Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, februari 23, 2008

Oscars

Zaterdag

Na lekker een beetje uitgeslapen te hebben sta ik op. De bomen zijn nog bevroren van gisteren en het oogt buiten maar sombertjes. Als Mary Ellen me komt ophalen is ze dik aangekleed, maar vraagt nog om een regenjas, want het ijs valt van de bomen op ons hoofd. Het loopje gaat maar zo zo, mijn spieren willen niet en haar maag doet pijn. We zijn gewoon oud aan het worden!

Als ik thuiskom ligt Katja op de bank met zulke kringen onder haar ogen, dat ik meteen vraag, wat er aan de hand is. Ze voelt zich misselijk! Oh jee, dat kunnen we nu echt niet hebben met een reis naar mijn zusje in het vooruitzicht!

We besluiten Katja in quarantaine te plaatsen in haar kamer en Rick werpt zich op als verzorger. Buikgriep is niet iets, wat we mee kunnen nemen naar een huishouden met kleintjes en een pasgeborene! Arme Katja geeft nog geen vijf minuten later over.

Saskia en ik ontsnappen gauw naar de mall. Ik maak me erge zorgen om Katja, maar ook om de mogelijkheid, dat Saskia of ik het zullen krijgen.

Maar ik dwing mezelf om niet op de feiten vooruit te lopen. Voor Katja, die eigenlijk zo graag mee wilde vandaag, koop ik een paar leuke shirts bij de Gap.

Bij Delia's kiest Saskia twee paar spijkerbroeken. Hard nodig, want alle broeken, die ze heeft vertonen gaten! Maar ik krijg haar niet zo ver om een nieuwe hoodie met rits uit te kiezen. Degene, die ze heeft, heeft ze dag in dag uit aan en vertoont nu een gat bij de elleboog. Maar ze staat erop die te blijven dragen!

Lang zeur ik er ook niet over, want de muziek, die bij Delia's speelt, werkt op mijn zenuwen! Pas nog heb ik een testje gedaan of ik hoog sensitief ben en daar haalde ik 16 punten, meer dan 14 zou hoog sensitief zijn. Wat geluid betreft klopt dit zeker, ik wil gewoon vluchten voor geluiden, die luid en overheersend zijn! Zo'n winkel is zo'n plek, ik heb letterlijk zin om de speaker kapot te gooien!

Gelukkig is het bij Macy's een stuk rustiger, maar leuke baby kleertjes hebben ze niet. Onverrichterzake lopen we er weer uit.

Bij de Disney winkel ziet Saskia wel iets leuks, dat ze aan haar nieuwe nichtje wil geven (ik schrijf hier niet wat, want mijn zusje leest soms mee). Ook voor Natalya, mijn drie jarige nichtje, hebben ze hier iets leuks.

Even verderop bij Gymboree hebben ze een "baby sale". Eigenlijk hebben we al een aantal leuke pakjes, maar hier worden we verliefd op een jurkje en zonnehoedje. Eerlijk gezegd kan ik wel blijven kopen voor zo'n klein meiske, maar ik roep mezelf nu een halt toe! Wel fijn, hoor, zo'n zus, die gezellig babies krijgt, als die van mij allang hun eigen smaken hebben. Zo kunnen we toch schattige dingetjes blijven uitzoeken!

Bij de Lego winkel kiest Saskia een leuk pakket uit voor Stefan, mijn neefje. Het is iets te oud voor hem, maar Saskia belooft, dat ze hem erbij zal helpen. Zij kijkt enorm uit naar de reis naar haar neefje en nichtjes.

De rest van de tijd in de mall besteden we aan het vinden van een jurk voor Saskia's wassenbeeldenmuseum. Zij zal dan Lucille Ball zijn en alle jurken, die mij prima lijken, worden door madam afgekeurd! "De" jurk, die Lucy destijds droeg, wil Saskia vinden, maar dat lukt natuurlijk niet. Ik moet toegeven, dat mijn ergernis hoge niveaus bereikt. En zonder jurk, maar met een paar schoenen met hoge hakken tenminste, eten we een dippin' dots en keren dan huiswaarts.

Daar is Rick hard bezig zijn kantoortje op te ruimen. Katja heeft een tweede keer overgegeven, maar alweer gegeten, dus als het iets is, is het ook gauw weer over. Kai is naar de film en daarna skate boarden met vrienden.

We bestellen eten van TGI Friday's en ik moet zeggen, het is afschuwelijk! Dat zal ik niet gauw van eten zeggen, maar ik heb zalm salade besteld en ze sturen het zalm hoofdgerecht. Prima, maar de zalm is een droge lap zonder smaak! Hoe ze dat voor elkaar hebben? Ik kan het niet door mijn keel krijgen, goed voor de lijn dus!

Zondag

Het wordt een moeilijke nacht. Cosmo wil om vier uur naar buiten, net als gisternacht, hopelijk maakt hij hier geen gewoonte van. Om vijf uur wordt Saskia huilend wakker, ze heeft zo'n erge hoofdpijn, dat geen Advil of mineral ice helpt. Ik probeer haar nek te masseren, maar het helpt niet. Liggen doet nog meer pijn, dus ze gaat beneden zitten en valt daar in slaap. We moeten echt iets aan die nekpijn doen!

We slapen dus zo lang mogelijk uit en dan gaat Rick ontbijt halen bij Starbucks. Die sandwich met kaas, ei en kalkoen bacon vind ik om je vingers bij af te likken, maar dat weten regelmatige blog lezers al.

Na het ontbijt doe ik een half uur FitDeck/eigen gewichts oefeningen. Ik heb echt het gevoel alle spieren goed te gebruiken. Maar ik wil ook naar buiten en haal Rick over tot een wandeling. Dat is ook goed voor hem, want zoveel beweging krijgt hij niet.

We rijden naar Hunter Mill Road en parkeren de auto langs het W&OD pad. We lopen anderhalve mijl in westelijke richting. Het pad is druk met race fietsers. Cosmo krijgt weer allerlei complimenten en het "on your left" is niet van de lucht. Halverwege horen we een diep geklop en Rick merkt een werkelijk enorme specht op. Zo groot zien we ze niet vaak!

De wandeling is heerlijk en verfrist komen we terug bij de auto. Het is lunch tijd en we rijden naar Whole Foods ook om een sandwich voor Katja te halen, die weer helemaal beter is. Daar kunnen we van alles proeven, waaronder ijswijn. Eerlijk gezegd is die me iets te stroperig!

Thuis wachten Saskia en Laura ongeduldig, want ze moeten een planeten projekt voltooien. Beiden hebben de planeet Mars om te "maken". We rijden dus naar Michael's om daar de schuimballen en verf te kopen. Thuis maken ze daar Mars en haar (zijn?) manen van. Het projekt moet vrijdag klaar zijn, maar dan zal Saskia niet op school zijn, zij heeft dus een extra weekend ervoor.

Voor het avondeten snijden we rauwe bloemkool, wortel, broccoli, selderij, appel en drie soorten brood. We gaan namelijk kaas fonduen. Bij Whole Foods hadden ze daar kant en klare pakketten voor en die smaken super lekker!

Raffi, een vriend van Katja, eet mee en we genieten van de lekkere smaak. Dit is zeker een herhaling waard, iedereen geniet. Als toetje hebben we een chocolade "kopje" (Belgische chocolade, maar afkomstig uit Nederland) gevuld met Cherry Garcia van Ben and Jerry.

Raffi blijft nog even om Scene It op de X-Box te spelen, wat hij ook prompt wint. Hij en Rick zijn goede rivalen! De Oscars zijn al bezig en Jon Stewart is erg grappig. Al met al een rustig, maar toch leuk weekend. Saskia en ik voelen ons tot nu prima, dus laten we hopen, dat dat zo blijft!

10 reacties:

Anoniem zei

Onze kat "mag" voortaan 's avonds naar buiten sinds ze besloten heeft dat ze tussen 4 en 6 's morgens eruit wil, dat is me toch net iets te vroeg om op te staan. Maar met een hond doe je dat niet dus hoop voor je dat Cosmo snel weer gewoon doorslaapt.

Zou bij Saskia acupunctuur niet kunnen helpen als het uit de nek vandaan komt ? Heb er zelf vroeger veel baat bij gehad(2 x per jaar een behandeling met moxi branden)

Anoniem zei

Ik las je "noodkreet" al op het AA-forum, maar zo te lezen kun je met een gerust hart vertrekken naar Boston.
Die nek/hoofdpijnen van Saskia zijn erg vervelend zeg! Vroeger hielp het mij om de 3 uur iets te eten erg goed tegen hoofdpijn! Verkeerde slaaphouding kan nek/hoofdpijn opleveren. Een hoofdkussen met een nekrol eraan vast kan haar slaaphouding verbeteren!

Annemiek zei

Alvast veel plezier bij je zusje! Ik geloof dat de kinderen bij jullie deze week vrij hebben?

Anoniem zei

Gelukkig is Katja weer opgeknapt!

Wat vervelend die nekpijnen van Saskia. Ik hoop dat je daar snel een oplossing/medicijn voor vindt.

Heerlijk kaas fonduen. Wij doen het altijd alleen met brood, maar rauwe groenten en appel is een idee voor de volgende keer!

Anoniem zei

Wij zaten ook aan de kaasfondue dit weekend. Altijd erg lekker!
Kleertje skopen voor een nieuwe baby is altijd zo leuk. Ik kijk bewust niet meer bij de kinderkleding, want dan ga ik weer naar huis met te veel leuke dingen en Tycho heeft al genoeg hihi.

Groetjes, Manon

Anoniem zei

gelukkig, dat Katje weer beter is en jou en Saskia niet aangestoken heeft.

Veel plezier bij je zusje!

gr, Ineke

Anoniem zei

Heel veel plezier bij je zusje. Lekker die kleintjes knuffelen. Lisa's favoriete ijs is Ben & Jerry, zo alng er chocolade inzit vindt ze het zalig.

Sterkte met de pijn van Saskia.

Anoniem zei

Is Ben en Jerry bij jullie net zo duur als bij ons? Ik haal het niet zo vaak, want 1 bakje voor 4 is nog niet eens genoeg!!
Gelukkig zijn jullie nog gezond en staat de trip nog niet op losse schroeven. Houden zo!!!!!!

Anoniem zei

Volgende keer een projectiel meenemen naar Delia's en.......maar!

Lekker geshopt met Saskia, die al heel goed weet wat ze wil! Nog even en je kunt ze alleen om kleding sturen.....spannend!!

Groetjes en hou het gezond hoor.
An

Jasmino zei

Wat fijn dat Katja weer is opgeknapt, en gelukkig zijn jullie de dans ontsprongen. Veel plezier bij je zusje!