Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, februari 01, 2008

Bijna weggespoeld!

Al halverwege de nacht hoor ik het geklater van de regen op het dak. Dat horen we alleen als het ook echt hard regent en ik vind het altijd een gezellig geluid. Wetend, dat het prachtig weer gaat worden dit weekend mag zo'n regendag er wel tussendoor.

Tot mijn verbazing word ik om zes uur weer gewekt door een enthousiaste Katja: de scholen hebben een twee uur vertraagde opening. Ze zegt, dat de ijspegels van het deck hangen, het ijzelt flink. Heerlijk kunnen we dus onverwacht uitslapen!

Vreemd genoeg is er om half negen helemaal niets meer te bekennen van dat ijs. Het regent wel pijpestelen. Toch ga ik er met Cosmo op uit en loop zo'n drie kilometer. Meestal vind ik lopen in de regen niet erg, maar het is maar net boven het vriespunt en wel heel erg koud zo!

Om de vijf kilometer vol te maken loop ik ook met Saskia mee naar school en dan het lange rondje terug naar huis. De rij van auto's, die kinderen afzetten is enorm en ik ben blij, dat ik geen gehoor aan Saskia's smeken om met de auto te mogen heb gegeven.

Thuis spring ik gauw onder een warme douche en besluit dan naar Tysons Corner te gaan. Ik heb wel zin in een lekker "chicklit" boek, wat makkelijk wegleest.

Eerst neem ik plaats aan de gezellige bar van Coastal Flats, waar ik mezelf trakteer op een zalmsalade. Ik ben duidelijk niet de enige met dit idee, want de bar zit vol.

De salade smaakt voortreffelijk, de zalm is bijna rauw, precies zoals ik het het lekkerst vind. Iedereen kletst met iedereen en een van de mannen achter de bar heeft net uitgevonden, dat hij een zoontje zal krijgen, dus helpt iedereen mee namen verzinnen.

Na die gezellige lunch loop ik naar Barnes and Noble. Op zo'n regenachtige dag vind ik het heerlijk om lekker in de boekenwinkel rond te neuzen. Ik kijk ook even bij de spelletjes, want we hebben binnenkort een spelletjesavond met vrienden en het zou leuk zijn dan een nieuw spel te proberen.

Ook vind ik mijn "chicklit" boek. De keuze valt op Meg Cabots "Queen of Babble". De eerste bladzijden lees ik wachtend in de rij voor de kassa en het leest heel makkelijk weg. Precies, waar ik naar zocht.


Nog een foto van gisteren, Cosmo is werkelijk de beste passagier in de auto, hij gaat altijd meteen slapen!

Thuis zijn inmiddels de oudsten alweer uit school. Leah komt, zoals iedere keer als het slecht weer is, van onze lopende band gebruik maken. Daarbij neemt ze haar puppy Diego mee, met wie Cosmo als een razende door het huis holt. Ze rennen daarbij Leah bijna van de lopende band af! Ze kan zich nog net vastgrijpen!


Voor een snoepje laten we wel zien, dat we goed kunnen zitten!

Rick komt lekker vroeg thuis en we hebben wel zin in Indiaas eten. De kinderen zijn daar minder van gecharmeerd, dus gaan we er met zijn tweetjes op uit. Bij Jaipur worden we als oude bekenden ontvangen.

Dit restaurant heeft een uitgebreid menu en ik wil iedere keer iets nieuws proberen. Na de papadum, die je standaard met twee lekkere sausjes geserveerd krijgt, bestel ik tandoori grote garnalen. Zes van de grootste garnalen, die ik ooit heb gezien, arriveren op een bed met uien en paprika, nog nasissend van de hitte. Werkelijk super lekker is het!

Rick, Kai en ik spelen daarna tot na middernacht het X-Box Scene It spel. Ik ben er ontzettend slecht in, maar toch werkt het verslavend! En hoera, het is eindelijk weer februari!

8 reacties:

Annemiek zei

Grappige hondjes :) Die van ons kunnen elkaar ook zo achterna zitten. Af en toe net kinderen zoals ze elkaar uitdagen.
Ken je het spel Cranium? Dat is een heel leuk spel voor als je nog wat zoekt.

Anja zei

Wat een doorzettingsvermogen heb jij om in de regen en kou toch nog 5 km te gaan lopen, knap hoor.
Ik vind het ook heerlijk om in de Barnes en Noble rond te neuzen tussen allerlei soorten boeken.

Anoniem zei

Leuk hè die spellen. Ik ben net terug van een feestje, wat afgesloten werd met zingen via de Playstation. Enorm gelachten hebben we!!!
Waarom heeft Katja 2 verschillende sokken aan (hahaha)???

Jasmino zei

Ik ben ook weer helemaal into het lezen tegenwoordig, ik heb me gisteren het nieuwste boek van John Grisham meegenomen. Dat vind ik ook altijd heerlijk materiaal!

En die verschillende kleuren sokken vielen mij ook al op, is dat de mode tegenwoordig? Of heeft dat met carnaval te maken ;-)

Anoniem zei

Ik vond het wel een mooi statement van Katja...;-)

Wat voor namen heb jij aangedragen voor het toekomstige kind van de barman??

Anoniem zei

Goed dat je bent gaan lopen...de warme douche na afloop is dan nog lekkerder dan anders.
Die verschillende sokken hebben vast te maken met de verzwikte voet van Katja.

Fijne zondag! Hier schijnt zomaar een waterig zonnetje...alaaf, het is carnaval.fkdmg

Anoniem zei

Niets aan, zo'n regenachtige dag. Maar wel heerlijk om dan in een boekenwinkel rond te snuffelen en je daarna op de bank te nestelen met een leuk boek!

Anoniem zei

Ik heb weer genoten van de prachtige foto's en bijbehorende beschrijving. Ik kan me voorstellen dat je enorm geniet van deze mooie natuur.

Misschien is Katja trendsetter met har verschillende sokken!!