Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 08, 2008

Record temperaturen

Saskia gaat op het moment te laat naar bed. Gisteravond kwam ik om net na tienen thuis en was ze nog op. Ze durft niet alleen te gaan slapen, ze haalt zich allerlei enge dingen in het hoofd. Ik herken dat zo uit mijn kindertijd. Het gevolg is wel, dat ze iedere ochtend grote moeite heeft om op te staan. Probleem is: hoe dwing je een kind om te slapen? Mij lukt het in ieder geval niet.

Vandaag heeft Saskia een schoolreisje naar het Building Museum. Helaas kan ik niet mee, want ik heb personal training (dat ik nog wel af had kunnen zeggen) en vanmiddag een massage voor het eerst in ongeveer een maand. Die wil ik dus niet afzeggen.

Met haar zelf gemaakte lunch (ik maak haar pindakaas met jelly sandwich niet lekker genoeg!) vertrekt Saskia naar school. Ik ontspan me even en eet een bakje Special K met Fruit en Yoghurt als ontbijt. Peapod heeft gisteren nieuwe cereals gebracht en dat vind ik altijd wel weer leuk, zo'n nieuwe smaak (ik bestel iedere week een andere, wel heel gezonde, natuurlijk).

Dan loop ik naar Mary Ellens huis, ietwat laat en voor de verandering is Marceleus er al. Ik heb enorme last van mijn benen vandaag en hij geeft allerlei oefeningen, die de beenspieren losmaken. Het helpt waarempel echt, ik sta er iedere keer weer versteld van. Na een intensief half uur loop ik weer naar huis.

Onderweg zie ik, dat er (waarschijnlijk vannacht) een wasbeertje is aangereden bij het zwembad. Het is een heel mooi beestje en ik vind het zo zielig! Ik moet alles doen om het niet te aaien.

Wasberen worden hier vooral als ongedierte gezien, eigenlijk grappig, dat je ze in Europa ook in dierentuinen tegenkomt. Ze kunnen hondsdolheid hebben, als je ze overdag ziet moet je er ver van blijven. En als ze de kans krijgen halen ze je hele vuilnis overhoop! Maar het blijven mooie, lief uitziende dieren en heel jammer, als ze het slachtoffer worden van het verkeer.


Ik kon het niet nalaten een foto te maken, dit is echt een mooi beestje, kon ik hem of haar het leven maar teruggeven!

Tot mijn verbazing zie ik het antwoordapparaat lichtje blinken. Bij het eerste woord al verdwijnt de glimlach als het ware van mijn gezicht, want ik herken de stem: "Petra, this is Laura..." Ik had nog tegen Rick gegrapt, dat ik een massage zou krijgen, tenzij ze af zou zeggen, niet denkend, dat dat nu alweer zou gebeuren. Maar jawel: Laura is ziek. Ik kan God alleen maar danken voor het feit, dat het nu lekker warm is buiten en dat me iets beter doet voelen, want ik heb eerlijk gezegd wel hard een massage nodig na een maand! Maar ja, om iemand te masseren moet je natuurlijk wel gezond zijn.

Rick is nog steeds erg verkouden en ik heb gehoord, dat Zicam daar goed bij kan helpen. Ik ga dus gauw naar Giant om dat voor hem te kopen, hopelijk helpt het hem beter te slapen.

Christine komt vandaag hierheen om een lekkere lange wandeling door het voortreffelijke lenteweer te maken. Ik loop nota bene in een mouwloos shirtje! Overal lopen, rennen en fietsen er mensen, iedereen geniet van de zon en de warmte, die bij Dulles Airport waarschijnlijk een record breekt! Wat een luxe, het lijkt werkelijk wel een paar dagen weg naar een warmer klimaat!

Thuis eet ik buiten mijn lunch op en mijmer over de komende lente. Nog twee maanden! Gisteren merkte ik op, dat het pas rond half zes donker is nu, de dagen lengen zeker.


Deze eekhoorn is een van de vele lekkere dikzakken, die vandaag druk bezig waren

De garagedeur monteurs komen om kwart over een en zijn zeker drie uur bezig de nieuwe deur erin te zetten. Intussen lees ik in het zonnetje tijdschriften, waarvan ik inmiddels een hele stapel heb opgebouwd.

Rond vier uur zit de nieuwe deur erin. Het ziet er goed uit! Inmiddels stormt het ronduit, de bomen zwaaien vervaarlijk heen en weer en de tijdschriften vliegen alle kanten op. Het is nog ongewoon warm buiten (terwijl ik dit schrijf is het nog 17 graden!), maar dat gewaai dwingt me naar binnen. Gelukkig krijgen wij niet het wilde weer, dat het midden westen heeft geteisterd, hoogstens een verdwaald onweer vannacht.

Vanavond eten we lasagna van Stouffers. Iedereen is daar dol op en het is natuurlijk heel makkelijk te maken. Als groente hebben we verse spinazie, wat alleen Saskia niet lekker vindt.


Terwijl ik eet deze twee snuiten naast me: Snickers (die anders nooit bij iemand ligt) en Cosmo. We werken aan het niet bedelen...

Nu Katja niet meer werkt hebben we weer veel meer avonden met zijn vijven, iets waar ik nog maar even erg van geniet. Kai vertelt trots hoe hij zijn cijfers aan het ophalen is. En hij heeft heel wat op te halen, dus ik ben erg benieuwd hoe zijn rapport er uit zal zien.

Het tussenrapport toonde drie onvoldoendes, waaronder een F. Iedereen, die ik dat vertel, zegt "Oh, it's a fifteen year old boy, don't worry" en dat is tenminste wel wat geruststellend! En Kai lijkt zelf ook erg aangedaan door die cijfers.

Maar die F! Geen kind van mij heeft toch ooit een F? Grapje, hoor, het is voor driver's ed, dus Kai zal voorlopig niet achter het wiel zitten. Toch een klein lichtje in de schoolduisternis? Want verder is het gewoon een heel fijn joch, iets wat je niet van iedere vijftienjarige kunt zeggen, zie ik om me heen.

9 reacties:

Hans Hendriks zei

Het is hier na een paar warme dagen al aan het afkoelen weer maar ook hier te zien dat de dagen al weer langer gaan worden.
Hier lag laatst ook een dood wasbeertje op de weg, nog helemaal "heel" dus ik was ook erg in de verleiding om te kijken of ie toch nog niet een heel klein beetje in leven was. Ze worden hier ook gezien als ongedierte maar ik blijf ze ook superleuk vinden en prachtige diertjes om te zien.

Anja zei

Wat fijn dat je door de oefeningen minder last van je benen hebt.
Ách, wat zielig voor dat wasbeertje, hij ziet er zo mooi uit.
Goed hoor dat Kai zijn cijfers aan het ophalen is!!
Hopelijk helpt de Zicam voor Rick.

Jasmino zei

Wat een zielig wasbeertje, ik vind het ook heel mooie diertjes!

Veel beterschap voor Rick! En geniet van de lente, die zou ik ook wel even willen voelen voor ene paar dagen.

Anoniem zei

Wat een mooi wasbeertje, tohch altijd zielig om dode dieren te zien liggen.
Goed van Kai dat hij er nu hard tegenaaan gaat. Zo zie je maar dat pubers het zelf ook niet leuk vinden om onvoldoendes te halen.

Anoniem zei

Een mouwloos shirtje....ik moest even denken hoor, het ligt hier diep in de kast...
Jammer dat Laura niet kon komen! Zou er geen andere masseuse in de buurt wonen?

15 year old boys....het is echt waar! Kijk naar Robin, hij begint het jaar abominabel slecht en aan het einde staat hij er goed voor! You have to see it to believe it...maar echt, Kai haalt zijn cijfers echt op. Trust me!
Dikke kus!

ilse zei

Wat een temperaturen daar.. Vrees wel dat het niet zal blijven duren.
Ben er ook zeker van dat Kai zijn cijfers wel weer omhooghaalt. Ben zelf ook ooit door die fase gegaan..

Anoniem zei

Ach ja, die pubers hebben ook af en toe wat anders aan hun hoofd. Fabienne ging vorig jaar ook zo slecht en tot nu toe doet ze het weer hartstikke goed.
Ups en downs moet je maar denken. Het komt wel weer goed.

Anoniem zei

Als hij erg aangedaan was door die cijfers en vertelt dat hij ze ophaalt, dan zal hij dat beslist doen! Kai, de bloggers hebben er vertrouwen in!

Het weer is hier ook opnieuw zonnig, al is het kouder geworden en gaat het de komende dagen verder verkoelen...

Groetjes,

Hilde
www.hilde.verenigdestaten.info

Unknown zei

Het weer is zeker van slag.
Ook hier recordhigh temperaturen, en het stormt nu zo hard, dat de halve binnenstad is afgesloten en ik steeds de sirenes van brandweerauto's hoor.
Maar morgen gaat het omslaan.
Groeten daar,
Eric