Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, februari 22, 2008

Verlate Valentijnsviering

Gisteren was een stralende dag, hoewel de temperatuur niet boven het vriespunt uitkwam. Zo'n schommel is deze winter, maandag werd het warmer, dan twintig graden en gisteren dus meer dan twintig graden kouder!

De personal training ging samen met Mary Ellen, omdat Marceleus vroeger weg moest. Eigenlijk vind ik dat wel zo gezellig, het halve uur gaat dan toch een stuk sneller!

Daarna heb ik met Cosmo een letterlijke frisse neus gehaald door met hem te gaan wandelen in Northside park. Jeetje, wat was het koud! Het beetje sneeuw, dat woensdagavond gevallen was lag er dan ook nog helemaal.

Maar het werd een mooie wandeling en we kwamen niemand tegen, dus het was genieten van de rustige natuur. Overal in dat bos zie je afgeknaagde boomstompjes, duidelijke tekens van actieve bevers. Ik hoop er toch echt ooit een in actie te zien. Ze zitten hier overal bij de beekjes, maar kennelijk slapen ze overdag.

Na de lunch kwam Laura om me een massage te geven. Het was weer even echt afzien, want ze ging goed diep. Hoewel ik weet, dat het goed voor me is, ben ik blij, dat de personal training zo goed helpt, dat ik de massage tot eens per maand heb kunnen terugbrengen.

Gisteravond vertelde Rick mij zijn verrassing voor vanavond. Omdat hij Valentijnsdag hier heeft gemist, had hij een reservering voor elkaar gekregen bij Michel Richard Citronelle, het restaurant dat net door Washingtonian tot beste restaurant in Washington is uitgeroepen!

Helemaal opgedoft in mijn zwart fluweel met rode jurk en bijpassende sjaal en Rick in keurig pak reden we dus door het drukke verkeer naar Washington. We kregen een tafeltje vlakbij de keuken. Het is erg leuk om de koks bezig te zien!


Vanaf het moment, dat we binnenliepen werden we als VIPs behandeld. We kregen een cocktail en kozen het Promenade Gourmande menu. Het ene na het andere delicate liflafje werd bezorgd. Allemaal heel artistiek gepresenteerd.


We begonnen met een amuse bouche van gerookte zalm en bloemkoolmousse in een half ei, wat gegratineerde escargots en truffel foie gras. Daarna een kastanje-pinda soep, die als fluweel op de tong smaakte. Dan wat "hoofd" gerechten, waaronder een lobsterburger met chips, die op de tong smolten.

Al veel te snel was het tijd voor het dessert, dat ook exquisiet smaakte! Wat een luxe en wat hebben we genoten!

Vandaag begon met de mededeling van Katja om half zes, dat de scholen gesloten zijn. We hebben een winterstorm warning en het ijzelt. Voor de tweede keer in even zoveel weken staan we dus op met ijspegels overal aan!

Een internet kennis zou vandaag via Washington terug naar Amsterdam vliegen en een overstaptijd van zeven uur hier hebben. We hadden dus afgesproken, dat ik haar op het vliegveld zou ontmoeten en rond zou leiden.

Gisteravond hebben we echter al aan de telefoon besproken, dat de kans er wel inzat, dat die ontmoeting niet zou gaan lukken. Als ik dus haar vluchtnummer bij United.com intik, zie ik, dat de vlucht inderdaad gecanceled is.

Heel jammer, want ik had haar graag ontmoet. Aan de andere kant ben ik wel opgelucht, dat ik nu niet door dit weer hoef te rijden!

Na wat moed verzamelen ga ik met Cosmo wandelen en dan blijkt, dat de stoepen, die helemaal niet glad leken, spekglad zijn! Ik ga bijna onderuit. Er ligt een heel dun laagje ijs op. Het asfalt van de straten is gelukkig niet meer glad, dus loop ik daar maar op.


De rest van de dag gaan we lekker hangen voor de tv en de computer. Is ook weleens leuk!

15 reacties:

Anja zei

Wat een leuke verrassing had Rick voor Jou. Leuk dat jullie als VIPs behandeld werden, het eten ziet er voortreffelijk uit.
Jammer dat je ontmoeting niet door ging. Sterkte met de ijzel!!

Anoniem zei

Het eten ziet er echt heerlijk uit! Altijd leuk zo'n verlate valentijn.
Mooie foto's weer. Hier hebben we nu sneeuw te pakken al smelt dat nu alweer langzaam weg.
Een dagje niks doen met tv en computer, heerlijk op zijn tijd.
Fijn weekend, Manon

Anoniem zei

wat een heerlijk diner zeg, ziet er perfect uit, en gezellig natuurlijk zo samen.

Pas maar op met die gladheid hoor.
De foto's zijn wel mooi van de ijspegels.

Anoniem zei

Zo zeg, dat slideshowtje met de 'hapjes' ziet er heerlijk uit, ik krijg ter plekke trek, hihi!
Leuke ijspegelfoto's ook, brbr.... kan me voorstellen dat je naar de zon verlangt!
Prettig weekend gewenst.

Annemiek zei

Nou, dat eten ziet er lekker uit zeg! Grappig dat je overal foto's van hebt voordat je erin beet :)
Hier sneeuw vandaag, het is inderdaad een schommel deze winter. Ik zag hier deze week zelfs een rups buiten. Die is helemaal van slag geweest.

Anoniem zei

Levensgevaarlijk zo'n dunne ijslaag op een stoep, heb ooit bijna nog eens een spagaat gemaakt op zo'n manier.
Wat een leuke valentijnsverrassing nog !

Sterkte met het winterweer gewenst.

Anoniem zei

Bij ons zijn het vooral heeeeel koude dagen, ook met sneeuw. 'k Zou wel eens van een warm dagje tussendoor willen proeven, maar voorlopig is er hier geen vooruitzicht op verbetering. Onze kinderen zijn heel blij want die hebben weer een extra lang weekend (4 d thuis!)

Dat eten zag er voortreffelijk uit, heel chique en creatief gepresenteerd.

Groetjes,

Ineke zei

Wat zag, vooral het desert, er heerlijk uit! Prachtig, die ijzel/ijs foto's.

gr, Ineke

Jasmino zei

Dat dineetje ziet er super uit, zeg! Ik vind het altijd geweldig als het eten zo mooi gepresenteerd wordt! Leuke verrassing!

Wat een weer bij jullie zeg, hier kunnen we dit weekend gelukkig genieten van warmere temperaturen. Voor morgen is zelfs 15 graden voorspeld!

Anoniem zei

Wat zullen jullie heerlijk gesmuld hebben! Het zag er uit om van te watertanden...mmm.

Gelukkig ben je niet echt gevallen door de gladheid. Voor je het weet heb je iets gebroken!

Anoniem zei

Rick is toch een superhusband! Wat een heerlijk intiem etentje samen.

Heel verraderlijk die ijzel...voorzichtig hoor!

Carola zei

Wat een lieve verrassing van Rick. Het eten ziet er werkelijk overheerlijk uit

Anoniem zei

Dat eten ziet er niet verkeerd uit!
Heerlijk, zo'n luxe etentje met z'n tweetjes.

Mooie foto's met de ijspegels; het is bij jullie meer winters weer dan hier. Vandaag [zondag] is het prachtige lentedag; lekker een eind gewandeld!

Dizzymisslizzy zei

Wat kun je dan toch duidelijk merken hoe groot de US is hè? Jij gleed 2 dagen geleden nog bijna uit op je stoepje. Ik zat vandaag (in Texas) met 27 graden heerlijk in de achtertuin aan de koffie.
Tjonge, wat een leuke verrassing van Rick! Wat ziet het er allemaal lekker uit die gerechten. Voor het eten zou ik wat dichterbij willen wonen, voor de temperaturen zal het andersom zijn. Het is ook nooit goed hè?

Kristel Holsbeek zei

Wow wat heerlijk zo een verfijnde keuken!!!
Rick leuke verrassing hoor!!!