Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 18, 2008

James Madison University Open House

Al om zeven uur staan we weer naast ons bed. Ik moet zeggen, dat ik heerlijk heb geslapen op het king size bed van deze Holiday Inn! Rick en ik moeten echt aan een nieuwe matras geloven, maar we gunnen onszelf de tijd niet om ervoor te gaan winkelen!

Terwijl de anderen douchen bel ik gauw mijn zusje op om te horen, hoe Sasha en zij de eerste nacht door zijn gekomen. Gelukkig gaat alles prima, al was de bevalling wel de moeilijkste van de drie voor haar. Ze zullen waarschijnlijk tot woensdagochtend in het ziekenhuis blijven. Bij een plaatselijke bloemist bestel ik een schattig boeket voor haar en kan niet wachten om baby inkopen te gaan doen dit weekend!

Een uurtje later zitten we weer bepakt en bezakt in de auto en gaan op zoek naar ontbijt. Het valt op hoe groot Harrisonburg is in vergelijking met Blacksburg van gisteren. Als Katja naar Virginia Tech gaat zal ze echt in de boondocks verblijven!

Na een lekkere (of eigenlijk matige, want duidelijk warmgehouden in de magnetron) egg mcmuffin en een koffie sluiten we aan achter de rij met wachtende auto's aan. We gaan vandaag het open house voor al aangenomen studenten van James Madison University en kennelijk zijn dat er nogal wat getuige de auto's (later horen we meer dan 3000 mensen, maar dat is natuurlijk inclusief ouders).

Nadat we de auto eindelijk geparkeerd hebben lopen we naar het Convocation Center. Onderweg staan tientallen JMU studenten in paarse t-shirts met "Choices" erop ons vrolijk welkom te heten. Het evenement heeft die naam "Choices" gekregen, omdat veel aanstaande studenten dus nog een keuze moeten maken naar welke school ze uiteindelijk gaan.

Binnen luisteren we naar de president van de school en nog een aantal sprekers. Dit is voor ons de tweede keer bij deze school en alweer valt me de vrolijke atmosfeer op. Na een uurtje splitst de enorme groep op. Er zijn allerlei dingen te doen: informatie over de verschillende studierichtingen, een campus tour, een "dorm" tour en meer.

Wij laten Katja kiezen en zij kiest als eerste voor de campus tour. Die hebben we van de zomer ook al gedaan, maar ze wil het allemaal nog eens zien. Justin (met open gulp, waar ik krampachtig niet naar probeer te kijken, gek hoe je dat toch blijft doen) leidt ons rond. Hij is een freshman (eerste jaars) en lang niet zo goed als de jongen, die ons de eerste keer rondleidde.

Na een half uurtje is zijn rondleiding al voorbij en lopen we naar een van de dorms. Vier meisjes (twee kamers met ieder twee bedden met een huiskamer ertussen) hebben hun dorm opengesteld om door iedereen te laten bekijken. We hebben sterk het vermoeden, dat ze speciaal voor ons hebben opgeruimd, hi hi. Het is leuk om een "echte" dorm te zien, ook voor Katja. Zo krijg je een gevoel voor wat je wel en niet mee kunt nemen.

Voor de lunch ontmoeten we Katja's vriendin Stephanie, die ook met haar vader dit open house bezoekt. In het hoofdcafetaria staat een gigantisch lange rij en als we horen, dat er een wok restaurant is in een ander cafetaria is de keus snel gemaakt.

Als Katja voor JMU kiest zal ze in ieder geval ook haar favoriete eten kunnen hebben. Ze verkopen er namelijk ook sushi. Maar dit keer nemen we een wok maaltijd en kunnen die op een televisiescherm zelf samenstellen: kip, biefstuk of geen vlees, twee soorten groenten combinaties en vijf verschillende sauzen. Een ticket wordt dan bij de grill uitgeprint en binnen vijf minuten hebben we onze maaltijd. Heerlijk!

Na het eten nemen we een bus naar het nieuwe gedeelte van de campus (de campus hier wordt gescheiden door een spoorweg en de interstate snelweg, maar het is allemaal ook goed te lopen). Hier wonen we een lezing over de biologie afdeling bij. Dit is de studierichting, waar Katja het meest in is geinteresseerd.

Dan hebben de meisjes alles wat het open house te bieden heeft wel gezien. Zij bellen een vriendin, die al hier bij James Madison studeert om haar kamer te zien. Katja zal met Stephanie en haar vader terug rijden en Rick en ik gaan samen huiswaarts.

De twee uur durende tocht gaat voorspoedig, al heeft het lekkere weer plaatsgemaakt voor regen tegen de tijd, dat we ons gebied binnen rijden. Het werd vandaag maar liefst 18 graden! Kai, die ging snowboarden met Charlie en zijn familie, vertelt, dat het wel erg soepige sneeuw was.

Op zaterdag merkte Berend-Jan op, dat je van een van de banden aan onze Ford Windstar het staal helemaal kon zien, zo kaal was die! Daar wil ik natuurlijk niet mee blijven rijden. Nu Rick vandaag toch vrij is dus een prima gelegenheid om er nieuwe voorbanden op te laten zetten.

We brengen de van naar Just Tires en na anderhalf uur halen we hem met mooie nieuwe, en vooral veilige, banden weer op. Nu nog de benodigde olieverversing in komende paar dagen laten doen en de van kan er weer tegenaan (hij moet ons tenslotte straks helemaal naar de Keys brengen!).

Rond half zeven brengt Rick mij naar Karin. Met haar en Sylvia rijd ik mee naar Lia, waar we onze maandelijkse Nederlandse damesavond hebben. We zijn vanavond met zijn negenen, want Katja uit North Carolina is er ook. Lia heeft heerlijke zalm klaargemaakt, die in combinatie met de door anderen meegebrachte bijgerechten er goed in gaat.

Als toetje is er chocolade mousse, waarbij ik me moet weerhouden een tweede keer op te scheppen en een echt ouderwets Nederlands smakende appeltaart door Karin gebakken. Omdat ik werkelijk doodmoe ben van het weekend komt Rick me om kwart voor tien alweer ophalen. Ik blijf het heel leuk vinden, dat we nu zo'n groepje Nederlandse vrouwen hebben, toch min of meer door dit blog bij elkaar gekomen!

De foto's van het weekend ben ik aan het opladen en ik zal in mijn volgende blog de link geven.

7 reacties:

Anoniem zei

Van harte proficiat met je nichtje Petra! Leuke naam ook trouwens.

Geniet maar van haar zodra je haar voor het eerst ziet!

Anita (chranimei)

Anoniem zei

Leuke naam, Sasha!

Weer een interessante dag op de universiteit.
Beloof me dat jullie nu snel een nieuwe matras gaan kopen. Je hebt het er al een paar keer over gehad. Vooral voor jou is het belangrijk dat je goed ligt en goed kunt slapen. ( niet belerend bedoeld)

ilse zei

Ook wij zijn al lang over een nieuwe matras aan het praten. Er een gaan kopen is er ook nog niet van gekomen. Het is ook zo'n gedoen natuurlijk.

Anoniem zei

Matrassen is een moeilijke business. Maar heel belangrijk natuurlijk.
Leuke naam hoor Sasha. Nu snel op bezoek....

Anoniem zei

Ha ha, die open gulp ! Zie het al helemaal voor me om te proberen daar niet naar te kijken.

Succes met het uitzoeken van een nieuwe matras.

Anja zei

Leuke interessante dag op de Universiteit.
Tja, zo'n open gulp daar kijk je vanzelf naar.

Anoniem zei

Ik heb het al eerder geschreven maar wat een spannende tijd nu. Het lijkt me echt moeilijk om de juiste universiteit te kiezen.

Wbt een nieuwe matras, wacht daar iet te lang mee. Goed (en pijnloos)slapen is evident.