Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 11, 2008

De diepvries weer in

Brrrr, het is werkelijk ijzig bij het opstaan, zowel in onze slaapkamer, als buiten. Het vriest meer dan tien graden opeens weer. En het kwik zal vandaag niet boven het vriespunt uitkomen. Aan een temperatuurverschil van meer dan vijftien graden met zaterdag is het best even wennen!

Saskia wordt erg misselijk wakker en is dat, volgens haar zeggen, al de hele nacht en dus heel moe. Hopend, dat dat niet verder zal gaan (wat is het met kots en Rick op reis??) meld ik haar ziek op school. Gelukkig blijft alles erin, al blijft ze de hele ochtend misselijk en slaapt vooral.

Christine belt om te zeggen, dat ze zich voelt alsof ze in de hel is. Niets in haar huis is meer zoals het was. De afgelopen paar weken heeft ze het huis dan ook vrijwel leeg gehaald op aanraden van een "stager". Het echoot helemaal! En dat terwijl ze pas in de zomer gaan verhuizen!

Volgens haar komt die man morgen wat er nog staat (en dat is vrijwel niets) zo arrangeren, dat het huis er als een model huis uit zal zien. Ik hoop van harte, dat het huis dit weekend nog verkoopt, zodat het alle stress voor Christine waard is! Want ze is helemaal uitgeput, emotioneel en lichamelijk! Als vriendin maak ik me daar natuurlijk wel zorgen over.

Ondanks de koude wil ik Cosmo toch, voor we naar training gaan, zijn beweging geven. Dan is hij veel oplettender en gehoorzamer. Ik had met Mary Ellen afgesproken, maar die opent rillend haar deur en zegt, dat ze het af laat weten.

Dus ga ik ons gewoonlijke 3,5 mijl rondje alleen met Cosmo. Het waait flink en dat gaat, ondanks dat ik dik ben ingepakt, door merg en been. Ik jog het eerste gedeelte om warm te worden. Het tempo ligt laag, maar het lukt. De zon schijnt en het is toch lekker om buiten te zijn.

Nadat ik me ervan verzekerd heb, dat alles met Saskia goed is, neem ik Cosmo mee naar Petsmart. Vandaag beginnen we een nieuwe ronde lessen, nog wel wat gehoorzaamheidstraining, maar ook gaan we de honden tricks leren.

Het wordt een leuke les. Een paar van de tricks kan Cosmo al: "shake hands" (pootje geven) en "roll over". Hij heeft "high five" al gauw door en "wave goodbye" zit er ook aan te komen. Thuis gaan we daar nog meer mee oefenen en met "play dead".

Cosmo wil me zo graag plezier doen en het ontroert me, dat als hij niet begrijpt, wat ik bedoel, hij maar gauw een "roll over" doet. Want dat vinden we altijd sowieso fantastisch. Ik zie uit naar de rest van de lessen, want Carol is echt een heel goede trainster.

Na wat snoepjes en botjes voor Cosmo te hebben gekocht rijd ik naar McDonald's. Daar haal ik twee Aziatische salades, net als vorige week. Christine is zo gespannen! Ze belde zelfs, dat ik maar niet moest komen, want ze had niets om op te zitten. Mijn antwoord was, dat ze toch lunch moet eten en desnoods zitten we op de vloer!

Dat is uiteindelijk niet nodig. We eten zittend op het puntje van de sofa. Intussen werkt er een aardige bekwame schilder, die ook een manusje van alles is en die Christine gerust stelt, dat het allemaal goed gaat komen. Ik neem meteen zijn kaartje mee, want wij hebben ook wat repareerwerk nodig aan ons huis. Maar dit alles ziende ga ik van mijn leven niet meer verhuizen!

Thuis voelt Saskia zich al een stukje beter en eet ook weer wat. Net als ik weer helemaal schoon en in mijn lekkere Noorse trui naar beneden kom gaat de deurbel. Daar staat een man met een grote glimlach en met een vaas met bloemen in zijn handen.

Nu heb ik gisteravond een vaas met bloemen online besteld voor Christine en Chuck, die vandaag bezorgd zouden moeten worden. Ik schrik dus, want denk nu, dat ze mijn bestelling verkeerd hebben gelezen. Ik zeg tegen de arme man, dat dat boeket eigenlijk naar Fairfax had gemoeten. Hij staart mij aan, alsof hij snot ziet branden.

Dan kom ik bij mijn positieven en zie, dat het een andere bloemist is, dan waar ik van heb besteld. Gauw maak ik mijn verontschuldigingen en leg uit, dat ik zelf ook net een boeket heb besteld. Die arme man moet wel gedacht hebben!

Op het kaartje staat: "Petra and Rick, enjoyed your friendship and hospitality, thanks! Brent and Tammy" Zo aardig! Het is een prachtig boeket met gerbera's, rozen en meer, heerlijk vrolijke kleuren.


Nog geen half uur later gaat de telefoon en heb ik een ontroerde Christine aan de lijn, die ook haar boeket van ons heeft ontvangen. Gelukkig heb ik haar al gauw aan het lachen met het verhaal van mijn blunder!

Katja komt thuis uit school en meteen gaan we op weg naar Dick's. Ik heb nieuwe schoenen nodig en Katja's hardloop schoenen zijn ook al jaren oud. Er is nog een paar van mijn favorieten, Nike Air Pegasus, en ze zijn nog $10 afgeprijsd ook ($74,99). Katja slaagt met een paar mooie Asics.

Daarna werkt Katja weer de hele middag en avond verder met Mark en Bethany aan het brug projekt! Ik bestel Chinees voor ons allemaal. Mark en Bethany bieden keurig aan om hun eten te betalen. Maar ik vind, dat ze zo hard werken en daardoor niet thuis kunnen eten, dus ik trakteer. Na een heel stel "are you sure?"s bedanken ze me daar hartelijk voor (ik kreeg sterk het gevoel, dat het hun eigen geld was, niet dat van hun ouders). Over het algemeen vind ik de mensen (want kinderen zijn het niet echt meer), waar Katja mee omgaat, erg netjes opgevoed.

Straks ga ik verder kijken naar een Nederlandse serie, waar Sylvia me net op attent maakte: Het mooiste meisje van de klas. Een leuk concept! Al zou ik niet weten, wie het mooiste meisje destijds op het Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium in Amersfoort was. Herinneren jullie je een "mooiste meisje"? (Ook "Ik vertrek" en "3 op reis" heb ik al gekeken, ik heb Uitzendinggemist.nl helemaal ontdekt!)

Maar eerst de Amerikaanse dans-zing competitie "Dance War". Dit is een leuke combinatie van Dancing with the Stars met American Idol.

15 reacties:

Anoniem zei

Ha ha, kots en Rick op reis, is dat erg ! Hopelijk is ze snel weer beter. Ik herinner me het mooiste meisje van de klas nog (alleen Havo weet ik nog) maar die is geloof ik voortijdig van school gegaan omdat ze in "minder blijde verwachting" was geraakt...
Leuk dat roll over van Cosmo ! Had hier het veulen "rondje draaien" geleerd, erg leuk maar die ging van blijdschap bokken en schoppen. Dan is een hond toch een stuk handzamer ;-)

Jasmino zei

Wat schattig van Cosmo, die roll-overs als hij niet begrijpt wat je bedoelt. Zo kun je zien dat ze toch wel erg graag hun baasje plezieren, lief hoor!

Wens Christine veel succes en veel sterkte! Vreemd, dat het huis zover leeg gehaald moet worden, dat lijkt me niet pleziering om de laatste maanden zo te moeten wonen.

Anoniem zei

Beterscaschap met Saskia. Arme Christine. Die verhuizing gaat haar idd niet in de koude kleren zitten. Wat een giller met die bloemen...

Anoniem zei

Oei, oei, straks de hele dag achter de computer, Nederlandse tv kijken.
De wereld draait door is ook erg leuk!!!

Anoniem zei

O, wat lief van Cosmo!

En wat zielig voor Christine die verhuizing. Het lijkt me echt heel erg als je ergens weg moet waar je het helemaal naar je zin hebt. Hopelijk kan ze ooit weer terug naar Virginia en heeft ze het tot die tijd toch wel prettig in haar nieuwe woonplaats.

Hier komt zo'n stylist voor verhuizingen ook steeds meer in zwang. Ik kan me er wel wat bij voorstellen. Ik zou het wel fijn vinden als zo iemand hier eens langskwam (maar dan wel zonder dat ik moet verhuizen).

Corry zei

SNOT ZIEN BRANDEN!! Hoe verzin je het. Ik heb zitten gieren! Dank hiervoor weer en Cosmo wordt nog een tv/film hond. Hij is al zo mooi en dan ook nog die kunstjes.SUPER!!

Anoniem zei

Wat lief dat Rick je zaterdag heeft ontzien, zodat je lekker fit was 's avonds!

Wat een vreemd moment moet dat geweest zijn, met de bloemist! Maar gelukkig klopte alles en zijn zowel Christine als jij in het bezit van een prachtige bos bloemen!

Anoniem zei

Hoihoi Petra,

Geinig om te lezen dat je op de J. v. Oldenbarnevelt school hebt gezeten.
Daar heeft mijn man namelijk ook zijn middelbare scholltijd doorgebracht.
Geinig dus!!

Ben je bekend met de site schoolbank.nl daar melden mensen zich aan en dan kun je je klasgenoten terug vinden, ook best wel geinig dus.

Groetjes yvette

Sylvia zei

Ja leuk programma is dat he, ik kwam er toevallig op. Gisteren weer ff gekeken naar boer zoekt vrouw.
Tot morgen

Anoniem zei

Wij kijken ook naar het mooiste meisje van de klas. Ook kijken we graag naar Holland sport, wie is de mol, de wereld draait doorrrrrrrrr, boer zoekt vrouw en hello, goodbye. Dit laatst is samen met wie is de mol favoriet hier in huis.

Anoniem zei

Als ik dat zo lees hoop ik ook zeker voor Christine dat ze het huis snel verkopen en voor meer geld dan dat ze er voor zouden krijgen als ze niet een stager hadden ingehuurd!

Leuk dat Cosmo nu meer truukjes gaat leren, zullen de kinderen vast ook leuk vinden.

Vandaag komt het kwik hier ook nog niet boven 0, ik blijf lekker binnen!

Anoniem zei

Dreary, staat er voor vandaag! Daar wordt je niet vrolijk van. Lachen met de bloemist! Christine zal van jullie boeket genieten in haar kale huis. Ga maar veel erop uit met z'n tweetjes.

Gaat het al wat beter met Saskia vandaag?

Anoniem zei

Wat een bloemen-mop... kan me voorstellen dat de bezorger raar opkeek.

Wat is het koud bij jullie, brrr sterkte, hopelijk gaat dat niet te lang duren.

gr, Ineke

Anoniem zei

Vrolijke vaas met bloemen hoor en hilarisch! Wij vrouwen praten altijd te vroeg hè!!

Wat een kou bij jullie; wij hebben vanmiddag heerlijk in het zonnetje gezeten, maar het vaker andersom!

Wat leuk dat Cosmo zoveel kunstjes leert; intelligente hond hoor.

Becs zei

Wat leuk dat Cosmo jullie zo graag een plezier probeert te doen. Jullie hebben het wel met hem getroffen!