Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, februari 02, 2008

Groundhogs en Superbowl

Zaterdag

De regen van gisteren is allang weer verdreven en om half negen sta ik vol enthousiasme naast mijn bed. Ik heb met Claudia afgesproken naar Huntley Meadows park in Alexandria te gaan vandaag.

Eerst klets ik nog even met mijn schattige driejarige nichtje Natalya aan de telefoon. Ze vertelt me, dat ze een eigen keukentafel heeft en dat als Saskia en ik einde van de maand komen, we daar ook aan mogen zitten. Mijn zusje heeft geen idee, waar ze het over heeft, maar dat ze naar onze komst uitkijkt is zeker.

Als ik om kwart voor tien met Cosmo bij haar voor kom rijden staat Claudia al klaar. Over de Beltway (de grote interstate, die helemaal om Washington heen loopt) rijden we in zuidelijke richting. Bij Alexandria moeten we nog drie mijl rijden en komen dan in het park aan.

Claudia en ik zijn beiden dol op de natuur en dit park is uniek, want het is helemaal moerassig. Het ligt langs de Potomac, maar we kunnen niet bij de rivier komen.

We lopen het pad af en zien allerlei mensen met enorme verrekijkers en lenzen. Dit park is heel populair bij vogelaars, want er zijn vele soorten te zien. Hier en daar zien we mensen wijzen en vragen dan, wat ze zien. Het is onvoorstelbaar hoeveel sommige mensen weten! Van sommigen mogen we ook de foto's zien, echt fantastisch. Zo'n enorme lens zou ik ooit ook supergraag willen!

Als we een eindje gelopen hebben, gaat het pad over in een houten pad over het moeras. Na een paar honderd meter vertelt een vrouw ons, dat honden niet op het hout mogen. Oeps, dat is een bordje, dat we hebben gemist!

Gelukkig zijn er ook nog genoeg paden, die niet van hout zijn, waarvandaan we een prachtig uitzicht hebben. We zien spechten, blue jays, cardinalen, bluebirds en heel veel Canadese ganzen.


Canadese ganzen, opgeschrikt door Cosmo

Op een gegeven moment komen we bij een "onofficieel" pad, er staat een bordje bij, dat dit niet wordt onderhouden door de Regional Park Authority en het betreden is voor eigen risico. Daarbij denk je dan een heel gevaarlijk paadje op te gaan, maar meer dan flink wat modder is er niet.

Wel komen we nu in een gedeelte, waar niemand anders is. We zien een enorme beverburcht (een van twee op onze wandeling) en blijven een tijdje staan kijken, in de hoop er leven te zien. In het parkfoldertje staat, dat bevers de hele winter bezig blijven (wel te zien aan alle boomstompjes) en dat je op een koude winterdag aan de stoom, die uit de burcht oprijst, kunt zien of er bevers in liggen te slapen.


De twee beverburchten, die wij zien, maar helaas geen leven te bekennen



Helaas (nou ja, in dit geval dan) is het vandaag juist heerlijk en zeker te warm voor stoom. Bij elkaar lopen we er bijna drie uur rond, veelvuldig stoppend om te genieten van de mooie natuur en de (water)vogels. Zo ontdekken we ook, dat er, behalve de "gewone" eenden met hun groene koppen nog twee andere soorten, die we nooit gezien hebben, rondzwemmen.


De Northern Pintail, een eendensoort, die ik nog nooit had gezien

Terug bij de auto delen we Claudia's meegebrachte aardbeien en bananen als lunch en rijden dan terug naar Vienna. Onderweg bedenken we andere natuurparken in de buurt, die we nog moeten verkennen. Erg leuk om een vriendin te hebben met wie ik deze passie deel!

Het is zulk super lekker weer, dat de kinderen met korte mouwen lopen. Dat gaat me wat ver, maar ik installeer me wel in het zonnetje met mijn nieuwe boek en een Diet Coke op de stoep voor ons huis.

Twee februari is Ground Hog Day en in Pennsylvania heeft Punxsutawney Phil zijn schaduw gezien en is zijn hol weer in gekropen. Daarmee voorspelde hij, dat de winter nog zes weken langer zal duren.

Zijn groundhog genoten in New York, Staten Island Chuck, en Georgia, General Beauregard Lee, echter zagen geen schaduw en voorspelden een vroege lente. Ik hoop natuurlijk, dat die laatste twee gelijk krijgen! Vandaag lijkt het daar in ieder geval wel op.

Rick heeft wel zin om vanavond een film te gaan kijken en de keuze valt op "Over her Dead Body". We rijden, met Tabatha en Saskia, die ook mee wilden, naar Fairfax in de hoop voor de aanvang nog een hapje te eten bij CPK.

Eigenwijs als hij vond Rick het, ondanks de grote drukte in het weekend bij de restaurants in dat shopping center, niet nodig van tevoren te bellen. Als we het restaurant binnenlopen zien we het al en het wordt door de hostess bevestigd: er is een wachttijd van drie kwartier tot een uur voor een tafeltje!

Dan zouden we de film niet halen en bij de rest van de restaurants hier zien we ook drommen mensen naar binnen gaan. We besluiten de film dus maar bij AMC in Tysons Corner te gaan zien, die begint 50 minuten later.

Als restaurant kiezen we Cafe DeLuxe en wijs geworden bel ik om onze naam op de lijst te laten zetten. Bij binnenkomst krijgen we meteen een tafel in dit gezellige heel Europees aandoende bistrootje. Het blijkt een ontzettend goede keus te zijn. Rick en ik bestellen allebei de tonijn biefstuk met groene peper saus (ik met hun super lekkere frietjes) en die zijn als boter zo zacht! En dat voor $16, dat vind je toch vrijwel nergens?

De film blijkt tot onze verbazing niet erg populair te zijn, de zaal is half leeg. Hij is deze week voor het eerst uit en lijkt toch erg leuk. Maar naarmate het verhaal vordert zie ik waarom deze film geen Oscar of welke prijs dan ook zal winnen!

Eva Longoria is niets anders, dan dezelfde verwende, zelf geabsorbeerde vrouw, die ze in Desperate Housewives speelt. Geen van de andere karakters komt uit de verf. Er is maar een paar keer, dat de zaal ook echt lacht bij de grapjes. We vervelen ons niet, maar ik laat ook geen traan, als er eindelijk getrouwd wordt en Eva eindelijk vervaagd om naar het hiernamaals te vertrekken!

De meisjes leren op het moment op school over de sterrenhemel en gaan dinsdag zelfs op schoolreisje naar het planetarium. Het is vanavond een prachtig heldere hemel en we zien onder anderen Orion, de Grote Beer, Venus en de Noorster heel duidelijk.

Zondag

Na heerlijk lang uitgeslapen en nog wat in bed gelezen te hebben gaat Rick een Starbucks ontbijtje halen. Van de week heeft het bedrijf aangekondigd, dat ze tegen het einde van het jaar hun ontbijtsandwiches niet meer zullen hebben. Wat zal ik die missen!

Intussen doe ik een intensief half uur met oefeningen van het Fit Deck en dingen, die Marceleus me geleerd heeft. Ik ben erg blij met dat Fit Deck, het is gewoon een papieren personal trainer. Voor een keer per week is het perfect.

Rick stelt voor om naar McLean te rijden, waar we bier en wijn voor vanavond bij Total Wine and More willen halen. We nemen Cosmo mee en lopen door het plaatsje, waar Rick vroeger woonde, maar dat ik niet zo goed ken. Eerlijk gezegd vind ik Vienna en Fairfax gezelliger. Maar het is weleens leuk ergens anders rond te lopen.

Na de wandeling halen we de benodigde dranken en besluiten in plaats van pizza te bestellen, dat Rick vanavond zijn chili zal maken. Bij een heel drukke Giant halen we daarvoor de ingredienten. Lang leve de Self Checkouts, die veel mensen nog eng lijken te vinden, dus de rij is er altijd lekker kort (of het gaat gewoon sneller om zelf je spullen af te rekenen, dat kan ook).

Terwijl de heerlijkste geuren van chili door het huis walmen ga ik weer lekker buiten zitten. Het is vandaag nog warmer dan gisteren en iedereen is buiten. Er landt zelfs een bijtje op mijn broek en gaat zich daar rustig zitten wassen.

Als ik binnenkom staat de televisie aan op de Puppy Bowl, een traditie op Animal Planet vlak voor de grote Superbowl van vanavond. Echt schattig, die kleine hondjes!

Voor vanavond hebben we een aantal buren uitgenodigd. Hoeveel er komen, weet ik niet, sommigen hebben gezegd tijdens of na de halftime show te komen en een paar hebben vanwege ziekte afgebeld.

Hoe dan ook zal het een gezellige avond worden. Een voorkeur voor een team heb ik dit keer niet, al zou ik het wel leuk vinden voor de Patriots, als ze dit seizoen onverslagen blijven. Dat is wel uniek, natuurlijk. Aan de andere kant zou het heel wat zijn, als het de Giants lukt het enige team te worden, dat ze verslaat. Hopelijk wordt het een spannende wedstrijd, want die zijn het leukst om te kijken!

11 reacties:

Anja zei

Heerlijk dat jullie zulk lekker weer hebben, groot gelijk dat je daar van geniet en buiten gaat zitten.
Ook hier is de tv afgestemd op de superbowl. Fijne avond!!

Kristel Holsbeek zei

Groot gelijk, genieten moet je van dat weer!!!
Hopelijk is het nog een leuke avond geworden!!

Anoniem zei

Ook hier is naar de super bowl gekeken. Zonder mij. Ik was onderweg naar huis. Albany was dan ook compleet uitgestorven.

En ze hebben gewonnen ...

Gr petra

marijke zei

Ik las deze week het berichtje in de krant over de ontbijtsandwiches van Starbucks, en ik moest onmiddellijk aan jou denken. ;-) Blijkbaar gaan de geur van sandwiches en de geur van koffie niet samen, en worden de sandwiches daarom verbannen.

Jasmino zei

Lekker weekendje, zeg! Die eerste foto met de beverburcht is werkelijk fantastisch, die reflecties in het water maken de foto heel bijzonder!

En aankondiging van de lente zou wel lekker zijn! Hier is die ook erg gewenst!

Anoniem zei

He, wat een gezellig weekendje. Natuurlijk moet je er dan op uit met dat lekkere weer. En er zijn dan ook fantastische parken om heen te gaan daar bij jullie in de buurt. Mooie foto's hoor.

Anoniem zei

Ironisch wel ... de film heet Over her Dead Body en heel Nederland keek gisteren naar de uitzending over Natalee Holloway ...

Nel zei

Ja inderdaad heel ironisch wat Monique voor me meldde, wij keken inderdaad ook naar Peter R de Vries. Ben heel benieuwd hoe alles wordt ontvangen daar bij jullie.

B.t.w. : de ontbijtsandwich kan je die niet zelf maken zodat je die niet hoeft te missen als Starbucks er mee stopt ? Of is het zoiets speciaals qua ingrediƫnten die je niet bij een van de supermarkten kan vinden ?

Hans Hendriks zei

Hier ook genoten van het heerlijk warme weer, de wilde viooltjes staan al in bloei buiten.
Gaaf die beverburchten !
En die sterrenhemel hier is echt geweldig, dat zie je in het overgrote deel van Ned. toch echt niet meer met al die lichtvervuiling.

Annemiek zei

Leuk zo'n superbowl feestje, en een leuk weekend weer.
Groetjes!

Anoniem zei

Superbowl? Boer zoekt vrouw bedoel je.....voor het eerst gekeken, en daarna het vreselijke gewetenloze verhaal van Joran van der Sloot over Natalee Holloway.

Walmen van chili lucht.....mmm, ik krijg er honger van. Was het gezellig?