Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, februari 07, 2008

Verwendagje

Met moeite sleep ik me vanochtend mijn bed uit. Het lijkt waarempel wel alsof mijn lichaam nu het "weet" dat er iets met mijn schildklier is me de vermoeidheid extra doet voelen. Het is buiten ook een stuk koeler, maar de zon schijnt uitbundig.

Saskia heeft deze hele week "Spirit Week": Maandag - pijamadag, Dinsdag - tweeling dag (zij en Tabatha hadden dezelfde kleding aan in verschillende kleuren), Woensdag - favoriete sportteam dag en vandaag "crazy day" (morgen is het spiritwear dag, waarbij iedereen in de kleuren van de school (rood-wit) zal verschijnen.

De kinderen vinden dit allemaal prachtig en ook Saskia gaat er helemaal in op. Ik moet gekke knotjes in haar haar draaien en ze ziet er werkelijk een beetje Pippi Langkous-achtig uit in haar outfit!


Op dagen als deze ben ik echt heel blij, dat ik de personal training ben begonnen. Het is een stok achter de deur en ik kan Marceleus vertellen, welke spieren pijn doen, zodat hij er strekoefeningen voor geeft. Zonder uitzondering voel ik me na het halve uur een stuk beter, al is het alleen al door het gevoel iets voor elkaar te hebben gekregen.

Thuis werk ik aan de laatste opdracht van mijn fotografie cursus: het werken met beweging in foto's door middel van langzamere sluitertijden. Op mijn inzendingen van les 3, scherptediepte (foto's, die ik allemaal al de afgelopen week op het blog heb gezet, waaronder de foto van de beverburcht met de reflecterende bomen) heb ik heel lovende opmerkingen gekregen. Iets zegt me, dat dat met les 4 niet gaat gebeuren.

Met Cosmo ga ik de tuin in en speel met hem, zodat hij lekker rent. De sluierachtige waterval van vorige week wordt mijn inzending van het tonen van beweging van het onderwerp. Van Cosmo probeer ik een foto te maken, waarbij zowel hij als de achtergrond bewegingsonscherpte tonen en een foto, waarbij de achtergrond onscherp is door beweging en hij redelijk scherp ("panning" genoemd).


Zowel Cosmo als achtergrond bewegingsonscherpte


Dat valt allerminst mee! Hij rent vrij hard en of alleen zijn kop staat op de foto, of alleen zijn achterwerk. En de meeste foto's, waar hij helemaal op staat vind ik niets. Oef! Vandaag is de laatste dag om in te zenden, dus na een uurtje houden we het voor gezien en kies ik er de beste foto's uit. Echt tevreden ben ik er niet over, hopelijk krijg ik van de fotograaf nog wat handige tips om het beter te doen.


De "panning" foto, waarbij Cosmo's lijf redelijk scherp is

Dan is het tijd voor Mona. Na alle doktersafspraken en omdat we gasten krijgen heb ik besloten, dat het tijd is voor een haar- en nagelbeurt vanmiddag. Geen van beiden zien er meer uit. Bekwaam brengt Mona mijn haar weer helemaal in model en is het weer egaal blond.

Bij Pro Nails 3 zit Thu al op me te wachten. Ik kies een kleurtje uit ("It's all Greek to me" van OPI, echt een mooie roze-rode tint) en binnen het uur zien ook mijn handen er weer keurig uit.

Om half vijf haal ik Saskia op van school. De repetitie voor de musical duurt iedere middag tot vijf uur, maar Saskia moet naar de tandarts. Een van de sealants, die een paar weken is aangebracht, is eruit gevallen. Gelukkig voor Saskia duurt het slechts een paar minuten om hem weer terug te zetten, want de appel valt niet ver van de boom: zij heeft een hekel aan de tandarts!

En nu zitten we te wachten tot Rick thuiskomt met onze gasten uit Michigan. Waarschijnlijk zal ik hen morgen wat van de omgeving laten zien, want Rick heeft de hele dag training van zijn werk. Het zal wel leuk zijn om hen weer te zien. De laatste keer, dat Brent bij ons op bezoek was heeft hij de eerste stapjes van Katja meegemaakt! We hebben ze nadien nog wel regelmatig in Michigan gezien, maar in al die zeventien jaren niet meer hier.

9 reacties:

Annemiek zei

Lijkt me wel erg moeilijk om die Cosmo goed op de foto te krijgen. Hij krijgt zo wel genoeg beweging :)
Met die spirit week hebben onze kinderen nooit meegedaan. Die zou je niet in gekke kleren krijgen.
Veel plezier met je gasten!

Anja zei

Wat leuk zo'n spiritweek op school bij Saskia.
Veel plezier met je gasten!!

Jasmino zei

Moeilijk, hè, panning. Je moet je eigen timing zo afstemmen op het bewegende onderwerp, dat lukt mij ook niet zo goed.

Leuk, zo'n "carnavalsweek" op school bij Saskia, leuk dat ze gewoon meedoet!

Veel plezier met je gasten dit weekend!

Anoniem zei

Leuk he zo'n spiritweek. Hier ook tweelingdag, look like your teacher- and mismatch /crazy hairday.

Anoniem zei

Hooi Petra,

Ik lees nu ongeveer 2 jaar je weblog. Heb eigenlijk nog nooit een reactie achtergelaten ,maar ik ben afgelopen zomer voor het eerst in amerika geweest. En ik vond het echt een geweldig land. Heb een tussenlanding gemaakt in washington.. het zag er vanuit de lucht allemaal heel mooi uit.
Verder lees ik met plezier elke dag je blog.
Mijn vriendin haar broer woont in north carolina. En de planningen voor volgend jaar zijn er ook weer. :D

Michael,

mike016redbull@hotmail.com

Anoniem zei

Wat ziet Saskia er enig uit!

Heerlijk om je even te laten verwennen. Als je haar goed zit en je nagels gedaan zijn, is dat toch een prettig gevoel.

Fijn weekend!

Anoniem zei

Leuke week op school voor Saskia;ze is er helemaal klaar voor!

Moeilijk om zulke foto's te maken; Cosmo staat er behoorlijk scherp op maar als ik naar de rest kijk, word ik "bijna" draaierig! Goed gelukt dus.

Jij staat trouwens beeldig op de foto met Cosmo [graduation], complimentje waard!

Veel plezier met de gasten!

Anoniem zei

Wat leuk zo'n spiritweek!

Gezellig weekend met je gasten.

Hans Hendriks zei

Saskia lijkt inderdaad wel op Pippi zo, leuk !
Gefeliciteerd met jullie 21 jaar !!