Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, februari 27, 2008

Winters Newburyport



Woensdag

Als ik om kwart voor acht wakker word, kreunt Saskia, dat ze nog wilde blijven liggen. Grappig toch, hoe er op een gegeven moment bij kinderen een knop omgaat, waardoor ze van supervroege vogels lange uitslapers worden.

In ieder geval behoren Stefan en Natalya nog tot de supervroege vogels en zijn al sinds het ochtendgloren in het land der levenden. Gelukkig heeft iedereen wel goed geslapen en de hoofdpijn van mijn zus is een stuk minder.

Dik ingepakt stap ik even later met Layla de vrieskou in. De regen is weg en de plassen ervan zijn bevroren. Het is bewolkt en waterkoud. Bij de tennisbaan vlakbij zie ik een aantal mensen met honden. Kennelijk is daar in de winter een tijdelijk hondenparkje van gemaakt.

Als ik langsloop vraagt een van hen of dat Layla is. En Layla weet duidelijk, dat er hier wat te spelen valt. Ik ga dus ook naar binnen en laat haar, al kletsend met de andere hondeneigenaren, even lekker rondrennen.

We stellen ons aan elkaar voor en een van de vrouwen vertelt, dat haar zus ook Petra heet en precies zo uitgesproken als mijn naam. Dat is inderdaad ongewoon, want de enkele Amerikaanse Petra, die ik heb ontmoet, sprak haar naam uit als Pet-trah. Een van de mannen heeft twee jaar in Zuid-Limburg gewoond, tussen Heerlen en Maastricht. Altijd wel gezellig zo'n gesprekje, terwijl de honden ravotten.

Al gauw vertrekt iedereen naar zijn of haar werk en ik loop terug naar huis. Daar maak ik ontbijt klaar voor iedereen, vouw de laatste was op (eindeloos is die in een gezin met drie kinderen onder de 7, ik klaag nooit meer over de onze!) en ruim de afwasmachine uit. Mijn zusje voelt zich dan wel beter dan gisteren, maar ik wil voorkomen, dat ze weer te veel doet.

Alweer denk ik terug aan twaalf jaar geleden, net na Saskia's geboorte. De overeenkomsten in de leeftijden van de kinderen zijn zo groot! Alleen had ik het geluk, dat Rick van zijn werk vier weken "Paternity Leave" kreeg en daar later door een enorme sneeuwstorm nog een vijfde week bij kwam.

Helaas is mijn zwager net aan een nieuwe baan begonnen en moet veel reizen, volgende week ook weer. Dan vind ik het toch moeilijk om zo ver weg te wonen, want Ayesha heeft dan zeker weer hulp nodig! Gelukkig heeft ze ook veel vriendinnen in de buurt.

Als beweging voor mezelf doe ik een routine van een half uur uit mijn meegebrachte Fitdeck. Ik blijf het ideaal vinden! Het is nooit hetzelfde, je kunt het aanpassen kwa intensiteit en ik heb altijd echt het gevoel mijn spieren goed gebruikt te hebben.

Als lunch eten we wat van de heerlijke gerechten, die mensen uit de buurt hebben gebracht. De lasagne gaat helemaal op en smaakt werkelijk voortreffelijk! Grappig te zien, dat de meeste mensen, net als bij ons in de buurt, Italiaanse maaltijden voorbereiden. Zo krijg je wel heel veel pasta en daarom geef ik altijd een pan met taco soep, voor de verandering. Dat is ook makkelijk op te warmen, maar smaakt net weer even heel anders.

Dan brengt Ayesha Stefan naar school en ik bonjour haar daarna met baby naar bed. Die rust heeft ze hard nodig. Ook Natalya valt naast Saskia in slaap op de bank.

Inmiddels heeft Layla helemaal door, dat ik degene ben, die haar deze dagen uitlaat. Om de paar uur komt ze zeuren en lijn ik haar maar weer aan. Erg vind ik het niet, want ik ben er niet aan gewend de hele dag binnen te zitten en Newburyport is een heel leuk, historisch New England vissersplaatsje. De kleurige houten huizen zien er zo anders uit, dan bij ons in de buurt! Sommigen dateren uit de late 17e eeuw en allemaal hebben ze de typische New England bouw.

Stefan en Natalya zijn helemaal weg van Saskia en zij houdt ze goed bezig. Wat dat betreft ben ik heel blij, dat ze mee is, want beide kleintjes vragen ook nogal wat aandacht van hun moeder. Ik ben duidelijk lang niet zo interessant als Saskia en dus geen goede afleiding voor ze.

De sushi van gisteren smaakte zo goed, dat we besluiten van hetzelfde restaurant te bestellen. De kinderen krijgen weer pasta, want dat vinden ze alledrie lekker. Toe een ijsje en ze zijn weer heel tevreden.


Saskia helpt mee twee heel vermoeide peuters naar bed te brengen, terwijl ik een hongerig babietje probeer stil te houden. Ik krijg de ingenieuze ingeving mijn (heel schoon gewassen!) pink in haar mondje te doen. Daar wordt verwoed op gesabbeld en Sasha kalmeert meteen. Wat een kracht hebben die kleine kaakjes toch!

Bij American Idol treden vanavond de meisjes op. Hier zit, vinden wij, heel wat talent tussen, maar Brooke White vonden wij het beste. Ik ben heel benieuwd, wie er morgen worden weggestemd, want zelf vind ik het maar moeilijk een keuze te maken. Het zal wel op uiterlijk aankomen, want kwa talent zit er veel goeds tussen.

Als ik voor het slapen gaan Layla nog even naar buiten laat zie ik tot mijn verbazing, dat het sneeuwt. Het waait ook erg. Brr, het is hier toch wel veel winterser, dan bij ons!

Donderdag

Alweer de laatste volle dag voor we weer huiswaarts gaan. Natalya moet al om half negen bij haar preschool zijn, dus we staan weer bijtijds op. Het is boven in onze zolderkamer flink koud: 12 graden! Mijn zwager heeft de thermostaat op die minimum temperatuur staan en Ayesha weet niet, hoe ze hem moet veranderen. Onder het dekbed is het lekker warm, maar opstaan is even doorbijten!

Een blik naar buiten toont weer een hele witte wereld. Ik schat, dat er zo'n tien centimeter sneeuw is gevallen vannacht. Ayesha verzucht, dat ze er meer dan genoeg van heeft, maar ik vind het wel een mooi gezicht.

Dik ingepakt stap ik met Layla naar buiten. Een koude wind beneemt me de adem, het vriest zeker tien graden! Ook "flurriet" het nog een beetje, maar de zon probeert ook door de wolken te komen.

Of ze het te koud vonden, weet ik niet, maar het groepje bij de tennisbaan, dat gisteren zei er iedere ochtend om half acht te zijn, is er niet. Ik loop dus maar naar het water, de Merrimack rivier, die er ook berekoud uitziet. Eigenlijk wil ik langs het water gaan lopen, maar er is nogal wat verkeer op die weg, wat veilig oversteken onmogelijk maakt. Dan maar weer een stukje door de oude straatjes, is ook geen straf.


Er is hier een stadswet, dat na een sneeuwval de stoepen binnen 24 uur schoon moeten zijn. Dus neem ik de sneeuwschuiver uit de garage en ga aan de gang. De zon is er inmiddels volop en zal hopelijk het dunne laagje, dat blijft liggen, voor de avond wegsmelten.

De dag zal verder ongeveer een copie van gisteren worden. Ik wil vooral zorgen, dat mijn zusje zoveel mogelijk rust krijgt. Mijn zwager is een schat, maar een zorgzaam type is hij niet en hij werkt hard en lange uren, dus wat ze nu aan ontspanning krijgt is zeker meegenomen! Ayesha, Sasha en Natalya liggen op dit moment dan ook heerlijk te ronken!

17 reacties:

Anoniem zei

Wat een schat van een babytje! Fijn dat je hulp kunt geven aan je zus! Leuke foto's weer, vooral de 'gaapfoto' van Sasha is erg schattig en Saskia staat er ook mooi op!

Anoniem zei

Zie ik het goed en heeft je nichtje rood haar? Wat schattig!

Wat leuk trouwens hoe Saskia met die kleintjes omgaat. In vergelijking met hun lijkt ze ineens zoveel ouder (en wat staat die pony haar goed).

Hoewel het heel ergens anders ligt, doet Newburyport me een beetje aan NewBern denken. Sfeervol zo op de foto"s.

Ik weet niet vanaf welke leeftijd je zusje in Amerika woont, maar ik vroeg me ineens af welke taal je zus en jij nu met elkaar spreken?

Anoniem zei

Leuk zo die foto's Petra ! Heerlijk 'amerikaans' zoals de straten en huizen aandoen.

En wat een heerlijk popje is jullie nieuwe nichtje. Een schatje hoor.

Anoniem zei

Wat een leuke family-foto's en die huizen daar zijn weer totaal anders dan hier maar zeker heel erg mooi.
Wat een kou daar ! ziet er mooi uit met die sneeuw maar heb toch liever ons weer ;-)

Annemiek zei

Leuk plaatsje.
Het zal zeker geholpen hebben dat je een paar dagen daar bent geweest. Het moeilijk in het begin met 3!
Ik maakte vandaag nog de opmerking tegen Micky dat wij naar colleges kijken en bij mijn broers de kinderen nog zo klein zijn. Net zoals in jouw situatie dus.

Anja zei

Wat fijn dat je die hulp aan je zus kunt geven, leuk dat Saskia met de kleintjes optrekt.
Het zal zeker in het begin heel druk zijn voor je zus.
Mooie familiefoto's heb je gemaakt.

Anoniem zei

Fijn dat je je zus nu even kunt helpen. Saskia doet het ook leuk met haar nichtje en neefje. Goed ook voor de familieband. En de hond krijgt ook z'n aandacht. Iedereen blij.
Leuke foto's.

@ndrea zei

Wat zal je zus blij geweest zijn met je hulp! Alleen al het feit dat je lekker met de hond ging lopen en dat Saskia de kleintjes bezighield.. opeens herinner je je dan weer hoe het ook al weer was, met die peuters in huis. Pfff.. dat hebben we mooi gehad. Maar zo voor een paar dagen: heerlijk!

ilse zei

Geweldig van jullie dat jullie je zus zo gaan helpen. Ze zal het inderdaad kunnen gebruiken met haar drie kleintjes.
Ik kan me niet voorstellen om bij deze twee (van dezelfde leeftijd als je zus) nu een babytje te hebben en dan een man die altijd reist.

Anoniem zei

Je zus zal het vast jammer vinden als je vandaag weer weg gaat. Hopelijk heeft ze weer genoeg uit kunnen rusten deze paar dagen.
Mooie foto's hoor, maar ik kan me best voorstellen dat je zus die winter wel gezien heeft.
Een goed reis terug.
Groetjes, Manon

Anoniem zei

Je zusje zal je missen volgende week. Fijn dat jullie haar zo hebben kunnen helpen.
Leuke en mooie foto's van het plaatsje, de huizen en de kinderen.
Goede reis terug!

Anoniem zei

Fijn hoor, dat je zusje zo een beetje rust kan krijgen! Het valt niet mee met nog twee kleine kinderen om je heen, als je voor een baby moet zorgen.

Tja, en dan zijn de dagen bij je zus (in haar prachtige, witte omgeving) alweer bijna voorbij. Geniet er nog even van en alvast een goede reis terug!

Ineke zei

Wat een dotjes van kinderen heeft je zus! Vooral "Annie"vind ik een droppie met die grote krullenbos.

gr, Ineke

Anoniem zei

Wat een leuke familiefoto's allemaal. Vooral de kinderen zijn plaatjes...
Het is lief om te lezen hou jij je rol als "kraamzuster" vervult en zorgt dat je zus voldoende rust krijgt. Ze zal je wel missen nu je weer naar huis gaat.

Goede reis terug!

Marjan

Anoniem zei

He, Petra, is dat inderdaad de gewoonte dat de buren en vrienden eten brengen bij een bevalling? Oeps, hier zijn al verschillende vrouwen bevallen en men heeft me daar nog nooit attent op gemaakt. Ik heb dus nooit eten gebracht... Cultuurverschillen... Zal er volgende keer aan denken!

Wat leuk dat jij je zusje kon helpen! En goed dat Saskia er ook bij was. Gelukkig heb je geen last gehad van de buikgriep van Katja.

Een prachtige baby! Je zus zal haar handen vol hebben de komende jaren! 'k Heb altijd een grote bewondering voor mensen met meer dan 2 kinderen...

Van harte gefeliciteerd aan je zus!

Groetjes,

Anoniem zei

Wat een snoezige foto's Petra. Jullie hebben goed werk verricht; een verlichting voor je zus; ze zal jullie missen!
Fijn weekend!

Anoniem zei

Jammer dat ik niet genoeg de tijd neem om jouw blog te lezen. Het is op die manier zo makkelijk jullie leven te volgen. En ik geniet ook altijd van jouw foto's. Bijzonder mooi vond ik die van Saskia en de baby.
Doei
Angelika uit Twente