Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, maart 16, 2008

Aankomst in de Keys

Rick en ik staan, na een heerlijke nachtrust om acht uur op. De airconditioning in het hotel werkte perfect en ze hebben een heerlijk donzen dekbed, dus het was nog even moeilijk uit dat lekkere nestje te komen!

Terwijl ik in de kamer wat rek- en strekoefeningen om mijn spieren voor te bereiden op de lange autorit naar het zuiden. De anderen maken zich intussen klaar en binnen het uur zitten we weer helemaal bepakt en bezakt in de van.

Al biedt het hotel wel een gratis ontbijtje, er wordt unaniem besloten om naar een McDonald’s te gaan zoeken. Die vinden we al gauw, met een Starbucks drive thru aan de overkant, waar we voor iedereen lattes halen. Alleen Kai houdt helemaal niet van koffie, dus die kiest voor de jus d’orange van McDonald’s. Bij ons gaan de egg mcmuffins er goed in. Deze McDonald’s heeft ze niet in de magnetron gehad en ze smaken vers gemaakt.

We hebben vandaag nog zo’n 413 mijl af te leggen en hoeven pas vanavond in Tavernier op de Keys te zijn. We besluiten dus een paar leuke afwijkingen van de saaie interstate 95 te maken.

Als eerste is dat een bezoek aan Daytona Beach. Al zijn Rick en ik daar vele jaren geleden al eens geweest (Rick zelfs eens met een spring break, toen hij nog naar college ging), we herinneren ons daar weinig van. Bovendien zijn we er nog nooit met de auto het strand op gegaan. En het is toch wel uniek om te kunnen zeggen, dat je op het strand hebt gereden.

We gaan dus als eerste op zoek naar de ingang naar het strand. Die vinden we al gauw en tegen betaling van $5 mogen we het zand op. Overal langs de kant staan auto’s en vans geparkeerd met zonnende of strandspelletjes spelende mensen.

Het is een heel breed strand met zeer dichtgepakt zand, al vrees ik toch een paar keer, dat de van vast zal komen te zitten in de rullere gedeeltes. We rijden zo een paar mijl (snelheidslimiet is 10 mijl per uur), filmen en nemen wat foto’s en gaan dan de geasfalteerde weg weer op. Het was toch grappig, dat eens gedaan te hebben!

Op de weg terug naar de I-95 komen we langs het enorme stadion, waar de Daytona 500 wordt gereden. Ik heb niets met autoraces, maar als ik dat gevaarte zie lijkt het me toch ook wel leuk om eens een race als toeschouwer mee te maken. De sfeer lijkt me geweldig. Vlak naast het stadion staat nog een kleiner stadion voor greyhound races, ook een sport die hier in Florida populair is.

De interstate zet zich saai voort en het is werkelijk kilometervreten. Het enige interessante, dat we onderweg zien, is een enorme citrus boomgaard. Aan veel bomen hangen vruchten, maar we kunnen van deze afstand niet zien, om welke soort citrus het gaat.

Saskia, die verkouden is, begint ineens over erge oorpijn te klagen. Ook hebben we reclameborden over Ron Jon’s surfshop in Cocoa Beach gezien en zouden daar weleens willen gaan rondneuzen.

Rick draait dus de weg naar Cocoa Beach in, waarlangs we gelukkig ook meteen een CVS vinden. Daar koop ik oordruppeltjes voor Saskia. Het arme kind zit inmiddels zachtjes te huilen. Gelukkig gaat het met wat ibuprofen een half uurtje later alweer beter.

Dan schrikt Rick, want hij heeft niet goed opgelet hoe het met het benzineniveau zat en nu geeft de vans computer aan, dat er nog maar voor tien mijl benzine is! En natuurlijk rijden we in een gedeelte, waar geen station te bekennen is.

Na even flink zweten en niet van de warmte duikt er eindelijk, met nog 3 mijl benzine en een verwoest waarschuwende computer, een Hess station op. Ik zag ons al langs de verlaten weg in de warmte met een kind met oorpijn staan, maar gelukkig is ons dat bespaard gebleven!

Het is inmiddels allang lunchtijd en we zoeken een restaurantje in Cocoa Beach voor we de surfshop gaan bezoeken. Dat wordt “Shark Pit” in de Sheraton. We moeten even op een tafeltje wachten, maar dan worden we wel heel leuk bediend! Het eten is ook lekker, alleen hadden Katja en ik niet verwacht, dat onze vistaco’s gefrituurd zouden zijn.

Na het eten gaan we dus de gigantische surfshop binnen. Deze beslaat twee verdiepingen en er worden enkel surfspullen, surfkleding en badkleding verkocht. Saskia heeft een nieuwe bikini nodig, dus ik help haar, terwijl de anderen elders rondkijken. Ook Rick vindt een nieuwe zwembroek, hoog tijd, want ik vond zijn oude vreselijk!

Deze stop heeft langer geduurd, dan we wilden, maar het was ook wel even lekker om uit de auto te zijn. We rijden aan een stuk naar Miami. In de verte zien we West Palm Beach en Fort Lauderdale, beiden plaatsen, waar we, toen de kinderen klein waren, een aantal vakanties hebben doorgebracht. Helaas ontbreekt de tijd om dichter langs de kust te rijden.

Wel willen we in South Beach in Miami gaan eten. De Garmin leidt ons bekwaam naar de A1A langs de kust en hoe zuidelijker we rijden, hoe drukker het wordt! Ik begin ons besluit al te betreuren, helemaal als we aan het begin van de bekende Ocean Drive muurvast komen te staan. Het verkeer beweegt gewoon niet! Ook lijken alle parkeerplaatsen vol en ik wil niet in een parkeergarage parkeren, want we hebben spullen bovenop het dak liggen.

Dan lacht er iemand van boven op ons neer en een minivan vertrekt aan de overkant van de weg. Niemand anders lijkt geinteresseerd in parkeren, dus Rick laat zien hoe goed hij de van kan maneuvreren en draait hem zo in de plaats!

Bij het Front Porch Cafe vlakbij krijgen we een tafeltje buiten en kunnen zo goed alle mensen, die langs komen flaneren, gadeslaan. En wat een auto’s zitten daarbij! In prachtige Ferrari’s en, mijn favoriet, een Jaguar XK zitten donkergebruinde mannen met al dan niet een hoogblonde, net zo donkergebruinde dame aan hun zijde. Ook op straat lopen zulke types, dat we onze ogen uitkijken!

Het eten is lekker, hoewel niet om over naar huis te schrijven, en voldaan beginnen we aan de laatste ruk van vandaag. De afstand naar ons hotel bedraagt nog ongeveer 80 mijl, maar dat gaat vrij langzaam, nu er geen interstate meer is en we komen om half elf eindelijk aan.

De check in gaat lekker snel en we krijgen een suite van twee slaapkamers. Eigenlijk is een betere benaming een apartement, want er zit een volle keuken en woon- en eetkamer bij en twee badkamers. Een slaapkamer heeft een king bed en de ander twee eenpersoonsbedden, waar Katja en Saskia gaan slapen. Kai ligt op het sofabed in de woonkamer.

Het is al laat en een lange dag geweest, bovendien voelen Saskia en Katja zich niet lekker. De lichten gaan dus al heel gauw uit, ik ben benieuwd naar het uitzicht, want dat zou oceanview moeten zijn, maar het is zo donker, dat dat niet te zien is nu.

15 reacties:

Anoniem zei

Grappig dat je zo op het strand mag rijden!
Ik hoop voor Saskia dat haar oorpijn weg is en weg blijft.

Anoniem zei

Hoi Petra,
In dit hotel op Key Largo hebben wij een aantal jaar geleden ook gelogeerd.
Er waren toen zee-arend nesten met jongen, geweldig om te zien hoe die over de rand gluurden.
Wij hebben toen ook met dolfijnen gezwommen.
Veel plezier.
Bea

Jasmino zei

Een heerlijke vakantie gewenst! Geniet ervan.

Anoniem zei

Hoi petra,
Ik lees je blog nu al een tijdje en vind het erg leuk om te lezen.
Ik ben trouwens Marc en kom uit Amsterdam. In ieder geval veel plezier met jullie vakantie en hopelijk voelen Katja en Saskia zich morgen wat beter.
Marc

Anoniem zei

Leuk om over deze (voor ons) bekende plekjes te lezen, vooral Daytona. Wij hebben enkele jaren een rondleiding gedaan op het racecircuit van Daytona, heeeeeel indrukwekkend. Veel plezier op The Key's en hopelijk voelen Katja en Saskia zich morgen beter!

Anoniem zei

Jullie zijn er! Heerlijk, slaap lekker en morgen als je naar buiten kijkt zie je de oceaan. Enjoy!!

Satin13 zei

Heerlijk. Binnenkort rijden we misschien in jullie sporen.
Petra, even iets helemaal anders. Wij gaan ook naar Washington deze zomer en zoeken nog naar een leuke slaapplek (2 volwassenen en 2 tieners). Weet jij nog een leuk adresje?
Alvast bedankt en geniet nog van jullie reis!
Groetjes,
Sarah

Anja zei

Fijn dat jullie er zijn en zo'n mooie suite hebben.
Veel plezier, hopelijk gaat het met Katja en Saskia al beter vandaag.dsgqlxjw

Anoniem zei

EggMcMuffins uit de magnetron...??? Wat is dat voor een bezopen idee. Ik mag toch hopen dat dit een grapje is. Deze komen namelijk niet uit de magnetron, er komt geen magnetron aan te pas...

Kan me er ook geen voorstelling van maken.

Als je weer bij die Mac komt moet je dat toch eens voor me navragen welk deel ze in de magnetron mikken dan?

gr petra

Annemiek zei

Hopelijk was vandaag iedereen weer goed eraan. Veel plezier op vakantie!

Petra zei

@Sarah -- hotels in Rosslyn en Crystal City, Virginia zijn altijd goede keuzes en als de tiener meisjes zijn is het misschien ook leuk om bij Tysons Corner mall te zitten, dat is wel een langere metrorit, maar het shoppen is dan vlakbij

@Petra -- Bij sommige McDonald's krijg je in de magnetron opgewarmde egg mcmuffins. Dat vinden wij duidelijk te proeven. Het ei is dan helemaal droog en de muffin niet knapperig getoast, bovendien is het geheel vele malen heter, dan het gewoon zou zijn, als het vers was.

Anoniem zei

Hoi Petra,

Als eerste een hele fijna vakantie toegewenst.. En hoop dat katja en saskia zich morge nwat beter voelen. Echt zo grappig ik weet precies wat je bedoelt in Daytona en cocoa beach. De surfshop en dergelijke. Ben er namelijk van de zomer ook geweest (A) toevallig allemaal.. wel leuk die herkenningen.
Veel plezier..!!

Mike uit Rotterdam,

ps mijn zwager woont in North Carolina.. Statesville nabij Charlotte..

Anoniem zei

Goeiemorgen, hopelijk voelen de dames zich weer beter en kunnen jullie heerlijk genieten van het vervolg van jullie heerlijke vakantie. Groetjes en enjoy,

Mary-Ann

Anoniem zei

Zo!!! ik had heel wat bij te lezen. Ook al is het aan de late kant: toch nog van harte gefeliciteerd met de achttiende verjaardag van Katja en de aanname op Virginia Tech, super!

Saskia maakt een verrassende indruk als Lucille Ball; ik was een grote fan van deze comédienne. Ik vind het knap van Saskia, maar jij hebt haar zo omgetoverd, toch?

Gelukkig hebben jullie op tijd een benzinestation ontdekt, oef!!

Ik wens jullie een fijne vakantie op [in]de Keys; ga je nog naar Key West? Wij waren daar in 1989 en bewaren daar leuke herinneringen aan. Halverwege Key West zijn we uit de bus gestapt en aan de ene kant van de weg met de voeten in de Atlantische Oceaan gestaan en aan de andere kant in de Golf van Mexico. Was grappig!

Nog veel plezier! Groetjes,
An

Anoniem zei

Ook van hieruit: geniet maar lekker van het mooie Florida! Je beschrijvingen doen me weer helemaal aan mijn eigen reisje daarheen denken, nu ... even denken... oei, alweer 11 jaar geleden... Leuk mee te mogen genieten van je reisverhalen!