Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, februari 20, 2008

Georgetown

Als ik beneden kom zie ik, dat er van 11 uur vanochtend af een "snow advisory" is. Er wordt twee tot vijf centimeter sneeuw verwacht. Het is dan ook waterkoud en vriest een aantal graden, als ik met Cosmo ga lopen.

Sylvia belt me intussen op mijn mobieltje en we spreken af, dat ze rond tien uur bij mij zal zijn. Sylvia woont zo'n drie kilometer bij ons vandaan en haar man heeft de auto vandaag, dus ze komt lopend.

Rond half elf zijn we in Georgetown en ik parkeer in de garage onder Georgetown Mall. Het lijkt niet druk, maar de garage staat toch flink vol. Hij is ook erg nauw en ik moet wel even goed maneuvreren om de van in een parkeerplaats te krijgen.


M Street

We lopen door de mall en gaan het winkeltje "Thingamajigs" binnen. Dat vind ik altijd een leuk woord, het betekent "hebbedingetjes". Dit is een speelgoedwinkel met allerlei leuke dingen, maar we vinden er niets van onze gading. Bij Express kijken we even naar de nieuwste mode en lopen dan de mall uit.


Een zijstraat met oude tramsporen



Een oud Lutheraans kerkje

Buiten is het waterkoud, maar er is nog geen sneeuwvlok te bekennen. We lopen de heuvel van Wisconsin Avenue op. De meeste grote merkwinkels zijn wel in Georgetown vertegenwoordigd, maar er zijn ook allerlei leuke kleine boutiekwinkeltjes.

We lopen binnen bij een aantal en bij Piccolo Piggies vind ik een schattig pakje voor mijn nieuwe nichtje. Ik had die hele winkel, waar heel wat Europese merken hangen, wel op kunnen kopen, want alles is leuk. Maar de prijzen zijn daar ook naar, dus ik houd het bij een pakje!


Wisconsin Avenue

Even later vinden zowel Sylvia als ik leuke dingen bij de Kids Gap. Ik vind het heerlijk weer een baby te hebben om iets voor uit te zoeken. Deze zaak heeft zulke leuke dingen! Lekkere stoere kinderkleding, alleen zijn die van mij het helaas, op Saskia na, ontgroeid. Bovendien hoef ik echt niet met dingen voor Saskia aan te komen, want madam heeft een heel andere smaak, dan ik.

Intussen is het lunchtijd en we gaan op zoek naar een lekker restaurant. Dat is hier niet moeilijk, want om de andere deur is een eetgelegenheid. Als eerste bekijken we het menu van Mie n Yu, waar wij ooit een lekker diner hadden. Maar voor de lunch is het maar zeer beperkt, dus we lopen verder.

Bistro Francais heeft weer te zware dingen en Nathan's is alleen open voor een prive aangelegenheid. Dus kiezen we Clyde's, deze vestiging in Georgetown is hun eerste restaurant en het eten is er altijd goed.

Ook vandaag is dat weer het geval. We krijgen een tafeltje naast het open haard vuur en Sylvia zit daarnaast. Ik voel het nauwelijks, waar ik zit. Buiten sneeuwt het nu wel licht, dus het hele winter gevoel is weer terug.

Sylvia bestelt een carbonara pasta, die met een gebakken ei bovenop wordt bezorgd. Ik kies de zalm met linzen, want die laatste vindt niemand van mijn gezin lekker (en Sylvia ook niet). Maar ik geniet van ieder hapje, het is voortreffelijk bereid!

We blijven nog even nakletsen en lopen dan terug naar de van. De sneeuw is alweer afgelopen en de rit naar huis verloopt voorspoedig. Georgetown lijkt wel op een Europees winkelcentrum, dus ik heb echt het gevoel er even helemaal uit te zijn geweest. Ik wil er ook weer heen, als ik wat nieuwe kleding nodig heb, want de mode daar is zeker wat ik leuk vind!

De beloofde sneeuw blijft vrijwel uit, althans hier, want op de radar zie ik om ons heen toch heel wat neerslag. Hier krijgen we slechts een paar sneeuwvlokken.

Vanavond kijken we weer naar American Idol, dit keer de meisjes. Er zitten een paar heel goede zangeressen tussen. Een echt favoriet heb ik nog niet, maar ik vind de zestienjarige Alaina Whitaker wel erg leuk. Gewoon al omdat ze zo jong is.

Precies op tijd voor de maansverduistering klaart het op. Met zijn vijven kijken we naar dit spectaculaire gebeuren. Ik probeer er foto's van te maken, maar het is veel te donker. Jullie moeten dus maar van mij aannemen, dat het heel erg mooi is!

12 reacties:

Anja zei

Wat heb je een leuke dag gehad, gelukkig is de sneeuw uit gebleven.
Heerlijk om weer een baby in de familie te hebben, babykleertjes kopen is zo leuk!!
Ik vond Georgetown ook heel gezellig, over 2 weken gaan we er weer heen. We slapen eerst daar en later in de week in Arlington.

Anoniem zei

Helaas miezert het hier dus maan noch sterren zijn te zien. Vooral de rode verkleuring van de maan moet erg mooi geweest zijn zag ik op de site van "" night skies".
Moeten even geduld hebben tot de volgende in 2010 ;-)

Anoniem zei

Leuk de foto van M street, georgetown vond ik altijd wel heel gezellig.
D maansverduistering is aan mij voorbij gegaan, toen lag ik heerlijk op 1 oor !

Anoniem zei

Ik geloof je direct Petra, 't is een schitterend gezicht om een maansverduistering te zien, helaas in Nl.....zwaar bewolkt vannacht.

ilse zei

Georgetown is inderdaad heel tof. Ik vind heel Washington eigelijk heel europees aandoen. Ook van Boston vind ik dat een beetje.
Zalig toch die babykleding. Vind Gap ook het einde. Spijtig moeten wij daarvoor naar de UK of de US.
Vandaar dat ik telkens als ik daar kom een extra valies nodig heb om naar huis te komen.
Groetjes

Annemiek zei

Leuk zo'n winkel dagje samen.
Ik wist niks van die maansverduistering af, tot de kinderen er me op wezen. Het was wel mooi om te zien.

Anoniem zei

Leuk zo'n dagje winkelen, zeker asl het een keertje niet in een mall is.
De maansverduistering hebben we hier ook gezien, hij was erg mooi. Ik ga zo de foto's bekijken en als ze de moeite waard zijn zet ik er wel een op mijn site. (maar ik betwijfel het)

Groetjes, Manon

TOG zei

Ik had me ook op de maansverduistering verheugd, maar helaas was het te bewolkt hier. En als er nu nog regen uitkwam (we staan alweer vijf maanden praktisch droog)....
Nog gefeliciteerd met je nieuwe nichtje!
Tosca

Anoniem zei

Gezellig, een dagje winkelen met een vriendin! En heerlijk om babykleertjes te kunnen kopen.

Anoniem zei

Hier was het ook koud, maar de regen bleef aardig uit gelukkig... Blijft leuk he, babykleertjes kopen. Ik was ook zo hebberig in die tijd, ik kon die kleine dingen blijven kopen.

Anoniem zei

Fijn dat je goed geslaagd bent! Ik kan me voorstellen dat je nog veel meer had willen kopen, zo schattig dat kleine spul.
Gelukkig dat de sneeuwval meeviel.

Ga je dit weekend naar je zusje....dan een hele goede reis en een hele fijne tijd toegewenst!

Anoniem zei

Leuke foto's van Georgetown, heel wat jaartjes geleden zijn wij er een keer doorheen gereden! Wie weet komen we er ooit nog eens een keer. Mocht je dit weekend op kraamvisite gaan, goede reis en geniet er van!