Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 04, 2007

"Sinterklaas" op pad

Het is maar moeilijk voor te stellen, dat we zo'n warme nazomer hadden, op het moment. Natuurlijk halen onze temperaturen niet bij de kou in het noorden, maar dat is dit klimaat dan ook niet. Voor mij is het guur genoeg, de wind zwiept genadeloos om het huis en de temperatuur komt maar net boven het vriespunt. Als Rick en ik aan het ontbijt zitten zien we zelfs de eerste sneeuwvlokjes van het seizoen naar beneden dwarrelen. "Flurries" heet dat zo lief en mooi in het Engels.

Omdat we volgend jaar moeten gaan denken aan het financieren van o.a. Katja's college komt onze financieel adviseur, Geoff, langs voor zijn jaarlijkse bezoek. Nu klinkt dat heel interessant, maar Merrill Lynch helpt ons gewoon te sparen voor het collegegeld voor de kinderen en onze oude dagen. Ieder jaar komt Geoff ons vertellen hoe we ervoor staan. Hier geen AOW, dus je moet echt sparen en goed investeren om er later goed bij te zitten.

Geoff is een super aardige man met zelf ook drie kinderen (weliswaar een stuk jonger, dan de onze) en ik vertrouw zijn inzicht (onze vorige "adviseur" maakte zo'n grote fout, dat we bijna de aanbetaling voor ons huis niet konden opbrengen!). Maar hij is enorm lang van stof, met moeite houden we ons bij het onderwerp.

Hierdoor kan ik me maar net op tijd vrij maken voor mijn personal training sessie. Ik voel me niet erg lekker, heb overal pijn, misschien van de griepprik, misschien door het weer. Maar Marceleus heeft geen medelijden en dat is maar goed ook, want ik werk door de pijnen heen en voel me, als het verlossende piepje van zijn stopwatch na een half uur gaat, een stuk beter.

Het lijkt als ik naar huis loop nog wel kouder, dan het was. Maar Cosmo heeft zijn wandeling nodig en we gaan het bos hier dichtbij in. Hem lijkt de koude absoluut niet te deren, integendeel, hij krijgt er (veel) meer energie door!

Ondanks mijn handschoenen kom ik verkleumd thuis, de wind gaat door merg en been! Gauw spring ik onder de warme douche, want er moet vandaag geshopt worden. Eigenlijk zie ik er best eens naar uit om alleen lekker de winkels in de mall af te gaan struinen. Meestal heb ik tenminste een kind in mijn kielzog voor benodigde kleding voor hem of haar.

Tysons Corner is natuurlijk dolgezellig. Hun Kerstversieringen zijn een van mijn favoriete van de verschillende malls, lekker modern en vrolijk.




Santa ontmoet zijn kleine bezoekers

Omdat het lunchtijd is zeig ik neer bij de bar van Coastal Flats. Hun warme geitenkaas met gekruide pecans salade is heerlijk en het is leuk om mensen te kijken. Het stel naast mij heeft vrij genomen om samen Kerst inkopen te gaan doen.

Als de inwendige mens weer voldaan is begin ik aan mijn speurtocht in de hoedanigheid van Sinterklaas. Eerlijkheidshalve moet ik vermelden, dat ik eerst voor eigen Sinterklaas speel. Ik wil namelijk graag een nieuwe winterjas.

Gisteren bezorgde de post een heel stel kortingsbonnen voor Macy's, dus nu is mijn kans. Als ik bij de jassenafdeling kom, zie ik, dat er ook nog een "sale" is van 40% korting!

De jas, waar ik naar zoek, moet tenminste een capuchon hebben, niet op een skijack lijken, maar ook weer niet te formeel zijn. Ik vind een heel lekkere halflange jas, met houtje-touwtje knopen, van suede helemaal met faux bont gelijnd van Jones New York (als je op "outerwear" klikt, dan op "Fall" en dan op "Look 2" zie je hem). Heerlijk voelt hij aan! Met alle kortingen kost hij minder dan $100!!

Mijn volgende doel is een leuk Sinterklaas cadeautje voor Rick. Dat is toch moeilijk! Niet omdat hij zo'n moeilijke ontvanger van cadeautjes is, hoor, maar omdat ik ook echt iets ongewoons wil vinden. Eindelijk loop ik er zomaar tegenaan bij Brookstone: een geautomatiseerde borstel voor de grill. Rick heeft er een hekel aan die schoon te maken, dus ik weet zeker, dat dit in de smaak zal vallen.

Hier bij Brookstone valt het me meteen op, dat de medewerker me met "Hi, Miss!" begroet. Dat is nieuw! Meestal is het "Hi, Ma'am". Maar kennelijk is dit iets nieuws om de vrouwen zich jonger te doen voelen (ik moet toegeven, dat "Ma'am" me aan een matrone doet denken).

Dit wordt duidelijk bij de kassa, als de medewerker, die een rap mondje heeft, een oudere dame met "Miss" aanspreekt. Zij is daar natuurlijk niet aan gewend en zegt precies dat: "Je maakt, dat ik me jaren jonger voel". Hij antwoordt adrem, dat voor hem nu iedere vrouw "Miss" is, sinds zijn grootmoeder hem vertelde, dat "Ma'am" haar eeuwenoud deed voelen. Ok, had hij (volgens het verhaal) tegen die Oma gezegd, zolang je mij dan maar geen "Sir" noemt. Toch wel grappig hoe een aanspreektitel verschil kan maken, want "Miss" klinkt inderdaad een stuk jonger, dan "Ma'am"!

Rick heeft Kai's cadeautje al gevonden, dus rest mij nog Katja en twee cadeautjes voor Saskia (want zij gaat ook nog mee naar de derde Sinterklaas viering op zaterdag). Voor Katja ben ik gauw klaar, Sint kan haar niet blijer maken, dan een cadeaubon, die in de hele mall gebruikt kan worden.

Maar Saskia is nog kind genoeg om cadeaubons niet zo leuk te vinden (gelukkig!). Voor haar slaag ik bij Claire's met leuke Kerst oorbelletjes (voor oren met twee gaatjes) en een paar leuke teensokken met een sneeuwman erop.

Bij Bath and Body Works slaag ik even later voor Saskia's cadeautje voor zaterdag: drie verschillende Kerst"smaken" bubbelbad. Saskia vindt het heerlijk een bad te nemen, dus ik weet zeker, dat ze het lekker zal vinden.

Eindelijk ben ik klaar en met een volle tas en lekker warme jas ga ik terug naar de auto. Ik ben doodop, maar het was ook wel weer eens leuk om gewoon, zonder ergens anders te moeten zijn, te shoppen.

Vanavond is er alweer een "spirit night" voor Saskia's school, waarbij, als we van een restaurant bestellen de school 40% krijgt. Dit keer is Baja Fresh aan de beurt. Online bekijk ik hun menu en schrik van de calorieen, die in zelfs een simpele burrito zitten! Nacho's zijn zelfs meer dan 2000 calorieen! En dat terwijl de naam "gezond en vers" suggereert.

Maar gelukkig zijn er nog de taco's, die allemaal heel schappelijk zijn kwa gezondheidsgehalte (met de fibromyalgie moet ik ook goed op mijn dieet letten). Katja doet met mij mee en we bestellen garnalen taco's. Ze zijn lekker, maar nu hebben we de school weer voor een tijdje genoeg gesteund! Voorheen was zoiets een, op zijn hoogst twee, keer per jaar, nu is het al de derde keer dit schooljaar, dat we worden gesommeerd!

De avond brengen we door met het kijken naar Kerstfilms op ABCFamily en het werken aan de cadeautje voor onze "Angel" van de Salvation Army. We doen het dit jaar anders. In voorgaande jaren namen we drie namen van de boom en gaven die kinderen een Kerst, maar dan let je toch op de uitgaven. Dit jaar kiezen we een naam en geven dat kind een Kerst om nooit te vergeten. Dit elfjarige meisje vraagt om poppen en we bestellen een American Girl pop met verscheidene kleren.

15 reacties:

Anja zei

Wat leuk om een 11 jarig meisje een onvergetelijke kerst te bezorgen.
Mooie jas heb je uitgekozen, die zal lekker warm zitten met dat koude weer nu bij jullie.

Anoniem zei

Lekker zo'n dagje winkelen en voor eigen sinterklaas te spelen. Ook goed van jullie dat jullie meehelpen iemand een fijne kerst te geven.
gr, sally

Jasmino zei

Kerstshoppen gaan wij dit weekend ook doen, ik verheug me er al op!

Die Angels vind ik zo'n mooi initiatief, dat heb ik hier in NL nog niet gevonden.

Mooie jas heb je gekocht trouwens! Ik vind de collectie van JOnes New YOrk altijd erg mooi, mooie kwaliteit ook!

Rita Meyer zei

Oeps, ik heb gisteren gelunched bij Baja Fresh. Ik dacht met de grilled veggie burrito wel gezond gegeten te hebben. Maar dat valt inderdaad wel even tegen!

Mooie jas heb je uitgezocht!

Anoniem zei

Heerlijke jas heb je gekocht!
Wat een mooie traditie is dat toch, om een kind, die het niet goed heeft, een fijne kerst te bezorgen!

Anoniem zei

Ja, leuke jas! Netjes en toch sportief.
Gezellige avond vanavond.

Larissa zei

Spot mijn oog daar sneeuw? (ik moet je hele post nog lezen, maar ik wilde gelijk even reageren op de sneeuw, haha)

Annemiek zei

Ik zie de sneeuw op de webcam :)
Best fijn om zo eens alleen te gaan shoppen. Hoewel je met jongens altijd snel uitgeshopt bent.

Anoniem zei

Wat leuk (?) sneeuw!
Mooie jas !

Anoniem zei

Mooie jas!
Wat is houtje -touwtje in het Engels??
Ik probeerde dit laatst aan een amerikaanse vriendin te mailen, geloof niet dat mijn omschrijving overkwam!
Tysons ziet er weer prachtig uit.

Anoniem zei

Je zult je winterjas hard nodig hebben met die kou en sneeuw, en inderdaad is ie hartstikke leuk! Ik blijf het trouwens bijzonder vinden dat je dit soort dingen tegenwoordig zo makkelijk kunt laten zien aan anderen, dat kon 'vroegguh' (in goed haags) gewoon niet.

Fijne Sinterklaas avond!

Petra zei

@Annet -- ik dacht, dat het een Pea Coat was in het Engels, maar zeker weet ik dat niet.

Anoniem zei

Grappig dat jullie in Amerika meer dan aan Sinterklaas dan wij hier in Beesd. Macy's at Tysons Corner, mooie winkel! Wij kochten daar dit najaar nog een hele mooie koffer voor weinig geld.

Veel plezier vanavond!

Liefs,
Monique

Wendy Jol zei

Ziet er super gaaf uit dat Tysons Corner. Gezellig!!

Kristel Holsbeek zei

Mooie jas, lekker warm;-) Leuk eens zo gaan shoppen zonder de kinderen. Dat zou ik graag eens doen als ik in LA ben.