Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 25, 2007

Santa was hier!



Het duurde even voor we deze foto met ieder dier en mens goed hadden! Nu zie je Saskia niet helemaal, maar we liggen dubbel!

Ondanks het feit, dat de kinderen nalieten een bordje met koekjes en het traditionele glas cognac (of ander lekkers) voor hem achter te laten, kwam de vrolijke dikzak in het rood-witte pak toch door onze (super nauwe, want de open haard is gas!) schoorsteen.

Saskia heeft vannacht bij Kai in de kamer gelogeerd en zij namen Cosmo bij zich. Om half negen komt een giechelend stel kinderen onze kamer binnen en een zestig pond zware hond springt op onze slapende lijven! Het is altijd leuk om Kai en Saskia goed met elkaar om te zien gaan, maar een zachtaardiger ontwaken zou fijn geweest zijn!

Zoals iedere Kerstochtend hebben de kinderen een boomversiering (dit keer met hun namen erop van de "Ornamentshop.com) naast hun kussen gevonden. Kai krijgt altijd een Kerstman, Saskia een sneeuwman en Katja een engel.

Dit jaar heb ik voor Katja een heel leuke gevonden, vind ik. Het is een Kerstbal met een grote (met de naam Petra) en een kleine engel (met de naam Katja) en er staat "A daughter is a little girl who grows up to be a friend". Katja is er erg blij mee.

Met heel wat moeite krijgen Kai en Saskia Katja haar bed uit, terwijl Rick beneden alles klaar zet en koffie en thee maakt. Na een half uurtje mogen wij ook de trap af. Kai en Saskia zitten echt startklaar, zo grappig, wat dat betreft is er niets anders, dan tien jaar geleden!

Katja en ik dalen wat langzamer af, maar de magische verrassing van wat we zien is er niet minder om. Ik had geen idee, wat Rick voor mij zou verzinnen en ik ben helemaal sprakeloos als ik een leuke, turquoise tas met golf stokken zie staan!

Katja had al helemaal niet meer op ski's gerekend, nadat ik uitriep, dat die veel te duur zouden zijn, toen ze het idee opperde. En daar lagen ze: een paar blauwe (met het borstkanker lintje op de achterkant, een detail, dat Katja zeker aanspreekt) ski's van K2 (die waren veel minder duur, dan ik had gedacht)!


Ook de anderen zijn dolblij met de dingen, die de oude man door de schoorsteen heeft weten te schuiven. Ook onze stockings zitten vol lekkernijen en kleine attenties. Ik krijg een heerlijk doosje Lake Champlain truffels, de lekkerste chocolade ter wereld (vind ik). Verder bevat mijn stocking t-s voor het golfen, een blauwe handschoen en ballen voor het golfen en een Trollbead (blauw met witte kraal).

Zelfs de dieren zijn voorzien en de katten worden helemaal gek van de speeltjes met catnip! Cosmo is eerst bang van het geluid van het scheurende papier, maar is dan zo dol op T-Bonz snacks, dat hij toch maar komt vragen om meer.

Intussen genieten we van een ontbijtje van warme Kerststol met boter (die van de Duitse bakker is super lekker!) en koffie met Amaretto (in de stocking gevonden).

Dan beginnen we aan de cadeautjes onder de boom. We hebben allemaal een aantal dingen voor elkaar gekocht en ieder cadeautje wordt bewonderd, voor we naar de volgende gaan. We pakken van jong naar oud uit en de traditie is, dat iedereen evenveel cadeautjes krijgt. Het is weer heel gezellig en we worden schromelijk verwend!

Het blijft leuk, een keer per jaar zo'n regen aan cadeautjes. Rick vindt het fantastisch om "Santa" te spelen. Al vanaf onze eerste Kerst samen hebben we een traditie om niet "To Petra From Rick" of omgekeerd te schrijven, maar een (liefhebbende) benaming, die iets met het cadeautje te maken heeft (bijvoorbeeld: "To: My Music Lover From: Your dancer" bij een cd, of zo). De kinderen moeten hier enorm om lachen, vooral als Rick mijn handschrift niet kan lezen en "My Noisy Lover" eruit opmaakt. Zo wordt het in ieder geval nooit saai!

Het ene na het andere leuke cadeautje pak ik uit. Van Rick krijg ik ook de Garmin Forerunner 305, iets, wat ik al meer dan een jaar begeer! En een shiatsu massage stoel, die ik op het moment hard nodig heb.

Ook krijgt iedereen een op maat gemaakte kleine Zune. Die van mij is roze en achterop staan vlinders en de spreuk: "Petra's Zune" en "Music is what feelings sound like". Prachtig!

Van Kai krijg ik een programma om via Shutterfly een fotoalbum te maken en Katja en Saskia geven me meer Trollbeads. Rick is heel blij met de dingen, die ik voor hem heb uitgekozen en de kinderen genieten met volle teugen. Als alles is uitgepakt verzucht Saskia, dat dit de beste Kerst ooit was!

Maar... Rick's grootste verrassing wacht nog. Helaas weten de meisjes meer dan ons lief is, maar Kai is nog compleet onwetend. Hij mag dus de tafeltennisrackets uitdelen en als eerste naar beneden de basement in. Daar staat onze mooie nieuwe ping pong tafel te pronken en natuurlijk moet er meteen een spelletje gespeeld worden! Al sinds we in dit huis wonen zeurt iedereen om een biljart of ping pong tafel!

We spelen met onze verkregen schatten en lunchen van de overgebleven lekkernijen van gisteren. Ik laad mijn Garmin op en doe intussen een routine van een van mijn Kerstcadeautjes, het FitDeck. Heel leuk, iedere kaart is een oefening en hij vertelt je, hoe vaak je die moet doen. Voor ik het weet is een half uur voorbij en ik heb iedere spiergroep gebruikt! Het is eigenlijk Marceleus op papier!

Als de Garmin is opgeladen ga ik hem met Cosmo uitproberen. Deze heeft veel meer mogelijkheden, dan mijn oude Forerunner 301! We lopen zo'n anderhalve mijl op een rustig tempo en komen geen mens tegen. Iedereen is thuis Kerst aan het vieren en heel wat mensen hebben bezoek zo aan het aantal auto's in de opritten te zien.

Het is wel heerlijk weer en even buiten zijn is verfrissend. Eigenlijk wilde ik de hele dag in mijn (wilde met fel gekleurde ballen) nieuwe pijama rondhangen, maar ik ben nu blij me toch aangekleed te hebben en van de zon te genieten.

Weer thuis beginnen we aan het Kerstmaal. Vroeger was dat een hele produktie, maar nu houden we het lekker, maar simpel. Als voorafje hebben we (althans, Rick, Katja en ik, want de twee jongsten houden er niet van) een garnalen cocktail.

Het hoofdgerecht is ham met Ricks zelfgemaakte puree (heel erg lekker!), groene asperges, appelmoes, mais en knoflook afbakbroodjes. Bij het eten drinken we roze champagne, Katja en Kai mogen ook een glaasje, heel on-Amerikaans, maar ja, we zijn ook meer dan half-Nederlands!


We besluiten even pauze te nemen voor we het dessert eten en mijn zusje belt. Het gaat nog helemaal niet goed, helaas. Als dat zo blijft denk ik, dat ik een paar dagen naar Massachusetts ga, wellicht met Saskia, om te helpen met de kinderen.

Ons Kerst dessert bestaat uit meringue vogelnestjes met vanille ijs en slagroom. Om je vingers bij af te likken zo lekker!

Dan spelen we tot veel te laat in de avond mijn nieuwe Scene It voor X-Box. Dat is me toch een leuk en verslavend spel! En zo eindigt een heerlijke Kerstdag weer veel te snel!

11 reacties:

Anoniem zei

Zo te lezen hebben jullie een heerlijke kerst gehad!

Mooi die foto van jullie allemaal in kerstpyama's

Ineke

Anoniem zei

Leuke foto van het hele gezin! Dat krijg ik hier echt niet voor elkaar.
Heerlijke dag Petra. Hier was het ook echt weer genieten!

Anoniem zei

Jullie hebben weer heerlijk genoten en elkaar geweldig verwend!
Het is een genot om naar een zo'n vrolijke familiefoto te kijken, top!

Wat heeft Saskia een leuk speeltje; het lijkt op een scootertje??

Jasmino zei

Dat klinkt als een heerlijke kerstdag! En zoveel prachtige cadeautjes, wauw!

Nog fijne dagen!

Annemiek zei

Inderdaad een leuke kerst. Santa heeft jullie goed verwend. Hier kreeg Santa ook geen koekjes met melk, hij is op dieet zullen we maar zeggen.
Jullie foto onder de boom is ook leuk geworden. Als het net zoiets was als hier om iedereen er een beetje fatsoenlijk erop te krijgen, dan weet ik hoe 'challenging' dat was :)

Becs zei

Wat hebben jullie weer een fijne dag gehad! Jullie zijn allemaal goed verwend! Heerlijk hoor!

En dat spel op de X-box is inderdaad erg verslavend!

Anja zei

Wat hebben jullie een gezellige kerst gehad!. Hele mooie foto van jullie allemaal samen.

Nel zei

Wat een geweldige kerst hebben jullie gehad, super. Wat is iedereen verwend zeg.... jeetje zoveel kado's.
Het zal wel heel lang geduurd hebben voor de foto klaar was, maar hij is erg leuk geworden. Ik kan niet ontdekken wat Rick vast heeft...toch niet de slang ?

Fijne vakantie nog verder met z'n vijven. Sterkte met je zus.

Anoniem zei

Wat heeft Santa jullie weer heerlijk verwend!
En gezellig zo'n dag thuis met het hele gezin, dat komt niet meer zovaak voor!
Wat vervelend voor je zusje dat het nog steeds niet beter gaat. Ze zou het vast fijn vinden als je langs zou kunnen komen.

Anoniem zei

Ik word helemaal blij als ik je verhaal lees. Het klinkt inderdaad als de beste kerst ooit!

Hopelijk kun je de tijd vinden om naar je zus te gaan, toch belangrijk om elkaar op ieder moment te steunen, voordat zaken uit de hand lopen...

Anoniem zei

Wow, wat een geweldige Kerst! De 305.....super! Ontzettende leuke foto van jullie allemaal.