Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 17, 2007

Winter concert

Saskia en ik staan vanochtend al vroeg naast ons bed. We hebben een drukke dag voor de boeg! Voor haar is het vandaag de dag van hun winter concert. Daarvoor moet ze vanochtend al in "uniform" (de zwart-witte kleding, die we gisteren gekocht hebben).

Dat betekent een winter korte broek, waaronder Saskia een panty weigert te dragen. En het vriest buiten zo'n vijf graden. Ook loopt ze op wiebelige schoentjes met een hakje. Ik breng haar dus toch maar even met de auto naar school.

Stiekem hoop ik, dat Mary Ellen ons loopje af zal bellen. Het waait keihard en het vriest flink. Maar keurig om half negen staat ze voor de deur en natuurlijk is het alleen maar goed om buiten te zijn. We joggen maar zoveel mogelijk om een beetje warm te worden.

Mijn van ziet er werkelijk zo vies uit, zowel van binnen, als van buiten, dat ik me er nu voor schaam er gasten in te vervoeren. Als eerste op mijn lijstje staat dus een gang naar Mr. Wash. Daar maken ze de auto ook van binnen schoon. Nog geen tien minuten later ziet de van er als herboren uit en ruikt heerlijk! Het is een genot weer in een schone auto te rijden!

Vol Kerstspirit ga ik Vienna in. Vandaag wil ik de traditionele "stocking stuffers" kopen voor Rick. Hij is een grote stripverhalen fan en heeft een vakje bij Big Planet Comics. Ieder jaar haal ik daar een aantal van Ricks favorieten uit.

De parkeerplaats is leeg en als ik uitstap zie ik het bordje "Closed" op de deur hangen. Ze gaan om 11 uur open en het is pas half elf! Balen, want vanaf morgen is Rick vrij en dan zal het moeilijker gaan om er stiekem tussenuit te knijpen.

Gelukkig ziet een van de medewerkers, dat ik naar binnen wil en speciaal voor mij openen ze de winkel! Zo aardig! Nu is Rick ook wel een van hun beste klanten volgens mij en herkenden ze mij waarempel ook, maar het scheelt mij weer een ritje!

Bij de ABC winkel ernaast koop ik wat lekkere likeurtjes voor in Ricks stocking. Hij is dol op wodka met een smaakje en ze hebben framboos en perzik! Hier in Virginia kun je in de supermarkten alleen wijn en bier kopen, de ABC winkels zijn de staatswinkels voor sterkere dranken. Iedere staat heeft verschillende wetten omtrent de verkoop van alcohol.

Mijn laatste "stocking" stop is World Market. Hier hebben ze een leuke selectie Europese snoepjes en chocolaatjes. Ik vind er Aero repen (een soort Bros), Toblerones en Lindt truffels. Het is altijd leuk in deze winkel rond te kijken, ze hebben zoveel bekende dingen. Meestal Duits of Engels en helaas niet Nederlands, maar close enough.

Precies op tijd ben ik bij Saskia's school om een nerveus meisje op te halen voor haar tandarts afspraak. Ze heeft (blijkt later) niet een, maar twee gaatjes en haar kiezen worden geseald. Haar tandarts is een speciale kindertandarts, omdat Saskia al eerder problemen met haar gebit had.

Katja en Kai hebben gave gebitten, maar Saskia is niet zo gelukkig. Volgens de tandarts is dat puur genetisch en heeft weinig tot niets met het dieet te maken.

Terwijl ik ongemakkelijk op het randje van de tandartsstoel balancerend Saskia's handje vasthoudt, krijgt zij een naar aardbeien ruikende neus op, die haar lachgas geeft. Ik voel haar ontspannen, later zegt ze zelfs, dat ze even in slaap viel. In ieder geval valt alles haar enorm mee, gelukkig!

Mij valt de rekening allerminst mee ($845!), maar er wordt me verteld te laten weten, hoeveel de verzekering terug betaalt. Wat die niet betaalt, krijgen wij terug van Dr. Weil. Dat is toch wel schappelijk, dan. Maar jee, wat een prijs!

Na de tandarts heb ik Saskia lunch beloofd bij een restaurant van haar keuze. Het wordt CPK en we vinden gelukkig in alle drukte snel een parkeerplaats.

Met een opgelucht meisje, dat honderduit kletst met haar scheve mond, zit ik even later aan tafel. Zij bestelt de kip met honing kinderpizza en ik een lekkere Thaise salade.

Na het eten moet er natuurlijk ook nog even geshopt worden. De Delia's cadeaubon, die Saskia voor haar verjaardag heeft gekregen, moet besteed worden! Ze vindt er een leuke joggingbroek met pianomotief erop.

Vanochtend heb ik Mona gebeld om te vragen, wanneer ze tijd had mijn haar te doen deze week. Dat bleek enkel nog om drie uur vanmiddag te zijn! Het is hard nodig, dus ik haast me na Saskia thuis afgezet te hebben naar de salon.

Eigenlijk ben ik uitgekeken op mijn recht toe, rechtaan kapsel. En laat ik nu net daar in die kapperstoel in de Vriendin een heel leuk kapsel, perfekt geschikt voor mijn type haar, vinden! Mona doet het erg goed na en nu heb laagjes rond mijn gezicht. Ik ben er blij mee en iedereen vindt het leuk staan.


Thuis maak ik de meatloaf van Whole Foods klaar. Gauw eten we die met aardappelpuree en worteltjes en erwtjes. Precies het "comfort" eten, dat lekker is met dit koude weer. Die meatloaf is perfect, helemaal gekruid al, hij hoeft alleen maar in de oven en klaar. En iedereen smult ervan.

Net op tijd arriveren we bij Saskia's school voor het winter concert. Tot ons genoegen is het dit jaar wat aangepast en de helft korter! Ik moet wel lachen om alle opgeluchte reacties van de andere ouders om ons heen. Die concerten zijn ook werkelijk dingen, die je enkel bezoekt, omdat je nu eenmaal gek bent op je kind(eren). Vanavond staan we na een half uur alweer op en Rick merkt op, dat wij niet de enigen zijn, die wel dansend het gymlokaal uit zouden willen gaan.


Extra leuk is, dat Saskia nu het langskomen van Santa door onze straat niet mist. Ieder jaar komt het Vienna Volunteer Fire Department met een paar brandweerwagens en sirenes door de straten. Op een van de wagens zit Santa en zijn helpers, de brandweermannen, delen candy canes uit. Extra leuk dit jaar is, dat onze overbuurman Matt ook meerijdt. Zijn kinderen en vrouw zijn superenthousiast hem te zien!

10 reacties:

Anja zei

Leuk nieuw kapsel heb je uitgezocht, het staat je mooi.
Wat goed dat de tandarts lachgas gebruikt, dan doen ze volgens mij in Nederland niet..
Het was wel een dure behandeling zeg.
Fijn dat het winterconcert de helft korter was.

Jasmino zei

Mooi kapsel, Petra! Die laagjes staan je erg mooi.

Saskia moet wel warm bloed hebben, om in een korte broek naar school te gaan, zonder panty's of een maillot terwijl het 6 graden vriest. Ik krijg het al spontaan koud als ik dat lees.....

Anoniem zei

Staat je erg leuk, dit kapsel!

Jee, wat een tandarts rekening, zeg!! Gelukkig hoef je het niet zelf te betalen, want dat was geen leuk kerstcadeau!

Anoniem zei

Wauw dat is een dure tandarts!!! Gelukkig dat hij zo schappelijk is.
Leuk hoor het concert van Saskia.
Je haar zit super, wat zachtere contouren zo.

Anoniem zei

Wat staat dit kapsel je goed. Het maakt je vriendelijker, gezelliger. Nou was je al wel gezellig hoor, maar toch;-)

Brr, die Saskia, in korte broek, die durft!

Rick leest je blog nooit zeker, omdat je alle cadeautjes hier al op zet?

Anoniem zei

Leuk je haar zo. Staat je goed. Naar de tandarts gaan is ook geen hobby van mij. Toen ik nog een een melkgebit had was zo'n beetje iedere kies gevuld. Na het wisselen heeft de tandarts mijn kiezen geseald en sindsdien nooit meer een gaatje gehad. Maar ik ben nu bang als ik ga, en ga maar 1 keer per jaar meer is niet nodig vind de tandarts, dat ik een gaatje heb omdat het al zo lang geleden is.

ilse zei

Je haar ziet er goed uit. Mooi.
Hier is de tandarts ook zo extreem duur en krijg je zelfs niets terug van de verzekering omdat die niet wil tussenkomen in tandartskosten.
Indien je je toch wil verzekeren zijn het torenhoge prijzen die je er echt nooit kan uithalen met een normaal gebit.;
Dus wij proberen nog steeds in Belgie te gaan.
Hoe krijg jij toch altijd zoveel in één dag gestopt?

Anoniem zei

Leuk, je haar!
Binnen 10 minuten je auto weer schoon....ik zal het niet aan Erik vertellen, de schat is de halve zaterdagochtend met mijn smerige voiture bezig geweest.
Als je stripboeken vanuit hier nodig hebt, laat weten hè? Ik ben toevallig aan het hamsteren....kaasstengels en nootjes liggen klaar...

Nel zei

Hoi

complimenten voor je kapsel, erg leuk.

Anoniem zei

Ja en ik vind ook dat je haar erg leuk zit!
Wat een rekening van die tandarts, voor een paar gaatjes vullen.

Ineke