
Wat een leuk idee zo’n wassenbeeldenmuseum bij Saskia op school.
Ik ben benieuwd wat voor leuks je allemaal voor Cosmo hebt gekocht.

Anoniem zei

Spijtig inderdaad dat onze mannen niet meer tijd hebben om te koken. Ook Roel is een top chef in de keuken, maar doet het veeeeeel te weinig!

Ik gok op een ping pong tafel... maar ik kan er ook helemaal naast zitten!

Wij vertrekken morgennacht op vakantie, dus wens ik jullie alvast prettige feestdagen!

Groetjes,

Corry zei

Voor mij een vreemde kerst dit jaar. Gisterenochtend onze vader (84jr) gecremeerd.Gelukkig vandaag weer even werken en de zinnen verzetten.
Mooie, mooie dagen voor jou en je gezin en ik geniet heeeeel erg van je blog. Soms vind ik het gewoon erg als er nog geen nieuwe is.
Holiday greetings,
Corry

Sally zei

Dat klinkt als een leuk kerstkado.
Prachtige foto's van de mall. Dat mis ik wel. In Brazilie waren zo ook zo mooi versierd en helemaal in kerstsferen. Hier is overigens best wat versiering (wat ik niet verwacht had) maar toch niets vergeleken bij jullie daar of zoals in Brasil.

Larissa zei

Dat zal inderdaad een heel leuk cadeau zijn voor het hele gezien! :)

Hier vriest het ook, de bomen zijn wit! Gister hadden we kerstfeest op de basisschool (ik moest de viering van mijn groep organiseren), en er hing dus een echt kerstsfeertje!

Helaas gaat het dit weekend dooien...maar ik blijf hoop houden dat de temperatuur weer omlaag gaat, en dat er zelfs een beetje sneeuw mag vallen!

Anoniem zei

Leuk zo'n puntje puntje puntje! Wij hebben er ook eentje gehad, maar door ruimte gebrek staat 'ie nu bij de buren in de garage.
Geweldig hoe de mall eruit ziet!
Ik kon vanochtend een piepklein sneeuwballetje maken van wat mistsneeuw....en heb het tegen Robin aan gegooid.

Anoniem zei

Oh, wat een heerlijk, sportief kado!
Prachtig die foto's van de mall

Ineke

Anoniem zei

It's a very long time ago!

Allereerst nog van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Saskia. [Beter laat dan nooit]Ook fantastisch dat Katja weer een acceptatie heeft ontvangen van een universiteit, "die nu te dichtbij is"! Ha,ha!

Bij het cadeau van Rick kan ik me iets voorstellen: ik heb dat vroeger ook veel gedaan, leuk hoor!

We hebben hier prachtige winterse plaatjes op dit moment. Vanmorgen leek het of we op Antarctica zaten, alleen de sneeuw ontbrak.
http://www.natuurfoto.com/antarctica/
prachtige foto's, doet me een beetje denken aan Monument Valley.

Ik wens jou, Rick, Katja, Kai en Saskia heel fijne feestdagen![Voor het geval de kaart niet is aangekomen!]

Groetjes, An