Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 29, 2008

Giardia

Grijze wolken drijven over vanochtend. Niet alleen buiten, maar ook binnen. Katja staat te laat op en zij en Kai hebben een ongewone ruzie. Hij komt al telkens te laat door haar en vandaag lijkt het daar weer op. Wij hebben voor haar parkeerplaats op school betaald, zodat ze haar broer ook naar school kan nemen, dus het is tijd voor een strenge praat met onze oudste.

Saskia en ik hebben ook moeite met opstaan. Maar de schoonmaaksters komen om acht uur al binnen zetten, dus we moeten wel op tijd op. Geef mij echter maar de sneeuw van het weekend over de miezerige regen van vanochtend!

Gisteravond waren we zo moe, dat er nog veel is op te ruimen. De wasmachine werkt overtijd. Het verbaast me, dat de kinderen nog schone kleding in hun kast hebben liggen, want hun wasmand puilt uit!

Bij Mary Ellen tref ik een ziekenboeg aan, twee van haar drie kinderen zijn ziek thuis. Het halve uur personal training gaat goed en vlot. Marceleus heeft weer nieuwe combinaties en ik gebruik weer andere spieren, dan gewoonlijk. Ik zou alleen wel willen, dat hij niet allergisch voor katten was, want op dagen als deze, wanneer Mary Ellen al van alles gaande heeft, vind ik het ongemakkelijk om van haar basement gebruik te maken voor de personal training sessies!

Gisteravond al belde Christine, ze zijn dit lange weekend in hun nieuwe woonplaats Huntsville, Alabama, geweest en ze heeft heel wat te vertellen. Ik rijd dus naar Fairfax en door de natte bossen lopen we al kletsend. Cosmo wordt er helemaal modderig van, maar ik hoor van alles over het bezoek aan deze zuidelijke stad.

Chuck komt oorspronkelijk uit Texas en is dus helemaal thuis in het zuiden en ook Christine kan zich in die cultuur wel vinden. Maar ik merk, dat een verhuizing hierheen wel een grote stap is voor het gezin. Ze maken er het beste van, maar van harte gaat het niet. Het is ook wel een enorm verschil met alles, wat het gebied rond Washington te bieden heeft.

Anderhalf uur lopen we en het feit, dat onze beste vrienden aan het einde van dit jaar veel verder van ons af zullen wonen, wordt steeds reeler. Bah! Mag ik dat gewoon even schrijven? Eindelijk heb ik een hartsvriendin en dan moet zij juist weg verhuizen. Ik baal! Maar natuurlijk niet zoveel als zij, die al haar vriendinnen hier moet achterlaten.

Zoveel als ik kan zal ik haar bijstaan met de verhuizing. Op het moment betekent dat gewoon tijd maken om een flinke wandeling te maken, want ook zij heeft fibromyalgie en de beweging nodig. Natuurlijk weet ik, dat het tegenwoordig zoveel makkelijker is om contact te houden, het zal toch niet hetzelfde zijn.

Thuis eet ik snel lunch en luister naar de berichtjes op het antwoordapparaat. Een daarvan is tot mijn verbazing van de dierenarts. Terwijl Cosmo daar in de kennel was hebben we ook wat jaarlijkse testen laten doen.

Cosmo testte positief voor de parasiet Giardia. Waarschijnlijk heeft hij die opgelopen, toen hij uit plassen in het bos dronk (al probeer ik dat hard tegen te gaan). Hij moet nu twee weken lang tabletten slikken en wij moeten uitkijken en handen wassen, want mensen kunnen die parasiet ook krijgen.

Laura komt voor het eerst in bijna twee maanden om mij een massage te geven. Ze is nog niet helemaal beter en is bang, dat ze Lyme Disease heeft. Heel vervelend, want ze heeft daarvoor al heel wat antibiotica geslikt. Voor die ziekte ben ik eerlijk gezegd ook als de dood, want ik loop met Cosmo toch heel wat door het woud.

De massage voelt goed, maar zoals altijd heb ik meer pijn als het klaar is en ben doodmoe. Wat dat nu is? Katja gaat het medicijn voor Cosmo ophalen en Rick haalt Saskia, Tabatha en Rachel op van hun repetities op school. Zo kan ik me gewoon ontspannen en hopelijk voelt het morgen allemaal beter.

De meisjes zijn helemaal weg van de pizza van de nieuwe Church Street Pizzeria. Ze halen Rick dus over daar van te gaan halen. Wij bestellen een groente pizza en ik moet zeggen, die smaakt voortreffelijk!

Terwijl we eten valt plots de stroom uit. Niet alleen bij ons, maar in de hele buurt. Later blijkt, dat een heel groot deel van Vienna hier last van had, bijna werd Leah's basketbal wedstrijd afgelast erdoor. Maar niet veel later belt Paul, Leah's vader, dat de stroom terug is en Katja gaat kijken naar de wedstrijd. De reden voor de uitval is onbekend (natuurlijk).

Wij kijken naar American Idol in Omaha en het is, net als de locatie, weinig opwindend. Ik ben heel benieuwd hoe de Hollywood audities zullen gaan. Er worden een aantal mensen doorgestuurd, waar ik mijn grote bedenkingen bij heb!

8 reacties:

Anoniem zei

Hier drinken de honden niet anders als buiten in de creek of uit de plas. Rhomar vertikt het om uit een bak te drinken en loopt er gewoon aan voorbij en gaat naar de creek. En Bo neemt die gewoonte gewoon over.

gr petra

Anja zei

Ik kan me voorstellen dat je ervan baalt dat Christine gaat verhuizen.
Het is zo fijn om een hartsvriendin in je omgeving te hebben, soms mis ik dat hier wel eens.
Fijn dat Laura weer zover opgeknapt is om jou een massage te geven, ik hoop dat je jezelf morgen beter voelt.

Jasmino zei

Het is zeker niet leuk als iemand die je heel na staat zo ver weg gaat wonen, ik kan me dat heel goed voorstellen.

Succes met Cosmo, ik hoop dat hij snel weer van die parasiet af is!

Beterschap Petra!

Annemiek zei

Dat is een rotziekte! Je kan er doodziek van zijn.
Het zal zeker moeilijk zijn om je vriendin zo ver te zien vertrkekken. Geniet nog fijn even van de tijd nu.

Anoniem zei

Wat vervelend dat Cosmo die parasiet heeft, is het ook mogelijk dat hij daarvoor preventief wat kan krijgen?

Sterkte met het opruimen, dat vind ik altijd het vervelendste werk na een vakantie.

Anoniem zei

Je mag er best van balen hoor als je beste vriendin gaat verhuizen. Ik mis mijn vrienden in NL ook nog elke dag. Je hebt wel contact, maar toch anders.
Balen dat Cosmo een parasiet heeft opgelopen, hopelijk is hij er snel weer van af.

Anoniem zei

Gelukkig is Cosmo niet ziek van de parasiet!

Hopelijk valt het allemaal mee voor Laura. De ziekte van Lyme is zeker geen pretje!

Anoniem zei

Tuurlijk is het rot dat Christine straks zo ver weg woont, daar mag je best wat over zeggen hoor! Geniet nog maar van de tijd die jullie hebben....veel wandelen en leuke dingen doen.
Arme Cosmo, neemt hij de pillen in of moet je ze in z'n bek duwen?

Fijn dat Laura zich goed voelde om je te masseren!